Cărămizi hiper-presate: caracteristici și recomandări pentru utilizare

 Cărămizi hiper-presate: caracteristici și recomandări pentru utilizare

Hidroizolația este o clădire și un material de finisare versatil și este utilizat pe scară largă pentru ridicarea clădirilor, a fațadelor de placare și finisarea unor forme arhitecturale mici. Materialul a apărut pe piață la sfârșitul secolului trecut și aproape imediat a devenit foarte popular și popular.

Caracteristici și compoziție

Caramida presată din caramida este o piatră artificială, pentru fabricarea căreia se utilizează cernerea granitului, piatra de coajă, apa și cimentul. Cimentul din astfel de compoziții acționează ca un liant, iar cota sa în raport cu masa totală este de obicei de cel puțin 15%.Deșeurile miniere și zgura de furnal pot fi de asemenea utilizate ca materii prime. Culoarea produselor depinde de care dintre aceste componente vor fi utilizate. Astfel, eliminarea granitului dă o nuanță gri, iar prezența rocilor de coajă vopsește o cărămidă într-un ton maro-gălbui.

Conform caracteristicilor sale operaționale, materialul are destul de asemănări cu betonul și se distinge prin înaltă rezistență și rezistență la influențe agresive asupra mediului. În ceea ce privește fiabilitatea și durabilitatea, cărămida presată nu este deloc inferioară modelelor de clincher și poate fi folosită ca material principal de construcție în construcția zidurilor de capital. Din punct de vedere vizual, este oarecum o reminiscență a pietrei naturale, făcându-l utilizat pe scară largă în proiectarea fațadelor clădirilor și a gardurilor. În plus, mortarul de ciment este capabil să se amestece bine cu diferiți pigmenți și coloranți, ceea ce vă permite să producăți cărămizi într-o gamă largă de culori și să o utilizați ca o căptușeală decorativă.

Caracteristicile principale ale cărămizilor hiper-presate, care determină calitățile sale de lucru, sunt densitatea, conductivitatea termică, absorbția apei și rezistența la îngheț.

 • Rezistența unei cărămizi hiper-presate este în mare parte determinată de densitatea materialului, care în medie este de 1600 kg / m3. Fiecare serie de piatră artificială corespunde unui indice de rezistență specific, care este notat cu M (n), unde n denotă rezistența materialului, care în produsele din beton variază între 100 și 400 kg / cm2. Astfel, modelele cu indicele M-350 și M-400 au indicatorii cei mai buni. O astfel de cărămidă poate fi utilizată pentru montarea pereților de susținere a structurii, în timp ce produsele mărcii M-100 se referă la modelele din față și sunt utilizate doar pentru decorare.
 • Nu mai puțin caracteristică a pietrei este conductivitatea termică. Capacitatea de economisire a căldurii a materialului și posibilitatea utilizării acestuia pentru construcția de locuințe depind de acest indicator. Modelul hiper-presat cu corp integral are un indice de conductivitate termică mai mic, egal cu 0,43 unități convenționale. Atunci când se utilizează un astfel de material, trebuie avut în vedere faptul că acesta nu este capabil să mențină căldura în interiorul încăperii și îl va scoate liber în exterior. Acest lucru trebuie luat în considerare la alegerea materialelor pentru construirea zidurilor de capital și, dacă este necesar, să ia un set suplimentar de măsuri pentru a le izola.Modelele poroase goale au cea mai mare conductivitate termică, egală cu 1,09 unități convenționale. În astfel de cărămizi există un strat interior de aer care nu permite căldurii să meargă în afara încăperii.
 • Rezistența la îngheț a produselor hiper-presate este indicată de indicele F (n), unde n este numărul de cicluri de îngheț-dezgheț pe care materialul le poate transfera fără pierderea calităților sale principale de lucru. Acest indicator este puternic influențat de porozitatea cărămizii, care în cele mai multe modificări variază de la 7 la 8%. Rezistența la îngheț a unor modele poate atinge 300 de cicluri, ceea ce face posibilă utilizarea materialului pentru construcția de instalații în orice zonă climatică, inclusiv în regiunile îndepărtate de Nord.
 • Absorbția apei dintr-o cărămidă indică cantitatea de umiditate pe care o piatră o poate absorbi într-o anumită perioadă de timp. Pentru cărămizi extrudate, această cifră variază în proporție de 3-7% din volumul total al produsului, ceea ce ne permite să utilizăm în siguranță materialul pentru decorarea exterioară a fațadelor în zonele cu climă umedă și maritimă.

Piatra de înaltă presiune este produsă în dimensiuni standard de 250x120x65 mm, iar greutatea unui singur produs cu greutate corporală este de 4,2 kg.

Tehnologie de producție

Presarea hidraulică este o metodă de producție nearsă în care se amestecă calcarul și cimentul, se diluează cu apă și se amestecă bine după adăugarea colorantului. Metoda de presare semi-uscată implică utilizarea unei cantități foarte mici de apă, a cărei cota nu depășește 10% din totalul materiei prime. Apoi, cărămizi de execuție goală sau corpulă se formează din masa rezultată și sunt expediate sub un hiperpress de 300 de tone. Indicatori de presiune la atingerea 25 MPa.

Apoi, tava cu blancuri este plasată în camera de aburire, unde, la o temperatură de 70 de grade, produsele sunt păstrate timp de 8-10 ore. La etapa de aburire, cimentul reușește să colecteze umezeala de care are nevoie și cărămida dobândește până la 70% din rezistența sa. Restul de 30% din produs ajunge într-o lună după fabricare, după care devin complet pregătite pentru utilizare. Cu toate acestea, puteți transporta și depozita cărămizi imediat, fără a aștepta ca produsele să obțină puterea necesară.

Caramida presată la uscat nu are un strat de ciment după fabricare, datorită căruia are proprietăți de aderență mult mai mari decât betonul. Absența unui film mărește capacitatea materialului de a se auto-ventila și permite pereților să respire.În plus, produsele se disting printr-o suprafață netedă și forme geometrice obișnuite. Acest lucru facilitează foarte mult munca zidarilor și vă permite să faceți zidăria mai exacte. În prezent, nu a fost elaborat un singur standard pentru cărămizi hiperpressed. Materialul este produs în conformitate cu standardele desemnate în GOST 6133-99 și 53-2007, care reglementează numai dimensiunea și forma produselor.

Pro și contra

Cererea mare de consum pentru cărămizi de beton presate uscate datorită unui număr de avantaje incontestabile ale acestui material.

 • Rezistența crescută a pietrei la efectele temperaturilor extreme și umidității ridicate permite utilizarea pietrei în timpul construcției și a placării în orice zonă climatică fără restricții.
 • Ușurința de instalare este explicată de formele geometrice corecte și marginile netede ale produselor, care economisesc în mod semnificativ soluția și facilitează lucrarea zidarilor.
 • Durabilitatea ridicată pe o curbă și o separare distinge în mod favorabil modelele hiper-presate de alte tipuri de cărămidă. Materialul nu este predispus la fisuri, formare de chips-uri și danturi și are o durată lungă de viață. Produsele își pot menține proprietățile de performanță timp de 200 de ani.
 • Datorită absenței unui film de beton pe suprafața cărămizii, materialul are o aderență ridicată la mortarul de ciment și poate fi utilizat în orice moment al anului.
 • Siguranța absolută pentru sănătatea umană și puritatea ecologică a pietrei se datorează absenței impurităților nocive în compoziția sa.
 • Suprafața cărămizii are proprietăți de respingere a murdăriei, astfel încât praful și funinginea nu sunt absorbite și spălate de ploaie.
 • O gamă largă și o gamă largă de culori facilitează alegerea și permite achiziționarea de materiale pentru fiecare gust.

Dezavantajele cărămizilor hiperpressed includ o greutate mare de material. Ea obligă să măsoare sarcina maximă admisă pe fundație cu o masă de zidărie. În plus, piatra este predispusă la o deformare moderată datorită dilatării termice a materialului și în timp poate începe să se umfle și să se spargă. În același timp, zidaria este slăbită și devine posibilă scoaterea unei cărămizi din ea. În ceea ce privește fisurile, acestea pot ajunge la o lățime de 5 mm și se pot schimba în timpul zilei. Deci, pe măsură ce fațada se răcește, crăpăturile cresc considerabil, iar când este încălzită scade.Această mobilitate a cărămizilor poate provoca o mulțime de probleme cu pereții, precum și cu porți și porți, construite din cărămidă solidă. Printre minusurile se remarcă tendința materialului să se estompeze, precum și costul ridicat al produselor, ajungând la 33 de ruble pe cărămidă.

specie

Clasificarea unei cărămizi hiper-presate are loc pe mai multe motive, principala din care este scopul funcțional al materialului. Potrivit acestui criteriu, există trei categorii de piatră: obișnuită, cu care se confruntă și se formează.

Printre modelele obișnuite se emit produse corporale și goale. Primele se disting prin absența cavităților interne, greutății mari și conductivității termice ridicate. Pentru construcția de locuințe astfel de material nu este potrivit, dar în construcția de arcuri, coloane și alte forme mici arhitecturale utilizate foarte des. Modelele goale cântăresc în medie cu 30% mai puțin decât omologii lor cu corp integral și se caracterizează prin conductivitate termică scăzută și distorsiuni moderate de temperatură. Astfel de modele pot fi utilizate pentru construcția pereților portanți ai locuințelor, dar datorită costului ridicat al acestora, acestea sunt utilizate în aceste scopuri mai puțin frecvent.

O variantă interesantă a cărămizii goale hiperpressed este modelul "Lego", care are 2 găuri cu diametrul de 75 mm fiecare. Caramida și-a luat numele datorită asemănării vizuale cu designerul pentru copii, în care găurile verticale servesc la conectarea elementelor. Când se pune o astfel de piatră, în principiu, este imposibil să coborâți și să întrerupeți ordinea. Acest lucru permite maeștrilor chiar neexperimentați să realizeze o zidărie perfect plată.

Cărămidă cu fațadă este disponibilă într-o gamă foarte largă. Pe lângă modelele netede, există opțiuni interesante care imită piatra naturală sau sălbatică. Și dacă prima dată totul este mai mult sau mai puțin clar, atunci al doilea este numit o piatră sfâșiată sau zdrobită și arată foarte neobișnuită. Suprafața acestor produse are numeroase jetoane și este acoperită cu o rețea de mici fisuri și gropi. Acest lucru face ca materialul să fie foarte asemănător cu pietrele vechi de construcție, iar casele construite din acesta sunt aproape indistinguizabile de la castele antice medievale.

Modelele modelate sunt produse hiperpresionate de forme nestandardizate și sunt utilizate pentru construirea și decorarea structurilor arhitecturale curbiliniare.

Un alt criteriu pentru clasificarea cărămizilor este dimensiunea sa. Modelele Hyper-press sunt disponibile în trei dimensiuni tradiționale. Lungimea și înălțimea produselor sunt de 250 și respectiv 65 mm, iar lățimea lor poate varia. Pentru cărămizi standard, este de 120 mm, pentru cărămizi de homar - 85, iar pentru cele înguste - 60 mm.

Caracteristicile aplicației

Modelele hiperpresionate sunt materiale ideale pentru crearea suprafețelor complexe de relief și pot fi supuse la orice fel de prelucrare mecanică. Piatra este considerată o adevărată binefacere pentru designeri și le permite să implementeze cele mai curajoase decizii. Cu toate acestea, utilizarea acestuia ar trebui să respecte o serie de recomandări. Astfel, în timpul construcției gardurilor și fațadelor, este necesară consolidarea zidăriei cu o rețea galvanizată cu celule mici. În plus, este de dorit să se formeze goluri pentru dilatarea termică, având la fiecare 2 cm. În general, nu se recomandă utilizarea cărămizilor hiperpresionate pentru construcția pereților portanți ai clădirilor rezidențiale. În aceste scopuri, este permisă utilizarea numai a modelelor obișnuite.

Atunci când o clădire este deja construită, în timpul funcționării ei se formează adesea pete albe și pete, numite eflorescente. Motivul apariției lor este trecerea prin porii pietrei de apă conținută în mortarul de ciment, în timpul căreia sarea este depozitată în interiorul cărămizii. Mai mult, ele sare sare la suprafață și cristalizează. Acest lucru, la rândul său, răstoarnă foarte mult aspectul zidăriei și aspectul general al structurii.

Pentru a preveni sau minimiza apariția eflorescentelor, se recomandă utilizarea cimentului mărcii M400, procentul de săruri solubile în care este foarte scăzut. Se amestecă soluția cât mai groasă cu putință și se încearcă să nu se pată pe fața pietrei. În plus, nu este de dorit să vă angajați în construcții în ploaie, iar după sfârșitul fiecărei etape de lucru trebuie să acoperiți zidăria cu o prelată. Împiedicarea apariției eflorescentei va fi de asemenea ajutată prin acoperirea fațadei cu soluții hidrofugătoare și cu cea mai rapidă dotare a clădirii construite cu un sistem de scurgere.

Dacă a apărut încă eflorescența, este necesar să amestecați 2 linguri. lingură 9% oțet cu un litru de apă și procesează pete albicioase. Oțetul poate fi înlocuit cu o soluție de amoniac sau acid clorhidric 5%. Rezultatele bune sunt obținute prin tratarea pereților prin intermediul "Fațade-2" și "Tiprom OF".Consumul primului medicament va fi de o jumătate de litru pe m2 de suprafață, iar al doilea - 250 ml. Dacă nu este posibilă prelucrarea fațadei, ar trebui să aveți răbdare și să așteptați câțiva ani: în acest timp, ploaia va spăla toată albul și va readuce aspectul original la clădire.

Comentariile constructorilor

Bazându-se pe opinia profesională a constructorilor, cărămida hiperpresată prezintă o rezistență excelentă la aderență cu mortarul de ciment, care depășește cu 50-70% cărămizile din ceramică. În plus, indicele densității intralayer a zidăriei produselor din beton este de 1,7 ori mai mare decât aceleași valori ale produselor ceramice. Aceeași situație cu rezistență stratificată, este, de asemenea, mai mare în cărămizi hiperpuse. Există, de asemenea, o componentă decorativă ridicată a materialului. Casele căptușite cu pietre hiperpresionate arată foarte demnă și bogate. De asemenea, se atrage atenția asupra rezistenței crescute a materialului la efectele temperaturilor scăzute și ale umidității ridicate, ceea ce se explică prin absorbția scăzută a apei și rezistența excelentă la îngheț.

Astfel, modelele hiperpressate beneficiază de mai mulți indicatori din alte tipuri de materiale și, cu alegerea potrivită și instalarea corespunzătoare, pot oferi un ambreiaj solid și durabil.

Cum să puneți cărămizi hiperpressed, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor