Chamotte calculul greutății cărămizilor

 Chamotte calculul greutății cărămizilor

Materialele de construcție ar trebui utilizate numai cu respectarea strictă a încărcăturii create pe fundație. De aceea, greutatea cărămizilor ar trebui monitorizată cu atenție. În plus, organizarea transportului de produse depinde de aceasta.

Caracteristici speciale

ShA-8 și ShA-5 sunt cele două variante cele mai frecvent utilizate ale cărămizilor de sticlă. Acestea sunt obținute prin arderea cu un amestec semnificativ de argilă de încălzire cu o anumită formă. Pentru producerea produsului folosind o combinație de caolinit cu alte minerale. Tehnologia implică faptul că o anumită cantitate de oxizi de aluminiu și de siliciu ar trebui să fie în compoziția finită. Cele două mărci de cărămizi de sticlă menționate mai sus sunt utilizate pe scară largă pentru:

  • instalarea de sobe si seminee;
  • construcția de coșuri;
  • căptușirea cuptoarelor de topire la uzinele metalurgice.

Selectând compoziția cărămizilor refractare, tehnologii au învățat să influențeze nu numai rezistența termică. Diferențele în compoziția chimică provoacă o diferență de densitate (greutate specifică). Deci, 1 buc. firele de cărămidă SHA-5 cântăresc 3,4 kg. În același timp, dimensiunile sale liniare sunt strict prescrise în standardele de stat și se ridică la 230x114x65 mm. În conformitate cu GOST 390, o cărămidă cu o dimensiune de 250x120x65 mm ar trebui să aibă o masă de 4 kg.

Produse standard Chamotte

GOST 390-96 prescrie, de asemenea, masa de cărămizi stivuite pe 1 palet. Acesta poate varia de la 1350 la 1600 kg. Acest lucru presupune stabilirea a 385-400 bucăți de produse finite. Masa unui cub. m de cărămizi refractare variază între 1745 și 2050 kg. Indiferent de gravitatea totală în 1 cu. m ar trebui să includă exact 513 de piese.

Caracteristici după marcă

Atunci când alegeți o cărămidă de șamotă, nu este nevoie să calculați masa de produse folosind formule complexe. Este suficient să cunoașteți marca tehnică specifică a produsului finit.Astfel, cărămizile ușoare din categoria SB 5 ar trebui să cântărească 3,5 kg. Este folosit pentru a termina soba, gratar, face seminee și grătare. Chamotte categoria SHA 5 are o greutate de 3,4 kg. Este destinat construcției individuale de locuințe.

Blocurile ША 5 și ШБ 5 trebuie să aibă aceeași dimensiune - 230x114х65 mm. Blocurile ША 6, destinate amplasării echipamentelor termice și de încălzire, sunt produse și în conformitate cu dimensiunile standard - 230x114x40 mm. În acest caz, masa unui astfel de produs este de 3,4 kg. Elementele cele mai grele sunt Sha 8. Ele sunt necesare pentru formarea zidăriei interioare în cuptoare de încălzire și canale de fum.

Exemplu de calcul

Lăsați construcția planificată a înălțimii cuptorului de 2400 mm (cu o bază de 24 de cărămizi). Fiecare rând are o înălțime de 70 mm, iar 300 mm este scăzut de la înălțimea planificată pentru "tăiere". Totalul rămâne 30 de rânduri de zidărie, iar după înmulțirea cu 2/3 (proporția obișnuită în construcția "olandezilor") vor rămâne doar 20 de rânduri. Rezultatul este 480 de cărămizi (plus 50 pentru "tăiere").

Dacă comandați chamotte brick SB-5 drept, atunci 1 paletă va conține 385 blocuri cu o greutate totală de 1309 kg. Cererea totală în acest caz este de 530 de cărămizi cu o masă totală de 1802 kg.Se poate concluziona: este necesar să se folosească 1.37 paleți de blocuri de construcție. Le puteți aduce într-o mașină de tip "Gazelle", însă mașina va fi supraîncărcată.

Dacă comandați chamotte Shb-8 direct, 297 blocuri cu o greutate totală de 1188 kg vor cădea în 1 tavă. Gravitatea unui singur produs va fi de 4 kg. Astfel, 530 de piese vor cântări 2120 kg. Prin urmare, va trebui să comandați un camion cu drepturi depline pentru a livra un lot de cărămizi de foc pe obiect. Desigur, în realitate, dimensiunea cuptoarelor și numărul de blocuri utilizate pentru zidărie variază, este de asemenea util să luăm în considerare coșul de fum, dar principiul general al numărării rămâne neschimbat.

Veți afla mai multe despre cărămizi din film.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor