Apartament în stil "loft"

 Apartament studio în stil de mansardă

Loft este unul dintre stilurile moderne de interior. A apărut în timpul transformării clădirilor industriale în clădiri rezidențiale. Sa întâmplat în Statele Unite, literalmente Loft se traduce ca pe pod. În articol vom lua în considerare trăsăturile acestui stil, cui și pentru ce premise sunt potrivite, principii și exemple de design.

Caracteristici speciale

Istoricul mansardei determină faptul că se potrivește cel mai bine într-un apartament cu un aspect gratuit, tavane înalte și ferestre mari, precum și în încăperea de la mansardă sau în clădire după reconstrucție.

Prin urmare, principiile de proiectare provenite din oraș au un caracter urban și nu sunt potrivite pentru interior.

În mod strict vorbind, în apartamentele mici, utilizarea acestui stil va fi imitativă în natură prin transferul de caracteristici și idei de bază.Cu toate acestea, cu abordarea corectă și utilizarea materialelor și a tehnicilor de finisare caracteristice pentru aceasta, rezultatul va fi destul de vrednic de a fi numit stil loft.

Un astfel de design ar trebui să aibă o serie de caracteristici:

  • utilizarea activă a culorilor gri, maro și teracotă;
  • mobilier minimalist;
  • tratarea suprafetelor cu tencuiala si vopsea;
  • elemente structurale deschise: zidărie, țevi de ventilație, grinzi etc .;
  • mobilierul și decorarea pot fi în diferite stiluri;
  • decorul este de obicei urban: graffiti, afișe, obiecte metalice etc .;
  • mobilier cât mai simplu și mai funcțional posibil.

Culorile monocrome și accentele luminoase pot fi de asemenea remarcate printre semnele de stil. Și în iluminat, lămpile sunt adesea folosite, în plafoane sau fără ele, suspendate pe cabluri.

Răspunzând la întrebarea față de care se potrivește acest stil, putem spune că aceștia sunt:

  1. Ei iubesc libertatea și o mulțime de spațiu în cameră;
  2. Preferați textura grosieră;
  3. Nu apreciați stucul și aurul în interior.

Nu îi plac cei care iubesc tradițiile și clasicii, de exemplu tapetul modelat sau floral, statuile și vasele ca decor.

decorare

Conceptul de stil dictează nevoia de a utiliza anumite materiale și metode de tratare a suprafeței.

Deci, peretii sunt acoperiti cu vopsea simpla, tencuiala, tapet pentru pictura. Diferitele culori sau nuanțe sunt folosite în principal pentru zonarea bucătăriei-cameră de zi. Elementul principal al decorului de perete este zidăria. Pentru a preveni vărsarea soluției și prafului, este lăcuit.

Pentru cei care doresc să adauge decorarea, dar nu pierde ideea principală de stilistică, utilizarea cărămizii albe sau a vopselei va fi o alternativă bună.

Tavanul poate fi de asemenea vopsit sau tencuit. Grinzi de tavan din lemn sau din metal și alte tipuri de comunicații sunt utilizate în mod activ: țevi, ventilație și fire.

Pentru podea este cel mai bine să utilizați parchet sau laminat. Acestea din urmă ar trebui să pară cât mai naturale posibil. Este de dorit ca stratul să fie așezat direct și nu în diagonală. Se va potrivi armonios în plăcile de design și ceramică, în special mată.

Când alegem diferite opțiuni de finisare, cel mai important lucru de reținut este că ideea centrală este apropierea suprafețelor brute cu materiale, tehnici și elemente de design moderne.

Interior și mobilier

Așa cum am spus, atunci când proiectăm interiorul, una dintre ideile principale este minimalismul în decor și mobilier.

Ferestrele, în versiunea strictă, sunt executate din role blind sau sunt complet lăsate fără ele. Dar, în unele cazuri, utilizarea de perdele luminoase transparente va crea o combinație spectaculoasă contrastantă.

Cel mai bine este să decorați pereții cu postere sau picturi mari în rame simple din lemn sau din metal. Imaginile oamenilor, ale orașului, ale transportului, precum și abstractizarea, avangarda și grafica se vor potrivi cu succes.

Elementele de decor trebuie să fie atent gândite. Este important să nu exagerați cu numărul și aspectul lor. Cel mai bine este să folosiți ceea ce este făcut din metal, cum ar fi lămpile de masă și lămpile de podea. Într-o anumită situație, puteți chiar utiliza părți reale din mașini, motociclete sau biciclete.

Dacă doriți să adăugați tradiție, potriviți vase laconice cu flori uscate, perne luminoase, oglinzi de diferite forme geometrice, obiecte metalice decorative sub forma unei sfere sau a unui cub.

În principiu, tot ceea ce vine în mână poate fi potrivit pentru decorare, ca și cum ar fi fost într-adevăr "găsit în pod".Dar aici principalul lucru este să aranjăm în mod competent aceste lucruri între ele și cu designul general.

Mobila ar trebui să fie doar cea mai necesară. În camera de bucătărie este o canapea, o masă de televiziune, o masă de cafea, o masă cu scaune sau un bar cu scaune înalte. Dacă există o dorință sau nevoie, puteți pune scaune și rafturi. Ar trebui să ne amintim că aglomerația spațiului poate afecta stilul general.

În dormitor: pat, dulap și noptieră. Acesta din urmă nu poate fi. O bună alternativă la modelele standard va fi degetul mare sub formă de scaune. În mod ideal, trebuie să dotați un dressing în care să puteți plasa o masă de toaletă.

La alegerea mobilierului este important să alegeți culoarea potrivită. O canapea roșie aprinsă va fi dificil de încadrat în conceptul general - acest punct luminos va înscrie în jur. Este mai bine să acordați prioritate nuanțelor murdare de galben, albastru sau verde, varietate de scale roșu-maro și maro. Dacă doriți să adăugați ușurință și ușurință - alb și bej.

Este potrivit pentru a stiliza vechiul mobilier american. Dar aceasta este o chestiune de gust, iar minimalismul modern cu culori simple și simplitatea formelor va fi o alternativă excelentă.

Exemple de proiectare

Un exemplu clasic de design loft-stil: ziduri de cărămidă, rolete din lemn, podele și grinzi sub tavan, ferestre mari cu un cadru caracteristic al deschiderii și numai mobilierul cel mai necesar.

Următoarea opțiune este potrivită pentru cei care sunt design urbanistic și, în același timp, iubește culorile luminoase. Caracteristicile caracteristice aici sunt lămpile cu cabluri lungi, o țeavă de metal și grinzi pe tavan, tencuiala decorativă "sub beton", un suport metalic, cărți și cutii stilizate așezate unul peste celălalt.

În concluzie, luați în considerare interiorul cu numeroase accente luminoase: un poster cu o construcție metalică industrială, perne roșii și dungi, o canapea albastră, un ceainic galben și chiar lalele. Aceste elemente sunt în mod surprinzător de armonios și atractiv sub structura metalică a conductei de pe tavan și pereții ușori "sub tencuiala nevopsită" din zona de bucătărie. Aș dori, de asemenea, să notez combinația de mobilier: pătrat, rotund, texturi diferite și nuanțe.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor