Caracteristici și tehnologie de producție a cărămizilor brute

 Caracteristici și tehnologie de producție a cărămizilor brute

Materia primă (cărămidă, care constă din lut și paie și nu este arsă în timpul procesului de producție) este destul de comună în regiunile în care există un climat cald, care a fost folosit acolo de mii de ani. Din acesta puteți construi case, clădiri de uz casnic și alte clădiri.

avantaje

Principalul avantaj, care are o cărămidă brută, este costul său scăzut. De aceea, o astfel de piatră de construcție este preferată cu mult timp în urmă. Toată lumea știe că lutul se poate înmuia și, prin urmare, o cărămidă care nu arde, are un grad ridicat de absorbție a apei. Prin urmare, acest material nu este utilizat în acele locuriunde clima este umedă sau ierni lungi.

  Cărămidă brută, în plus față de cost, are multe beneficii suplimentare, printre care:

  • bună izolare termică;
  • izolare fonică excelentă;
  • rezistența la foc.

  structură

  Acest material poate fi produs în funcție de diferitele rețete, dar pentru producerea sa se utilizează în principal argila pură și, dacă este necesar, se adaugă compoziții diferite care îmbunătățesc calitatea și caracteristicile produsului finit. Printre aceste componente se numără:

  • trestia (creste rezistenta pietrei);
  • paie (îmbunătățește ductilitatea).

  Atunci când se recoltează materii prime pentru producție, este important să se identifice și să se selecteze corect tipul de lut dorit. Poate fi diferită în funcție de locație. De obicei, este amplasat la sol la o adâncime de 1 m. Producția poate fi realizată pe teritoriul său, ceea ce va face producția de materiale de construcție chiar mai ieftină. Argila poate fi achiziționată în cariere.

  Pentru a alege materia primă potrivită, trebuie să stabiliți calitatea acesteia. Pentru a face acest lucru, trebuie să luați lutul, să-l umeziți cu apă și să-l strângeți în pumn. Dacă după stoarcere mâna va fi uleioasă, indică calitatea superioară a materiilor prime.Dacă lutul este negras, atunci se poate desprinde în timpul căderii și cărămida de înaltă calitate nu va funcționa din ea.

  producere

  Pregătirea materiilor prime

  După purificarea de la impurități, în argilă se adaugă umpluturi organice (rumeguș, paie, gunoi de grajd etc.). Componentele sunt amestecate împreună cu adăugarea unei mici cantități de apă pentru a face compoziția vâscoasă. Amestecarea se face în mixere de beton. Atunci când masa devine omogenă, ea este prezentată sub formă.

  Crearea formelor

  Pentru fabricarea cărămizilor cu paie sau așchii tăiate, puteți utiliza diferite forme care vor fi optime în fiecare caz. Dar dacă este necesar ca produsele în aparență să nu difere de cele de la magazin, atunci se recomandă aderarea la fabricarea formelor de parametri standard - 25x12x6,5 cm.

  Pentru fabricarea formelor trebuie să pregătiți plăcile de la care vor fi făcute pereții laterali, precum și placajul pentru construcția capacului și fundului. Formele pot fi făcute singure sau cu numere diferite de celule. Pentru ca procesul de fabricație să fie continuu, este necesar să se pregătească un număr suficient de forme. De asemenea, în fabricarea formei trebuie să se țină cont de faptul că cărămida din ea se va usca,prin urmare, inițial ar trebui să fie cu aproximativ 10% mai mult decât volumul estimat, astfel încât atunci când uscarea cărămizii se obține în dimensiuni standard.

  Dacă este necesar, puteți introduce forma pe mâner, aceasta va simplifica procesul de mișcare. Pentru a îmbunătăți aderența dintre pietrele individuale una cu alta, puteți introduce cârligele în partea inferioară sau în capac în timpul fabricării lor. Ele vor ajuta să țină cărămida în zidărie mai strâns, deoarece pe baza lor vor rămâne celule după uscare.

  Procesul principal

  În producția artizanală nu utilizați presa, deci este important să dezvoltați în mod corespunzător tehnologia pentru formarea cărămizilor brute și completarea formularelor. Acest lucru va simplifica și va grăbi munca. Preformele trebuie umezite cu apă și presate cu ciment sau argilă. De asemenea, puteți folosi cretă sau nisip în acest scop. Acești compuși vor ajuta cărămida să iasă din formă mai ușor.

  Pentru ca cărămizile să ajungă cu unghiuri uniforme, este necesar să umpleți formele strâns cu materiile prime și apoi să lustrați lutul. Pentru aceasta, folosiți o lopată sau o mistrie. Excesul de argilă este îndepărtat, după care forma este închisă și agitată.

  După aceea, este necesar să eliminați formularul și piesa de prelucrat trebuie să rămână în poziție pentru o perioadă de timp până când se usucă, astfel încât să nu se deterioreze atunci când se deplasează.Este mai bine să instalați cărămizi gata făcute pe o platformă plată, presărată cu nisip pe partea de sus, astfel încât materialul să nu se lipească de pământ. Distanța dintre cărămizile individuale trebuie să fie de cel puțin 3 cm, astfel încât să se usuce bine.

  Este important să se asigure că umezeala nu se evaporă din cărămizi prea repede, astfel încât acestea să nu explodeze, deci este recomandat să le puneți într-un loc uscat pentru prima dată să se usuce. Apoi pot fi transferați sub razele deschise ale soarelui. Este necesar să întoarceți periodic cărămizile, verificând dacă pot păstra forma.

  Uscarea și depozitarea

  Rezistența cărămizii prime depinde în primul rând de uscarea corespunzătoare a produsului. De aici depinde de aspectul ei. Dacă umiditatea se evaporă neuniform, va cauza o încălcare a geometriei cărămizilor, deci trebuie să organizați o uscare lungă și să o faceți sub un baldachin.

  După ce produsele câștigă rezistență, ele pot fi stivuite în grămezi, lăsând mici decalaje între rânduri pentru suflare. Înălțimea acestor stive nu depășește 1 m. Fiecare rând se trezește cu nisip.

  Perioadele de uscare sunt diferite și depind de astfel de factori:

  • modul de uscare;
  • condiții meteorologice;
  • calitatea materiilor prime.

  Pregătirea materialului este verificată după cum urmează: pauzele de cărămidă și locul de rupere sunt inspectate. Dacă nu există pete întunecate și se aude un sunet clar la impact, acest lucru sugerează că caramida poate fi folosită pentru a fi așezată sau arsă.

  sfera de aplicare

  Deoarece această cărămidă poate absorbi umiditatea, domeniul său de aplicare este limitat. Pereții exteriori nu pot fi realizați dintr-o astfel de cărămidă, deoarece vor trebui protejați suplimentar de factori externi negativi și umiditate. Din acest material, puteți face pereți interiori sau pereți despărțitori, care vor diferi în izolarea fonică bună și nu lăsați căldura. De asemenea, acest material poate fi folosit pentru aranjarea sobelor în casă.

  După cum puteți vedea, producerea de caramida prime este destul de simplă și vă puteți face față cu o astfel de sarcină. Dacă abordați corect procesul și respectați toate condițiile pentru producerea acestuia, puteți obține un material de construcție destul de ieftin și de înaltă calitate.

  Cu privire la tehnologia de producție de caramida brută, veți învăța de la video.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor