Greutatea cărămizii roșii solide

În construcția de case și hozblok cel mai adesea folosit roșu cărămidă solidă. Are performanțe ridicate și oferă clădiri durabilitate. Înainte de a începe construirea acestui material, trebuie să cunoașteți nu numai proprietățile sale, ci și să puteți calcula corect parametrii de greutate și debitul.

Cât costă o cărămidă?

Caramida roșie cu corp integral este un material de construcție în vrac, produs prin tehnologie specială din argilă refractară de înaltă calitate. El are în interiorul unui minim de goluri, echivalentul lor este de obicei 10-15%. Pentru a determina greutatea unei bucăți de cărămidă roșie, este important să se ia în considerare că poate fi produsă în trei tipuri:

  • unică;
  • un an și jumătate;
  • dublu.

Greutatea medie a unei singure unități este de 3,5 kg, una și jumătate este de 4,2 kg, iar cea dublă este de 7 kg. În același timp, pentru construcția de case cel mai adesea alegeți materialul de dimensiuni standard de 250x120x65 mm, greutatea sa este de 3.510 kg. Cu care se confruntă aceleași clădiri realizează blocuri speciale, în acest caz, o cărămidă cântărește 1,5 kg. Pentru construcția de șeminee și sobe, se recomandă utilizarea materialului marcat M150, are o siguranță termică excelentă, iar în cazul dimensiunilor standard masa unei unități de cuptor poate fi cuprinsă între 3,1 și 4 kg.

În plus, o caramida obișnuită a mărcii M100 este utilizată pentru decorarea exterioară, este rezistentă la îngheț, asigură clădirii o bună izolare fonică și o protejează împotriva pătrunderii umidității. Greutatea unui astfel de bloc este de 3,5-4 kg. Dacă este planificată construcția de clădiri cu mai multe etaje, este necesar să se achiziționeze material cu o clasă de rezistență de cel puțin 200. Caramida marca M200 are un nivel sporit de rezistență, se caracterizează printr-o izolare termică excelentă și cântărește o medie de 3,7 kg.

Calcularea masei totale a materialelor de construcție

Pentru a construi o clădire fiabil servit o lungă perioadă de timp, calitatea cărămizilor joacă un rol imens în construcția sa.Prin urmare, pentru ca materialul să reziste încărcării optime și maxime, este necesar să se calculeze corect masa materialului pe 1 m3 de zidărie. În acest scop, maeștrii folosesc o formulă simplă: greutatea specifică a unei cărămizi roșii solide se înmulțește cu cantitatea sa în cazul ouatului. În același timp, nu trebuie să uităm de masa mortarului de ciment și să luăm în considerare numărul de rânduri, cusături și grosimea peretelui.

Valoarea rezultată este aproximativă, deoarece poate avea abateri minore. Pentru a evita greșelile în timpul construcției, este necesar să se determine tipul de cărămidă, metoda zidăriei și să se calculeze corect greutatea și lățimea zidurilor atunci când se creează un proiect.

Pentru a simplifica calculul masei totale a materialului și prin calcularea zonelor individuale.

1 palet

Înainte de a cumpăra un material de construcție, trebuie să cunoașteți și consumul acestuia. Caramida este transportată pe paleți speciali, în cazul în care blocurile sunt plasate sub un unghi de 45, sub forma unui "pom de Crăciun". Într-un astfel de palet, de regulă, sunt plasate între 300 și 500 de unități de fragmente. Greutatea totală a materialului este ușor de calculat, dacă cunoașteți numărul de blocuri din paletă și greutatea unei unități. Se utilizează, de obicei, pentru transportul paleților de lemn cu greutatea de până la 40 kg, capacitatea lor de transport fiind de 900 kg.

Pentru a simplifica calculele, cumpărătorul și vânzătorul trebuie să țină seama și de faptul că o singură cărămidă roșie cu greutate corporală cântărește până la 3,6 kg, unul și jumătate până la 4,3 kg și dublu la 7,2 kg. Pe baza acestui fapt, se constată că, în medie, între 200 și 380 de cărămizi sunt plasate pe un substrat de lemn. Prin efectuarea unor calcule simple, se determină greutatea aproximativă a materialului pe palet, acesta va fi de la 660 la 1200 kg. Dacă adăugați greutatea containerului, atunci rezultatul va fi valoarea dorită.

Cube. m

Pentru construirea de clădiri, ar trebui să aveți, de asemenea, informații și cât de mulți metri cubi de material va fi necesar pentru zidărie, cât va cântări. Până la 513 de blocuri pot fi plasate în 1 m3 de cărămidă roșie unică, de aceea masa variază de la 1693 până la 1847 kg. Pentru cărămizi de o jumătate și jumătate, acest indicator se va schimba, deoarece în 1 m3 cantitatea sa poate atinge 379 de bucăți, deci greutatea va fi de la 1515 până la 1630 kg. În ceea ce privește blocurile duble, apoi într-un metru cub are aproximativ 242 de unități și o masă de la 1597 până la 1742 kg.

Exemple de calcul

În ultimii ani, mulți proprietari de teren preferă să se angajeze în construcția de case și hoztopostroyk în mod independent. Desigur, acest proces este considerat dificil și necesită prezența anumitor cunoștințe, dar dacă faceți un proiect corect și calculați consumul de cărămidă,apoi în cele din urmă se va dovedi a construi o clădire frumoasă și durabilă. Următoarele exemple vor ajuta inițierea masterilor în calculul materialelor de construcție.

Consumul de cărămizi roșii solide pentru construirea unei case cu două etaje 10 × 10 m. În primul rând, este necesar să cunoaștem întreaga lungime a etajelor exterioare. Deoarece clădirea va avea 4 pereți, lungimea totală va fi de 40 m. Cu o înălțime a tavanului de 3,1 m, suprafața pereților exteriori ai celor două etaje va fi de 248 m2 (s = 40 × 6,2). Din figura rezultată va trebui să se scadă anumite zone, aflate sub ușa și deschiderile ferestrelor, deoarece acestea nu vor fi căptușite cu cărămidă. Astfel, se pare că zona zidurilor viitoarei case va fi de 210 m2 (248m2-38m2).

Pentru construcția de clădiri cu mai multe etaje, se recomandă realizarea de pereți cu o grosime de cel puțin 68 cm, astfel încât așezarea va fi efectuată în 2,5 rânduri. La început, așezarea se realizează cu o singură cărămidă obișnuită în două rânduri, apoi se face o cărămidă frontală într-un singur rând. Calculul blocurilor în acest caz arată astfel: 21 × 210 = 10710 unități. În acest caz, o singură cărămidă obișnuită pentru suprapunere va avea nevoie de: 204 × 210 = 42840 buc. Greutatea materialului de construcție se calculează prin înmulțirea masei unui bloc cu cantitatea totală.În acest caz, este important să se țină cont de marca cărămizii și caracteristicile acesteia.

Consumul de cărămidă roșie solide pe punerea de perete 5 × 3 m. În acest caz, suprafața care urmează să fie stabilită va fi de 15 m2. De la construirea de 1 m2 pentru a utiliza 51 buc. blocuri, acest număr este înmulțit cu suprafața de 15 m2. Ca rezultat, se dovedește că sunt necesare 765 cărămizi pentru construirea unei suprapuneri de 5 × 3 m. Întrucât în ​​timpul construcției este necesar să se ia în considerare îmbinările de mortar, cifra rezultată va crește cu aproximativ 10% /, iar consumul de blocuri va fi de 842 bucăți.

Având în vedere că până la 275 unități de cărămidă roșie sunt plasate pe un palet, iar greutatea sa este de 1200 kg, este ușor să se calculeze numărul necesar de paleți și costul acestora. În acest caz, pentru a construi un perete va trebui să achiziționați cel puțin 3 paleți.

O analiză a caracteristicilor cărămizii roșii Votkinsky roșii M 100, vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor