Design studio apartament 21-22 pătrat. m.

 Design studio apartament 21-22 pătrat. m.

Proiectarea unui mic apartament studio de 21-22 de metri pătrați. m - nu este o sarcină ușoară. Vom discuta în acest articol cum să aranjăm zonele necesare, să aranjăm mobila și ce gamă de culori să folosim.

7 fotografie

Caracteristici speciale

Apartamentul în care bucătăria este combinată cu o singură cameră este numită studio. Într-o cameră separată alocată doar baie. Poate chiar și un dressing. Astfel, se pare că bucătăria-camera de zi va fi împărțită în zone funcționale: rezidențiale, pentru gătit și mâncare.

Caracteristica principală și avantajul acestui aspect este lipsa ușilor, furtul unui spațiu mare pentru deschidere. În plus, într-o astfel de cameră este mai ușor să creați un design ergonomic.

Conceptul de apartament studio a apărut relativ recent și locuințele cu un astfel de plan pot fi achiziționate doar într-o casă modernă. De regulă, dezvoltatorii pur și simplu închiria patru pereți fără o baie separată. Astfel, chiriasii își pot planifica zona, locația și geometria pe baza nevoilor și dorințelor lor.

Partea pozitivă a organizării independente a băii este deosebit de relevantă pentru apartamente de 21-22 metri pătrați. Dezvoltarea designului unui astfel de apartament necesită o abordare specială, deoarece literalmente fiecare centimetru trebuie salvat.

Dezvoltăm un proiect de proiectare

Dezvoltarea proiectului ar trebui să înceapă prin stabilirea zonelor necesare pentru baie, bucătărie și dressing. În consecință, depinde numai de nevoile individuale. Rețineți că acest lucru trebuie să țină seama și de forma geometrică a camerei și de prezența nișe structurale, caneluri și colțuri - ele pot contribui la o utilizare mai eficientă a spațiului. Într-o nișă sau adâncime, puteți organiza o sală de gimnastică sau un loc de muncă.

Într-o încăpere atât de mică, va fi dificil să se organizeze o bucătărie completă.În cele mai multe cazuri, acesta este amplasat de-a lungul peretelui băii și constă din nu mai mult de trei secțiuni, dintre care unul este o chiuvetă. De regulă, mărimea bucătăriei este redusă prin reducerea suprafeței de lucru. Aparatele electrice moderne pot rezolva această problemă. De exemplu, un aragaz lent, tigaie electrică sau aerogrill. Ele pot fi eliminate într-un moment în care acestea nu sunt utilizate, eliberând spațiu pe desktop.

Problema de depozitare în astfel de apartamente este rezolvată prin utilizarea întregului spațiu al pereților până la tavan. De asemenea, ieșirea devine mezanin. În designul modern, acestea devin un element suplimentar de decor și salvarea de lipsa spațiului.

Cel mai bine este să faceți mobilier de stocare pentru a comanda sau utiliza modele modulare. Astfel, este posibilă ocuparea întregului spațiu liber al zidului rezervat zonei de depozitare. Rețineți că desenele care ocupă întreaga suprafață de la podea până la tavan arata mai plăcut din punct de vedere estetic decât dulapul și nu creează efectul aglomerării spațiului.

În zona de living se poate amplasa o canapea extensibilă sau un pat. Dormitorul poate fi aranjat pe etajul suplimentar de deasupra băii și a bucătăriei.Patul poate fi, de asemenea, situat deasupra canapelei din zona oaspeților.

Dacă apartamentul are un balcon, va exista o zonă suplimentară care trebuie inclusă în proiectul de proiectare. Dacă construcția casei permite și zidul balconului poate fi demolat, va apărea un loc minunat pentru o canapea, masă sau pat. Dacă nu, atunci balconul poate fi încălzit și echipat zona de depozitare, de recreere sau de la locul de muncă.

Aranjăm mobila

Zona de 21-22 pătrat. m necesită un aranjament competent. Mobilă este cel mai bine pentru a alege o formă simplă și monofonic. Este demn de remarcat faptul că mobilierul care transmite lumină facilitează percepția spațiului.

Puteți face o bară de sticlă sau o masă de cafea. Rack-ul va fi înlocuit perfect cu regimente articulate. De obicei, acestea sunt atârnate de canapea și de televizor.

Pentru astfel de apartamente mici, există destul de multe soluții practice în categoria mobilierului transformator:

  • mese de masă pliante;
  • paturi pliante;
  • scaune pliabile;
  • rafturi cu built-in desktop și multe altele.

Soluții de culoare

Camerele mici sunt recomandate pentru a face în culori luminoase. Acest lucru se aplică și în cazul mobilierului. Cu cât este mai puțin în termeni generali, cu atât vor fi mai liberi chiriașii. Mobilierul poate fi din lemn de culoare albă, bej sau lumină.

Pereții și tavanul sunt cel mai bine realizați în culoarea albă și contrastul la podea. Un astfel de podea delimitează limitele spațiului. Când se îmbină cu pereții, se poate crea un efect de închidere. Cu toate acestea, în acest caz, puteți face panouri întunecate sau luminoase.

Tavanul colorat cade vizibil sub nivelul și, prin urmare, nu este recomandat. Rețineți că trageți în cameră liniile verticale, dar în cantități mici. Acestea pot fi răspândirea perdelelor colorate sau a elementelor vopsite din zona de depozitare.

Puteți adăuga culori datorită accentelor luminoase: perne, picturi, rafturi, perdele sau alte elemente decorative. Rețineți că utilizarea excesivă a obiectelor mici, cum ar fi vase, figurine sau imagini, aglomerează spațiul. Prin urmare, ar trebui să fiți foarte atenți în acest proces. Același lucru este valabil și pentru articolele personale, cum ar fi cărțile sau casetele. Vă recomandăm să introduceți ceva în cutii decorative și în cărți de ambalaj în huse identice.

Idei de interior

Să începem cu un design interesant într-o gamă destul de contrastantă. Acest interior este un excelent exemplu de utilizare competentă a accentelor luminoase. Culoarea dominantă este albă.Pereții ușori, mobilierul și pardoseala vă permit să utilizați nu doar elemente luminoase de decor, ci chiar mobilier negru și pictură abundentă. Și pentru a delimita limitele spațiului, așa cum am spus, au folosit plinte negre.

De asemenea, aș dori să menționez zonarea și plasarea mobilei. O mică compartimentare între setul de bucătărie și canapea împreună cu contorul de bare separă în mod discret zonele unul față de celălalt. Un birou alb se potrivește perfect în spațiu și continuă să aducă dressing-ul, așa cum era, iar în ansamblul cu un scaun alb nu este absolut izbitoare. Combinația dintre zona de depozitare deschisă și cea închisă este foarte convenabilă. Secțiunile deschise vă permit să preluați rapid și ușor articolele folosite zilnic.

În următorul exemplu, aș dori să subliniez utilizarea patului de mansardă, nu numai ca un pat, ci și ca zonă de depozitare suplimentară. Covorul gri scoate în evidență podeaua albică pe fundalul zidurilor ușoare. De asemenea, rețineți concentrația obiectelor mici într-un singur loc: pe canapea și pe rafturile de deasupra. Cărțile, fotografiile și pernele sunt colectate într-un colț și nu sunt dispersate în spațiu. Datorită acestui fapt, ele decorează interiorul, dar nu-l așterne.

Și, în final, ia în considerare interiorul în stilul minimalismului.Acesta diferă cât mai mult posibil prin folosirea diferitelor metode pentru a crește suprafața de depozitare și un minim de elemente decorative. În plus față de un dulap mare cu rafturi la tavan, există compartimente suplimentare în podium canapea și sub scări. În interiorul loggiei de deasupra canapelei se află și rafturi suspendate și un dulap. Mese situate de-a lungul peretelui, vă puteți mișca. Astfel, într-o singură poziție, aceștia îndeplinesc rolul unui loc de muncă convenabil, iar în celelalte - zone pentru locația oaspeților.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor