Tipuri și producția de cărămizi antice

 Tipuri și producția de cărămizi antice

Producția industrială de materiale de construcție ne permite să asigurăm aprovizionarea în cantități mari. Dar, în același timp, producția industrială produce, deși produse de înaltă calitate, dar ceva monotone. Calea de ieșire din această situație este utilizarea cărămizii intenționate în vârstă.

Caracteristicile materialelor

Design-urile de ghips au încetat de mult să provoace plăcere, dimpotrivă, au devenit ștampile arhitecturale și decorative. Prin urmare, acestea sunt înlocuite de o soluție de design mai recentă: caramida antică. Este folosit din ce în ce mai mult pentru a decora pereții interiori. O soluție similară este recomandată atunci când proiectați săli, coridoare, precum și atunci când decorați bucătării. Este posibil să acoperiți peretele cu cărămidă veche în apartamentul orașului și în cabana suburbană.

Trebuie remarcat faptul că afișarea pereților cu o caramida veche în locuințe de dimensiuni mici este ilogică și incomodă. Acolo absoarbe doar o mulțime de spațiu, care nu este întotdeauna suficient. Dar aceasta nu înseamnă că este necesar să renunțe complet la planul său. Un bun înlocuitor al unui zid de cărămidă completă este o placă special decorată. Se distinge prin grosimea sa mică și vă permite să realizați cele mai indraznete planuri estetice.

Cum de vârsta?

Îmbătrânirea artificială a cărămizilor se face de obicei mecanic. Puteți face chiar și dvs. singur, fără a fi nevoie să utilizați echipamente industriale. Pentru utilizarea în muncă:

 • ciocane;
 • ciocane;
 • mașini de măcinat;
 • dălți;
 • lămpi de lipit.

Deteriorarea suprafeței cărămizilor trebuie să fie cât mai exactă posibil. Dar pentru ca aspectul să fie cât mai natural posibil, este necesar să se creeze o eterogenitate. După cum sa menționat deja, o astfel de muncă este de dorit să aibă încredere în profesioniști. Ei știu cum să facă acest lucru într-un timp scurt și să petreacă un minim de material de construcție. Dar este totuși necesar să aflăm cum se face acest lucru independent.

Mai întâi, scoateți șlefuitorul și demontați stratul superior de cărămizi. Apoi, folosind un pumn distruge parțial blocurile. În unele locuri, recreează efectul distrugerii materialelor naturale. În acest scop, uneori scoateți jumătățile de cărămizi individuale. Cu ajutorul unui daltă și a unui ciocan, chips-urile pot fi reproduse. Este necesar să rupă o cărămidă în diferite locuri. Un blowtorch va ajuta la schimbarea culorii suprafeței. Dar lucrarea nu se termină acolo. De asemenea, este necesar să umbriți zonele întunecate cu șmirghel. Este important să înțelegeți că aceasta nu este doar o muncă dificilă și lungă, cea mai mică greșeală se poate transforma în daune materiale excesive.

Îmbătrânirea unui perete deja construit începe de multe ori cu un tratament de suprafață cu șmirghel cu o granulă mare. Împărțind-o în secțiuni separate, ele creează o rețea de nereguli acolo. Deoarece o caramida adevarata veche nu poate avea nici marginile, este necesar sa bateti marginile blocurilor individuale. Dacă nu doriți să folosiți un blowtorch, puteți face zone singulare mai întunecate cu acid. În plus, după îmbătrânirea așezării, cusăturile sunt umplute cu sol. Uneori se utilizează și mușchi de pădure simplu.Pentru a vă asigura că peretele este decorat deoarece ar trebui să fie rezistent la apă, întreaga suprafață este acoperită cu o combinație de ceară, terebentină și parafină. Cele trei componente sunt amestecate în proporții egale. Avantajul unui astfel de strat de acoperire conferă de asemenea ambreiajului un luciu mat.

Schimbarea culorii materialului cu un dispozitiv de suflare necesită respectarea strictă a măsurilor de siguranță. În același timp, pentru a manipula suprafața lămpii de cărămidă și compozițiile de magazin nu merită. Atunci când este necesară ajustarea tonajului împreună cu protecția zidăriei, pot fi utilizate vopsele acrilice. Aplicați vopseaua cu un burete simplu. Atunci când alegeți o vopsea pentru un perete în vârstă, se concentrează de obicei pe cele mai întunecate soiuri. Dar cusăturile sunt tratate cu vopsea gri, bej sau galben. Aplicarea cilindrilor și a periilor de colorare nu este recomandată. Da, aceste instrumente oferă o distribuție mai uniformă a materialelor. Dar din acest motiv ei împiedică crearea unui zid plauzibil "vechi".

Când suprafața este vopsită, masa uscată este adesea tratată cu șmirghel. Jeturile mici și zgârieturile vor spori doar autenticitatea stratului de acoperire.Pentru a focaliza atenția asupra îmbinărilor zidăriei, acestea sunt adâncite folosind o spatulă. Dacă un astfel de instrument nu este la îndemână, puteți zgâria golurile din rândurile de cărămidă cu un unghi mare ascuțit. Apoi spațiul golit este umplut cu o soluție care este preparată din:

 • vopsea;
 • caramizi zdrobite;
 • ciment.

Compoziția preparată este așezată în cusături, precum și în locurile în care sunt pregătite ciopliții. Ei încearcă să asigure efectul "influxului" mortarului pe rândul de cărămizi de mai jos. Dacă vopsiți peretele în nuanțe albe și bej, veți simți că a devenit acoperit cu floare de praf. Dar, pe lângă îmbătrânirea mecanică și utilizarea vopselei, formulări speciale, puteți aplica tencuiala, atât cele obișnuite cât și cele decorative. Culoarea preferată a tencuielii este albă, deși pot fi utilizate atât tonuri de gri deschis, cât și tonuri de bej.

După pregătirea soluției, puneți-o pe perete, pentru a crea impresia de material de peeling. Toate cărămizile care nu sunt acoperite cu tencuieli sunt îmbătrânite prin alte mijloace. Nu se recomandă să bată mai mult de jumătate din cărămizi. Acest lucru va slăbi dramatic capacitatea de transport.De asemenea, este imposibil să eliminați chiar și blocurile individuale din părțile medii și inferioare ale zidăriei - altfel puteți distruge cu adevărat peretele.

Cum se utilizează?

Principala zonă de aplicare a cărămizii vechi și vechi este decorarea interioară. Cu toate acestea, există o serie de cazuri în care materialul este utilizat în proiectarea fațadelor. Sa stabilit bine:

 • în partea plină și parțială a pereților și plafoanelor;
 • la decorarea unităților de catering, a altor locuri publice;
 • atunci când styling interioare sub clădiri vechi;
 • la înregistrarea diferitelor partiții;
 • pentru decorarea gardurilor, terase, arbori de grădină și fântâni.

Este important să înțelegeți că aspectul unei cărămizi vechi pare doar simplu în aparență. Numai profesioniștii instruiți vor putea face acest lucru. Utilizarea cu îndemânare a cărămizii în vârstă face posibilă transformarea neobișnuită a aspectului suprafeței finisate. Stilul Loft este cel mai bine combinat cu utilizarea blocurilor în mod deliberat de vârstă. Dar în alte stiluri clasice, ele pot fi folosite.

Exemple frumoase

Îmbătrânirea unui perete de cărămidă pe balcon poate fi destul de simplă.Iar efectul unei astfel de tehnici este izbitoare (în toate sensurile). Imaginea de mai jos arată modul în care cărămida moderată roșie, contururile sale expresive neuniforme sunt combinate grațios cu accesorii elegante pe rafturi, cu flori pe fereastră. Chiar și pernele brodate pe canapea fac parte dintr-o combinație atractivă. Dar aceasta nu este singura soluție posibilă.

Un simplu zid dur cu caramida cioplit poate arata, de asemenea, foarte atractiv. Chips-urile așezate chaotic și canelurile contribuie doar la o dispoziție romantică. În același timp, care este tipic, nu toate cărămizile au muchii exterioare neuniforme. Această diferență crește doar contrastul. Vasele destul de adânci completează compoziția.

Iar autorii acestui proiect de design au preferat în mod clar o tehnică diferită. Zidul nu este căptușit cu roșu și cărămidă albă. Cipurile și canelurile din el sunt relativ puține și nu se grăbesc în ochi. Dar rândurile sunt complet curățate, cărămida decorativă veche este pur și simplu lipită de bază. Unele cărămizi sunt mai ușoare, în timp ce altele sunt mai întunecate, în plus, blocurile sunt mutate unul față de celălalt și nu sunt așezate în rânduri uniforme și netede.

Pentru a afla cum să faceți o cărămidă semi-antică, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor