Cărămidă din cărămidă: tipuri și caracteristici tehnice

 Cărămidă din cărămidă: tipuri și caracteristici tehnice

Succesul lucrărilor ulterioare depinde de alegerea materialelor de construcție. O soluție tot mai populară este o cărămidă dublă, care are caracteristici tehnice excelente. Dar este important să găsim tipul adecvat de material, precum și să înțelegem specificul blocurilor de zidărie.

Caracteristici speciale

Avantajele unui bloc de cărămidă sunt:

  • densitate mare;

  • rezistența la apă;

  • stabilitate la rece.

Dimensiunea următoarelor tipuri de cărămizi:

  • unică;

  • un an și jumătate;

  • dublu.

Un singur produs are o dimensiune de 250x120x65 mm. Unu și jumătate - 250x120x88 mm. Dublă - 250x120x138 mm.Cu cât sunt mai multe goluri, cu atât este mai ușor designul turnat. Dar trebuie să ținem cont și de efectul numărului de goluri asupra rezistenței la frig și la absorbția apei. Un bloc roșu poate avea o formă diferită - un cerc, un pătrat, un dreptunghi sau chiar un oval.

Categorii de materiale de construcții

Cărămizi goale pe bază de ciment și nisip sunt mai ieftine decât versiunea tradițională ceramică. La urma urmei, nu include argila destul de scumpă. Absența sa nu afectează caracteristicile tehnice - produsul este destul de durabil. Cu toate acestea, o astfel de cărămidă transmite mai multă căldură decât alte soiuri. Prin urmare, este utilizat cu ușurință.

Mult mai bine în acest sens, așa-numitul material eficient din punct de vedere termic. Este relativ ușoară și vă permite să păstrați căldura în casă în orice vreme. Blocul cu blocuri ceramice este foarte solicitat când se confruntă cu clădiri. De asemenea, are un nivel excelent de izolare termică. Dacă, odată cu reținerea căldurii, este necesar să se împiedice răspândirea sunetelor străine, este necesar să se utilizeze cărămizi poroase.

Dubla cărămidă este populară datorită vitezei optime și reducerii costurilor. De asemenea, are o rezistență excelentă și păstrează bine căldura.Aceste proprietăți valoroase sunt păstrate chiar și atunci când sunt așezate într-un singur rând. Cota crăpăturilor poate fi de la 15 la 55% din volumul total de cărămizi.

Cel mai scump tip de cărămizi fasonate este foamyatomitovy - este necesar în principal pentru producția metalurgică, iar în construcții private aproape niciodată folosit.

Nuanțe de tehnologie și de aplicare

Cărămida din cărămidă este produsă cu un consum minim de materii prime primare. Aceasta reduce intensitatea forței de muncă și contribuie la reducerea costului produsului finit. Blocul de construcție cu șapte gabioane a devenit larg răspândit, dar fără probleme speciale se poate obține un alt număr de goluri. Pentru argila de lucru cu umiditate de 10% este utilizată.

Recepționarea golurilor în interiorul unității de presare este realizată prin utilizarea unor miezuri speciale. Punctul important este uscarea sistematică a blocurilor, care nu poate fi accelerată. Imediat ce uscarea sa terminat, cărămizile sunt arse, încălzindu-le la 1000 de grade. Caramida din caramida potrivita in principal pentru pereti portanti, baza acesteia nu poate fi pusa. Dar poți să așezi pereții interiori.

Selectarea blocurilor în mărime se bazează pe complexitatea construcției și pe mărimea muncii ce trebuie realizată.Cu cât este mai mare structura în construcție, cu atât mai mari trebuie să fie blocurile. Acest lucru vă permite să accelerați fluxul de lucru, salvând amestecul de ciment. Clădirile rezidențiale mari sunt adesea construite din cărămizi dublu netede. Interzicerea utilizării cărămizilor goale în bazine și fundații este asociată cu higroscopicitatea ridicată a acestora.

Utilizarea practică a cărămizilor fasonate

Procesul de așezare nu necesită utilizarea unor elemente de fixare, cu excepția mortarului de ciment. Fiecare etapă de lucru se realizează prin instrumente strict definite. Pentru ca stabilitatea structurii să fie optimă, este necesar să se aștepte 2 sau 3 zile până când stratul este uscat. Teritoriul pe care vor construi o casă trebuie să fie marcat. În prealabil desemnați rânduri de plantare viitoare.

Partea exterioară a zidăriei trebuie să aibă un model, altfel nu va fi suficient de estetică. Această problemă poate fi rezolvată prin îmbinare (compactarea soluției în ele). Imediat când se pune soluția este tăiat. Acest lucru simplifică foarte mult executarea lucrării. Cusăturile pot fi dreptunghiulare, ovale sau rotunde.

Pentru ca îmbinarea să fie concavă spre interior, forma specială trebuie să fie convexă. Dar secționarea secțiunii rotunde realizată cu ajutorul elementelor concave. Atenție: cărămida trebuie să rămână relativ reciprocă. Zidurile de capital sunt în principal formate din blocuri duble. Dacă se construiește o construcție ușoară, pot fi utilizate produse unice.

Informații suplimentare

Partițiile interioare, precum și alte structuri care nu poartă, sunt adesea construite din cărămidă de ciment și nisip. Căptușeala de sobe și șeminee este în principal produsă prin construcții de diatomit de spumă. Dar căptușeala este cel mai adesea material poros sau ceramic. Conform standardelor stabilite, proporția minimă de goluri într-o cărămidă fasonată nu poate fi mai mică de 13%. Termenul se referă la produsele ceramice obținute din argilă de topire de diferite grade.

Fracția marginală a golurilor din cărămizile cu fante este de 55%. Pentru comparație, într-un produs ceramic simplu, această proporție este limitată la 35%. Blocul tubular din categoria M150 are dimensiuni standard de 250x120x65 mm. Masa unui astfel de produs este cuprinsă între 2 și 2,3 kg. În varianta îngroșată, aceste cifre sunt de 250x120x65 mm și de 3-3,2 kg, în varianta dublă - 250x120x138 mm și 4,8-5 kg.Dacă luați o cărămidă silicată, nu ceramică, va fi ceva mai greu.

Materialul fasonat din format european are dimensiunile de 250x85x65 mm, iar masa sa este limitată la 2 kg. Pentru a construi structuri purtătoare, utilizați cărămizi ale mărcilor M125 - M200. Pentru partiții este nevoie de blocuri de cel puțin M100. În liniile celor mai multe fabrici rusești există o cărămidă ceramică cu crestături cu rezistență de M150 și mai mare. Materialul obișnuit ar trebui să aibă o densitate de la 1000 până la 1450 kg per 1 cu. m și cu fața - 130-1450 kg per 1 cu. m.

Rezistența minimă admisibilă la frig nu este mai mică de 25 de cicluri de congelare și decongelare, iar coeficientul de absorbție a apei este de cel puțin 6 și nu mai mult de 12%. În ceea ce privește nivelul de conductivitate termică, acesta este determinat de numărul de goluri și de densitatea produsului. Intervalul normal este de 0,3-0,5 W / m · ° C. Utilizarea blocurilor cu astfel de caracteristici va reduce grosimea pereților exteriori cu 1/3. Există doar un singur material mai cald - o ceramică cu izolație deosebit de ușoară.

Clinkerul în relief este în cea mai mare parte sub formă de piatră dublă. Acest material de construcție nu permite utilizarea mijloacelor izolatoare auxiliare pentru pereți cu o grosime de 25 cm și pentru pereți despărțitori interiori.Grosimea crescută a blocurilor asigură, împreună cu accelerarea muncii, riscul minim de deplasare a structurilor. Acest lucru reduce la minimum presiunea exercitată asupra bazei clădirii. Produsele supraviețuiesc chiar și impactului direct al unei flăcări deschise.

În unele cazuri, așezarea unei cărămizi fasonate se face folosind ancore speciale. Dispozitivele de fixare cu șurub se vor potrivi (cu o piuliță suplimentară). Seamănă cu o tijă de oțel cu lungimea cuprinsă între 0,6 și 2,4 cm. Cuplarea pe astfel de produse este mobilă, iar coada este similară cu un con. Suprafața principală este acoperită cu un strat de zinc.

Bolțite în ancore (cu adaos de manșoane de distanțare) sunt realizate în principal din alamă. În plus față de căptușeală, designul include o piuliță și un șurub. Forma șurubului poate varia foarte mult. Și, de asemenea, a folosit o ancoră chimică, care lucrează printr-un amestec de două componente. Dispozitivul de fixare este ținut într-o punte cu manșetă din nailon.

Veți afla mai multe despre cărămizile cu fante din videoclipul de mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor