Cărămidă de teren: cum să alegi și să se stabilească?

Încărcările semnificative din structura rezidențială (și nu numai) presupun nu numai fundația, ci și subsolul. În plus, acesta din urmă este expus unor factori externi negativi, cum ar fi precipitațiile, precum și partea din față a construcției. De aceea este atât de important să alegeți materiale de înaltă calitate și durabile pentru bază, care vor servi timp de mulți ani fără probleme. Astăzi, vom examina mai atent materialele de construcție, cum ar fi caramida de la subsol, și vom afla cum să-i depozităm corespunzător.

cerinţe

Înainte de a căuta un tip specific de cărămidă pentru construcția subsolului, ar trebui să afle ce cerințe trebuie să îndeplinească.

 • Un astfel de material de construcție ar trebui să aibă suficientă densitate și rigiditate.Produsele prea plastic și fragile nu vor funcționa. O cărămidă potrivită nu trebuie supusă deformării sub influența încărcăturilor grave.
 • Caramida pentru bază trebuie să fie rezistentă la uzură. El nu ar trebui să fie "frică de" precipitații. În plus, acest material de construcție trebuie să fie rezistent la umiditate. În caz contrar, va servi pentru un timp foarte scurt și va începe rapid să se prăbușească.
 • Aceste materiale de construcție nu trebuie să se teamă de condițiile de temperatură scăzută și îngheț. Absorbția de apă a cărămizilor din subsol ar trebui să fie cât mai scăzută posibil. În caz contrar, materialul de construcție pur și simplu se rupe și nu reușește.
 • Materialele de construcție pentru subsol ar trebui să aibă parametri dimensionali standard. Dacă materialul îndeplinește această cerință, atunci instalarea sa va fi simplă și rapidă și va fi capabilă să facă față unui maestru de domiciliu neexperimentat.
 • Caramida pentru bază trebuie să se distingă printr-o aderență suficient de bună și fiabilă cu mortarul ales pentru lucrările de construcție.
 • Produsul trebuie să fie ecologic. Utilizarea produselor toxice nu va fi cea mai bună soluție.
 • Nu are sens să cumperi cărămizi prea scumpe pentru bază. Acest material de construcție trebuie să aibă un preț adecvat.
 • Tipul de caramida de subsol este, de asemenea, important. Trebuie să fie estetică și atractivă.

De ce ai nevoie de o bază?

Structurile de subsol din caramida sunt realizate pentru a:

 • pentru a asigura protecția completă a bazelor de perete împotriva căderii lor în structura lor de temperaturi scăzute și umiditate dăunătoare;
 • formează planul orizontal corect pentru ouarea ulterioară;
 • distribuie uniform sarcina pe fundație;
 • asigura nivelul necesar al podelei celui mai jos podea;
 • a face un subteran tehnic mai înalt;
 • face construcția mai estetică și solidă.

Dintre toate obiectivele de mai sus, se poate concluziona că construcția capacului este necesar să se selecteze numai cărămizi de înaltă calitate, care transportă cu ușurință sarcini mari.

tipuri

Pentru construcția subsolului, puteți utiliza diferite tipuri de cărămizi. Luați în considerare caracteristicile opțiunilor cele mai populare și comune.

silicat

Foarte des caramida silicat este utilizat în construcția subsolului. Un astfel de material de construcție se caracterizează prin rezistență ridicată, dar are o greutate impresionantă, așa că lucrează cu ei nu este întotdeauna convenabil. Nivelul de absorbție a apei de silicat este de aproximativ 8-16%.Astfel de produse sunt fabricate în conformitate cu tehnologia de presare a unei compoziții speciale preparate din nisip quartz și var. Din astfel de componente, blocurile foarte puternice și durabile se dovedesc a fi. Cu toate acestea, ele au și un dezavantaj serios - se remarcă printr-o rezistență destul de scăzută la apă.

Potrivit experților, materialul de construcție specificat nu este potrivit pentru banda de mijloc. Chiar dacă în circumstanțe similare pereții casei sunt din caramida de silicat fiabilă, subsolul este de obicei fabricat din materiale mai rezistent la apă.

de lut

Deseori, în construcția subsolurilor, maeștrii se transformă în cărămizi populare de lut. Acest material de construcție este realizat cu implicarea tehnologiei de tratare termică, adică "copt".

Cărămizi de cristal sunt bune, deoarece sunt mai rezistente la apă, în special în comparație cu produsele silicate. Dar este necesar să se ia în considerare faptul că este complet lipsit de importanță dacă acest material este plin de corp sau gol - ambele opțiuni vor absorbi în mod activ umezeala în structura lor. Această calitate afectează rezistența la îngheț a structurilor din cărămidă. În cazul de îngheț în porii de apă începe să se extindă,și, prin urmare, să rupă materialul însuși.

Dacă alegeți cărămizi de lut pentru a crea baza, atunci vă bazați mai bine pe marca lor. Produsele cu diferite marcaje și caracteristici diferă. De exemplu, unele modele sunt rezistente la frig, în timp ce altele nu sunt pregătite pentru temperaturi scăzute. De exemplu, cărămizi M150 pot transfera fără probleme peste 60 de cicluri de congelare și decongelare. Cu cât este mai mare numărul de marcă, cu atât este mai mare rezistența la îngheț.

Acid rezistent la ceramică

Caracteristicile excelente de performanță se caracterizează printr-o cărămidă rezistentă la acidul ceramic. Are următoarele calități:

 • rezistente la umiditate și umiditate;
 • "Nu vă temeți de" temperaturile extreme;
 • este rezistent la îngheț;
 • diferă într-o absorbție destul de scăzută a apei;
 • are bune calități de izolare fonică;
 • Are o bună izolare termică.

Acest material de construcție comun este caracterizat printr-o densitate ridicată, astfel încât să fie permisă construirea chiar din acesta a unor structuri cu mai multe etaje. O altă caracteristică importantă a cărămizilor ceramice este rezistența la medii periculoase.Această calitate este foarte importantă pentru soclu, deoarece în sol și în precipitații atmosferice există diferite componente chimic active.

În compoziția unor astfel de produse există o componentă necesară ca argila, suplimentată cu dunită.

klinker

Gradul de absorbție a cărbunelui clincher ajunge la 3-5%. Ca și plăcile de clincher populare, astfel de materiale de construcție sunt realizate din clase speciale de lut, în conformitate cu tehnologia de ardere unică într-un mediu cu temperaturi ridicate.

Capacitatea de transport a cărămizilor din clincher este mult mai mare decât cea a materialelor de construcție roșii standard. În plus, are o bună calitate decorativă și o stabilitate a culorii. Multe companii oferă o garanție pentru aceste produse la 100 de ani. Cu toate acestea, trebuie să rețineți că aceste produse sunt mai scumpe decât alte opțiuni.

Criterii de selecție

Dacă doriți să construiți o bază elegantă și de înaltă calitate, atunci va trebui să alegeți cărămida adecvată. În acest caz, trebuie să vă bazați pe următoarele criterii importante.

 • Aceeași culoare și formă a cărămizilor în petrecere. Asigurați-vă că acordați atenție acestor parametri.În cazul în care cărămizile individuale din pachet vor varia în nuanța lor, acesta va fi imediat evident. Construcția unor astfel de materiale va părea disharmonică. În cazul în care cărămizile diferă în formă, atunci va fi aproape imposibil sau extrem de dificil de a construi o construcție corectă a acestora.
 • Suprafață. Uită-te la suprafața cărămizilor care urmează să fie asamblate pentru construirea subsolului. Trebuie să fie perfect plat și intact - nu ar trebui să prezinte crăpături sau chipsuri. În cazul în care acestea sunt încă observate, este mai bine să refuzați să cumpărați astfel de produse - poate că nu vor dura mult timp și nu vor suporta sarcini serioase sub ponderea aceleiași cărămizi.
 • Colorat. Uită-te la culoarea cărămizilor. Nu numai că ar trebui să fie același pentru toate cărămizile. Culoarea acestor materiale ar trebui să fie suficient de luminată și uniformă. Dimit și albicioase zone nu ar trebui să fie.
 • Cost. Desigur, fiecare consumator dorește să economisească bani și să cumpere nu numai cărămidă de înaltă calitate, dar și ieftină. Merită să fii atent aici. Materialele cu un cost suspect de scăzut se pot dovedi a fi de calitate slabă și nu au fost proiectate pentru încărcături serioase.
 • Punct de vânzare. Este necesar să achiziționați o cărămidă pentru construirea subsolului în punctele de lucru cunoscute în orașul dvs. Este mai bine să refuzați baza și să cumpărați produse - este foarte rar de înaltă calitate și de încredere. La cumpărare, este recomandabil să solicitați un certificat de calitate de la vânzător, care să cuprindă toate caracteristicile materialelor de construcție. Dacă cererea dvs. a fost respinsă, atunci este mai bine să nu riscați și să mergeți la alt magazin.

Cum să-ți dai propriile mâini?

Este foarte posibil să construiți un subsol de cărămidă cu propriile mâini. Principalul lucru este să folosiți numai materiale de construcție de înaltă calitate și să țineți cont de toate caracteristicile unei astfel de lucrări. Să ne cunoaștem.

 • Este important să rețineți că grosimea structurii subsolului va depinde întotdeauna de materialele din care se face fațada. Dacă este făcut din cărămidă, atunci lățimea bazei ar trebui să fie de cel puțin 51 cm. Dacă vorbim despre o casă de busteni, atunci va fi suficientă o bază de 25 cm.
 • De regulă, așezarea se face în 1,5 sau 2 cărămizi în lățime. Înălțimea totală a capacului trebuie să fie de cel puțin 30 cm.
 • Pentru a pune o cărămidă corectă și sigură, se recomandă utilizarea soluției de ciment cu o calitate nu mai mică de M200 cu var și nisip cernut.Proporțiile ar trebui să fie după cum urmează: 1 parte de ciment până la 6.7 nisip, precum și 0.7 argilă sau var.
 • Este important să se monitorizeze coerența compoziției. Ar trebui să fie groasă ca aluat. La 1 parte a cimentului se iau de obicei aproximativ 0,8 părți apă. Pentru a face compoziția lichidă prea groasă, este permis să se amestece în ea mai mult var sau lut. De asemenea, experții recomandă amestecarea unei mici părți de plastifianți (în rolul acestor componente este permisă utilizarea detergentului).
 • Pentru a impermeabiliza eficient structura subsolului, puteți flotora foile de material de acoperiș sau foile de acoperiș. Trebuie să impună o fundație acoperită cu mastic bitum. Îmbrăcăminte impermeabilă montată în 2 straturi cu adaos în formă de aceeași mastic.
 • Caramida trebuie să fie bine izolată cu acoperiri adecvate.
 • Pentru ca în afara subsolului să fie protejată în mod fiabil de factori externi și precipitații nefavorabile, va fi necesară finisarea de înaltă calitate. Nu numai că va proteja structura, ci va face și mai atractivă și mai estetică.

Sfaturi

Înainte de începerea lucrărilor de construcție, trebuie să vă asigurați că fundația este orizontală.Și nu contează deloc ce fundație a fost construită pe site - bandă, coloană sau orice altceva. Va trebui să vă asigurați în orice caz de performanța corectă.

Dacă alegeți o cărămidă silicată pentru construcția bazei, atunci ar trebui să vă amintiți că, deși este foarte durabilă, absoarbe rapid lichidul, după care se umflă și își pierde proprietățile de rezistență. Acest material de construcție este recomandat a fi contactat numai dacă locuiți într-o regiune cu un climat destul de uscat. În acest caz, trebuie să aveți grijă de o bună structură de bază pentru impermeabilizare.

Dacă nu ați putea găsi cărămida perfectă pentru organizarea bazei, atunci aceasta poate fi construită din beton.

Înainte de a trece direct la lucrările de instalare, ar trebui să calculați măsura în care trebuie să cumpărați materiale de construcție. Pentru a face acest lucru, este permisă utilizarea calculatoarelor online și a serviciilor pe portalurile de construcție sau încercați să faceți singuri toate calculele. Desigur, în majoritatea cazurilor, oamenii se îndreaptă spre prima metodă, pentru că este mult mai greu să faci o greșeală.

Experții recomandă cu tărie să cumpărați o cărămidă pentru bază cu o marjă mică, având în vedere posibilitatea unei coliziuni cu piese defecte sau deteriorări în timpul transportului.

  Caramida soclu este adesea completat cu diferite materiale de siding. Piatra frumoasă este deosebit de populară astăzi. Arată armonios cu cele mai multe fațade existente de diferite nuanțe. Cu această adăugare, casa va arăta mult mai interesantă.

  Mortarul pentru zidărie poate fi cumpărat nu numai în stare finită, ci și să vă procurați. Pentru aceasta, cimentul și nisipul sunt luate într-un raport de 1 până la 3.

  Atunci când se instalează o structură de subsol din cărămidă, mortarul trebuie așezat la o grosime de cel mult 1 cm. Este deosebit de important să se respecte această regulă dacă fundația structurii este construită din blocuri de beton armat.

  Mulți utilizatori sunt interesați dacă este permisă utilizarea unei cărămizi care nu a fost arsă în timpul procesului de fabricație pentru organizarea bazei. Da, utilizarea acestor materiale de construcție este permisă, dar experții recomandă să se acorde prioritate blocurilor care au fost totuși supuse acestei proceduri. Se recomandă aplicarea cărămizilor nefurnizate numai dacă nu este posibilă achiziționarea altor materiale.

  Nu uitați de izolarea subsolului, dacă construiți o structură rezidențială.De asemenea, este necesar să se țină seama de faptul că există trei tipuri de structuri de subsol - intrarea, de la capăt la cap, cu pereți exteriori și încastrate. Acesta din urmă este întotdeauna construit pentru clădiri rezidențiale la o adâncime de 6 cm sub bazele pereților exteriori.

  Pentru informații despre cum să selectați și să așezați caramida de subsol, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor