Cărămizi ceramice goale: caracteristică și aplicare

 Cărămizi ceramice goale: caracteristică și aplicare

Cărămizi utilizate pentru construirea de diferite structuri din cele mai vechi timpuri. Astfel de structuri diferă în ceea ce privește durabilitatea și fiabilitatea. Cea mai comună este o cărămidă, care este făcută din anumite tipuri de lut, care determină caracteristicile sale funcționale, respectând procesul tehnologic în timpul producției.

Cărămidă și tipuri

O cărămidă este făcută conform unei tehnologii complexe, iar procesul în sine este realizat în mai multe etape. Astăzi folosesc două metode de fabricare.

 1. Formarea de piatră din masa lutului cu conținut de apă. Pentru fabricarea presei utilizate pentru turnarea produselor, iar apoi țagla este uscată în camere și apoi arsă.
 2. Tehnologia de presare este utilizată sub presiune maximă, care atinge 15 atmosfere.

Toate aceste procese sunt efectuate în conformitate cu GOST 7484-78. Pentru prepararea compoziției au fost utilizate mașini speciale care asigură uniformitatea structurii produselor.

Uscarea se face prin metoda tonală sau prin cameră, în urma căreia semifabricatele sunt plasate într-un mediu cu o anumită umiditate și temperatură. După aceasta, arderea are loc la o temperatură de până la 1500 de grade, iar timpul de ardere este de două până la trei ore, astfel încât nu rămâne o umiditate în structură. Acest lucru permite o rezistență ridicată.

  Materiile prime se utilizează în fracțiunea fină și sunt de obicei minate prin metoda deschisă. Apoi, este cernut, și, dacă este necesar, zdrobit. Se recomandă utilizarea aceleiași materii prime pentru producerea unui lot, astfel încât produsele să nu fie marcate prin compoziția și culoarea lor minerală.

  În acest fel, sunt făcute cărămizi obișnuite și cu care se confruntă.

  Din utilizarea unui anumit proces, se pot obține aceste tipuri de produse:

  • accesorii;
  • fațadă;
  • geamuri;
  • buclat.

  În afară de faptul că o cărămidă este goală sau solidă, suprafața acesteia poate, în unele cazuri, să scape de canelurile canelate, ceea ce îi permite să fie ținută mai ferm în zidărie.

  caracteristicile

  Aceștia sunt parametrii principali cu care trebuie să corespundă piatra de construcție. Când cumpărați, trebuie să determinați inițial tipul de zidărie și să alegeți cel mai bun tip de cărămidă pentru muncă. Luați în considerare cerințele propuse pentru acest tip de material de construcție.

  densitate

  Parametrii cărămizilor sunt determinați de structura lor. Indicatorul principal este densitatea. Este influențată de compoziția materiei prime și a fracțiunii. În funcție de densitate, se determină clasa produsului, care este de 1,8-2,4. Informațiile despre densitate sunt necesare pentru a produce lucrări de proiectare și a determina încărcătura pe fundație, precum și pentru a înțelege gradul de rezistență a clădirii în sine și a elementelor sale de susținere.

  cavitatie

  Pentru a crește conductivitatea termică și pentru a reduce masa cărămizilor, se pot realiza goluri de diferite forme. Această cărămidă se întâmplă cu fața sau obișnuită. Adâncimea și forma golurilor sunt determinate de tehnologie. În plus, localizarea golurilor determină rezistența produsului.

  Pentru a îmbunătăți performanța pietrei de construcție dublă sau a materialului gol, porozitatea cărămizilor este uneori mărită. Pentru a face acest lucru, în preparat, paie sau alte componente organice sunt adăugate la compoziție, care, ca urmare a tragerii, arde în interiorul cărămizii și lasă goluri în spatele ei. Acest lucru permite cărămizii "M150" să mențină căldura în interiorul clădirii ridicate din acesta.

  Conductivitate termică

  Acesta este determinat de structura internă a produsului. Indicatorii sunt diferiți, ceea ce afectează costul cărămizilor. Astfel de indicatori sunt importanți în construcția pereților exteriori, depinde de grosimea lor.

  Cărămida solidă solidă prezintă caracteristici de izolare termică scăzută și este de obicei utilizată pentru structuri portante. Astfel de pereți în viitor vor necesita izolare suplimentară. Dacă utilizați o piatră goală, atunci aceasta va reduce pierderile de căldură, dar această cărămidă nu va fi capabilă să reziste unei greutăți prea mari și, prin urmare, sunt adesea făcute numai clădiri mici.

  Absorbția apei

  Deoarece argila este folosită la fabricarea cărămizilor, acest material poate absorbi apa. Coeficientul este determinat de diverși factori și depinde în principal de densitatea produsului.Absorbția apei poate varia de la 6 la 14%, iar aceasta este norma. Pentru că orice clădire care este construită din cărămidă poate rezista o anumită perioadă până la începutul distrugerii.

  De exemplu, dacă va exista o diferență mare de temperatură în interiorul și în exteriorul pereților, aceasta va contribui la formarea de umiditate, care va pătrunde în pori și se va acumula în zidărie sau cărămizi. La temperaturi scăzute, apa va îngheța și va afecta negativ structura. Prin urmare, în timpul construirii unei structuri, acest moment trebuie luat în considerare. Mai ales acest articol se aplică la băi, băi.

  Rezistența la îngheț

  Produsele ceramice sunt utilizate pe scară largă în diferite zone climatice și pot rezista la temperaturi extreme. În conformitate cu standardele, fiecare produs trebuie să reziste la o anumită cantitate de îngheț / dezgheț. Acest lucru contribuie la calculul corect la alegerea materialelor.

  Rezistența la îngheț este determinată de valoarea literală a lui "M" și de valoarea numerică care apare după ea. Cu alegerea corectă a pietrei pentru o anumită zonă climatică, structura acesteia poate dura până la 100 de ani.

  Rezistență la temperaturi ridicate

  Siguranța la foc a fiecărei clădiri este determinată de tipul de material din care este fabricat. Produsul ceramic nu arde. Are o rezistență ridicată la foc și poate rezista la temperaturi ridicate de peste 5 ore. Această piatră este rezistentă la foc și poate rezista la temperaturi de până la 1000 de grade. Cu toate acestea, construcția unui horn sau a unui șemineu din acesta nu este încă recomandată, deoarece efectul constant al căldurii va distruge treptat materialul.

  Aplicarea implică utilizarea pentru construirea:

  • instituții de învățământ;
  • clădiri rezidențiale;
  • cafenele, cantine;
  • facilități de producție și așa mai departe.

  Cărămizile ceramice concurează în acest parametru cu lemn natural solid, structuri din beton monolit și piatră naturală. În acele clădiri care sunt construite din acesta, se formează un mediu pozitiv, unde oamenii pot trăi.

  Precizia geometriei

  În producția de cărămizi este important să se respecte regulile de fabricație și parametrii, controlată de GOST nr. 530.

  Cărămizi produse în prezent de astfel de formate:

  • Euro;
  • normale;
  • modular;
  • îngroșat.

  Aceste standarde sunt obligatorii și trebuie respectate în orice domeniu.În unele cazuri, sunt permise abateri, dar nu mai mult de 4 mm. Aceste cerințe permit amplasarea unor structuri variate cu mici variații. De asemenea, standardele permit producerea cărămizilor cu alți indicatori și dimensiuni, dar acest lucru se face de obicei prin comandă specială și după ce toate părțile contractului sunt de acord.

  Depozitare și transport

  Transportul acestui tip de material este permis de diverse moduri de transport, în conformitate cu anumite reguli. Pentru a asigura siguranța materialelor în timpul transportului, acestea sunt plasate pe paleți. Transportul în vrac nu este permis, ceea ce poate provoca daune.

  Dacă este necesar, asigurați-vă că depozitarea pe termen lung a cărămizii este amplasată pe suprafețe cu pardoseală tare. Punerea poate fi în grămezi sau pe paleți. Operațiile de încărcare / descărcare se efectuează cu ajutorul transportului mecanizat sau manual.

  Aranjarea caracteristicilor

  Cărămizile ceramice sunt așezate în ordine, ceea ce asigură legarea lor. Se recomandă consolidarea la fiecare 5-6 rânduri de cărămizi pentru a consolida pereții. Când se așează, cablurile sunt tensionate, ceea ce asigură uniformitatea bazei și facilitează lucrul.Așezarea începe din colțuri, cu respectarea strictă a poziției orizontale.

  Să ne ocupăm de niște sfaturi de la zidari:

  • pentru a evita diferențele în culoarea pietrelor de construcție, trebuie să le cumpărați pentru a îndeplini întreaga ordine a clădirii dintr-un lot;
  • se recomandă umezirea cărămizilor goale înainte de a fi așezate cu apă pentru a obține o rezistență mai mare a bazei;
  • atunci când este necesar, trebuie să vă asigurați că mortarul nu se usucă rapid în perete, iar alți factori externi nu îi afectează până când nu se confecționează;
  • este mai bine să se facă la o temperatură nu mai mică de +10 grade;
  • când pereții sunt zidați în timpul iernii, plastifianții trebuie adăugați soluției astfel încât să nu înghețe și să nu apară crăpături pe bază;
  • se recomandă să se ordone volumul cărămizilor pentru lucru cu 10% mai mult decât se cere prin calcule;
  • Înainte de a cumpăra, trebuie să verificați certificatele de calitate pentru produse.

  În ceea ce privește producția și montarea cărămizilor ceramice, veți învăța din videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor