Design studio apartament 25 pătrat. m

Designul apartamentului include o mulțime de etape: de la planificarea generală și zonare până la alegerea stilului și decorului. Faptul că este necesar să se ia în considerare și cum să proiecteze un apartament studio de 25 de metri pătrați. m. veți învăța din acest articol.

16 fotografie

Planificarea și crearea unui proiect

Pentru un apartament mic, aspectul joacă un rol principal. Din aceasta va depinde de confortul și confortul vieții. În consecință, începe cu crearea unui proiect de design apartament.

În primul rând, vom face o rezervare că apartamentele de studio nu au fost construite în vechile case de panouri. Prin urmare, reamenajarea unui astfel de apartament în primul rând ar trebui să înceapă cu obținerea permisiunii în autoritățile competente. Trebuie remarcat faptul că în apartamentele cu gaz, ușa nu poate fi demolată între cameră și bucătărie.

Dacă vorbim despre o nouă dezvoltare, atunci aspectul studioului în astfel de case nu este neobișnuit. Și, de regulă, dezvoltatorii închiriază acest tip de locuință complet fără partiții. Asta înseamnă că zidurile băii vor fi ridicate de cei care au cumpărat un apartament. O astfel de circumstanță în cazul unei mici zone de locuințe ar trebui să joace în mâinile locuitorilor, deoarece ei pot face absolut totul în funcție de nevoile și gusturile lor. Astfel, dacă trebuie să construiți o baie, atunci proiectul ar trebui să înceapă cu alocarea spațiului dintre bucătărie, baie, zona de depozitare și zona de living.

În această situație, merită considerată faptul că patul poate fi aranjat pe al doilea nivel. Se poate face peste bucătărie sau zonă de baie. O astfel de recepție ar fi deosebit de rațională într-un apartament cu un tavan înalt. Pentru a distribui dimensiunea și poziția zonelor principale ar trebui să se bazeze pe forma geometrică a apartamentului, precum și pe caracteristicile de proiectare, cum ar fi nișe și proiecții. Utilizarea corectă a acestora poate ajuta la evitarea construcției de partiții suplimentare.

În timpul creării planificării proiectului, trebuie acordată o atenție deosebită zonei de depozitare. Sistemele moderne de stocare ajută la evitarea utilizării unor dulapuri voluminoase și nu întotdeauna convenabile (în încăperi mici). În special cu acest ajutor, variate modele de garderoba modulare, care pot fi instalate în orice loc convenabil și să ia tot spațiul liber de la podea la tavan.

Unul dintre avantajele acestor structuri este posibilitatea de a le completa cu module corespunzătoare (rafturi, coșuri și umerase) în funcție de nevoile individuale. Și ușurința de instalare vă permite să redistribuiți modulele sau să completați sistemul cu secțiunile necesare. Puteți închide acest sistem cu o ușă de compartiment sau cu o perdea.

Opțiunile de zonare

Pentru a crea un design frumos, confortabil și cel mai important, ergonomic, trebuie să efectuați o zonare competentă. Spațiul de depozitare trebuie să fie organizat astfel încât să se potrivească toate lucrurile necesare și să rămână o mică rezervă de capacitate. Bucătăria trebuie să fie confortabilă și cu o cantitate mare de spațiu pentru aparatele și produsele de bucătărie, precum și pentru gătit. Un pat ar trebui să fie într-un colț confortabil și confortabil.

9 fotografie

Pentru a separa zonele unele de altele, puteți utiliza:

 • partiții staționare sau mobile;
 • mobilier;
 • niveluri diferite de podea sau plafon;
 • culoarea pereților și mobilierului;
 • diferite materiale pentru pereți, podea și tavan.

Trebuie remarcat că nu numai rafturile, dulapurile sau un bar, ci și o canapea sunt potrivite pentru delimitarea spațiului. Dacă o puneți înapoi în bucătărie sau în pat, puteți obține o soluție foarte bună din punct de vedere funcțional și estetic.

Merită să începeți o zonare din bucătărie, deoarece amenajarea acesteia necesită resurse destul de grave și va fi dificil să repuneți ceva după o reparație. Cea mai obișnuită și mai eficientă modalitate de a separa bucătăria de zona de living este contorul de baruri. Efectuează mai multe funcții simultan:

 • este un loc direct pentru a mânca;
 • sub masă puteți organiza rafturi destul de spațioase și cutii de depozitare;
 • Se pot construi rafturi pentru depozitare și pe raft;
 • Este un element modern al decorului și trasează armonios frontiera dintre zone.

De asemenea, puteți crea o partiție solidă solidă. Dacă o veți face din materiale durabile, atunci va fi capabil să reziste dulapurile agățate de ea.În acest caz, puteți obține o cameră destul de detașată.

Diferența vizuală a camerei poate fi și cu ajutorul unei mese. În cazul în care setul de bucătărie și masa cu scaune sunt de aceeași culoare, iar mobila din zona de living a altui, atunci veți obține o zonare de culoare destul de spectaculoasă. O masă de masă, dacă este necesar, poate fi rearanjată și poate elibera spațiu suplimentar.

Apartamentul are o suprafata de 25 mp m. pentru a organiza o bucătărie completă, un pat și o zonă de oaspeți va fi dificil, dar posibil. Puteți combina un loc pentru a dormi și pentru a primi oaspeții prin achiziționarea unei canapele sau a unei paturi de mansardă. În primul caz, lângă canapea, puteți atârna o perdea și pentru a crea confort noaptea, mutați-o înapoi, blocând astfel partea principală a apartamentului. În cel de-al doilea caz, canapeaua pentru oaspeți poate fi plasată sub patul patului mansardei.

Dacă nu este nevoie să alocați o bucată mare de bucătărie și masa de masă va fi folosită rar, puteți economisi spațiu folosind o unitate de bucătărie de dimensiuni modeste și o masă de masă care se întinde de la perete. Astfel, se va pune atât o zonă de oaspeți cu o canapea, cât și o dală cu un pat dublu.

Pentru a evidenția zona de dormit, puteți utiliza mai multe tipuri de partiții:

 • o perdea;
 • perete despărțitor solid sau lat de lemn, gips carton, metal-plastic, metal sau sticlă;
 • rack sau dulap.

O altă modalitate de a separa patul este construcția podiumului. În funcție de dimensiunile sale, se poate aranja un pat sau un pat împreună cu noptiere.

Pe baza nevoilor de mai sus, în bucătărie, dormitor și canapea trebuie să vă gândiți la organizarea unei bune zone de depozitare. De obicei, peretele de la intrare, vizavi de baie, este pus deoparte pentru el. Dacă acest loc nu este suficient, pe baza dispunerii spațiului de bucătărie, puteți selecta încă câteva spații de depozitare.

 • Acesta poate fi spațiul sub tavan. Puteți să închideți rafturile de-a lungul unui perete sau în jurul perimetrului, să le furnizați cutii decorative și să stocați obiecte care sunt rareori folosite.
 • Acest lucru poate fi atribuit și mezaninului. Apropo, o astfel de structură poate juca rolul unui delimiter spațial. Dacă le atârnați de-a lungul liniei de separare a bucătăriei și a zonei de locuit, atunci vizual vor separa o zonă de alta, dar nu vor ocupa nici un spațiu în cameră.
 • Dacă construiți un podium pentru pat, atunci acesta va fi și sertare destul de spațioase. Și, în plus, puteți împărți camera cu ajutorul unui rack, în care puteți pune și cutii pentru diferite lucruri.
 • Puteți plasa secțiunea modulară pentru depozitare de-a lungul unuia dintre pereții din cameră. Puteți lăsa-o deschisă și puteți închide perdeaua. Poate fi amplasat în spatele canapelei sau în spatele patului.

Soluție rațională - a doua etapă

După cum am menționat mai devreme, un mini-dormitor poate fi aranjat pe etajul suplimentar de deasupra bucătăriei, coridorului sau băii. Această tehnică economisește spațiu și, în plus, oferă spații suplimentare de depozitare. De exemplu, sertarele pot fi făcute pe scări. În plus, dulapurile pot fi făcute sub scări.

Cel de-al doilea nivel poate fi realizat și acoperit deasupra zonei oaspete. O astfel de construcție diferă de un pat de mansardă prin faptul că poate fi făcută mai mare pentru a se potrivi cu o masă de noptieră sau pentru a nu fi speriată să cadă. În plus, puteți face o scară mai confortabilă. Și dacă zona permite, dulapuri sau umerase pentru haine, cum ar fi bluze, cămăși și pantaloni, se vor potrivi de asemenea.

Un alt avantaj al celui de-al doilea nivel este acela că acesta poate fi realizat la o înălțime adecvată pentru o anumită cameră, în funcție de înălțimea plafoanelor.

Alegerea unui stil

Pentru apartament studio de design interior de 25 de metri pătrați. m. puteți alege aproape orice stil de design. Cei care au modele florale, sticlă de cristal, oglinzi, mobilier sculptat și alte elemente ale stilurilor clasice ar trebui să acorde atenție neoclasicismului, art deco sau Provence. Rețineți că aceste stiluri sunt destul de bogate atât din punct de vedere al decorului, cât și în culorile și culorile folosite. Prin urmare, într-un apartament mic este necesar să nu se utilizeze toate elementele și caracteristicile caracteristice, ci doar cele principale.

 • Neoclasicismul este un amestec de principii de design clasic, folosind mobilier modern, materiale textile și materiale de finisare. Într-un mic apartament, puteți picta zidurile cu o vopsea monocromatică ușoară și puteți realiza alungirea albă sau dreptunghiulară (garnitura reliefată) la fel ca pereții. Mobila ar trebui să aleagă sculptate, cu o singură culoare, și nu cu tapițerie dungată sau florală. Și textile potrivite monocromatice și strălucitoare.
 • Art-deco se caracterizează prin culori contrastante și o abundență de decoruri foarte diferite. Pentru un mic apartament studio, puteți utiliza o paletă monocromă, cu o predominanță albă sau bej.Contrastul poate fi creat cu câteva accente luminoase de purpuriu, ciocolată, smarald, burgundă sau liliac. Puteți atârna, de asemenea, un candelabru frumos și oglinzi de formă neobișnuită.
 • Stilul Provence este potrivit dacă utilizați culoare albă sau bej deschis pentru pereți. Mobilierul ar trebui să fie ales în nuanțe pastel de lavanda, menta, violet sau albastru. Iar pentru textile, puteți alege o imprimare florală mică. Rețineți că caracteristica stilului de mobilier cu lamele încrucișate este foarte potrivită pentru o cameră mică. Acest mobilier de transmisie ușoară se recomandă a fi utilizat în încăperi mici, în care este necesar să se păstreze sentimentul de spațiu.
7 fotografie

Stilul cel mai potrivit pentru un apartament de 25 de metri pătrați. m. va exista un mansardă, minimalism și hi-tech. Din stil scandinav etnic.

 • Pentru mansardă se caracterizează cărămizi, ornamente din lemn și o gamă destul de largă de culori: de la culoarea albă până la maro închisă și grafit. În cazul nostru, puteți picta zidăria în alb. Decoreaza acest element al decorului este o bucatarie sau unul dintre peretii din zona rezidentiala.Podelele pot fi acoperite cu panouri ușoare din lemn. Mobilierul poate fi alb, gri deschis sau lemne ușoare. Postere cu motive urbane vor fi potrivite ca decor: un peisaj urban, oameni, transport, poduri etc.
 • Tehnologia high-tech este caracterizată printr-o schemă de culori monocromă, cu utilizarea predominantă a gri: de la cel mai ușor până la grafit. Accentul alb, negru sau maro este cel mai frecvent utilizat. Culorile luminoase pentru decorare sunt rareori folosite. De asemenea, caracterizată de suprafețe lucioase, metal în decor și mobilier cu linii ascuțite, ascuțite și unghiuri drepte. Pentru un apartament de tip studio mic, acest stil este destul de potrivit, mai ales dacă se utilizează culoarea gri deschisă.
 • Minimalismul este, de asemenea, una dintre cele mai potrivite soluții pentru apartamente și camere mici. Aceasta implică utilizarea a maximum trei culori: în esență, este alb, precum și gri și maro. Diferite accente luminoase sunt posibile. Mobilierul ar trebui să aibă o formă simplă fără sculptură, iar tapițeria este folosită în mod obișnuit pentru țesături monotone. Textile, de regulă, sunt monocromatice, dar poate și cu modele geometrice.
 • Stilul scandinav se distinge prin utilizarea de culori foarte luminoase, în special pentru pereți și podele. Mobilierul și decorațiunile ar trebui să fie lemne ușoare. Textilele sunt, de obicei, luminoase, cu diferite modele și ornamente. Pentru decorare, se folosesc postere și imagini cu peisaje nordice și animale, precum și plante vii în ghivece.

Soluții de culoare

Atunci când alegeți o paletă de culori, în plus față de preferințele gustului, trebuie să luați în considerare dimensiunea și forma geometrică a camerei.

 • În cazul în care camera este întins pe partea laterală a ferestrei, atunci puteți închide perdele colorate. Acestea au răspândit vizual pereții în afară. În consecință, pereții colorați de pe laturi vor îngusta camera.
 • Nu creați podeaua în aceeași culoare ca și peretele. Această situație va face ca camera să fie închisă și va părea chiar mai puțin. Este mai bine să faceți podeaua puțin mai întunecată sau o altă nuanță. Dacă utilizați un panou de contrast în jurul perimetrului podelei, acesta poate fi realizat în aceeași culoare cu pereții.
 • De asemenea, rețineți că tavanul de culoare pare vizual mai mic. Și liniile verticale de pe pereți, dimpotrivă, ridică vizual tavanul. Aceasta poate fi o parte din tapetul decorat pe perete sau într-un suport îngust, ajungând până la tavan.
 • Pentru un apartament mic este mai bine de utilizat paletă monocromă cu o predominanță de alb, bej sau gri deschis. Mobilierul poate fi de nuanțe pastel de diferite culori, iar textilele și elementele decorative pot fi colorate și luminoase.
13 fotografie

iluminat

Pentru un apartament studio, trebuie să luați în considerare iluminatul local pentru fiecare zonă funcțională: bucătărie, dormitor, cameră de oaspeți și zonă de depozitare. Acestea pot fi lămpi de plafon sau lămpi de perete, precum și lămpi de podea sau lămpi atașate la mobilier.

 • Pentru bucătărie, este mai bine să alegeți o lumină de acoperiș, iar pentru iluminarea suplimentară a dulapurilor sau a nișei puteți cumpăra luminile cu LED. Ele sunt ușor atașate de mobilier. Sunt, de asemenea, minunate pentru un dulap sau dressing. Și lumina de sus este cel mai bine făcut separat pentru bucătărie și zona de living.
 • Pentru lămpile de perete care se potrivesccare pot fi ușor oprite în timp ce se află în pat.
 • Dacă zona oaspeților se află sub pat, atunci merită să plasați și o lampă de perete.
 • În ceea ce privește lumina decorativă, apoi într-un apartament mic este mai bine să folosiți lumina fără amortizoare și nuanțe mari.Pot fi niște benzi de LED-uri pentru mobilier sau becuri în nișe.

Cum sa aranjezi mobila intr-o camera mica?

Pentru camere mici, este mai bine să alegeți mobilier scăzut. De asemenea, va fi bine dacă nu este cioplit sau prea voluminos. În plus, nu ar trebui să vină în contrast puternic cu culoarea pereților. Dacă se evidențiază în fundalul lor, puteți avea un sentiment de dezordine.

Este mai ușor să furnizezi o cameră pătrată decât una dreptunghiulară. Mobilierul va fi amplasat uniform în jurul perimetrului. Dar, într-o cameră dreptunghiulară, este de obicei obținută mutată la unul dintre pereți. În acest caz, ar trebui să fie atârnate cât mai multe rafturi pe peretele liber. Ele vor ajuta la rezolvarea problemelor de stocare.

Pentru camera de zi este mai bine să alegeți mobilier-transformator:

 • masă de cafeaplierea în sala de mese;
 • canapea extensibilăîn cazul oaspeților peste noapte;
 • dulapuri și rafturi cu birou înclinat sau cu masă de toaletă integrată.

În cazul în care primiți oaspeți, puteți cumpăra bufete mici, care, dacă nu sunt necesare, pot fi ascunse în cămară sau dressing.

În cazul în care o cameră cu un balcon sau o loggie, atunci dacă acestea sunt încălzite, va exista o zonă suplimentară în care aveți posibilitatea să plasați un singur pat de dormit sau jumătate, un studiu, un dressing sau o zonă de recreere.Pentru a mări spațiul din cameră, puteți face o ușă panoramică și aranja balconul în același stil cu cel al apartamentului.

Este mai ușor să decorezi o cameră cu o singură fereastră decât cu două. A doua fereastră fură un spațiu prețios. Mai ales dacă camera este unghiulară. Dar totuși, puteți ieși din situație dacă puneți patul de la capul ferestrei și utilizați pervazul ferestrei ca o noptieră. În plus, tot spațiul din jurul ferestrei poate fi ocupat cu dulapuri și rafturi. Când există mai multe ferestre și o mulțime de lumină în cameră - aceasta este o soluție foarte bună.

În cazul în care ferestrele sunt situate pe același perete, atunci ele împart în mod natural și armonios camera în două zone. Prin urmare, dacă plasați un set de bucătărie în apropierea unei ferestre și a unei camere de zi sau de dormit alături de alta, este posibil ca partițiile suplimentare să nu fie necesare.

Cum să dotezi bucătăria?

Atunci când aranjați bucătăria, trebuie să luați în considerare cu atenție ce aparate de uz casnic sunt necesare. Acest lucru este valabil mai ales pentru aparatele mici de uz casnic, deoarece depozitarea acestuia necesită mult spațiu. De asemenea, este necesar să se calculeze suprafața de lucru, astfel încât să fie suficientă atât pentru aparatele de lucru cât și pentru gătit.

Atunci când alegeți cuptorul trebuie să acordați atenție cuptorului cu microunde sau cuptorului cu convecție. Ele ocupă mai puțin spațiu, dar în unele cazuri pot înlocui bine cuptorul. Două plită vor ajuta la economisirea spațiului.

În ceea ce privește bucătăria, ar trebui să închideți dulapurile până la tavan. Această tehnică va crește semnificativ zona de depozitare. În plus, așa cum am spus, ar fi rațional să se facă un contor de bar nu sub forma unei mese, ci cu o bază solidă care să conțină rafturi și sertare.

Idei de design interior

Să începem cu apartamentul, în care planificarea este foarte bine și bine gândită. Zona de living din bucătărie este separată de spatele canapelei. Designul monolit al podiumului și pereții despărțitori ai patului face patul aproape invizibil. În plus, pentru el a fost ales un unghi retras și inconspicuos. Este necesar să evidențiați și imagini de fundal cu imaginea în perspectivă. Această tehnică extinde efectiv limitele vizuale ale spațiului.

Designul apartamentului a folosit elemente de stil. pod: zidărie, podea din lemn și culoare gri. Trebuie remarcat faptul că datorită materialelor de finisare (zidărie cu relief și culoare bogată a lemnului cu un model natural pronunțat), a fost posibil să se creeze un interior care să aibă nevoie de un decor minimal.În acest caz, este o imagine pe perete și câteva accente luminoase.

Exemplul următor arată modul de dotare a unui apartament în stil clasic. Dacă utilizați o schemă de culori foarte ușoară, mobilier alb și perdele luminoase transparente pe ferestre, atunci este posibil să utilizați elementele clasice caracteristice, cum ar fi stuc, drape, volane și sculptură în lemn.

Luați în considerare un alt design cu un aspect interesant. Locația dormitorului și a bucătăriei într-o parte a apartamentului vă permite să selectați o zonă destul de spațioasă pentru zona oaspeților. Separarea bucătăriei cu o partiție solidă lungă este o decizie destul de rațională, deoarece astfel a fost posibilă izolarea completă a dormitorului, iar în bucătărie există destulă lumină artificială. Rețineți că culoarea contrastantă a setului de bucătărie elimină oarecum senzația de izolare într-o cameră mică.

În următorul design, merită să se sublinieze distribuția zonelor funcționale și a gamei de culori. Zona de depozitare este complet plasată de-a lungul unui perete împreună cu bucătăria și nu este vizibilă datorită construcției solide și culorii albe. Compartimentul care separă dormitorul se ridică la tavan și separă vizual spațiul de dormit, în timp ce în detrimentul designului zăbrelelor se economisește spațiu în cameră.În ceea ce privește culoarea, baza albă și lemnul ușor vă permit să folosiți accente destul de luminoase în decor, mobilier și textile.

Următorul design este decorat într-un stil romantic ușor. Zona de bucătărie este evidențiată prin utilizarea materialelor de finisare texturate: zidărie și gresie sub piatră. Completați designul scaunelor în stilul Provence, oglinzi în stilul chic șic, culoarea roz mită a tapițeriei canapelei și a cămășii pe pat. Designul poate fi completat cu perdele de culoare pentru a se potrivi cu textilele, precum și cu mai multe picturi din cadre din lemn sau aurite, ca o oglindă.

Un alt design poate face apel la iubitorii de tradiție și clasică. Zona de depozitare a dulapurilor cu ușă articulată, dulapuri laterale, rafturi în bucătărie cu o mulțime de borcane decorative creează o atmosferă confortabilă. În încăpere exista un loc pentru birou și pentru scaunul pentru oaspeți. Designul se distinge printr-o combinație pricepută a principiilor moderne de design interior cu elementele clasice. De remarcat este și schema de culori dezactivată, datorită căreia a devenit posibil să se utilizeze un număr mare de obiecte mici.

În concluzie, ia în considerare interiorul într-o bogată culori contrastante. Combinația de succes a culorilor negre, maro și roșu închis nu supraîncărcă interiorul. Acest lucru a fost realizat datorită distribuției competente a accentelor pe un fundal alb, care ocupă cea mai mare parte a interiorului, inclusiv o canapea ușoară.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor