Studio de zonare apartament

Studio de zonare apartament

Apartamentele de studio sunt foarte populare în ultimul timp. Ei nu au partiții tradiționale, ca în locuințele cu aspectul obișnuit. Aceste zone necesită zonare competentă, astfel încât toate piesele de mobilier și decor să fie în locurile potrivite.

11 fotografie

Tipuri de partiții

Pentru separarea zonelor funcționale, puteți utiliza partiții. Detaliile similare pot avea cel mai diferit design. Se recomandă selectarea unor opțiuni care să se potrivească stilului general al interiorului.

Compartimentele sunt realizate din materiale diferite, de la bambus la plastic.Alegeți opțiunea perfectă pentru fiecare gust și portofel.

7 fotografie

Luați în considerare modelele populare și populare de partiții care sunt potrivite pentru zonare într-un apartament studio modern.

sticlă

În multe interioare se potrivesc partiții de sticlă. Nu cu mult timp în urmă, elemente similare erau prezente numai în restaurante, birouri sau baruri. Astăzi ele sunt relevante pentru proiectarea apartamentelor rezidențiale.

Producătorii moderni produc produse cu sticlă foarte durabilă, astfel încât în ​​timpul funcționării astfel de partiții sunt absolut sigure. Principalul lor avantaj este versatilitatea. Aceste modele sunt nedemonstrate în raport cu climatul interior. Ele pot fi în camere cu aer uscat și umed.

Mulți proprietari de apartamente de studio se transformă în pereți despărțitori din sticlă datorită rezistenței lor la mucegai și mucegai.

de lemn

Nu mai puțin popular. Sunt ușoare. Există opțiuni modulare și cadru. Instalarea unor astfel de elemente este ușoară și se poate face independent.

Cu ajutorul pereților despărțitori din lemn, puteți deosebi calitativ camera, fără a supraîncărca podeaua. Pentru instalarea unor astfel de sisteme nu este nevoie de accesorii suplimentare.

Designerii recomandă insistent completarea acestor produse cu apartamente în stil loft și în stil ecologic.

Ar trebui să se țină seama de prietenia cu mediul înconjurător a pereților despărțitori din lemn. Nu vor emite vapori dăunători, chiar dacă temperatura camerei este ridicată.

Lemnul este un material pliabil și este ușor de procesat. Deci, puteți face o partiție unică cu modele sculptate, acoperiți-o cu vopsea, vopseați sau decorați cu diverse amprente.

Lipsa unor astfel de specimene este necesitatea unui tratament de suprafață regulat cu compuși antifungici speciali și mijloace de protecție împotriva apariției mucegaiului.

Nu este recomandat să instalați pereți despărțitori dacă aerul din apartament este prea umed sau uscat. Nu țineți astfel de componente în lumina directă a soarelui, deoarece acestea se pot sparge în timp și se pot rupe.

plastic

Modelele din plastic sunt răspândite astăzi. Ele sunt foarte ușor de operat și au un design modern. Praful nu se așează pe suprafața plasticului, pe care nu se pot lăuda partițiile-perdele sau modele cu draperii.

Inserțiile de sticlă în astfel de variante au o grosime mică, astfel încât întregul design poate fi, de asemenea, subțire. O mulțime de partiții din plastic spațiu nu vor ocupa și vor arăta foarte curat.

Astăzi, diverse companii oferă un număr mare de partiții din plastic cu o varietate de decorațiuni de design. Apartamentul poate fi echipat cu modele traditionale mat sau stralucitoare lucioase.

interior

Apartamentele interioare sunt ideale pentru un apartament studio. În astfel de condiții, ei îndeplinesc nu numai un rol funcțional, dar și decorativ. Din acest motiv, oamenii creativi care preferă interioarele originale și creative se adresează adesea acestora.

Modelele culisante sunt fabricate din materiale diferite. Una dintre cele mai populare sunt specimenele de sticlă. Ele sunt adesea decorate cu autocolante mari de vinil cu modele diferite.

Produsele din lemn sunt mai potrivite pentru interioare clasice sau minimaliste. Selectarea unor astfel de opțiuni ar trebui abordată foarte atent. De exemplu, un perete despărțitor mare din lemn de culoare închisă este mai potrivit pentru a împrejmuia un dormitor sau o zonă de lucru.În camera de zi nu va arăta foarte armonios.

Modalități de împărțire a unei încăperi în zone

Există multe modalități de zonare într-un apartament studio. Luați în considerare cele mai populare și spectaculoase opțiuni:

 • Pentru a delimita spațiul, puteți utiliza plafonul. Trebuie să fie realizată pe mai multe niveluri și să formeze picături de înălțime la intersecția a două zone funcționale. Mulți oameni se îndreaptă spre linia de lumină pe astfel de suprafețe.
 • O altă modalitate convenabilă de a separa suprafețele este podeaua. De exemplu, puteți separa bucătăria și camera de zi unul de celălalt cu ajutorul a două pardoseli diferite: în zona de luat masa punem gresie, iar în living - laminat. Varietatea de varietăți de pardoseli pot fi așezate direct, diagonal, îndepărtat și larg. Cu opțiuni similare de design și de separare, spațiul va arăta mai interesant și mai strălucitor.
 • Adesea, proprietarii studiourilor se îndreaptă spre un astfel de delineator, ca pe podium. Dar cu astfel de obiecte merită să fii atent. Ridicarea lor nu trebuie să fie mai mică de 45 cm.
 • Puteți împărți camera în zone folosind arcade și coloane. Deseori instalează rafturi de sticlă pentru depozitarea obiectelor decorative.Astfel de soluții arată foarte scump și aristocratic, mai ales dacă există un interior adecvat în jurul lor. Astfel de opțiuni separă adesea bucătăria de camera de zi.
 • Într-un studio mic, poți să te întorci la divizorul, care nu ocupă spațiu liber - pereții accentului. Coboară cu materiale contrastante care emit o anumită zonă. De obicei, aceste tehnici sunt folosite pentru a separa livingul sau dormitorul. Pereții accentuați sunt situați pe perete în spatele canapelei și televizorului, precum și în spatele patului.

Zonarea culorilor

Apartamentele în care există zonarea spațiilor funcționale cu ajutorul culorilor arată foarte interesant.

Această tehnică poate afecta pereții, tavanul sau podeaua. De exemplu, puteți separa zona de bucătărie de camera de zi cu ajutorul zidurilor albe și a unei podele bej și în sufragerie puteți decora aceste suprafețe cu o nuanță de culoare albastru închis și gri deschis.

Laminatele de diferite culori sunt adesea așezate pe podea. Astfel, dormitorul poate fi separat cu un laminat maroniu deschis, iar pe teritoriul sufrageriei și bucătăriei se pot pune acoperiri de culoare ciocolată neagră.

Fii atent la contraste.Culorile ar trebui să arate armonioase în ansamblul general. Ochii de la zonarea în mai multe culori nu ar trebui să fie răniți și obosiți, așa că alegerea materialelor ar trebui luată foarte serios.

Mulți proprietari de apartamente delimitează zona cu materiale care diferă una de alta în nuanțe. De exemplu, albul este selectat pentru bucătărie, bej pentru camera de zi și tapet de ciocolată pentru dormitor.

Exemple de proiecte de proiectare

Dacă vă plac pătrate frumoase și spațioase cu piese de mobilier contrastante, puteți să vă adresați următorului ansamblu:

 • Puneți o canapea de lămâie bej sau plictisitoare pe suportul încorporat și plasați un televizor acolo.
 • În spatele canapelei ar trebui să fie echipate cu o zonă de bucătărie: aranjați un set întunecat de-a lungul peretelui, cu un frigider și aragaz. Pentru a împărți camera de zi și zona de luat masa, puteți folosi bara neagră, situată în spatele mobilierului tapițat.
 • Utilizați pentru a separa diferite culori. În camera de zi, a pus un laminat maro deschis, iar în bucătărie - țiglă albă cu diamante mici de culoare neagră. Un astfel de interior va arăta spectaculos pe un fundal de pereți și tavan de culoare albă sau lumină bej.

Puteți crea un interior foarte frumos și confortabil într-un mic studio folosind următoarele materiale și mobilier:

 • Separați bucătăria din camera de zi cu gresie maro închis și laminat similar.
 • Decorează camera de zi bej sau caramelă ușoară. Plasați scaune moi și un dulap TV cu rafturi înalte.
 • În spatele zonei de zi, puteți aranja un pat cu pereți colorați de ciocolată neagră. Separat ar trebui să fie folosind partiții glisante glisante.

Nuanțele deschise pot extinde spațiul. Luați în considerare o versiune spectaculoasă a unui design similar al unui apartament studio la modă:

 • Finisați camera de zi cu tencuială albă și puneți pe podea un laminat întunecat.
 • În această zonă, puneți o canapea cremă, o tobă și masă de cafea.
 • Dotați un dormitor pe partea laterală a zonei de living. Împărțiți spațiul cu biblioteci înalte albe cu cărți.
 • În zona de dormit, pe fundalul unui pat ușor, un perete din cărămidă albă va arăta armonios, completată de o imagine mare contrastantă.
 • Tavanul ar trebui lăsat în alb și a construit în el câteva lămpi mici cu muchii metalice.
Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor