Cărămidă cenușie: caracteristici, tipuri și domeniu de aplicare

 Cărămidă cenușie: caracteristici, tipuri și domeniu de aplicare

În construcția de clădiri, cea mai importantă parte este materialul pe care se întemeiază clădirea. Timp de mulți ani, oamenii au preferat materialul din cărămidă, care are multe tipuri. Cărămida cenușie merită o atenție deosebită. Acest element este distribuit pe scară largă în fața clădirilor, este apreciat datorită rezistenței sale ridicate și rezistenței la factori externi.

Caracteristici și domeniu de aplicare

Caramida este un material de construcție dens, sub forma unui bar, folosit în decorarea caselor, vilelor, diferitelor tipuri de băi. Acest material a fost cunoscut încă din secolul al XV-lea. Este în combinație de calități cum ar fi: rezistența la apă, izolarea termică și rezistența mecanică - cărămizile conduc în toate privințele.

Dacă vorbim despre aplicarea practică, cărămida cu care se confruntă poate fi utilizată, precum și pentru acoperirea clădirii și decorarea trotuarului sub formă de plăci. Este utilizat în mod activ pentru echiparea semineelor, sobe, subsoluri, decorațiuni interioare. Materialul este potrivit pentru restaurarea structurilor vechi și deteriorate. O varietate de culori și forme de cărămizi dau eleganță interiorului.

tipuri

Baza oricăror cărămizi de construcție sunt argila și cimentul. Acesta este împărțit într-un singur, unu și jumătate cu o suprafață plană, modelată sau dublă. Ușurința procesării vă permite să creați o altă formă de relief. Înfățișarea cărămizii gri este împărțită în următoarele tipuri:

 • cu o suprafață netedă;
 • suprafață aspră, ciupită, dând efectul de piatră pură;
 • adâncime de proiectare a scoarței.

În construcția de cărămizi cu care se confruntă diferă în categorii. Compoziția sa este diferită.

 • Silicat, produs în principal din nisip de cuarț, cu adăugarea de var și cenușă.
 • Extrudat, obținut prin presiune ridicată ca rezultat al unui amestec de ciment și roci mici.
 • ceramică,fabricate în conformitate cu sistemul de ardere de argila specială și aditivi minerali.
 • Clinkerul cu o rezistență specială este obținut prin sinterizarea argilei refractare.

Pentru a realiza o cărămidă de silicat gri, se adaugă o compoziție specială de colorant, apoi toată masa se supune la prăjire la 200 de grade și presiune atmosferică ridicată. Izolează perfect sunetul și reduce fluxul de căldură, dar nu tolerează umiditatea. Este cel mai potrivit pentru căptușeala interioară.

Caramida cenușie ceramică, în funcție de componente, poate fi diferită. Care va fi tonul, decide materialul sursă al produsului. Totul depinde de tipul de lut, amestecul de săruri și oxizi. Combinația dintre aceste componente dă o formă solidă pentru a evita uzura rapidă sau deteriorarea mecanică. Aceste bare pot fi prăjite la o temperatură de o mie de grade.

Pentru a picta cărămizi ceramice, se aplică două tehnologii. Prima tehnologie utilizează arderea albă sau lutul roșu. Acesta din urmă va da cărămizii o culoare mai închisă, iar lutul alb va satura materialul cu alb, piersic și galben.Pentru a obține o nuanță diferită, se adaugă pigmenți speciali de colorare în timpul fasonării cimentului.

Metoda de a face cărămizi hiperpressed este simplă. Pentru a produce o astfel de cărămidă cenușie, calcarul sfărâmat este comprimat cu o presă hidraulică într-o asemenea măsură încât bucățile de material să devină o singură bucată. Apoi, materialul sfărâmat este asociat cu o soluție de ciment și apă. Toate acestea sunt colorate suplimentar cu ajutorul compozițiilor de colorare. Apoi barele deja formate se usucă până la 20 de ore într-o cameră specială.

Cărămnul din clincherul gri absoarbe foarte slab umezeala și tolerează în mod cert orice condiții meteorologice. Poate fi folosit de foarte mult timp, menținând integritatea. Un tip special de lut este sinterizat la temperaturi ridicate, deci culoarea închisă pentru clincher este normă. Produs în principal în formă goală. În funcție de temperatura finală de ardere, se formează culoarea sa viitoare.

Caramida cenușie clinker este un remediu universal. Poate fi folosit nu numai pentru decorarea interioară și exterioară, ci și pentru crearea trotuarelor, a căilor de transport și a locurilor de joacă.

Care este diferența dintre corpulent și gol?

Structură cu o structură mai durabilă. Ele sunt folosite în clădiri unde este necesară o construcție foarte puternică. Ele au un mic minus, aceasta este o conductivitate termică ridicată și dacă construiți o casă pe un astfel de material, va trebui să izolați pereții.

Caramida goală din cărămidă este o opțiune mai accesibilă, iar greutatea este mult mai ușoară. Căldura pe care o au mai bine decât corpul plin. Utilizat în construcții, unde nu aveți nevoie de o încărcătură mare pe pereți.

Pentru a asigura o bună calitate a materialului, asigurați-vă că aveți în vedere aspectul acestuia. Trebuie să fie uniformă, dacă cărămida cenușie este acoperită cu pete albicioase, atunci există impurități de sare. Motivul pentru aceasta este un produs de calitate slabă și o tehnologie de producție defectuoasă. Pentru a elimina această sare pe piatră, trebuie să aplicați o soluție de acid (de obicei, clorhidrat) în zona de probleme. După un timp, clătiți cu apă și, dacă este necesar, repetați întregul proces de mai multe ori.

În scopul de a se confrunta pentru o lungă perioadă de timp a păstrat culoarea naturală, trebuie să vă uitați mereu la documentația tehnică. Documentul trebuie să fie în mod clar scris că în fabricarea de vopsea ar trebui să fie rezistente la mediu alcalin.În caz contrar cărămida cu care se confruntă va începe treptat să se îndepărteze și toată culoarea sa va fi șters.

avantaje

Fiind o componentă grele, caramida gri are multe alte calități de neînlocuit, care nu sunt întotdeauna depozitate în alte materiale.

 1. Pierderea de căldură în timpul zidăriei este mai mică de jumătate.
 2. Rezistent la schimbări bruște de temperatură.
 3. Materii prime naturale, ecologice.
 4. Izolație fonică bună.
 5. Frontul și piciorul clădirii nu sunt supuse la distrugere de condițiile meteorologice.
 6. Bună refractare.
 7. Capacitatea de a preleva orice culoare.
 8. Protecția împotriva radiațiilor solare.

deficiențe

Printre avantajele uimitoare trebuie luate în considerare deficiențele, printre care:

 • construcție greu, dând sarcina pe fundația clădirii;
 • costul ridicat al finisajului;
 • complexă dezasamblare și înlocuire a întregii structuri.

Atunci când alegeți o cărămidă, ar trebui să examinați cu atenție caracteristicile fiecărui produs, din acest motiv va depinde de propria lor siguranță, confort în casă. Cărămizi din materiale gri pentru mulți ani te vor salva de la reparații.

Veți afla mai multe despre tipurile de cărămizi și caracteristicile acestora în videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor