Studio de design bucatarie

În multe apartamente nou construite, cu aspect modern, sufrageria, sala de mese și bucătăria sunt inițial un spațiu combinat, sugerând designul lor într-o singură decizie stilistică. Cu ajutorul reamenajării, puteți echipa în mod similar și un apartament tipic.

Să aflăm în detaliu ce este o bucătărie în studio și cum să batem o zonă multifuncțională într-un stil cu o distribuție competentă a tuturor segmentelor necesare pentru a obține o imagine armonioasă și elegantă a unui apartament.

Ce este?

Studioul de bucătărie este o tendință modernă occidentală care a ajuns treptat la noi și sa bucurat de ruși datorită confortului și practicității sale excepționale. Combinarea a două sau mai multe încăperi într-un singur spațiu a devenit o tehnică populară de proiectare, prin care puteți extinde posibilitățile de locuit.

Pentru proprietarii de apartamente mici, în cazul în care zona de living sau de bucătărie este mai mult decât modest în dimensiune, această decizie este de o relevanță deosebită. Prin combinarea bucătăriei cu camerele învecinate și adesea cu un coridor care le unește, și parțial cu intrarea în hol, puteți găzdui confortabil nu numai gospodăria în sine, ci și oaspeții.

Pro și contra

Opțiunea combinată de hală-bucătărie, ca orice soluție în amenajarea spațiului de locuit, are avantajele și dezavantajele sale.

Aspecte pozitive:

 • Ca urmare a acestor transformări, se obține o singură cameră luminată și spațioasă. cu capacitatea de a distribui sarcina funcțională între mai multe zone.
 • Dacă apartamentul are o mică bucătărieapoi prin conectarea camerei adiacente, puteți echipa segmentul de mese în imediata vecinătate a lucrătorului. În acest caz, este mult mai ușor și mai convenabil să setați masa, să schimbați vasele și să vă curățați după masă.
 • O reducere semnificativă a traficului economisește hostess timp. Poate, fără să se uite la locul de muncă în bucătărie, să își dedice în același timp timpul acasă sau să se îngrijească de copil.

Puncte negative:

 • Procesul de gătit este inevitabil însoțit de sunete și mirosuri.care, într-un fel sau altul, vor fi livrate în hol.
 • Problemă financiară. Dacă aveți nevoie de o redezvoltare gravă, va trebui să demolați zidurile și să consolidați deschiderile, ceea ce implică costuri suplimentare.
 • Coordonarea cu ITO. Demontarea pardoselilor nu poate fi efectuată fără permisiunea corespunzătoare, iar obținerea acesteia nu duce numai la forțe, timp și bani, ci și la nervi.

În general, planificarea corectă a amplasării zonelor funcționale într-o singură cameră permite extragerea dintr-o soluție cum ar fi un studio de bucătărie, beneficiile practice maxime.

Organizarea spatiului si optiunile layout-ului

Rețeaua este plină de proiecte de design ale studiourilor de bucătărie, împrumutate în principal din resurse străine. Și nu ar fi nimic dacă nu ar fi fost diferența tangibilă în mentalitatea gospodinelor ruse și occidentale medii.

În majoritatea cazurilor, locuitorii din Statele Unite și Europa vor folosi bucătăria pentru pregătirea rapidă a unor alimente simple sau doar pentru a încălzi produsul semifinit înainte de servire.Doamnele noastre folosesc bucătăria în întregime, cel puțin de trei ori pe zi, abordând traseul frigider-chiuvetă-chiuvetă pentru a oferi o familie mare cu un mic dejun complet, prânz și cină. Prin urmare, setul de bucătărie și aparatele de uz casnic ar trebui plasate în conformitate cu toate regulile de ergonomie.

În plus față de utilizarea tehnicilor de zonare, puteți organiza spațiul corect utilizând:

 • Mobilier. Modelele canapele tip canapea sau modelele modulare sunt cea mai bună soluție;
 • Glisante partiții, usi de compartiment, ecrane, rafturi;
 • Bar counter ca o adăugare eficientă la orice soluție interioară;
 • cămin - în camere spațioase;
 • podium pentru distribuția vizuală a spațiului în segmente și dacă bucătăria este mică, atunci această parte va juca rolul unui sistem de stocare suplimentar;
 • Depozite staționare din sticlă sau ghips pentru a crea nișe decorative sau aranjarea unei zone de agrement izolate;
 • Nivel multi-nivel ca o oportunitate de a diversifica interiorul și una dintre metodele de zonare;
 • oglinzicare va spori luminozitatea luminii naturale și va crea o iluzie optică spectaculoasăcreșterea zonei camerei.

Un alt moment cheie al amenajării spațiului combinat este planificarea.

 • liniar. Aici, principalele componente ale mobilierului - mobilierul de bucătărie, suprafețele de lucru, aparatele de uz casnic sunt aranjate într-o singură linie, situată de-a lungul peretelui. Amenajarea într-un singur rând este convenabil de utilizat în studioul de bucătărie de o mărime mică.
 • unghiular. Se recomandă utilizarea într-un apartament cu două camere, cu condiția să nu existe lipsă de spațiu liber. Aceasta este versiunea cea mai versatilă a componentelor aspectului situației. Setul de bucătărie și suprafețele de lucru au de-a lungul pereților adiacenți, pe lângă părțile opuse, fiind potrivite pentru așezarea convenabilă a frigiderului, chiuvetei și plită, formând un triunghi de lucru. Puteți pune un grup mare de mese, iar contorul pentru a marca marginea bucătăriei.
 • paralel. Este convenabil de utilizat într-un apartament cu o cameră. Este de dorit ca imaginile din segmentul de bucătărie, alocate din spațiul comun, să fie de cel puțin 10 pătrate. Această opțiune implică amplasarea mobilierului și aparatelor de uz casnic de-a lungul pereților opuși și organizarea zonei de luat masa în centru.
 • insula. Multe proiecte de bucătărie-studiouri cu o insulă sunt potrivite pentru implementare în apartamente spațioase și aproape toată lumea poate fi implementată într-o casă privată din cauza lipsei de restricții spațiu. Principalele argumente în favoarea alegerii unei astfel de soluții sunt confortul, ergonomia și caracterul practic. Insula bucătăriei împarte camera în două segmente, fără a se suprapune întregul spațiu datorită accesului liber la modul din ambele părți, marcând în mod clar limita studioului de bucătărie. Un alt tip de insulă este arhipelagul, este o combinație a modulului multifuncțional principal și a unei insule mici.

Luăm în considerare locația ferestrelor

Pentru a organiza rațional segmente funcționale în studioul de bucătărie, pe lângă mărimea și forma camerei, este important să vă gândiți la care parte a ferestrelor din lume se află în apartament. Depinde de numărul de ferestre, de modul de amenajare a mobilierului, de numărul de sisteme de iluminat necesare și de paleta de culori pentru selectarea materialelor de finisare, a mobilierului de bucătărie, a altor mobilier, a accesoriilor și a produselor textile.

Exemple de proiecte de proiectare

Apartamentele din complexele rezidențiale moderne și casele vechiului stoc sunt adesea foarte diferite.În primul caz vorbim despre un aspect gratuit, care oferă un avantaj greu în proiectarea casei. Proprietarii de apartamente din seria veche realizează planurile lor mult mai dificile. Ideea unei bucătării de studio nu face excepție. În apartamente tipic cu un dormitor, cu o suprafață de 20-30 metri pătrați. m. zona de bucătărie este de numai 3-7 pătrate.

Planificatorii "Hrușciov" au înzestrat majoritatea creațiilor lor cu un zid, care conectează bucătăria și partea rezidențială a apartamentului. Acest zid nu trebuie să fie complet demontat. Prin urmare, rămâne să recurgem la instalarea coloanelor portante și instalarea unei deschideri arcuite.

Pentru apartamentele mici cu pereți cu probleme, opțiunea de a combina parțial bucătăria cu camera de zi este cea mai potrivită. O parte a peretelui se adaptează la contorul de bare și este lăsată o ușă largă. Această soluție are două avantaje simultan - separarea parțială a zonelor funcționale și accesul nelimitat al luminii naturale în ambele camere.

Puteți utiliza una sau mai multe metode de zonare pentru organizarea corectă a spațiului într-o cameră mică.

Marcarea limitelor segmentelor funcționale și crearea efectelor vizuale ale volumului va ajuta:

 • Mobilier selectat corespunzător.
 • Crearea de nivele multiple.
 • Utilizarea partițiilor glisante.
 • Combinări de culori.

În practică, arată așa.

 1. Atunci când plafoanele au o înălțime insuficientă, nu este întotdeauna recomandat să se schimbe nivelul în întreaga cameră și nu este sigur să se miște într-un spațiu limitat. Într-o astfel de situație, este cel mai potrivit pentru a ridica nivelul podelei și pentru a crea un efect vizual care crește înălțimea, utilizați dulapuri verticale cu o suprafață lucioasă a fațadelor.
 2. Delimitarea culorii. Suprafața de pardoseală a zonei de lucru este luminată pentru o creștere vizuală a volumului, iar podeaua întunecată va marca marginea cu zona de odihnă. O sarcină similară este rezolvată prin combinarea materialelor de finisaj: plăcile sunt folosite pentru podeaua bucătăriei, iar restul spațiului este jucat cu pardoseală sau laminat.
 3. Design într-un anumit stil. Puteți organiza o zonă de frontieră echipând bara, care este binevenită de stiluri precum loft, fuziune, hi-tech, eclectism. Datorită alocării părții de lucru, spațiul total este mai structurat. Puteți utiliza nuanțele unei linii a spectrului sau o paletă contrastantă.

Cum sa dati echipamentul si sa puneti mobila?

Astfel încât bucătăria și camera de zi să nu se contrazică reciproc, ci să devină un spațiu unic, tranzițiile abrupte între segmentele funcționale ar trebui evitate. Cel mai bine este marcarea granițelor cu pereți despărțitori naturali - mobilier, ornamente contrastante, diferențe la nivelul podelei. Cu toate acestea, principiile amenajării și designului mobilierului într-o cameră în plan deschis vor fi diferite.

Bucătărie

Aici aranjamentul mobilierului, la un anumit grad, este supus localizării comunicațiilor. Centrul întregii compoziții din segmentul de bucătărie este triunghiul de lucru: aragaz, chiuvetă, frigider. Aparatele încorporate sunt instalate pentru a economisi spațiu, oferind în același timp interiorului un aspect elegant și solid. Utilizarea activă a spațiului vertical când cuptorul cu microunde este instalat deasupra cuptorului vă permite să utilizați spațiul liber pentru sisteme suplimentare de stocare.

Proiectarea optimă a pardoselii în sectorul de lucru implică plăci ceramice. Suprafața de bucătărie, pe lângă funcția principală, acționează ca element de accent.Pe pereți utilizați tapet sau vopsea lavabilă, care este rezistentă la umiditate și schimbări de temperatură. Finisarea sectorului de luat masa poate fi similar cu zona de living. În segmentul de bucătărie, plafoanele întinse fac uneori un nivel mai scăzut decât în ​​camera de zi.

Loc de locuit

Finisarea pereților și a plafonului aici este permisă absolut orice, principala fiind aderarea la conceptul de design ales. Podelele sunt finisate în principal cu laminat, parchet, covor. În ceea ce privește iluminatul, vă puteți limita la un candelabru, iar dacă acest lucru nu este suficient, adăugați lămpi interioare de podea, lămpi de perete sau lămpi de masă.

Pentru a evidenția vizual sufrageria, o canapea mare este ideală pentru marcarea graniței invizibile - un model obișnuit sau un tip de tip unghiular. În plus față de pereți despărțitori interiori, rafturi, pereți falsi, segmentul de bucătărie poate fi separat de camera de zi fără efectul de a cântări spațiul cu ajutorul perdelelor de bumbac sau a perdelelor de lumină.

stiluri

Pentru a crea un mediu armonios într-un singur spațiu bucătărie-studio, este de dorit să alegeți o soluție stilistică pentru toate zonele funcționale.Deși este posibil să ridicăm direcții stilistice care sunt aproape în sensul fără contradicții evidente între ele. Luați în considerare semnele celor mai populare stiluri de design interior.

Tehnologie înaltă

Studioul de bucătărie, în stil hi-tech high-tech, este teritoriul inovațiilor tehnice și al materialelor ecologice. De obicei nano-stilul neagă o varietate de palete, dar bucătăria este o excepție. Aici este permisă o vecinătate apropiată de pereți strălucitori, fațade de mobilier, combinații de culori contrastante intense, textile bogate și tacamuri metalice ultramoderne.

Sunt utilizate trei opțiuni de culoare:

 • monocrom - aranjamentul clasic al mobilierului în spiritul minimalismului, culorile dominante fiind gri și alb;
 • contrast - o suită modernă, pereți cu finisaj luminos și o zonă largă de luat masa;
 • saturate - design modern în culori liniștitoare, iar originalul permite combinarea nuanțelor naturale neutre.

Cerințe pentru mobilier - funcționalitate, concisitate de forme și design luminos. Pentru fronturile setului de bucătărie, lemnul lustruit, sticla mată sau PAL laminat este cea mai potrivită.

pod

Scopul inițial al mansardei - o adaptare pentru viața spațiilor industriale. Spațiul de bucătărie, decorat în stil mansardă, ar trebui să fie extrem de simplu și să fie compus din trei părți - segmentul de lucru, sala de mese și zona de agrement. Cel mai adesea studiourile de bucătărie demonstrează o paletă de culori monocromă, în care culoarea albă este combinată cu nuanțe de culoare maro sau gri sau creează un contrast alb-negru. Dar este important să se ia în considerare respectarea schemei de culori a camerei de zi.

În designul monocrom până la zidurile de zăpadă, tavan și mobilier există un parchet bogat și plăci ceramice pentru șorț. Într-un interior bogat ar trebui să fie un set de bucătărie contrastante, realizat într-o paletă neutră. Rafinarea specială este dată de combinația de texturi: mată, lucios, crom lucios pe diferite suprafețe.

Cerințe pentru setare:

 • simplu, maxim funcțional bucăți de mobilier care formează un singur ansamblu;
 • utilizarea diferitelor sisteme de iluminat pentru a identifica și a evidenția limitele zonării funcționale;
 • seturi de bucătărie cu o geometrie simplă de forme, fără delicii decorative. Paleta este albă sau gri;
 • proiectare aparat de casa ar trebui să furnizeze numărul maxim de piese din plastic sau metal.

Stilul scandinav

Scandi design pentru practicitate și naturalitate, preferând materialele de finisaj natural, în special lemnul. Această direcție este potrivită pentru aranjarea studioului de bucătărie cu orice formă și material.

Caracteristici:

 • Combinații: lemn + piatră, lemn + sticlă.
 • Neutral paletă de lumină.
 • Cele mai simple seturi de mobilier, în care fiecare element este multifuncțional și practic.
 • Numărul minim de accente luminoase.

Setul de bucătării este mai bine să alegeți cu fațade netede, fără accesorii fantezie și prea mult decor.

Provence

Interioarele în stilul țării franceze sunt considerate printre cele mai frumoase, calde și confortabile.

simptome:

 • Paleta dominantă de nuanțe pastelate - bej, levănțică, lăptoasă, albă, gri perlat, lămâie palidă.
 • În vârstă artificială mobilier.
 • Abundență de flori compoziții.
 • Textile exclusiv naturale - fețe de masă și servetele din lână, prosoape de bumbac.
 • decorare manual.

În interiorul luminos al unui spațiu mic de bucătărie, fațadele de bucătărie de o nuanță de nisip, ocru, galben deschis arată spectaculos.Variațiile pastelate de fistic, măsline, menta sunt bine utilizate în proiectarea pereților și pentru ansamblul de mobilier.

culoare

În urma tendințelor de modă în lumea designului interior este obositoare, și nu este nevoie, este mult mai eficient să analizăm noile tendințe și să evidențiem cele mai importante. În plus, există culori universale, datorită cărora studioul de bucătărie va fi în trend nu una sau două sezoane, dar cel puțin pentru mai mulți ani. Dovada vizuală a următoarelor opțiuni.

Interiorul are culori strălucitoare

Proprietățile unice ale paletei albe sunt de neînlocuit atunci când este necesar:

 • crea efecte vizuale volum într-un spațiu mic;
 • corecta lipsa de lumină naturală în camere cu ferestre care se află în partea de nord;
 • face imaginea camerei mai ușoară, aerisit și casual.

Adesea, în bucătăriile studio, tavanul, pereții și podeaua tuturor segmentelor sunt decorate în același mod. Excepția este un șorț. Acest lucru nu este rău în sine, dar când vine vorba de un finisaj strălucitor, trebuie să fii atent. Când paleta albă începe să domine, nu poate exista nici o urmă a individualității camerei: cu granițe neclare, pierderea formei este aproape inevitabilă.Prin urmare, nu putem neglija accentele contrastante. În această calitate se află mobilierul, lămpile, decorul și textilele.

Selecția atentă a fiecărui detaliu al situației este cheia succesului implementării unui interior armonios.

Contrast combinații

Contrastele din interior nu își vor pierde niciodată relevanța. În plus față de abilitatea de a face atmosfera dinamică, ei devin cei mai buni asistenți în crearea imaginilor cele mai originale ale sediului. Și nu este necesar să fii un profesionist pentru a folosi combinații contrastante.

Combinați culorile luminoase cu o paletă nesfârșită de nuanțe întunecate și obțineți accente spectaculoase pentru a accentua una sau altă caracteristică a designului interior.

Posibilitățile de culori închise vă permit, de asemenea, să măriți vizual spațiul. Vizibil extinde camera poate bucătărie set, în cazul în care în partea de sus a acesteia este lumina, iar la partea de jos - întuneric.

Bej paletă

Vreți un studio de bucătărie confortabil sau aveți nevoie pentru a crește gradul de căldură în interior - să acorde o atenție la schema de culoare bej. Unele alternative: bej deschis, alb și nisip în combinație cu lemnul ușor, situația este ușoară, foarte caldă și primitoare. Acest lucru va fi apreciat nu numai de gospodăriile populației, ci și de oaspeți.

Culoarea gri

Grafurile neutre gri rămân populare pentru mai multe sezoane la rând. Acest lucru se datorează universalității și caracterului practic al culorii gri, care poate bate spațiile de orice scop, inclusiv studioul de bucătărie. În segmentul de lucru al zonei de bucătărie există o concentrație ridicată de gri din oțel datorită aparatelor de uz casnic, a chiuvetei și a ustensilelor din oțel inoxidabil.

Fundalul câștigător pentru un luciu metalic spectaculos este o combinație gri-albă. Ca rezultat, interiorul este echilibrat, iar camera pare nobilă și elegantă. Pentru a crește temperatura culorii, integrați decorarea și decorarea lemnului sau a materialelor care imită frumosul design natural al lemnului.

Culori strălucitoare

Fără a crea efectul "petelor luminoase" ca accente, o premisă spațioasă combinată a unui studio de bucătărie poate părea monotonă. Contrastul finisat cu nuante luminoase, vesele va ajuta la diluarea unei situatii plictisitoare. Reperul în acest caz este aspectul camerei și locația ferestrelor. Pe baza acestui aspect, alegeți locul în care va fi accentuat peretele - în segmentul bucătăriei sau în camera de zi.

Amintiți-vă că finisajul luminos de suprafață este permis să fie utilizat în interior doar o singură dată,iar proiectarea planurilor rămase ar trebui să rămână monotonă.

Opțiuni de iluminare

Dacă ferestrele dintr-o mică bucătărie-studio nu sunt suficiente sau, ca urmare a reamenajării, zona bucătăriei este în general situată departe de sursele de lumină naturală, atunci acest dezavantaj va fi ușor de corectat prin iluminare artificială. Sistemele de iluminare sunt convenabile pentru efectuarea zonării, creând efecte vizuale uluitoare ale sporirii spațiului cu aproape jumătate din ceea ce este cu adevărat.

Designerii au bătut cu îndemânare versiunile combinate de bucătărie-cameră de zi cu spoturi, benzi LED și combinațiile lor diferite.

Având în vedere zona mare a camerei combinate cu tavane înalte, puteți utiliza o metodă de proiectare eficientă de zonare, ca de distribuire a nivelelor de tavan și podea. Un tavan pe mai multe niveluri cu iluminare integrată ajută la crearea unei frontiere vizuală pentru segmentul de bucătărie cu o zonă de ședere.

Atunci când o cameră spațioasă oferă mai multe zone funcționale, atunci trebuie să iluminați fiecare segment. Plafonul de iluminare este utilizat pentru a oferi limite clare invizibile, iar lămpile de podea în combinație cu lămpile de perete pot lumina camera de zi, evidențiind separat zona de relaxare.

În zona de bucătărie, împreună cu lămpile din tavan, puteți utiliza capabilitățile benzilor de diodă și le puteți echipa cu dulapuri de perete din partea inferioară pentru a ilumina suprafețele de lucru.

Sfaturi

Indiferent de dimensiunea apartamentului, planul deschis oferă un sentiment de libertate și spațiu. Pentru a obține un spațiu combinat bucătărie-studio confortabil, funcțional, atractiv și armonios, gândiți-vă cu atenție la toate detaliile. Utilizarea rațională a fiecărui centimetru de suprafață utilizabilă ajută la optimizarea spațiului disponibil.

Ce trebuie să faceți:

 • Cumpărați o capotă puternică, dar silențioasă, rezolvând astfel problema cu mirosurile, picăturile de grăsime și purificarea aerului.
 • Utilizați aparate de economisire a energiei cu motoare silențioase, fără perii, care lucrează fără zgomot și zgomot. Cu această tehnică nu veți fi deranjați de zgomote puternice și de facturi electrice uriașe.
 • Aveți grijă de materialele de finisarecapabile să reziste fluctuațiilor ridicate de umiditate și temperatură și a fațadelor rezistente la procesarea sanitară frecventă.
 • Furnizați un număr suficient de sisteme convenabile de stocarecu care să se mențină ordinea este mult mai ușor.
 • Obțineți mobilier ușor și mobil. Modelele de transformare a meselor echipate cu roți vă permit să salvați la achiziționarea unei mese separate de cafea și de masă.

Și ultimul. Faceți segmentul bucătăriei o continuare logică a zonei de recreere și nu supraîncărcați situația.

Fotografiile frumoase ale interiorului studioului de bucătărie

În selecția de fotografii, există studiouri de bucătărie cu aranjamente diferite, decorate în diferite stiluri și culori.

Vedeți următorul videoclip pentru mai multe idei despre studioul de design al bucătăriilor.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor