Proiectarea apartamentelor de studio mijlocii și mari

 Proiectarea apartamentelor de studio mijlocii și mari

Adesea, oamenii se confruntă cu spațiul liber limitat al apartamentului lor, astfel încât problema arzătoare este problema aranjamentului adecvat și competent al spațiului de locuit. Una dintre opțiunile pentru acest aspect este un apartament studio. Și pentru a înțelege toate acestea va ajuta acest domeniu de cunoștințe, ca design interior.

Caracteristici ale planificării

Apartament mediu studio (45-54 mp)

Moda apartament studio a venit la noi din vest. Și acolo, în cea mai mare parte, aspectul acestui apartament a fost citat de elita creatoare.În zilele noastre, printre populația creatoare a orașelor mari, dar nu numai, studiourile sunt, de asemenea, utilizate pe scară largă.

Studiourile sunt convenabile prin faptul că aspectul din acesta poate fi inițial făcut la cererile proprietarilor.

O astfel de cameră este în mod obișnuit împărțită în două sectoare: rezidențiale și baie. Este posibil să nu existe un hol lângă apartament, iar absența partițiilor interioare transformă vizual apartamentul într-unul mai liber și mai multifuncțional.

Pentru a distinge zonele, se utilizează iluminarea, plafoanele pe două nivele, schemele de culori și elementele decorative. De asemenea, pot fi folosite diferite mobilier și rafturi, cum ar fi un contor de baruri. Cu o astfel de împărțire a studioului în zone, interiorul său va fi mai practic și mai complet.

Acest apartament este destinat în principal să rămână maxim două persoane. Se distinge prin compactitate și interacțiune foarte strânsă între ele.

Una dintre caracteristicile studioului este de aproximativ 50 mp. - aceasta este, desigur, libertatea de a alege interiorul și întregul design la gust. Astfel, o persoană își dă originalitatea și unicitatea casei.

Pentru un astfel de apartament este cel mai potrivit stil clasic interior.Cu toate acestea, nu ar trebui să uităm cât mai eficient și mai eficient posibil să folosim toate nuanțele aspectului atelierului tău.

Apartament mare de studio (mai mult de 55 mp)

Pentru un apartament studio cu o suprafață de 54-60 m2 și mai mult, aspectul cel mai potrivit este că camera este împărțită în două zone: rezidențiale și pentru primirea oaspeților. În același timp, partea rezidențială a zonei este separată de restul prin partiții și decor.

Unul dintre avantajele studioului este simplitatea în schimbarea aspectului, iluminarea și spațiul. De asemenea, este necesar să se aranjeze rațional mobila.

Dacă există o cămară în cameră, vă sfătuim să o eliminați pentru a extinde spațiul.

Una dintre cele mai obișnuite căi spre bucătăria interioară îl transformă într-o cameră de zi din bucătărie. În același timp, un sector continuă fără probleme și în mod natural celălalt, proiectat în același stil.

Pentru a delimita zona bucătăriei și camera de zi este cel mai potrivit pentru amplasarea barului, care înlocuiește de asemenea masa de masă. Și împărțirea altor zone între ele se face vizual cu ajutorul finisajului.

Exemple de proiecte de proiectare

Iată un exemplu de proiect de proiectare a unui studio mediu. Schema generală de culori este realizată în culori închise și culori deschise. Oaspeții și zonele de bucătărie sunt separate printr-un bar. Există o loggie în stil loft. Pentru iluminat se folosesc multe reflectoare mici.

Aici puteți vedea proiectul de design al unui apartament studio mare. Schema de culori a pereților și cea mai mare parte a mobilierului este susținută în culori luminoase. Camerele de oaspeți și de dormit sunt împărțite în mod convențional între ele prin mici partiții funcționale și interioare. Studioul este realizat în stil contemporan.

Selectarea stilului

Atunci când alegeți elemente interioare și materiale de finisaj, accentul trebuie pus pe calitatea și siguranța acestora, precum și pe durabilitate și fiabilitate.

În prezent, există o mare varietate în stilul de design al casei, în funcție de gustul estetic al proprietarilor. Poate fi stil clasic, stil de hi-teck, minimalism, stil loft, stil oriental și multe altele.

Stilul Loft este utilizat în studiouri mari cu pereți despărțitori ușori. Pentru un spațiu liber și un culori caracteristice care reflectă tehnologii înalte sunt inerente.

Cu toate acestea, trebuie spus că culorile luminoase și suprafețele oglinzilor, indiferent de designul pe care îl alegeți,va da spatiului un spatiu vizual. Nu uitați de caracteristicile individuale ale studioului.

Oferă zonare și mobilier

Pentru a economisi spațiu, se recomandă amplasarea elementelor interioare prin încorporarea lor în pereții casei. Și mobilierul ar trebui să aibă diferite funcționalități diferite. Merită să spunem că un astfel de element al interiorului ca garderobă este foarte bun pentru un studio.

În primul rând, trebuie spus că un număr diferit de zone funcționale poate fi plasat într-un apartament studio. Depinde de zona imediată a studioului și de caracteristicile layout-ului. Fiecare sector poate fi clar definit în limitele sale, dar este posibilă și o combinație netedă de zone, cum ar fi o sufragerie de bucătărie.

În general, zone precum sufrageria, dormitorul, bucătăria, zona de lucru și zona de luat masa se remarcă. Limitele zonelor pot fi modelate prin partiții sau prin culoare și mobilier.

În centrul studioului aveți de obicei o zonă de living. Și lângă fereastră, mai aproape de zona de dormit, este posibilă dotarea unghiului de lucru. Contorul de bar din zona bucătăriei și mesei vă va ajuta să economisiți spațiu și să separați acest sector de celelalte. În baie pentru a economisi spațiu instalați adesea un duș.

Pentru delimitarea zonelor, dulapurile și rafturile deschise, precum și canapelele de colț sunt foarte potrivite. Și pentru a face acest lucru cu ajutorul de finisare este posibilă numai pentru studiouri mari.

Culoare și iluminare

Pentru iluminatul studio de înaltă calitate, ar trebui să utilizați nu numai iluminat artificial, dar și natural. Pentru a trece cel mai bine razele de lumină, utilizați partiții transparente și deschise.

Nuanțele pentru lămpi și lămpile de podea sunt potrivite pentru iluminarea confortabilă a diferitelor părți ale apartamentului.

Culoarea nu poate servi doar ca un element al stilului de design și al designului interior, ci poate și să îndeplinească o funcție practică de separare vizuală a spațiului. Ce este un factor important și foarte utilizat pentru înregistrare.

Desigur, alegerea paletei de culori a apartamentului depinde direct de alegerea stilului, dar totuși se recomandă utilizarea nuanțelor ușoare și calde în condițiile zonelor mici, care extind vizibil spațiul.

Ar trebui să existe un contrast între pereți, mobilier, elemente decorative.

Sfaturi utile

  • Pentru a economisi spațiu nu numai vizual, dar practic va ajuta atat aparatele electrocasnice încorporate, cât și elementele interioare ale nuanțelor luminoase.
  • Pentru a extrage un apartament de la mirosuri neplăcute și corozive va ajuta să evacuați - trebuie să fie suficient de puternic pentru a acoperi întregul spațiu.
  • Într-un spațiu mic, este mai bine să folosiți aparate și echipamente electronice cu cel mai mic nivel posibil de zgomot.
  • La momentul potrivit pentru dulapurile de perete se potrivesc cu dulapurile.
  • Pentru demarcarea spațiului mobil, puteți utiliza o varietate de ecrane și alte dispozitive auxiliare.
  • Nu utilizați mobilier masiv și masiv în dulapuri.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor