Cărămidă de ghips: caracteristici și aplicații în interior

 Cărămidă de ghips: caracteristici și aplicații în interior

În designul modern, decorarea camerelor cu cărămidă de ipsos este foarte populară. Acest material permite nu numai să economisească o suprafață utilă de spațiu, ci și să arate plăcut din punct de vedere estetic, umplând spațiul cu o atmosferă de confort la domiciliu. Datorită gamei largi de culori și texturi, aceste panouri sunt ideale pentru orice stil.

Pro și contra

Cărămidă de ghips este un material de construcție unic, cu diferite forme și structuri. Astăzi este utilizat pe scară largă pentru decorarea interioară, decorând atât întreaga suprafață cât și secțiunile individuale.Arată frumos interior, în care există o combinație de zidărie cu tapet și tencuială.

Principalele avantaje ale acestui tip de caramida includ următoarele puncte.

 • Protecția mediului. Materialul este fabricat exclusiv din ingrediente naturale, deci nu emit substanțe dăunătoare și asigură o funcționare sigură pentru sănătatea umană.
 • Preț rezonabil. Spre deosebire de alte materiale, caramizile decorative din ipsos sunt mai ieftine. Acesta este adesea ales ca un buget de placare.
 • Aspect atractiv. Produsul este produs în diferite dimensiuni și culori, poate avea atât o structură netedă, cât și o structură de relief. Acest lucru îi permite să fie utilizat pentru a implementa orice idei de design.
 • Instalare convenabilă. Plăcile sunt ușor de selectat pentru diferite tipuri de suprafețe și sunt instalate într-un mod simplu. Este destul de realist să faci astfel de confruntări cu mâinile tale, fără a recurge la ajutorul specialiștilor.
 • Ușoare. Pereții decorați cu cărămidă de ipsos nu sunt supuși deformării.

În ceea ce privește defectele, acest material este instabil la umiditate și deteriorare mecanică, astfel încât instalarea plăcilor trebuie realizată cu atenție pentru a se evita ruperea.Dacă, în timpul funcționării, țigla a izbucnit, atunci poate fi rapid înlocuită cu una nouă, fără a perturba integritatea întregului finisaj.

Design și stiluri

Interiorul modern prevede finisaje cu materiale naturale, dar acestea sunt adesea scumpe, atât de mulți proprietari de apartamente și case de țară preferă cărămida artificială din tencuială. Această față este decorată nu numai cu suprafața pereților, ci și cu uși, deschideri de ferestre, aterizări și arcuri. Datorită faptului că materialul este produs cu o suprafață lucioasă, mată, reliefată și plană, acesta poate fi folosit pentru orice direcție stilistică, variind de la clasic la modern.

În prezent, următoarele tipuri de design cu cărămizi de ipsos sunt la modă.

 • Romance. Pentru mulți, zidăria este asociată cu o atmosferă incomodă și brutală care creează impresia de a fi pe stradă. Dar dacă alegeți umbra potrivită și textura cărămizii, precum și un aspect frumos al rândurilor, puteți obține un interior neobișnuit și original. Pentru a umple spațiul cu o atmosferă romantică, este necesar să alegeți vopsele delicate pentru decorare, care să fie combinate cu culorile textilelor și a pardoselilor.Acest design este caracterizat de tonuri bej, lăptoase și un iluminat bun, oferind un joc de culori pe suprafața unei pietre artificiale. În plus, statuetele mici, vasele de flori și perdelele deschise trebuie să fie prezente în decor.
 • Pop Art. Acest stil, ca o regulă, ca personalități emoționale și deschise. În spațiu, în acest caz trebuie să prevaleze tonuri contrastante. Lumina tapițeriei din mobilier și cărămizile albe se completează perfect între ele. Se pare interesant în interiorul și combinația de galben, verde și alb. Consolidarea textura a jocului poate fi, folosind o textura dură a finisajului cu tapițerie velur de canapele și scaune.
 • Gotic. Alegerea acestei direcții, nu este necesar să creați în cameră atmosfera plictisitoare a castelelor medievale. Este suficient să notați fragmente separate "vechi". O soluție bună ar fi o panou de zidărie cu mai multe culori. De exemplu, acesta va arata frumos finisaj, în cazul în care alternativ negru, lăptos și bej. Pentru a completa proiectarea va ajuta grinzile din lemn pe tavan si mobilier cu o suprafata lucioasa.
 • Stilul scandinav. Caramida din acest design este considerată accentul principal.Este recomandat să decorați pereții cu plăci de culori naturale, evitând contrastul luminos. Camerele cu pereți căptușite cu cărămizi gri și negre arata grozav. De asemenea, puteți aplica nuanțe pastelate. Pentru ca totul în interior să fie combinat armonios, trebuie să selectați culoarea suprafețelor sub mobilier și textile. Gravitatea interiorului va ajuta la ascunderea elementelor decorative suplimentare sub formă de picturi, candelabre frumoase și vase.
 • Etnicii. Acesta este un design destul de interesant, în care există, în același timp, o rigiditate ușoară și culori strălucitoare bogate. În acest caz, caramida din ghiveci de ocru trebuie combinată cu ceramică neobișnuită, covoare și suveniruri aduse din țările africane și asiatice. Pe pereți, puteți face fragmente separate sub formă de hieroglife sau artefacte.
 • Loft. Pereții din cărămidă în acest stil sunt considerați principalele decorațiuni interioare. Spațiul din cameră ar trebui să fie liber și să nu aibă partiții. Decor este recomandat pentru a face obiecte laconic, evitând decoratiuni inutile. Este de dorit să se așeze suprafața cu o cărămidă de tencuială monocromatică cu o suprafață neuniformă.Culorile de acoperire sunt permise diferite, începând de la ninsoare, finisând nisip strălucitor și roșu.

cerere

Cărămidă de gips este foarte populară în decorarea interioară, dar spre deosebire de "frații" ei este mult inferioară în performanță, de aceea este recomandată camerelor cu temperaturi și umiditate normale. Puteți decora un frumos interior cu un material decorativ peste tot, dar cel mai important lucru este să alegeți pentru el locul "potrivit" și să respectați regulile de funcționare.

Designerii folosesc cel mai adesea fragmente de ipsos în hol, făcând structuri purtătoare. Panourile decorative sunt de asemenea potrivite pentru decorarea ferestrelor, ușilor, nișilor și arcilor. Cărămizile din ghips de diferite texturi și culori conferă designului o căldură și un confort sporit, astfel încât să puteți alege pentru decorarea interioară a apartamentului și într-o casă privată. O soluție neobișnuită ar fi zidăria în dormitor, camera de zi și camera copiilor. Dacă o casă de țară este multietajată, atunci o scară poate fi decorată cu un finisaj similar.

Deoarece materialul este "frică" de umiditate, nu se recomandă să fie plasat în baie. Amplasarea gipsului nu este potrivită pentru zonele din apropierea chiuvetei (șorț de bucătărie), șemineuri.În ciuda unor astfel de limitări, produsul de gips poate fi inițial combinat cu lemn și marmură, decorându-le ca întreaga suprafață a pereților, creând astfel compoziții separate.

Cum să te faci?

Astăzi, piața construcțiilor este reprezentată de un sortiment chic de cărămizi de gips, dar, dacă se dorește, panourile decorative pot fi ușor realizate cu mâinile tale acasă. Pentru a le face, trebuie să aveți următoarele materiale:

 • pulbere de gips;
 • ceară de parafină;
 • lut formator;
 • silicon de etanșare;
 • cutie de carton.

Deoarece gipsul face parte din cărămidă, este necesar să se achiziționeze materii prime de o calitate care să nu fie mai mică de 10 GF, deoarece are o rezistență sporită și o rezistență la influențe externe. În plus, pentru fabricarea trebuie să se aplice formă de silicon, care este vândut în formă finită. Dacă nu există niciunul, atunci este ușor să-l faceți singur de la lut sculptural, care este rulat la o grosime de cel mult 20 mm și formează printuri pentru reflux. Formele pot fi de asemenea fabricate din parafină. Pentru a face acest lucru, este topit, apoi turnat în cutii de dimensiunea dorită.

După pregătirea formularelor, se realizează procesul de creare a cărămizilor decorative.

 • Pudra de gips turnată într-un recipient, adăugați apă.Totul este bine amestecat până la o consistență omogenă.
 • Formele în care este planificată fabricarea materialului sunt lubrifiate sau unsate. Acest lucru vă va permite să îndepărtați cu ușurință fragmentele înghețate în viitor.
 • Amestecul este turnat într-o formă, agitat și distribuit uniform. Apoi, conform instrucțiunilor specificate de producător, așteptați până când tencuiala se întărește.

În cazul în care proiectul prevede utilizarea cărămizilor colorate, atunci în timpul preparării amestecului trebuie să adăugați o schemă de culori. În plus, după realizarea unei cărămizi, aceasta poate fi de asemenea acoperită cu un mortar special care dă textura și straluceste.

Cum de a stabili?

Deoarece cărămida de ghips este ușor de instalat, este foarte posibil să efectuați instalarea cu propriile mâini. Puteți pune materialul decorativ în două moduri: uscat (zidăria se execută cu șine și șuruburi) și umedă (fragmentele trebuie lipite pe perete cu un compus special). Indiferent de tehnologia aleasă, înainte de a pune o cărămidă, trebuie să pregătiți bine suprafața de lucru. Această procedură se desfășoară în etape.

 • Alinierea bazei se face mai întâi.Pentru a elimina toate defectele, se recomandă șpăcluirea zidurilor.
 • Apoi, baza este curățată de murdărie, se efectuează praf și chitul. În acest stadiu, este important să sortați și să selectați dimensiunea acestuia. Dacă este necesară finisarea suprafețelor neuniforme sau convexe, cărămizile trebuie tăiate cu ajutorul unui ferăstrău.

Când pereții sunt gata pentru căptușeală, începeți procesul de așezare. Cea mai fiabilă este metoda uscată de instalare, dar necesită respectarea unor reguli și tehnologii speciale.

 • Se măsoară încăperea apartamentului, iar într-unul dintre colțuri se fixează o ladă de lemn, care va servi drept începutul instalării fragmentelor. După atașarea șinei verticală se formează o deschidere. A pus placi. Instalarea trebuie efectuată de sus în jos. Toate piesele sunt montate pe șuruburi sau șuruburi.
 • Apoi, când primul rând este așezat, re-măsurați distanța, care este egală cu lățimea cărămizii și continuați să lucrați până când se va confrunta întreaga suprafață.

În plus, cărămida de ghips poate fi lipită utilizând metoda umedă de calcul. Pentru a face acest lucru, mai intai marcarea exacta a randurilor se face, mai ales cand vine vorba de finisarea cu elemente diferite.Dacă peretele va fi așezat în imagine, atunci fragmentele trebuie să fie întinse în prealabil pe podea. Apoi, se prepară o soluție de lipici într-o cantitate mică (trebuie să fie frământată în etape, deoarece un volum mare se poate solidifica și devine inadecvat). Adezivul este aplicat pe cărămidă și presat bine la suprafață.

Pentru a face un minim de greșeli în timpul autopostării și pentru a obține o căptușeală solidă care ar rezista în mod durabil o lungă perioadă de timp, este de asemenea important să țineți cont de următoarele nuanțe:

 • Cărămida de gips este un material destul de fragil, prin urmare, în timpul instalării sale, trebuie avut grijă, în caz contrar panourile pot da chips-uri și ele vor depăși;
 • pentru zidărie în bucătărie, lățimea îmbinărilor trebuie să fie de cel puțin 10 mm, ceea ce va economisi materiale;
 • secțiunile inferioare ale pereților, care după reparații vor fi acoperite cu mobilier, pot fi așezate cu resturi;
 • în timp ce lipi o cărămidă, ar trebui să fie presată ușor în suprafață, efectuând mișcări de rotație, ceea ce va permite ca adezivul exces să iasă;
 • lipici, care este utilizat pentru instalarea cărămizilor de ipsos, are capacitatea de a se usca rapid, astfel încât timp de 30 de minute trebuie să aveți timp pentru a curăța excesul de adeziv și a netezi cusăturile.

Ce vopsea poți picta?

De-a lungul timpului, interiorul camerei necesită renovare, deci dacă pereții sunt decorați cu cărămizi de ipsos, îi puteți da oa doua viață. Acest material decorativ este suficient pentru a acoperi cu vopsele acrilice sau siliconice. De asemenea, este permisă vopsirea și amestecuri pe bază de apă sau lac solubil în apă. De asemenea, puteți picta fragmente de ipsos înainte de a le pune, acest lucru vă permite să dați materialului un aspect mai strălucitor și mai strălucitor. Dacă intenționați să pictați vechea căptușeală, atunci cărămida trebuie mai întâi bine lustruită, altfel vopseaua se va rupe.

Se recomandă vopsirea unei cărămizi în trei straturi. Acest lucru va face ca culoarea sa să fie mai saturată și mai spectaculoasă. După vopsirea suprafeței decorative, este de asemenea necesară acoperirea suplimentară cu un lac de protecție.

Exemple frumoase în interior

Recent, există multe opțiuni de proiectare care utilizează cărămizi de ghips. O astfel de decorație decorativă va arăta frumoasă chiar și fără mobilier suplimentar. Prin urmare, zidăria de cărămidă este adesea înlocuită cu mobilier cu dulap și pereți voluminoși. Pentru a oferi camerei un stil neobișnuit și a umple spațiul cu confort, puteți utiliza următoarele exemple de design interior.

 • Pentru sală. O soluție bună în această cameră va fi decorarea pereților cu cărămidă de ipsos într-o paletă caldă de culoare. Nisipul și nuanțele delicate ale suprafeței vor evidenția geometria spațiului într-un mod special. Pentru a frumusetea pietrei artificiale nu se pierde pe fundalul general, este suficient să plasați o masă de cafea și o canapea mare de colț din mobilier. Puteți termina nu numai pe unul dintre pereți, ci și să decorați colțurile laterale lângă intrare cu fragmente sau să faceți decorul sub formă de coloane care imită o piatră naturală.
 • Pentru coridor. Va fi interesant să privim în hol sau coridor zidărie, așezată pe podea în formă de plinte. Panourile decorative pot, de asemenea, decora marginile pereților direct la intrare. Este recomandabil să alegeți culori deschise pentru căptușeală, deoarece o cărămidă întunecată poate reduce vizibil o cameră mică.
 • Pentru dormitor. În această cameră este necesar să se creeze efectul spațiului liber și aerului, astfel încât nuanțele pentru finisarea cărămizilor sunt selectate în funcție de culorile de bază ale interiorului. Destul de potrivită pentru un dormitor liniștit și liniștit. Frumosul va arăta ca o combinație de cărămizi albe și nisipoase.Pe un perete mare, puteți face plăci de zidărie cu efectul antichității. În acest caz, camera trebuie să fie prezentă mobilier din lemn și decorul de sticlă.

Cum să vă puneți cărămidă caramida proprii, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor