Design studio apartament 40 de metri pătrați. m.

 Design studio apartament 40 de metri pătrați. m.

Design studio apartamente ar trebui să fie frumos, funcțional și modern. Vom vorbi despre cum să facem acest lucru în acest articol.

Caracteristici speciale

Un apartament studio este o cameră în care doar o baie este separată de pereți, iar restul spațiului este împărțit în zone funcționale. Avantajul acestui aspect este economisirea spațiului datorită lipsei ușilor care fură un loc pentru a le deschide. Nu există coridor ca atare în astfel de apartamente. De regulă, aceasta merge de-a lungul peretelui băii, dar depinde de aspect.

Dacă vorbim de locuințe moderne, dezvoltatorii, în general, nu pun pereți în apartamentele studio.Împrejmuirea băii și a toaletei este la discreția ocupanților. Este de remarcat faptul că un apartament tipic cu un dormitor nu va fi ușor de reprogramat în studio. În primul rând, acest proces necesită coordonarea proiectului în cazurile necesare. În al doilea rând, demolarea ușii și a pereților nu va fi posibilă dacă bucătăria este echipată cu o sobă de gaz. În al treilea rând, partiția care urmează să fie demolată poate fi purtătoare.

Această reamenajare nu este recomandată în cazul în care bucătăria este mai mare de 8 metri pătrați. m și apartamentul este acasă la 2 sau mai multe persoane.

Opțiuni de dispunere

Suprafața apartamentului este de 40 de metri pătrați. m suficient pentru a-l dota frumos, confortabil și spacios. Mai ales dacă este destinat unei singure persoane. Cu o organizare corespunzătoare a spațiului de cazare de mai multe persoane va fi, de asemenea, destul de confortabil.

Amenajarea camerei trebuie să înceapă cu determinarea numărului și dimensiunii zonelor. Una dintre cele mai importante etape este determinarea dimensiunii, amplasării și geometriei băii. De regulă, este adiacentă bucătăriei datorită proximității comunicațiilor. Dar există și excepții, iar răsăriturile sunt situate în diferite părți ale apartamentului.

Un alt element important în studio este dressing-ul. Aranjamentul său competent este pur și simplu necesar în condițiile studioului: tot ce trebuie ascuns ar trebui să se încadreze în el.

Amenajarea reciprocă a încăperilor și a zonelor funcționale depinde în mare măsură de geometria apartamentului însuși, precum și de prezența diferitelor nise și a unghiurilor structurale. De regulă, ele ajută la realizarea zonării clădirilor fără construirea de structuri suplimentare. Prin urmare, acestea trebuie să fie luate în considerare în aspectul general.

Opțiunile de planificare sunt multe, dar există cele mai comune. Astfel, baia este situată, de obicei, imediat la intrarea de pe o parte a ușii, iar dressing-ul este pe cealaltă parte. În cazul în care comunicațiile sunt aproape, atunci bucătăria este adiacentă la baie. Poate fi unghiulară sau liniară. Spațiul rămas se află sub camera de zi și în zona de dormit. Compartimentele pot fi separate ca o bucătărie din zona de living și un pat de la oaspete.

Dacă spațiul permite, atunci patul este cel mai bine plasat în spatele vestiar. Atunci când comunicațiile sunt separate în diferite părți ale apartamentului, apoi în locul unui pat există o bucătărie.

Deci, distribuția zonelor funcționale va fi mai naturală și va minimiza zonarea datorată culorii și texturii.Aceasta, la rândul său, va îmbunătăți designul general.

zonare

Bucătăria-cameră de zi poate consta din două sau mai multe zone. Există mai multe opțiuni și depind exclusiv de nevoile rezidenților. Cineva destul de zonă de bucătărie cu un bar și un oaspete cu o canapea. Iar cei care doresc să primească oaspeți și să doarmă pe un pat dublu într-o atmosferă confortabilă, vor avea nevoie de aranjamentul a patru sau chiar cinci zone.

Dacă vorbim despre bucătărie, atunci iubitorii iau adesea o mulțime de oaspeți pentru a organiza mai bine o zonă de luat masa cu o masă mare. Pentru a nu obstrucționa camera vizuală, puteți pune o masă de sticlă cu scaune transparente. Această parte a apartamentului se distinge adesea printr-un tavan și podea pe mai multe niveluri, finisaje de diferite texturi sau culori. De asemenea, puteți construi o partiție de gips-carton, lemn, sticlă, plastic etc. Înălțimea sa poate fi diferită și nu poate ajunge la tavan.

Trebuie notat că pentru bucătărie nu ar trebui să folosiți materiale tradiționale și elemente decorative. De exemplu, plăci pe pereți sau plăci decorative, cutii, fructe etc.

7 fotografie

Pentru a găzdui doi sau trei persoane potrivite. Acesta va servi și ca element de zonare.

Dana este cel mai adesea protejată de partiții glisante din lemn sau plastic. De asemenea, perdele utilizate pe scară largă. Ele creează confort și se încadrează armonios în tema dormitorului.

O altă modalitate de a poziționa dormitorul este etajul suplimentar de deasupra bucătăriei sau a băii. Aceasta este o modalitate foarte bună de a economisi spațiu, precum și o decorație spectaculoasă.

Diverse nișe mici sunt perfecte pentru a plasa un loc de muncă. O soluție bună ar fi o masă plată construită într-un raft sau atașată la un perete.

Stil și culori

Spațiul limitat și multifuncționalitatea impun restricții privind utilizarea stilurilor în interior. Acest lucru se datorează necesității de a evita elementele inutile: țesătură de draperie, stuc, alt decor surround și decorativ. Astfel, imperiul sau barocul va fi dificil de intrat într-un mic studio. Cu toate acestea, puteți împrumuta elementele stilizate: un candelabru, o lampă, o oglindă sau un pat.

Astfel de stiluri moderne, cum ar fi minimalismul, loft-ul, hi-tech-ul sunt cele mai bune pentru studio. Stilul scandinav rezervat este foarte popular.Pe scurt, designul ar trebui să se bazeze pe o combinație spectaculoasă de materiale de finisare, culori și un minim de decor mic.

În ceea ce privește culoarea, suprafața de 40 de metri pătrați. m permite complet utilizarea culorilor destul de întunecate până la negru. De asemenea, puteți utiliza diferite combinații contrastante. Dar cel mai adesea folosite culori deschise și nuanțe.

Dacă decideți să folosiți culori saturate sau întunecate, trebuie să le distribuiți corect între pereți, tavan, podea și mobilier. Mai ales cu atenție ar trebui să alegeți culoarea pereților, astfel încât să nu reducă percepția vizuală a apartamentului.

Am pus mobila

În camera de bucătărie

În apartamentul studio, mobilierul poate servi drept element de zonare. Deci, rafturile cu rafturi deschise sunt utilizate în mod activ ca partiții. Delimitați vizual spațiul și ajutați canapeaua. Poate fi pus înapoi la masa de luat masa sau la bar. Astfel, televizorul va fi vizibil pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care stau la masă. Aceeași metodă poate fi utilizată pentru izolarea locului de dormit, dacă vă alăturați canapelei aproape de pat.

Trebuie remarcat faptul că se fabrică o mulțime de mobilier pliat pentru apartamente mici:

  • paturi, înclinate din perete;
  • mese de cafea care se transformă în mese;
  • otomani, versati pe scaune, etc.

Există chiar complexe întregi care combină mai multe obiecte, de exemplu, un dressing, un pat și un loc de muncă.

Așa cum am spus, o zonă de dormit cu drepturi depline poate fi aranjată pe un etaj suplimentar deasupra băii sau bucătăriei. De asemenea, puteți face un pat deasupra canapelei din cameră.

Pentru a organiza o zonă de depozitare suplimentară, precum și pentru a da originalitatea designului, puteți construi un pat-podium. Această tehnică ajută și la evidențierea zonei dormitorului.

În hol

În coridoarele studiourilor se organizează adesea dulap. Suprafața de 40 de metri pătrați. m. vă permite să lăsați suficient spațiu pentru ea. Pentru a economisi bani, puteți agăța rafturile și le puteți închide cu o perdea. Acesta va arata modern, spectaculos și va aduce confort în casă.

În plus, puteți utiliza un spațiu maxim și construiți un mezanin sub tavan. Acestea pot fi deschise și închise. Deschiderea va deveni un element suplimentar al decorului, dacă puneți acolo cutii frumoase.

Idei de proiectare

Să începem cu apartamentul, care are un design interesant al pereților și a soluției de culoare. Crearea unei benzi orizontale pe perete nu este doar o idee originală, ci și o tehnică pentru creșterea spațiului vizual.Iar utilizarea aceleiași pardoseli arată în mod eficient și nu creează contraste inutile, facilitând astfel aspectul interiorului. Culoarea neagră a canapelei și a perdelelor atrage atenția, iar zona albă de dormit este complet nevăzută. Linia perdelei verticale ridică, de asemenea, plafonul.

Rețineți că această tehnică practic elimină utilizarea decorului suplimentar.

Următorul proiect este notabil pentru gama de culori plăcută, distribuția competentă a accentelor verzi în combinație cu lemnul și zonarea bună. Linii verticale de bucătărie și lamele din lemn în spatele televizorului ridică tavanul. Finisajul din lemn al bucătăriei și pereții din spatele televizorului creează simetrie. În combinație cu un contor de bare albe, ele împart armonios o cameră în două părți.

Luați în considerare un alt design în stilul unui mansardă. Pereții și tavanul alb permit utilizarea de mobilier închis. Elementele tipice ale unui mansardă, cum ar fi zidăria, lămpile pe cabluri și lamelele metalice, servesc ca decor, care adaugă estetica interiorului fără a aglomera spațiul.

Exemple de proiecte de proiectare

Primul proiect iese în evidență cu un exemplu decum să plasați un pat pe etajul suplimentar deasupra bucătăriei și a băii. Astfel, există suficient spațiu pentru o cameră de zi cu o varietate de decoruri.

7 fotografie

Luați în considerare un alt proiect cu zonare competentă. Un compartiment de lemn separă dormitorul de camera de zi și organizează un loc bun pentru birou. Utilizarea predominantă a culorilor albe în decor și mobilier vă permite să adăugați o mulțime de accente luminoase la decorare.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor