Caramida M100: caracteristică, tipuri și aplicații

În producția de cărămizi se folosesc diferite tehnici de fabricație, care determină în continuare culoarea, mărimea și alte caracteristici ale produsului. Marcarea se referă la parametrii de bază ai produsului. Fiecare tip are proprietăți proprii. Cele mai frecvent utilizate în construcții sunt cărămizi de modele M100 și M150.

descriere

Înainte de a decide cu privire la alegerea materialului de construcție, trebuie să vă familiarizați cu caracteristicile tehnice ale opțiunilor existente. În primul rând, cumpărătorii sunt preocupați de indicatorii de rezistență. Mark M100 înseamnă că produsul poate rezista la o încărcătură de maximum 10 kilograme pe 1 centimetru pătrat. Dimensiunea unei cărămizi obișnuite este de 250 milimetri în lungime, respectiv 120 și 65 de milimetri în lățime și înălțime.Greutatea unui astfel de produs este de aproximativ 3,5 kilograme.

Caramida M100 este cel mai adesea folosită pentru construcția de case private. Acest lucru se datorează faptului că acest material este interzis să se aplice în cazul în care înălțimea clădirii este mai mult de 2-3 etaje.

Când construiți clădiri înalte, nu trebuie să utilizați o cărămidă marcată mai puțin decât M150.

specie

Densitatea cărămizii este, fără îndoială, influențată de materialul din care a fost făcut. Potrivit acestui produs pot fi împărțite în mai multe tipuri. În plus față de corpulent, gol, o singură și jumătate, există, de asemenea, produse ceramice, hiper presate și silicate. Luați în considerare aceste specii în detaliu.

Tipurile de cărămizi ceramice și silicate diferă, în primul rând, în compoziție. Primul dintre acestea include unul sau mai multe tipuri de lut, care este turnat, uscat și ars. Din acest motiv, este bine tolerată de umiditate. Al doilea este compus din nisip și var. Este făcută în culoarea albă și are o rezistență scăzută la umiditate, datorită căreia are limitări în domeniul de aplicare. De asemenea, cărămida de silicat este mai subțire decât ceramica, deși asigură cel puțin o bună izolare fonică și termică a încăperilor.

silicat
ceramică

În ceea ce privește produsele hiper-presate, acestea reprezintă 90% calcar, restul de 10% sunt ciment și vopsele. Cel mai adesea ele sunt utilizate în lucrările de finisare a clădirilor. În acest caz, un rol important îl are diversitatea culorilor.

Caramida cu care se confruntă poate fi emisă în nuanțe precum roșu, maro, teracotă, precum și un fildeș și paie.

hiper presate

Produsele ceramice sunt corporale și goale. Diferența constă în conținutul găurilor, conductivității termice, rezistenței la umiditate. De exemplu, în cărămizi corporale, prezența golurilor nu poate depăși 13%, în timp ce cele goale efectuează mult mai bine căldura, dar sunt mai puțin rezistente la umezeală.

corpolent
gol

Indicatori de calitate și metode de turnare

Pot fi judecate prin documentele de bază - certificatul de calitate și pașaportul privind modul în care materialul de înaltă calitate pe care cumpărătorul intenționează să îl achiziționeze. În aceste lucrări sunt principalele caracteristici și proprietăți ale bunurilor.

În ceea ce privește turnarea, acesta poate fi semi-uscat și plastic. Cel mai frecvent utilizat procedeu plastic este formarea cărămizilor.Astfel de produse nu au restricții în utilizare. Materialul este așezat sub formă și supus încercării la presiune sub presiune. Apoi se usucă, după care produsul este ars sub influența temperaturilor ridicate.

Semifabricatul semi-uscat implică prăjirea fără pre-uscare. Această tehnologie permite obținerea cărămizilor cu o structură poroasă. Astfel de produse au limitări în utilizare, de exemplu, ele nu pot fi utilizate în construcția de structuri de susținere și de garduri. Cu toate acestea, acestea sunt bine dovedite ca un material pentru podele și pereți în interiorul camerei. Caramizile au o formă ideală, acoperirea lor este netedă și nu are muchii aspre, ceea ce le face o opțiune excelentă pentru tiglaje.

dimensiuni

M100 cărămizi pot fi produse în 3 dimensiuni. Utilizarea lor ulterioară depinde de tipul de zidărie pe care constructorii o vor folosi. Produsele pot fi simple (250x120x65 mm), unu și jumătate (250x120x88 mm) și dublu (250x120x138 mm).

Greutatea variază în funcție de mărime (de la 2 la 2,3 kg în primul, de la 3 la 3,2 kg în cel de-al doilea și de la 4,8 până la 5 kg în cel de-al treilea caz).

Dacă țineți cont de dimensiunea produselor, puteți număra numărul necesar în timpul construcției. Aceste dimensiuni sunt considerate standard.De asemenea, la vânzare sunt produse de restaurare și cărămizi de dimensiuni europene.

Unde se aplică?

Caramida M100 este destul de răspândită în construcții. Potrivit recenziilor consumatorilor, nu toată lumea poate evalua pozitiv aspectul său. Cu toate acestea, în astfel de situații, puteți ține căptușeala sau puteți folosi panouri decorative. Dacă utilizați plăcile de finisare, în paralel, puteți înveli pereții materialului izolator.

Cărămidă solidă M100 poate fi utilizată în procesul de construire a unei fundații, și, de asemenea, atunci când se așează zidurile de rulment ale clădirii. Caramizile obișnuite sunt perfecte pentru asamblarea sobelor și șemineelor, dar în acest caz veți avea nevoie de furnir. El, de asemenea, ca și golful, este folosit pentru construirea partițiilor. Pentru lucrările de finisare, un factor important este că puteți tăia cu ușurință o cărămidă și să îi dați forma dorită.

În ceea ce privește soluția pentru așezare, aici este necesar să se ia în considerare numai locul de muncă. Compoziția de ciment este adecvată nu numai pentru construcția pereților exteriori, ci poate fi folosită și în orice alt caz. Varul este excelent pentru lucrările de interior.Există situații în care există o problemă acută a culorii cusăturilor. Este ușor de rezolvat folosind amestecuri uscate. În construcția clădirilor unde se vor observa temperaturi ridicate, experții recomandă utilizarea unei soluții de argilă.

Avantaje și dezavantaje

Cererea mare de cărămidă M100 se datorează numărului mare de calități pozitive. În primul rând, este o categorie atractivă de prețuri. Costul produselor este relativ redus, ceea ce le permite să fie văzute de consumatori la diferite niveluri sociale.

Produsele solide pot fi utilizate pentru o varietate de lucrări. În plus, este destul de realist să faci tu însuți, este suficient să cunoști elementele de bază ale tehnologiei de construcție și să urmezi o serie de reguli. Cu toate acestea, ar trebui să se țină cont de faptul că pentru construirea de structuri complexe încă mai trebuie să se întoarcă la profesioniști.

Produsele ceramice unice M100 asigură o izolare excelentă a sunetului camerei. În plus, proprietățile izolatoare ale materialului fac posibilă refuzarea izolației suplimentare.

Cu toate acestea, trebuie să se țină cont de faptul că, după ce a lucrat cu o cărămidă obișnuită, se va impune căptușeală.Acest lucru nu este întotdeauna benefic din punct de vedere economic, atât de mulți cumpărători opresc utilizarea materialelor faciale.

Reguli de selecție

Atunci când cumperi o cărămidă M100 merită să ai atenție la câteva aspecte importante. În ceea ce privește mărimea, cel mai adesea alegerea este între un singur și un dublu. Totul depinde de tipul de zidărie, materialul este ales individual.

Deoarece caramida este principalul material de construcție utilizat în construcția de clădiri, este necesar să se aibă grijă de caracteristicile sale de calitate. De exemplu, ar trebui să alegeți parametrul maxim al ciclurilor de dezghețare și de congelare. Acest lucru va prelungi durata de viață a clădirii. Cea mai bună alegere ar fi opțiunea de 30-50 de cicluri.

Cărămizi căptușite sunt folosite pentru a crea fundația, dar există aici limitări. Produsele fabricate prin tehnologia de turnare semi-uscată au o ușoară rezistență la îngheț. Utilizarea lor în acest caz, ca în situația cu căptușeala exterioară, ar trebui evitată. Dar ele sunt perfecte pentru construirea de partiții în interiorul clădirii.

Caramida M100 este potrivita pentru constructia de case cu cel mult 3 etaje.Pentru clădiri mai mari, utilizați produse din alte modele.

Culoarea cărămizii este influențată de coloranți și de ardere, deci nu ar trebui să se ia în considerare calitatea produsului pe baza sa. Produsele de calitate nu ar trebui să aibă crăpături și chipsuri, iar materialul nu ar trebui să se prăbușească.

Pentru a afla cum să faceți o casă de cărămidă, veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor