Studiouri de bucătărie cu un bar

 Studiouri de bucătărie cu un bar

Studioul de bucătărie este un mod modern de organizare a spațiului, care permite nu numai rezolvarea problemei unei încăperi mici, ci și aplicarea abilităților sale creative.

Cuvântul "bucătărie-studio" a pătruns în viețile noastre din cultura americană și europeană. Aceasta înseamnă o creștere a spațiului de bucătărie datorită fuzionării cu camera de zi.

Caracteristici speciale

Economia spațiului este o tendință datorată creșterii rapide a populației din întreaga lume. Apartamente mici de studio au apărut în Rusia ca răspuns la casele Hrușciov care nu se simt confortabile. Acestea combină tradițiile europene de organizare interioară și dorința Rusiei de aspațiul camerei. Spre deosebire de apartamentele standard, acestea sunt lipsite de pereți și, prin urmare, nu provoacă sentimentul de "viață într-o cutie". Studiourile au tavane înalte, iluminat bun, un preț compact și relativ scăzut.

Dar, în același timp, este necesar să se distingă pătratele rezidențiale astfel încât să se facă spațiul cât mai confortabil posibil. Este necesar să evidențiem bucătăria condiționată, camera de zi, dormitorul. Partițiile obișnuite nu funcționează aici. Toate aceste operațiuni sunt efectuate pentru a se asigura că zona apartamentului este utilizată cât mai funcțional posibil. Apartamentele vechi Hrușciov lipsit de ea.

Cum de a rezolva această problemă?

Pentru ca studioul să împartă spațiul în zone, recurgând de obicei la mai multe metode:

  • Zonarea culorilor, sugerând alocarea de "camere" în diferite culori.
  • Aranjarea podiumului, care permite desemnarea unei zone de dormit.
  • Construcția arcului.
  • Utilizarea mobilierului și decorului, cum ar fi un acvariu sau o bibliotecă.

Dar una dintre cele mai populare soluții a fost și rămâne instalarea barului. Bar counter, în ciuda dimensiunilor destul de mari, arată foarte elegant și relevant.Poate fi introdus într-un set de bucătărie deja instalat sau poate fi original, realizat la comandă și independent de acesta. Această metodă are mai mult succes, deoarece în ea rack-ul este proiectat în funcție de opinia subiectivă a clientului și ia în considerare posibilitățile arhitecturale ale apartamentului. De la început, designul și amenajările cu grijă ale rack-ului ne permit să îl facem unic și inimitabil.

Pro și contra

Prezența barului în studio are multe avantaje. În primul rând, versatilitatea. Pe masa de masă puteți găti mâncare, puteți lua masa și primiți oaspeți, discutați. Puteți utiliza această suprafață ca un loc de muncă unde puteți plasa hârtia sau laptopul necesar. Sau poate servi drept suport pentru flori sau un element de decor, cum ar fi o statuetă mică.

În al doilea rând, economii semnificative în spațiul liber. În loc de două mese de lucru voluminoase și mese de masă, se obține un obiect compact care ocupă doar aproximativ 2 metri. Parametrii standard ai contorului de bar sunt o masă de aproximativ 90 cm și o altitudine peste nivelul podelei de aproximativ 1-1,5 metri. Apare spațiu liber pentru alte mobilier sau lucruri plăcute.

Contra pentru instalarea barei. Principalul dezavantaj este complexitatea montajului într-un concept de design existent. De exemplu, dacă stilul interior este grec, standul în stilul lumii vest-sălbatice va fi în afara locului. În plus, o astfel de masă nu este ieftină, mai ales dacă alegeți materiale de calitate pentru fabricarea acesteia, cum ar fi marmura, lemn. Prin urmare, dacă doriți să obțineți un sistem cu adevărat util în uz, trebuie să investiți în mod semnificativ bani în el.

Unde să localizați bara?

Pentru o bucătărie mică, opțiunea cea mai ergonomică pentru amplasarea contorului de bare va fi fuziunea sa cu suprafața de lucru a unității de bucătărie. Prea mare, un contor clasic de baruri va dezordine doar spațiul. Și această opțiune va economisi spațiu.

O altă opțiune pentru apartamentele mici este transformarea pervazului ferestrei în blat. Având rafturi atașate pentru sticle cu băuturi lângă fereastră și cârlige pentru ochelari de pe pante, puteți transforma un loc obișnuit într-un bar.

Un plan excepțional pentru realizarea ideii de a construi un bar în propria casă este un stand de colț pe două niveluri, care combină o masă și o suprafață pentru amestecarea băuturilor.Această opțiune este potrivită pentru cei care doresc să combine vechile tradiții familiale de ședere la o masă comună cu o formă modernă de partide deținute. Și, de asemenea, pentru cei care asociază existența unui bar în bucătărie cu locuri de catering.

Opțiunea cea mai neobișnuită de a crea un mini-bar acasă, cu condiția ca balconul să-l transforme într-un spațiu pentru divertisment comun cu prietenii. Și, de asemenea, pentru a face bar în mijlocul camerei, făcându-l centrul de ședere a oaspeților săi. Un astfel de accent transformă un apartament într-un loc atrăgător, un bar unde puteți avea un timp bun.

Principalele nuanțe în proiectarea studioului de bucătărie cu un bar:

  • Contabilitatea elementelor arhitecturale ale camerei.
  • Gândirea prin combinația de blaturi cu stilul general al apartamentului - studio. Umplându-l într-un set de bucătărie existent sau creând un element nou.
  • Numărătoare de finanțare și costuri de instalare estimate.
  • Abordare competentă pentru lucrările de reparații.

Exemple de proiecte de proiectare

Un proiect care încorporează ideea de a transforma un balcon într-un loc pentru a ține parte. Lumina diminuată oferă o atmosferă de confort și, în același timp, nu vă face să vă plimbați în nostalgie și plictiseală.Și peisajul din afara ferestrei face distracția plăcută.

Soluția de culoare alb-negru vă permite să decolați spațiul și să îl transformați într-un fel de ramură a Scandinaviei. Gama alb-negru garantează starea de spirit pentru afaceri și seriozitate. Și noaptea puteți face iluminat colorat, ceea ce va crea o atmosferă de petrecere.

Contorul de bar, în combinație cu setul de bucătărie, creează iluzia spațiului și vă permite să organizați spațiul extrem de funcțional. Plus faptul că prin această metodă clientul are posibilitatea de a economisi bani care ar merge la proiectarea unui mini-bar separat.

Alegerea mobilierului

Alegerea mobilierului pentru designul bucătăriei-studio depinde de preferințele personale.

Susținătorii designului clasic de interior sunt sfătuiți să acorde atenție materialelor din lemn sau mai nobile: piatră artificială sau naturală.

Stilul modern presupune prezența structurilor din plastic și a fierului, precum și a imaginilor de mobilier. Avantajul acestui stil este că, atunci când este tradus în realitate, puteți folosi materialele bugetare. Scaunele, turelele și scaunele de bar, realizate în stilul care se potrivește cu preferințele proprietarilor de case, vor ajuta la armonizarea spațiului.

Dacă gătitul nu este prioritar, atunci ar trebui să alegeți o plită de 60-80 cm și să lăsați suprafața de lucru așa cum va fi convenabilă pentru muncă. Nu uitați de aspectul apartamentelor înșiși și aveți o spălătorie auto unde a fost gândită de dezvoltatori. Ca alternativă, trebuie să consultați cu profesioniștii pentru a evita problemele.

Ce materiale sunt mai bune pentru a face un rack?

Cea mai ieftină și mai ieftină versiune a materialului din care va fi realizat contorul de bara - PAL. Principalele sale avantaje - ușurința și capacitatea de a picta în orice culoare. Dar trebuie să vă gândiți: acest material este ușor de deformat. Și, de asemenea, pentru a prelungi durata de viață a rafturii, impermeabilizarea este necesară.

Următorul material este lemnul natural. Pare mult mai prezent și mai frumos decât PAL, dar este mult mai scump. O masă de lemn natural se va potrivi cu succes în orice interior, dar trebuie să vă amintiți: pentru a crește durata de viață a unui astfel de suport, trebuie să aveți grijă cu atenție.

Piatra naturală sau artificială este cel mai durabil material din care puteți face un contor de bara. Aceasta este cea mai scumpă opțiune.Dezavantajul pietrei poate fi atribuit faptului că este dificil să se schimbe.

Pentru stilul modern, un contor de bârne din sticlă este perfect. Dar, în primul rând, este foarte murdar și, prin urmare, necesită o îngrijire constantă. În al doilea rând, sticla este un material foarte fragil. Prin urmare, în condiții de solicitare mecanică, contorul barului poate fi deteriorat în mod semnificativ.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor