Caracteristici și aplicarea cărămizii M200

Multe orașe din vremea noastră sunt construite cu clădiri înalte. Acest lucru se aplică în primul rând locuinței. Populația urbană crește din an în an și nu este întotdeauna posibilă extinderea teritoriului. Așadar așezările nu cresc atât de mult ca în sus. Și pentru clădirile cu mai multe etaje aveți nevoie de un material de construcție adecvat de calitate. Deoarece cele mai populare în rândul cumpărătorilor de acasă sunt clădirile din cărămidă noi, care se disting prin prietenie cu mediul și caracteristici de economisire a căldurii, companiile de construcții încearcă să construiască locuințe din cărămizi. Pentru astfel de locuințe este cel mai potrivit caramida marca M200. Luați în considerare de ce această afirmație este adevărată.

Caracteristici speciale

Brandul cărămizii are un indice de rezistență M200, adică ele suportă încărcătura pe fiecare centimetru pătrat al suprafeței sale de 200 kg.Prin urmare, este sigur de a numi un astfel de material de construcții cel mai fiabil pentru construcția de clădiri rezidențiale și alte clădiri peste standardul 9 etaje. Datorită creșterii rezistenței, această caramiză are caracteristici de construcție cu adevărat universale. Este aplicabil pentru montarea zidurilor purtătoare și a altor structuri de susținere, etaje inferioare ale clădirilor înalte, subsoluri, precum și fundații, inclusiv în condiții de umiditate ridicată și scăderi de temperatură.

Mark 200 se caracterizează prin rezistență ridicată la îngheț. Indicele de rezistență la îngheț, notat cu litera F, are o cifră de la 50 la 100. Aceasta înseamnă câte cicluri de congelare și decongelare pot rezista unui marcaj fără modificări ale proprietăților sale de bază. Uneori această cifră este luată pentru longevitatea zidăriei.

În cazul în care casa este pavată de piatră cu indexul F100, aceasta înseamnă că clădirea poate rămâne cel puțin 100 de ani fără modificări speciale.

tipuri

În funcție de scop, se disting următoarele tipuri de mărci M200:

 • cu care se confruntă, utilizate în diverse scopuri de lucrări și finisaje cu care se confruntă;
 • private, utilizate pentru ziduri, fundații și alte obiecte de construcție;
 • cuptor cu stabilitate termică și necesar pentru instalarea cuptoarelor, coșurilor și țevilor.

Marca 200 și compoziția folosită pentru a face cărămizi diferă.

 • Silicați. Caramida are o culoare albă. Este realizat dintr-un amestec de nisip quartz, apă și var, care este expus la abur de înaltă presiune înainte de a fi pietrificat.
 • Ceramică. Este produsă prin arderea lutului cu diverse aditivi tehnologici în autoclave la temperaturi de până la 1000 m. Culoarea acestor produse este roșie cu nuanțe diferite (în funcție de compoziția impurităților din lut).

În mărime conform GOST, caramida M200 este împărțită în următoarele tipuri:

 • unic cu dimensiuni (lungime / lățime / grosime) egal cu 250/120/65 mm;
 • unul și jumătate - 250/120/88 mm;
 • dublu - 250/120/138 mm.

Densitatea materialelor de construcție

  Trebuie remarcat faptul că numai cărămida singulară poate fi plină. Unul și jumătate și dublul similarității sale sunt disponibile numai sub formă de produse slot. Indiferent cât de diferite sunt soiurile mărcii de caramida M200, ele sunt unite prin prezența a două proprietăți incontestabile:

  • rezistență ridicată;
  • compoziție absolut ecologică - nisip, argilă, var, minerale de impurități și apă.

  Unde se aplică?

  Cărămizile obișnuite din ceramică corporală posedă izolare fonică ridicată și rezistență la apă, prin urmare, are avantaje față de alte tipuri de mărci M200. O cărămidă plină cu silice, din păcate, are o absorbție prea mare a umidității. Cu toate celelalte virtuți egale, ea nu poate fi utilizată în construcția fundațiilor și a subsolurilor. În aceste scopuri, omologul său ceramic este cel mai potrivit. În același timp, datorită costului redus, materialul de construcție din silicat cu capacitate completă poate fi utilizat perfect pentru montarea structurilor de susținere și a etajelor inferioare ale construcțiilor înalte, cu indicatori de înaltă rezistență și izolare fonică.

  Tipurile de cărămidă dublă și dublă din clasa 200 au o conductivitate termică scăzută datorită golurilor de aer, astfel încât acestea sunt folosite, luând în considerare rezistența la îngheț și rezistența la îngheț, pentru construcția pereților exteriori și interni ai clădirilor. În plus, materialul gol este adesea utilizat pentru fațadele de placare. Materialul de construcție dublă și dublă este de asemenea benefic, deoarece necesită un consum mai mic de mortar și timp pentru zidărie, care este un factor important în industria construcțiilor moderne.

  Chiar și șemineele pline pot fi așezate din cărămizi ceramice solide. El conduce bine căldura și o dă o cameră încălzită. Cu toate acestea, nu se poate utiliza pentru a arăta direct cuptoarele și camerele de șemineu, deoarece materialul se va prăbuși rapid atunci când interacționează cu focul.

  Pentru căminurile de foc, este necesar să se folosească doar cărămizi de cuptor (șamotă), special prelucrate pentru astfel de condiții.

  Dupa cum se vede, marca M20 de caramida este foarte populara si este folosita in constructia de diverse structuri, inclusiv fundatii, parter, podele inferioare si superioare, pentru fatadele cu fațade, umpluturi interioare ale structurilor de constructii, precum si pentru amenajarea sobe si seminee. Atunci când alegeți un material, este foarte important să solicitați de la vânzător un certificat de calitate a mărfurilor, precum și o inspecție externă pentru a vă asigura că tipul de cărămidă corespunde tipului specificat. Puteți sparge o copie pentru a verifica puterea și calitatea cărămizii de cărămidă roșie (nu ar trebui să existe nici o întuneric intern). Încercați să rupeți materialul - crăpăturile de pe suprafață sunt permise, dar ușurința de rupere a cărămizii dovedește că eșuează.

  Pentru sfaturi cu privire la alegerea specialiștilor în cărămizi de caramida, consultați videoclipul de mai jos.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor