Bucătărie-studio în "Hrușciov"

 Studio de bucătărie în Hrușciov

O caracteristică distinctivă a apartamentelor - "Hrușciov" este bucătăria lor mică. Este atat de mic incat poate fi dificil pentru 2-3 persoane sa fie in el in acelasi timp, ca sa nu mai vorbim de cazarea oaspetilor acolo.

Cu toate acestea, astăzi designerii sugerează corectarea acestui defect arhitectural și transformarea unei astfel de încăperi într-o bucătărie de studiouri la modă, elegantă și spațioasă.

8 fotografie

Caracteristici și opțiuni pentru planificare

Apartamentele de tip studio sunt un tip special de spațiu în care pereții și partițiile lipsesc. Zona de living include spațiul din dormitor, living, studiu, bucătărie și hol, în același timp.Acest aspect este ideal pentru 1-2 persoane.

În apartamentele mici (cum ar fi "Hrușciov"), acest tip de planificare poate fi singura posibilitate de a extinde în mod semnificativ zona de locuit.. Pentru a face acest lucru, trebuie să demolați mai mulți pereți care nu poartă încărcătura principală și să combinați zona de bucătărie cu spațiul de locuit. Veți obține o zonă spațioasă, gratuită pentru gătit și pentru a mânca, a vă relaxa și a vă întâlni cu prietenii.

Caracteristicile layout-ului:

 • o creștere semnificativă a spațiului de locuit;
 • crearea unui interior comun, stilistic unificat;
 • posibilitatea de a implementa idei de design creativ în design;
 • utilitatea și ușurința de funcționare a sediului.

dezavantaje:

 • costurile financiare pentru reamenajare și finisare;
 • Aprobarea obligatorie a lucrărilor de reparații cu organizațiile relevante;
 • complexitatea și durata procesului.

Întregul proces de reamenajare poate fi împărțit în mai multe etape de lucru:

 1. Crearea unui proiect de proiectare, în care fiecare centimetru pătrat de bucătărie, inclusiv suprafețele orizontale, va fi luat în considerare maxim și implicat.
 2. Echipamente de bucătărie aparate încorporate.
 3. Conectarea camerei și a bucătăriei prin crearea unei soluții stilistice comune în proiectare.
 4. Extindeți sistemul de iluminare existent utilizând spoturi și lămpi cu pendant pentru zonare.
 5. Design decorativ.

Spațiul combinat oferă mult mai multe oportunități pentru plasarea mobilei. Bucătăria, masa și scaunele pot fi aranjate după cum urmează:

 • de-a lungul unuia sau a doi pereți (varianta liniară, ideală pentru o cameră dreptunghiulară);
 • litera "G" sau "P". Aceste opțiuni vă permit să creați un "triunghi" de lucru, adică totul va fi întotdeauna înaintea ochilor și la îndemână;
 • în formă de peninsulă sau insulă (cu această opțiune de dispunere, cel mai adesea este folosit contorul de bara, blatul sau piedestalul sub forma unei insule care separă zona de bucătărie de camera de zi).

În varianta de plan, trebuie să existe 3 zone: o zonă de gătit (blat, plită, chiuvetă, dulapuri de bucătărie, frigider), o zonă de luat masa (scaun sau un colț de mobilier) și o zonă de relaxare.

Cum de a legaliza reamenajarea?

 • Nu este posibilă nici o opțiune de reamenajare fără permisiunea autorităților competente. Acest moment trebuie rezolvat în stadiul de dezvoltare a proiectului.
 • Reamenajarea bucătăriei presupune demolarea pereților excesivi. În nici un caz nu ar trebui să fie transportatori, această opțiune este exclusă.
 • Următoarea interdicție de reglementare: nu este permisă intrarea în camera de toaletă din bucătărie, numai prin coridor (această nuanță contează pentru apartamente cu bucătărie și toaletă adiacente).
 • Sobele de gaz trebuie să fie izolate de spațiul de locuit, dacă nu de un perete, apoi cel puțin printr-o perete despărțitor cu uși glisante.
 • Dacă aceste nuanțe sunt luate în considerare, puteți să aplicați cu toate documentele necesare legate de apartament și să aprobați proiectul de proiectare în cadrul comitetului de acceptare al ITO.

zonare

Demolarea pereților despărțitori și a pereților transformă un apartament de 1-2 camere într-un spațiu comun, integral, în care o persoană gătește și mănâncă alimente, se odihnește, primește oaspeți, doarme. Cel mai bine este să împărțiți spațiul în mai multe zone funcționale. Acest proces se numește zonare.

De exemplu, un contor de bar, o masă, o perete de compartimentare din policarbonat transparent sau colorat sau din metal forjat va ajuta la separarea bucătăriei de zona de living.

O altă opțiune este folosirea celui de-al doilea nivel.Zona de luat masa si bucataria sunt ridicate deasupra podelei cu un podium.

Folosirea materialelor de diferite culori și texturi pentru decorare este o altă opțiune pentru zonarea bucătăriilor. Același efect poate fi obținut prin utilizarea spoturilor deasupra zonei de luat masa, a contorului de bare, a mesei de lucru de lucru.

Zonarea unui apartament cu o cameră. Într-un apartament mic trăiesc de obicei persoane singure sau o familie mică. Pe această bază, este posibil să economisiți spațiu pentru achiziționarea unui cuptor cu gaz general sau electric - este de ajuns cea mai compactă opțiune, de exemplu, una cu două arzătoare.

O cameră mică implică prezența unui mobilier compact. Poate fi un pat transformator sau un pat de scaun. Plasma TV, montat pe perete, va economisi spațiu și bani la achiziționarea standului. Și pentru decorul zonei de recreere va fi suficientă o canapea mică și o masă de cafea.

Studio de apartament cu două camere vă permite să utilizați mai multe opțiuni pentru zonare. Cel mai adesea, o parte a camerei rămâne în forma sa originală. Aceasta poate fi o cameră pentru copii, deoarece copilul are nevoie de un spațiu separat, izolat pentru lecții.

Un dormitor este o cameră care presupune și solitudine și tăcere. Prin urmare, cea mai populară opțiune pentru combinare este bucătăria + camera de zi.

Pentru a separa camera de bucătărie va ajuta la o partiție transparentă sau solidă, perdea, ecran pliabil. O versiune interesantă și originală - o partiție situată sub un unghi. Dulapul glisant poate efectua simultan atât funcția principală, cât și o partiție. Două dulapuri înguste, puse unul în celălalt, vor rezolva imediat două probleme: cu plasarea lucrurilor / hainelor în sufragerie și a vesela / ustensile de uz casnic în bucătărie.

Dacă peretele principal separă bucătăria și peretele, care nu poate fi demolat, atunci ușa din bucătărie poate fi scoasă și arcul tăiat în perete poate fi folosit ca un culoar.

Soluții de culoare

O bucatarie mica va deveni si mai mica si mai grea daca alegeti culorile intunecate de culori saturate, sub forma de acoperitoare de podea si pereti. Ideal - pastel, culori delicate (liliac, lavandă, menta, bej, turcoaz, roz, galben, smântână, lapte albastru și albastru).

Spațiul poate fi decorat în tonuri monocrome, dar o combinație de mai multe culori este mai potrivită pentru bucătărie.Acesta poate fi un tapet cu o imprimare delicată florală sau tonuri contrastante.

Vizualizați vizual un tavan scăzut va ajuta la plafonul de zapada-alb. În acest caz, pereții și podeaua trebuie să fie păstrate în tonuri mai întunecate. Pentru ca camera să nu pară prea sumbră, puteți să ridicați o masă și scaune în alb.

Următoarele tehnici vor ajuta camera să fie mai spațioasă și mai liberă (cel puțin vizual):

 1. Utilizarea suprafețelor lucioase, lucioase și reflectorizante (tavan întins, oglindă, inserții de sticlă în fațadele bucătăriei).
 2. Utilizați la finisare nu mari, dar mici amprente și detalii (mozaic, vitralii).
 3. Plasarea asimetrică a obiectelor, utilizarea de mobilier în formă neregulată, partiții și alte elemente.

Exemple de proiecte de proiectare

Apartamentul cu o cameră și bucătăria sunt decorate în stil minimalist: linii geometrice clare, schemă clasică de culori, minim de mobilier și detalii interioare. Spațiul de bucătărie este separat de cameră printr-o partiție solidă și o acoperitoare de pardoseală contrastează textura și culoarea. Zona de mâncare este evidențiată cu o lumină pendantă.

Micul spațiu de bucătărie este inițial zonat folosind un contor bară semicircular asimetric localizat. Spațiul rămâne vizibil, camera este spațioasă, iar bucătăria este bine separată de restul teritoriului. Culorile luminoase, plăcute, utilizarea inserțiilor de sticlă în design și sursele de lumină suplimentare fac ca interiorul să fie foarte luminos și spațios.

Formatul liniar neobișnuit arată foarte compact. Unul dintre pereții bucătăriei este adiacent peretelui patului. Interiorul este decorat în culori luminoase, completate de mai multe accente luminoase, expresive (perete galben strălucitor, perne decorative, picturi).

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor