Iluminarea într-un apartament studio

 Iluminarea într-un apartament studio

Apartamentul Studio este una dintre cele mai bune soluții pentru cuplurile tinere, studenți și doar pentru cei cărora le place spațiul liber. Designul acestei camere implică o singură cameră mare, fără pereți despărțitori. Pentru ca spațiul să apară mai mare și mai ușor, iar locuința plină de confort și căldură, trebuie să țineți cont de iluminatul din apartamentul studio.

Tipuri de iluminat

Există două tipuri de iluminat - naturale și artificiale. Atmosfera apartamentului va depinde direct de ambele tipuri.

natural

Aceasta este lumina care intră în apartament de pe stradă. Ei bine, dacă ferestrele se confruntă cu partea însorită - atunci nu va fi lipsă de iluminare.Cu toate acestea, în cazul umbrei, va trebui să recurgeți la mai multe trucuri. Aruncați perdelele masive întunecate care vor ascunde spațiul și lumina. Organza, văl, perdele luminoase, jaluzele de țesături vor arăta foarte bine.

Abundența iluminatului natural afectează, de asemenea, sănătatea, bunăstarea și starea de spirit. Prin urmare, ferestrele mari vor veni la îndemână. O opțiune excelentă ar fi o fereastră franceză cu ferestre uriașe de la podea la tavan, dar nu toată lumea decide asupra unei astfel de schimbări dramatice. Apoi se recomandă să ridicați ferestrele fără frunze de ferestre și decoruri abundente. Nu uitați să spălați ferestrele din când în când, deoarece praful de sedimentare împiedică buna iluminare.

artificial

Sarcina principală a iluminatului artificial este de a face petrecerea de seară și de noapte cât se poate de confortabilă. În primul rând, este necesar să se furnizeze lumina de bază - pot fi candelabre plafon, lămpi de podea, lămpi. Toate aceste dispozitive oferă o lumină uniformă difuză, care va crea o atmosferă pozitivă. Nu ar trebui să instalați lămpi cu halogen - ele distorsionează spațiul cu strălucirea lor rece.

Lămpi de lucru - un subspeciat instalat într-o anumită zonă. Aceasta va ajuta la obținerea unor performanțe bune și la salvarea vederii. De obicei, lămpile de masă, lămpile de podea, lămpile cu pandantiv sunt cumpărate ca iluminat de lucru Aplicați-l pentru petrecerea timpului liber, de exemplu, citiți în pat. Apoi, o alegere interesantă ar fi o iluminare individuală, care nu va afecta restul gospodăriei, dacă vă decideți brusc să citiți noaptea.

Accent sau iluminatul local este proiectat pentru a evidenția confortul casei dumneavoastră. El va identifica efectiv elemente individuale, cum ar fi fotografii, picturi, statuete frumoase. Puteți obține rezultate prin instalarea de lămpi ascunse, sconturi, spoturi. Și lămpile decorative, lumânările și lămpile de noapte vor da atmosferei o căldură familiară.

Zonare ușoară

Împărțirea unui apartament în zone luminoase este o modalitate foarte bună de a mări spațiul vizual. Nu este necesar să selectați numai o singură lumină, încercați să experimentați iluminare diferită.

Contorul barului iluminat arată foarte interesant - va separa bucătăria de zona de living. De asemenea, o soluție bună ar fi să plasați iluminatul încorporat pe podea - această metodă vă va ajuta să distingeți între hol și camera de zi.În camera de zi se va arăta grațios un candelabru mare și câteva lămpi deasupra canapelei.

Benzi LED - un lucru pentru cei care iubesc originalitatea. Ele pot fi plasate în diferite moduri - în spatele streașinilor, pe podea, în jurul perimetrului mobilierului.

Dacă vă place o lumină slabă, instalați lumini de plafon, aparate montate în mobilă de bucătărie, dulapuri de perete. Mobilier original cu iluminare moale în camera de zi.

Sfaturi pentru designul de iluminat

Un avantaj imens al unui apartament de studio este că are o lumină naturală. Dar este necesar să se distribuie corect și artificial, deoarece depinde de el situația din casă.

Spațiul din hol trebuie să fie luminat uniform cu o lumină moale. În acest scop, iluminarea perfectă LED, așezată pe streașină. Acesta nu numai că va lumina, dar va crește și tavanul vizual.

O soluție bună ar fi să plasezi sconturi pe părțile laterale ale oglinzii. Amintiți-vă că trebuie să instalați sconces la nivelul creșterii umane și exclusiv în perechi. Dar în zona de living seamănă cu un candelabru minunat atârnat în centrul încăperii. Pentru becuri fluorescente sau cu incandescență.Pentru lămpi mici, puteți utiliza fibră optică - firele colorate vor crea o atmosferă magică.

Încercați să potriviți lămpile dvs. cu tema interiorului pe care ați ales-o. Această opțiune va fi deosebit de avantajoasă pentru a privi în apartamente în stilul de "fuziune". Aici, fiecare zonă este propria lume separată, ceea ce înseamnă că iluminarea în ea poate fi aranjată în moduri diferite. Dar nu exagerati - abundenta de dispozitive de iluminat va crea un sentiment de aglomerare si aglomerare.

Când instalați iluminarea în zona de bucătărie, nu uitați că nu trebuie să existe umbre pe suprafețele de lucru. Lămpile fluorescente sunt perfecte pentru acest lucru. În dulapuri și deasupra chiuvetei, puteți construi o iluminare mai moale - de exemplu, o lampă LED. Lumina ei blândă ușoară va ajuta ochii să se odihnească după o zi grea. În plus, aceste lămpi sunt durabile și nu se încălzesc deloc.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor