Caramida: tipuri, proprietăți, aplicații

 Caramida: tipuri, proprietăți, aplicații

Caramida este probabil cel mai recunoscut material de construcție din întreaga lume, deoarece tehnologia producției sale a fost cunoscută de multe civilizații din cele mai vechi timpuri. În același timp, diferite națiuni au făcut-o din resturile și caracteristicile lor locale, iar astăzi, în secolul tehnologiilor dezvoltate, varietățile sale diferite au devenit și mai diferite unul de celălalt. De-a lungul mileniilor de utilizare, acest material de construcții unic nu și-a pierdut valoarea și nu sa retras încă în fața unor alternative mai moderne. Cel puțin, prin urmare, merită să ne gândim la ceea ce este astăzi.

Tehnologie de producție

Cele mai multe tipuri de cărămizi "clasice" (de exemplu, adobe, ceramică sau silicat) sunt făcute din ceea ce este literalmente sub picioarele voastre. Primele două materii prime sunt argila, în cazul samanului, se diluează și cu iarbă vâscoasă sau cu gunoi de grajd; în al treilea caz, var și nisip sunt materia primă. Inițial, fiecare persoană a fost implicată în pregătirea materiilor prime după cum este necesar, în același fel în care a avut loc producția de cărămizi în continuare - mulți proprietari întreprinșici preferă astăzi să facă propriile clădiri pe site-ul propriu cu mâinile lor. În vremurile străvechi, nu exista o tehnologie specială, prin urmare, ei se angajau în modelarea manuală (puțin mai târziu, de asemenea, manual, dar folosind forme speciale), de obicei uscate în soare și arse în cuptoare speciale, de asemenea făcute de ei înșiși.

Acum 160 de ani, a apărut o revoluție în industria cărămizilor, când au apărut tehnologii de producție în masă. - de exemplu, un cuptor cu inel și o presă de centură, și câteva decenii mai târziu - mașini speciale de prelucrare a argilei și uscătoare. Din această cauză, apariția orașelor sa schimbat dincolo de recunoaștere - în loc de cabane din lemn, chiar și locuitorii relativ săraci au început să construiască case din cărămidă, deoarece procesulrămânând neschimbate, au început să producă aproape complet mașinile, lucrând la o viteză mult mai mare. Datorită organizării producției în condiții de premise special amenajate, fabricile de cărămizi ar putea funcționa pe tot parcursul anului, fără a fi legate de vară, așa cum sa întâmplat în trecut, în scopul uscării cărămizilor.

Astăzi, varietatea cărămizilor a devenit mult mai mare, deoarece "rețetele" tradiționale au fost îmbunătățite cu numeroase ingrediente noi care permit îmbunătățirea proprietăților de bază - creșterea rezistenței și durabilității, reducerea conductivității termice, a greutății și a costurilor, îmbunătățirea designului. În fiecare caz, tehnologia de producție poate fi puțin diferită, dar, în general, pașii sunt aceiași - recoltarea materiilor prime, turnarea și întărirea prin uscare, ardere sau alte proceduri.

Tipurile și caracteristicile acestora

Astăzi se pot număra mai multe soiuri din acest material de construcție, care diferă nu numai în ceea ce privește compoziția, ci și în proprietăți. O astfel de concurență persistă nu doar pentru că fiecare are propriile avantaje și dezavantaje, dar și datorită focalizării fiecărui tip pe o anumită zonă de aplicare.Din acest motiv, înainte de a începe construcția și de a alege tipul de cărămizi, merită să vă dați seama de ce aveți nevoie de cel puțin cele mai populare tipuri.

În spațiul post-sovietic, cărămida de siliciu este cea mai populară - umbra albă foarte caracteristică. Este făcută pe bază de var și nisip, dintre care există multe în orice regiune, deoarece un astfel de material este ieftin - este ușor să obțineți materii prime pentru acesta și produsul finit nu trebuie să fie transportat departe. De asemenea, producția nu necesită o tehnologie remarcabilă - întregul truc este de obicei doar o presare foarte strictă. Din păcate, un produs de masă are rareori caracteristici impresionante ale consumatorului, astfel încât cărămida silicică nu impresionează prin capacitatea sa de a reține căldura și chiar se teme de umiditate. Un astfel de material cântărește foarte mult, dar nu diferă în ceea ce privește forța specială, care afectează sfera sa de aplicare - zidurile portante și pereții despărțitori interiori sunt construite din acesta, dar nu și fundațiile, șemineele sau sobele.

Cărămizi ceramice căldurate sunt, de asemenea, bine recunoscute pentru nuanța lor roșie caracteristică. Apropo, culoarea în acest caz este un indicator al calității, pentru că din cauza prea multor lumini au regretat focul și prea întunecate, arse - dimpotrivă, au fost ținute în cuptor.Temperatura de ardere a argilei de înaltă calitate, care este principala materie primă pentru acest material de construcție, trebuie să fie egală cu o mie de grade, atunci vor avea toate cele mai bune calități - cea mai mare rezistență și rezistență la distrugere, astfel că cărămida roșie poate fi utilizată aproape pretutindeni, inclusiv aceleași fundații și conducte. Singurul indicator prin care acest tip este mai slab decât silicatul este conductivitatea termică, care este mai mică în ultimul.

Ambele specii descrise mai sus, ca și altele, sunt corpululente și goale. Primul este o bucată solidă de material fără goluri, în timp ce în cel de-al doilea caz, se observă de obicei găuri caracteristice, formând același model pe fiecare specimen. Producția de cărămizi goale este întotdeauna cheltuită mai puțin materii prime, deoarece acestea sunt mai ușoare și destul de ieftine, avantajul lor fiind și conductivitatea termică inferioară cauzată de aceleași goluri. Cu toate acestea, un astfel de material este mai fragil decât cărămizile solide de încredere, prin urmare nu poate fi utilizat pentru construcția pereților portanți. Acestea din urmă, la rândul lor, sunt adesea construite din materiale de construcție pline, dar apoi fără izolare suplimentară nu se poate face.

Cărămizi dublă, cunoscute și sub denumirea de pietre ceramice, sunt distinse vizual printr-o dimensiune mult mai mare, pentru care au primit numele lor. Contrar așteptărilor, elementele unei astfel de zidări nu sunt întotdeauna mai grele decât de obicei, deoarece ele sunt întotdeauna caracterizate de o porozitate ridicată, care are un efect favorabil asupra prețului. Abundența porilor ajută la reducerea conductivității termice, deoarece domeniul de aplicare este evident - pereții exteriori. Avantajul acestui material este de asemenea faptul că economisește în mod semnificativ soluția, deoarece cusăturile într-un astfel de perete sunt mult mai mici.

Cărămida din beton cimentată este confecționată din beton, dar nu este turnată în mucegaiuri la locul de construcție, așa cum se întâmplă de obicei, ci vine sub formă de blocuri de aceeași dimensiune și de aceeași formă. Contrar opiniei populare, astfel de blocuri nu sunt neapărat gri - producătorii moderni vă permit să alegeți o nuanță la cererea consumatorului. Cărămizile din beton sunt numite adesea piatră artificială, iar caracteristicile sale universale permit utilizarea acesteia în construcția oricărei părți a clădirii sau a întregii acesteia.

Cărămizi de pietre sunt adesea confundate cu pietrele de dărâmături, dar ele sunt lucruri fundamental diferite. O cărămidă de acest tip, cunoscută și ca clădire, obișnuită sau zidărie, este mai bine numită zabutovochny, deoarece domeniul său principal de aplicare este construcția de zabutka, adică partea de mijloc a peretelui, care nu este vizibilă nici în afara casei, nici în interiorul acesteia. De fapt, această categorie pur și simplu nu include cele mai bune exemple de caramida roșie obișnuită de lut ars - fie oarecum arsă, cu o caracteristică de înnegrire (dar nu complet arsă), fie pur și simplu nereușită din punct de vedere al formei. În acest sens, reprezintă exact opusul unei cărămizi orientate spre exterior, pentru care aspectul atractiv este fundamental, deși acest lucru nu înseamnă că nu puteți construi ziduri solide din acesta.

Cărămizi de restaurare, de asemenea, nu implică nici un material special sau o varietate de cărămizi. Un astfel de material de construcție se face pentru a dispune pentru restaurarea clădirilor vechi, sarcina lui fiind de a imita materialul original cu o precizie maximă. Firește, în cazul fiecărei clădiri individuale, poate avea un aspect special.

Acidul rezistent la cărămidă este fabricat din lut cu numeroși aditivi cum ar fi dunitul, praful de șamot și nisip.Fiecare copie este arsă la o temperatură mai mare de 1300 de grade, deci rezultă un aliaj din toate cele de mai sus. O caracteristică caracteristică a unui astfel de material de construcție este neutralitatea sa chimică - nu va lua nici măcar un acid puternic, precum și capacitatea de a rezista temperaturilor extreme. Sfera de aplicare a unei astfel de cărămizi este destul de îngustă - structurile sunt construite din acesta direct adiacent la țevi și alte utilități ale întreprinderilor din industria chimică.

Cărămida de diatomită este realizată pe bază de diatomit - un mineral special format din resturile fosilizate ale algelor diatomice preistorice. De asemenea, se trage la o temperatură de aproximativ o mie de grade și, din punct de vedere al caracteristicilor sale operaționale, este foarte asemănătoare cu materialul de construcție rezistent la acizii descris mai sus, deși principalul său avantaj este rezistența la foc. Este de remarcat faptul că, sub acțiunea temperaturilor ridicate, așezarea unui astfel de material nu numai că nu se prăbușește, dar nu își pierde proprietățile de bază, inclusiv conductivitatea termică scăzută și izolația fonică ridicată. Se utilizează atât pentru construcția clădirilor rezidențiale, cât și pentru construcția cuptoarelor industriale.

O cărămidă presată vibro poate conține particule de piatră naturală (marmură, dolomită), roci calcaroase și rocă de cochilie, în timp ce materialul de legare pentru toată această masă eterogenă este cimentul portland obișnuit. Tehnologia de producție face posibilă producerea unui astfel de material de construcție cu o suprafață care să respecte pe deplin dorințele clientului - cel puțin perfect netedă, chiar ruptă din punct de vedere estetic. De asemenea, culoarea poate fi schimbată la discreția sa, deoarece acest tip de cărămizi este folosit în mod obișnuit pentru a acoperi pereții exteriori ai casei.

culoare

Cu câteva decenii în urmă, când tipuri de cărămizi "tradiționale" au fost utilizate pe scară largă, umbra materialelor de construcție a vorbit despre materiile prime din care a fost făcută. Astfel, blocurile albe au indicat originea silicată a materialelor de construcție, iar cele roșii - pe cea de lut. În ultimul caz, umbra ar putea spune despre calitatea producției, pentru că prea ușoară înseamnă o temperatură insuficient de mare de ardere și prea întunecată, mai ales cu negru evident, a indicat un efect excesiv de puternic al temperaturii ridicate. Caramida colorata a fost complet absenta, fara a permite diversificarea design-ului cladirilor.

În ultimele decenii, diversitatea compoziției materialelor de construcție a început să acorde o atenție sporită. Mulți producători au început să se îndepărteze de rețeta tradițională, adăugând tot mai multe ingrediente noi. Multe dintre ele au fost adăugate doar pentru a obține unele proprietăți noi, de exemplu, rezistența sporită la temperaturi extreme, totuși, din cauza culorii proprii, care diferă de gama principală, ar putea introduce o varietate de nuanțe.

De-a lungul timpului, producătorii au ajuns la concluzia că clientul are dreptul deplină de a alege în mod independent aspectul produsului, deoarece au început să apară varietăți de blocuri care diferă doar de culoarele de la semenii lor. La început, desigur, gama era aproape de cea deja existentă - primele apariții de nuanțe cum ar fi maro și teracotă, fildeș și ciocolată. Oarecum mai târziu, a devenit posibilă alegerea materialelor de construcție absolut de orice culoare, ceea ce a eliminat parțial nevoia de materiale adiționale.

În ceea ce privește costul, cărămizile de diferite culori nu diferă de obicei între ele (cu excepția cazului în care aditivul care schimbă nuanța nu are funcții practice specifice)Cu toate acestea, materialele de construcție cu culori neobișnuite sunt produse într-o cantitate mult mai mică decât cele obișnuite, în caz contrar primele nu pot fi vândute. Adesea, cămărurile de o anumită nuanță trebuie comandate special de la producător.

Dimensiuni și forme

În antichitate, forma exactă și mărimea fiecărei cărămizi nu a fost întotdeauna urmată, dar astăzi, într-o epocă de standardizare universală, există standarde de dimensiune acceptate în general, care permit nu numai să așeze o zidărie perfect plat, ci și să calculeze cu exactitate cantitatea de material de construcție necesară în avans. În cazul în care o cărămidă de ambalare, folosită exclusiv pentru a monta suprafețe ascunse, poate avea o formă ușor neregulată (chiar și atunci cu abateri nu mai mult de câțiva milimetri), atunci pentru o varietate care se confruntă, respectarea tuturor parametrilor cu cea mai mare precizie este de cea mai mare importanță.

De regulă, fiecare parte a blocurilor obișnuite din partea superioară arată ca un dreptunghi, adică lungimea, înălțimea și lățimea unei cărămizi sunt diferite unul de celălalt. Conform acestui criteriu, în țara noastră există trei grupuri principale de astfel de materiale de construcție:

 • caramida simpla sau simpla - 25 pana la 12 cu 6,5 cm;
 • unu și jumătate sau îngroșat - 25 de 12 cu 8,8 cm;
 • dublul este de 25 de 12 cu 13,8 cm.

Standardele descrise mai sus se referă în primul rând la materialele de construcție produse pe plan intern, în timp ce în Europa sunt adoptate concepte și dimensiuni ușor diferite. În acest caz, apropo, volumele admise sunt de două ori mai mari:

 • DF - 24 de 11,5 x 5,2 cm;
 • 2 DF - 24 de 11,5 x 11,3 cm;
 • NF - 24 de 11,5 x 7,1 cm;
 • RF - 24 de 11,5 x 6,1 cm;
 • WDF - 21 de 10 x 6,5 cm;
 • WF - 21 cu 10 cm până la 5 cm.

Se presupune că pentru toate cărămizile "obișnuite" descrise mai sus, fiecare unghi este de 90 de grade, datorită cărora dreptunghiul corect este obținut peste tot. Cu toate acestea, cererea consumatorilor a forțat din nou producătorii să se gândească la producerea unor blocuri formate care diferă semnificativ în ceea ce privește aspectul lor. Aici, fantezia nu are aproape nici o limită - de exemplu, o cărămidă de colț poate avea o latură îngustă, astfel încât casa nu are un unghi drept, și în schimb există două unghiuri de 45 grade cu o mică distanță. O soluție alternativă poate fi o blocare complet rotunjită a cărei unghi pur și simplu nu există. Ce să spunem despre blocuri, unele dintre ele proeminente spre exterior, dincolo de limitele zidăriei principale, care imită vechea clădire a pietrelor sărace.

Ca și în cazul diferitelor culori, forma necondiționată a cărămizilor poate fi atribuită confruntării, iar dacă fratele său obișnuit este necesar în construcția aproape a oricărei clădiri din cărămidă, atunci niciuna dintre opțiunile cu care se confruntă nu se poate lauda cu o cerere atât de mare - totul depinde de gusturile clientului. Din acest motiv, blocurile de formă neobișnuită trebuie de asemenea să fie comandate în mod special, deși cele mai populare soiuri din supermarketurile mari trebuie să fie în stoc.

Domenii de aplicare

Deși diferitele cărămizi sunt concepute pentru moduri de utilizare complet diferite, este de obicei prostește să alegeți una dintre ele pentru a construi o casă de cărămidă cu drepturi depline - acest design este destul de complex și implică condiții diferite de operare în părțile sale individuale. Din acest motiv, toate blocurile achiziționate pentru construcție ar trebui împărțite în categorii, iar procentul fiecăruia ar trebui calculat corect.

Pentru zidurile casei, în aproape orice caz, va fi folosit un obișnuit, o cărămidă de construcție. Prin aceasta se înțelege, de obicei, un material de construcție normal, silicat sau de lut, pentru care nu există cerințe speciale pentru aspectul exterior - poate avea chiar abateri vizibile din punct de vedere al formei sau mărimii.Astfel de dezavantaje nu sunt izbitoare, deoarece sunt ascunse în continuare în spatele tălpilor interioare și exterioare. Deoarece producția nu implică tehnologii complexe (chiar și cerințele de dimensiune nu sunt respectate perfect), astfel de materiale de construcție costă cel mai puțin.

Caramida cu fațadă este relevantă în cazul în care clientul dorește să facă fără finisaj exterior și să obțină o casă frumoasă din cărămidă. Procedura de fabricare a unui astfel de produs este oarecum mai complicată, deoarece cel puțin trebuie să respecte cu strictețe dimensiunile standard și să aibă forma corectă, iar aceasta din urmă implică adesea o anumită cifră. Complicația procesului de producție afectează în mod previzibil costul, deoarece blocurile cu care se confruntă sunt aproape întotdeauna folosite doar pentru decorarea exterioară, ascunzându-se în spatele unui material mai puțin prezent. Pentru căptușeala clădirii în ansamblu, ele utilizează o versiune texturată, în care toate elementele sunt aceleași, dar pentru finisarea ferestrelor și a altor forme arhitecturale complexe este utilizată o cărămidă în formă, fiecare dintre ele putând fi unică în mod deliberat.În același timp, cărămizi de ambele tipuri sunt utilizate nu numai pentru construcția de case, dar și cu finanțare suficientă pentru construirea de garduri frumoase. Astfel de materiale de construcție sunt de obicei colorate.

Așa-numitele cărămizi de foc au fost denumite anterior sobe, care, în multe privințe, dezvăluie scopul lor principal. Sub denumirea comună, mai multe tipuri de cărămizi sunt făcute dintr-o dată, făcute din materii prime diferite și cu caracteristici diferite, dar oricare dintre ele ar fi teoretic potrivită pentru construirea unei clădiri obișnuite. Orice bloc de șamotă diferă de cel obișnuit, cu rezistență la căldură crescută - nu numai că nu se prăbușește sub influența temperaturilor ridicate, dar nu și-a pierdut niciunul din avantajele sale chiar și în cazul ciclurilor repetate de încălzire și răcire. Un astfel de material de construcție poate fi utilizat pentru construirea întregii case ca întreg, dar de obicei costă mult mai mult decât o cărămidă obișnuită simplă, din cauza soiurilor de sticlă mai desenează doar sobe, coșuri de fum și alte secțiuni ale peretelui care vor fi expuse în mod regulat la încălzire puternică.Cele mai multe tipuri de cărămizi de șlefuit sunt destinate în primul rând nevoilor industriale, de exemplu pentru nevoile metalurgiei sau industriei chimice.

Pentru o mai mare durabilitate a clădirii, puteți utiliza și cărămizi de clinker în procesul de construcție. Acest tip este în multe privințe similar cu un bloc roșu ceramic simplu, dar procesul de producție este mult mai harnic - iar materiile prime sunt alese mai atent, preferând gradele de lut refractar, iar temperatura de ardere este mai mare, astfel încât masa este sinterizată în piatră. Materiile prime, lipsite de impurități, asigură materialul final cu cea mai mare rezistență și durabilitate, precum și caracteristicile rezistentă la apă și îngheț. O astfel de cărămidă de argilă selectată este, desigur, mult mai scumpă decât cele mai multe, pentru că este folosită cu ușurință - cel mai adesea se găsește ca o căptușeală de soclu sau materialul principal pentru căile de grădină "veșnice". Deoarece un astfel de material nu se distinge numai prin excelente calități operaționale, ci este și vizibil, acesta este aproape întotdeauna decorat cu o textura neobișnuită sau nuanțe luminoase, ceea ce mărește ușor costul deja considerabil.

Sfaturi pentru alegere

Deși cărămida pare a fi extrem de simplă și, cel mai important - în cea mai mare parte aceeași, durabilitatea clădirii depinde de alegerea adecvată a acesteia. Chiar și un zidar sofisticat nu va construi o clădire de veacuri din cauza materialelor de construcție proaste, deci trebuie să alegeți cu înțelepciune o caramida. Am vorbit deja despre cum să determinăm varietatea, menționăm și sensul golurilor din corpul blocului - acum este momentul să dezvălui niște secrete.

Luați cel puțin aceleași dimensiuni - doar la prima vedere ele sunt o problemă de gust. De fapt, cu cât este mai mare fiecare bloc individual, cu atât sunt mai mici cusăturile din perete, iar acestea din urmă sunt considerate drept cel mai slab punct al zidăriei atât din punct de vedere al rezistenței cât și din punct de vedere al izolației termice. Conform acestei logici, o cărămidă dublă ar trebui să fie foarte solicitată, dar are dezavantajul - dimensiunile sale mari ar putea necesita prea des despărțirea blocurilor individuale și chiar provocarea incapacității de a recrea cu exactitate conturul și dimensiunile planificate. În cele din urmă, versiunea dublă este pur și simplu mai dificilă, deoarece livrarea și instalarea fiecărei copii individuale a forței sunt cheltuite mult mai mult.

Un bun indicator al rezistenței unui material de construcție este semnul său, dar nu toată lumea înțelege că denumirea tipică indicată în pașaportul tehnic are o decodificare specifică. M100 blocuri de marcă sunt capabile să reziste până la 100 kg de sarcină pe centimetru pătrat de suprafață, M150, respectiv, 150 kg pe suprafață. În general, brandurile variază de la M75 la M300 și, bineînțeles, cu cât este mai mare marca, cu atât structura este mai sigură, dar, împreună cu durabilitatea, crește prețul, deoarece materialul de construcție cel mai scump nu merită să fie ales. Constructorii experimentați indică faptul că modelul M100 este de asemenea potrivit pentru a construi pe parcelă, și același M150 este mai mult proiectat pentru clădiri cu mai multe etaje, dar uneori merită să facem calcule mai grave pentru greutatea structurii pentru a determina gradul optim cu precizie înaltă.

Indicele rezistenței la îngheț de cărămidă este oarecum similar, dar cifra, contrar credinței populare, nu înseamnă aici temperatura minimă posibilă, ci numărul de cicluri de dezgheț și de îngheț. Fiecare iarnă din regiunea noastră este înghețată, de aceea acest indicator ar trebui să fie ridicat - la nivelul cel puțin 50 de ani, și chiar mai bun la Mrr 100.La prima vedere, acest lucru poate părea ilogic, dar în nordul îndepărtat, ratele ridicate de rezistență la îngheț nu sunt chiar atât de fundamentale - nu există dezghețuri periodice pentru iarnă, deoarece ciclurile sunt de obicei mai puțin decât în ​​regiunile în care iernile nu sunt atât de grave.

Chiar și în produsele de calitate există o căsătorie periodică, care afectează foarte mult proprietățile materialelor de construcție. Faptul că a fost deja menționată o cărămidă arsă sau nu arsă, dar aceasta poate fi determinată nu numai de culoarea exterioară, ci chiar de gradarea nuanței în fiecare copie individuală - "umplutura" trebuie să arate întotdeauna mai strălucitoare și mai bogată decât straturile exterioare. Orice daune externe sugerează că astfel de blocuri nu ar trebui luate - dacă ar avea timp să se deterioreze în timpul depozitării relativ scurte, este dificil de spus ce se va întâmpla cu ei în timpul funcționării clădirii.

Dacă există pete de pe cărămizile cioplite sub formă de puncte albe, aceasta înseamnă că în materia primă inițială se găsea praful de fierbere. Pentru materialele de construcție, în special pentru clasele cu care se confruntă, acest lucru este foarte rău, deoarece, în contact cu apa, varul va fi stins, iar o lingură va rămâne în locul său - o pâlnie mică.Cel puțin pare a fi urât și, în cazuri mai puțin neglijate, astfel de fenomene pot perturba structura integrală a cărămizii și pot reduce semnificativ puterea acesteia. Din acest motiv, constructorii sunt adesea sfătuiți să aleagă un producător dovedit cu o bună reputație - nu va risca numele său bun, neglijând eventualele interspersoane de var în produsele sale.

Într-un mod similar celui descris mai sus și situației cu eflorescență, când sunt prea multe săruri solubile în compoziția cărămizii, care nu sunt chiar acolo. Cu un contact abundent cu umiditatea, asemenea "aditivi" apar pe suprafață sub formă de pete albe caracteristice, care, de regulă, nu au un efect negativ asupra proprietăților de performanță ale unei cărămizi, dar acestea strică puternic aspectul acesteia. În consecință, o problemă similară este esențială pentru blocurile cu care se confruntă, dar, pe de altă parte, există spălătorii speciale care vor ajuta la rezolvarea problemei, chiar dacă s-a făcut o eroare în achiziționarea de materiale de construcție.

Pentru mulți consumatori, un indicator specific al calității produselor este, de asemenea, prețul său față de concurenți. Pe de o parte, o astfel de logică se dovedește de multe ori dreptătoare, pe de altă parte - este, de asemenea, necesar să se înțeleagă modul în care se formează prețul. De exemplu, cărămizile europene sunt mult mai scumpe decât media, iar cărămizile din Belarus diferă, dimpotrivă, într-un cost relativ scăzut, deși nu este adevărat că diferența de calitate este atât de mare. Logistica elementară este de o importanță deosebită - produsele fabricilor din apropiere sunt întotdeauna, în medie, ușor mai ieftine decât cele importate. Materialele de construcții pot crește, de asemenea, în mare parte datorită masei de intermediari - de multe ori o cărămidă este de două ori mai ieftină decât un producător ca vânzător străin pe piață.

În cele din urmă, câteva sfaturi simple:

 • cărămizi de construcție și cărămizi trebuie să fie de aceeași calitate, altfel va exista o discrepanță în planul de rezistență din interiorul peretelui;
 • documente precum un certificat de calitate sau un pașaport pentru un produs pot conține o mulțime de informații utile și sunt adesea singura sursă de cunoștințe despre ceva care nu poate fi determinat;
 • înainte de a plasa comanda, specificați încă o dată dacă ați comandat gradul corect de material de construcție, în caz contrar cărămizile achiziționate pot fi necorespunzătoare pentru sarcinile planificate;
 • se presupune că aceeași cărămidă din diferite loturi poate diferi ușor în culoare și chiar și în alte caracteristici, prin urmare, pentru integritatea designului este de dorit să se utilizeze produse strict din același lot;
 • Experții observă că, de obicei, creșterea sezonieră a prețurilor cărămizilor este observată în timpul verii, astfel încât puteți economisi bani achiziționând materiale de construcții în primăvară, deoarece rezervele de cărămizi de iarnă sunt epuizate treptat, astfel încât acestea încep să crească din nou până când producătorii intensifică producția pentru noul sezon.

Exemple frumoase

Cărămizile de silicat nu sunt luate în serios de mulți constructori - aceștia apreciază blocul roșu ars, care este remarcabil datorită rezistenței crescute și rezistenței sale la diferite influențe, mult mai mare. În același timp, acest material este destul de potrivit pentru clădirile relativ mici, pe un teren privat - acest lucru este confirmat încă o dată de milioane de case din acest material de construcție împrăștiate în întreaga țară. În acest caz, este posibilă și o anumită variație a nuanțelor, iar faptul că caramida silicată are de obicei o suprafață foarte netedă și uniformă este, de asemenea, foarte importantă pentru atractivitatea exterioară a clădirii.

Situația este cu atât mai bună cu cărămizile din ceramică roșie - este mai puternică și mai durabilă, în plus, producătorii o produc în zeci de nuanțe, ceea ce permite combinarea diferitelor nuanțe ale materialelor de construcție într-un singur perete pentru a evidenția accentele. Cel de-al doilea exemplu arată că armonia culorilor poate fi realizată chiar și cu un acoperiș - țiglă roșie pe fundalul argilei arse pare foarte vrednică. Imaginea artistică holistică completează calea grădinii în aceeași culoare.

Dacă, într-un exemplu, doriți să vedeți câteva tipuri complet diferite de blocuri implicate dintr-o dată, atunci nu ar trebui să arătați chiar atât de mult acasă ca la garduri. Formele arhitecturale atât de mici, care oferă în mod obișnuit diferite delicii, deoarece numai un proprietar suficient de bogat își poate permite o astfel de soluție, iar impenetrabilitatea gardului pentru străini și strălucirea exterioară a unui astfel de zid sunt, probabil, fundamentale pentru el. În fotografie, puneți în exemplul respectiv, că cărămida poate avea diferite culori și nuanțe, poate avea o anumită textură, ca și cum ar putea ieși dincolo de cusături și poate transforma ideea general acceptată că caramida ar trebui să fie strict dreptunghiulară și să se afle doar în plan orizontal avionul.Pentru un efect estetic pronunțat, constructorii au folosit de asemenea blocuri de diferite dimensiuni, datorită cărora coloanele sunt de grosime inegală și seamănă oarecum cu coloane vechi rafinate.

Cum de a alege o cărămidă pentru a construi o casă, a se vedea următorul video.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor