Flori și plante în interiorul apartamentului

Astăzi este dificil să se găsească locuințe în care ar exista cel puțin o plantă. Flori cu flori dau bucuria doar unui singur fel, ca să nu mai vorbim de utilitatea lor. În acest material vă vom spune care reprezentanți ai florei sunt potrivite pentru locuințe urbane, cum să alegeți cele mai bune plante pentru o casă privată și cum să alegeți florile potrivite pe baza interiorului apartamentului.

Flori ca parte a interiorului

Un interior rezidențial bine întreținut se distinge nu numai printr-o combinație competentă de mobilier și decor, ci și prin prezența plantelor de interior. Plantele de uz casnic, în comparație cu restul detaliilor camerei, sunt secundare, totuși, utilizarea plantelor interioare joacă un rol important în crearea unei atmosfere confortabile în casă.

Pentru a accentua arhitectura camerei, pentru a înmuia un design strict sau, dimpotrivă, pentru ao face mai oficial, pentru a crea un microclimat în casă - acest lucru și multe altele se pot face folosind culorile necesare.

Amenajarea teritorială a apartamentului datorită abordării corecte a alegerii plantelor. Adică, când cumperi o floare pentru o casă, este important să ții cont de nevoia de lumină solară, de umiditate și, de asemenea, să afli cât de mare poate să crească.

Decorați frumos zona verde va ajuta o varietate de materiale decorative: vase, iluminat decorativ, decor de sol în ghivece, accesorii. Plantele de apartament nu numai că au o funcție decorativă, ci și o saturare a casei cu oxigen și adaugă estetică naturală interiorului. Designerii moderni folosesc adesea tot felul de plante interioare ca element decorativ. Recent, a devenit la modă să împartă camere mari în mai multe zone, iar florile în vase mari se ocupă de acest lucru ca fiind "excelent".

Magazinele de flori oferă o gamă largă de accesorii floristice diferite. Plasarea de flori în casă, este important să respectați regulile de bază ale compoziției.

Pentru fiecare interior trebuie selectate plantele corespunzătoare - pot fi exemplare simple sau de grup, verzi sau înflorite:

  • Interiorul, realizat în alb-negru,pot fi decorate cu inflorescențe muguri krupnomerov. Plantele frunzelor ornamentale sunt deosebit de populare, care de-a lungul anilor cresc în lățime. Astfel de flori se găsesc adesea în case mari, cu tavane înalte. De asemenea, arată foarte bine lângă ferestrele de golf, sugerează lumina naturală a soarelui.
  • Pentru birou este mai bine să alegi o compoziție mai strictă în stilul de bonsai. Acești copaci în miniatură au devenit mult timp o decorare preferată a sălii de recepție și a birourilor.
  • Doriți să adăugați culori vii în interiorul dvs.? Tuburi, pictate în culori bogate, cu sansevieriya variegata va fi un plus extraordinar în camera de zi. Astfel de flori de casă familiare vor arăta grozav în compania lămpilor originale.
  • Este dificil să găsești o floare pentru casă mai populară decât o orhidee. Aceasta este o plantă complexă care necesită o atenție și o îngrijire corespunzătoare. Prin urmare, cumpărarea unei plante din familia de orhidee, ar trebui să fii pregătit pentru natura lor capricioasă.

specie

Există multe tipuri de plante care sunt potrivite pentru orice interior. Vom vorbi despre principalele tipuri de flori naturale și artificiale, care sunt foarte populare în zilele noastre.

trăi

Varietatea reprezentanților vii ai florei poate fi împărțită în trei grupe:

  • Primul include plante cu frunze decorative.care fie nu înfloresc deloc, fie că florile lor nu sunt destul de frumoase. Dar ele se disting printr-o formă de frunze neobișnuit de frumoasă, care poate avea și o culoare neobișnuită. Acestea includ ferigi, ficus, tradescantia, palmieri, coleusi si multe alte plante.
  • A doua varietate este specimenele decorative de înflorire. Unele dintre ele se caracterizează printr-o perioadă lungă de înflorire, altele pot dura doar câteva zile. Unele flori pot da doar o singură lăstari înfloritoare, în timp ce altele încânta ochiul cu muguri mari și mari. Acestea includ Saintpaulias, ciclamens, begonii, trandafiri, gardenias.
  • Al treilea tip este o familie de suculente. Ei acumulează apă în frunze și tulpini și, prin urmare, diferă într-o formă destul de ciudată. Este demn de remarcat faptul că mulți dintre ei dau flori frumoase.

artificial

În zilele noastre, florile artificiale s-au bucurat de un loc în decorarea locuințelor interioare și de birouri. Datorită materialelor moderne și celor mai recente tehnologii, producătorii pot crea o copie cu adevărat capodoperă, care, la prima vedere, este dificil de distins de cei vii.

Plantele artificiale sunt bune pentru că nu au nevoie de îngrijire, în timp ce sunt întotdeauna verzi și frumoase.

Desigur, chiar și cea mai încântătoare floare artificială nu poate fi înlocuită de o plantă vie. Dar aceasta este o mare alternativă la amenajarea unei încăperi pentru cei care suferă de alergii la polen.

Puteți crea o compoziție de flori din plante artificiale. Este suficient să arătați imaginația, să aveți câteva ore de timp liber, iar interiorul dvs. va fi decorat cu un decor elegant.

Unul dintre materialele preferate pentru crearea de detalii florale este Foamiran. Din aceasta surprinzator naturalist, florile luminoase se dovedesc. Mai mult, crearea unei compoziții cu propriile mâini vă va permite să alegeți culoarea optimă pentru un anumit interior. Florile Foamiran pot fi introduse în cameră, în bucătărie și chiar pe balcon și nu trebuie să vă faceți griji deloc despre condițiile lor.

Foamiran este, de asemenea, bun pentru că este ușor de colorat, este ușor să lucrați cu el atât pentru adulți cât și pentru copii. Și dacă nu vă place umbra florilor rezultate, puteți repara în condiții de siguranță petale în culoarea dorită.

Un analog fin al florilor artificiale din interior sunt copaci ornamentali care nu sunt vii. Acestea sunt adesea găsite în apartamente, case de țară, birouri și chiar în diverse instituții municipale. Și tocmai pentru că bonsai are o capacitate uimitoare de a arăta organic în orice interior și este pe deplin în concordanță cu omologii naturali.

Arborii artificiale îmbogățesc interiorul, mărind atractivitatea și estetica sa. În plus, astfel de elemente decorative afectează în mod pozitiv fundalul emoțional al persoanei, interiorul pare mai bine îngrijit și viu.

Prin achiziționarea de bonsai artificiali pentru interior, nu trebuie să urmați udarea sau să tăiați tulpinile - acesta va păstra întotdeauna forma.

Nu vă fie teamă că bonsaiul va arăta rău într-o cameră specială, arborii artificiali decorativi sunt în perfectă armonie cu orice interior. Acest lucru se datorează naturalității și naturalismului natural. Mai ales bonsai frumos arată în interiorul clasic, precum și în premisele în stilul de hi-tech, țară, modern.

Astăzi, designerii oferă soluții la modă pentru decorarea camerelor interioare - pereți din mușchi stabilizați. Spre deosebire de copacii neînsuflețiți, mușchii ocupă un pic de spațiu în timp ce ecologizează camera, făcând-o mai confortabilă și mai ecologică. Mossul decorativ este fabricat din material ecologic și, prin urmare, poate decora chiar pereții grădiniței. Adesea este folosit în apartamente studio, birouri, săli de întâlnire, centre comerciale, galerii.

Interiorul apartamentelor moderne este adesea decorat cu orhidee artificiale.care la prima vedere este greu de distins de prezent. Aceste flori nu vor dispărea niciodată și vă vor încânta cu petale strălucitoare și cu o tulpină elegantă de mulți ani. În plus, magazinele oferă o gamă largă de orhidee artificiale de diferite culori și dimensiuni. Prin urmare, toată lumea va putea alege cea mai bună opțiune pentru casa lor.

Flori uscate

Unele plante de interior nu încetează să uimească cu forma frunzelor și a culorilor, chiar și după uscare. Ele sunt cel mai adesea folosite ca material pentru fabricarea buchetelor de toamnă și de iarnă, diverse compoziții pentru decorare. Poate fi flori uscate, fructe de padure, tulpini de grau si ramuri doar frumoase.

Pentru a usca copia dorită, puneți florile într-un vas fără apă sau atârnați de tavan într-un loc uscat.

Helichrisum sau, așa cum se mai numește, imortelle este foarte popular în crearea de flori uscate. Dar există și un număr mare de alte flori anuale și perene care vor completa în mod organic buchetul uscat: limoniu, șarpe, gips. Extravaganța compoziției poate fi adăugată cu ajutorul inflorescențelor și a bolțurilor de semințe, de exemplu, ceapa decorativă.

Plantele din familia de cereale arata uimitoare: un shaker, un hawktail, un orz mortal si multe altele. Cu toate acestea, în ciuda tuturor frumuseții lor, nu există nici o floare uscată mai frumoasă decât amarant, hortensie, șarpe, trandafir.

Puteți adăuga un buchet de originalitate cu ajutorul diferitelor elemente: pietre, margele, panglici florale, bijuterii de costume. Potrivit astrologilor, toate florile uscate sunt acumulatori naturali ai energiei naturale, care contribuie la umplerea casei cu sentimente si iubire.

Florile uscate sunt o soluție excelentă pentru decorarea interioară, în special pentru cei care nu au capacitatea de a avea grijă de flori proaspete. Un buchet de plante și tulpini uscate va arăta grozav în sufragerie sau în bucătărie, într-o casă confortabilă, în restaurantul de casă și chiar în sălile de birouri.

Amintiți-vă că florile uscate nu pot înlocui plantele vii, deci trebuie să le utilizați numai într-un buchet, unul câte unul, aspectul florilor uscate pierde în mod clar la specimene verzi.

Plante populare în interior

Există multe plante de interior care sunt adesea folosite în proiectarea de case și apartamente. Vom vorbi despre cele mai populare și frumoase culori care arata câștigătoare în orice interior.

orhidee

Orhideea - cea mai preferată floare de interior în majoritatea femeilor. Este aproape întotdeauna potrivit în interior, atât de mulți designeri nu ratați ocazia de a decora o clădire cu muguri delicate de orhidee.

Orchidul va fi punctul culminant al oricărui interior. Cel mai bine este să așezi o oală de orhidee în sufragerie pe o masă, într-o noptieră, în vestiar sau într-o masă de cafea. Folosind lumanari decorative, figurine, boluri frumoase sau bastoane de scorțișoară, puteți crea o compoziție completă.

Pentru a nu deranja echilibrul vizual, amintiți-vă că decorul din jurul florii trebuie să fie secundar.

În special, orhideea originală va arăta în baie, deși în restul camerei va aduce cu siguranță un farmec și farmec deosebit.Cel mai bine este să puneți o oală cu orhidee în centrul camerei, unde va fi suficient spațiu și aer curat.

Trandafir decorativ

Următoarea floare în popularitate în interior este tufele decorative din trandafiri. Trandafirii au fost și rămân în cerere de multe secole. Astăzi, un trandafir plin de viață într-o oală poate fi o alternativă excelentă la un buchet tradițional, care, în plus, nu va dispărea niciodată.

Spathiphyllum (Anthurium)

Pentru a crea o atmosferă relaxată în dormitor, experții recomandă să cumpărați o floare spathiphyllum sau anthurium. Cel mai bine este să cumpărați două plante simultan - pentru soț / soție și soț / soție. Se crede că această floare are proprietăți magice: oriunde este pusă, vor domni iubirea și înțelegerea.

Faptele științifice indică utilitatea acestei flori - absoarbe urmele dăunătoare, curăță aerul, saturează camera cu oxigen. În plus, Spathiphyllum este capabil să stabilizeze fluctuațiile extreme, motiv pentru care este recomandat să-l puneți în dormitoare pentru un somn sănătos și sănătos.

Dracaena

Unul dintre locurile principale este dracaena, cunoscută sub numele de "bambus norocos".Este un succes nu numai în rândul cultivatorilor obișnuiți de flori, ci și printre adepții învățăturii Feng Shui. Dracaena creste bine in apa, asa ca in loc de oala obisnuita poti folosi o fantana.

Pentru ca planta să crească destul de activ, este necesară fixarea fermă a rădăcinilor și tulpinilor florii și umplerea fundului cu pietricele.

Frunze decorative

Alegerea una sau mai multe plante pentru o casă, vă recomandăm să preferați flori decorative frunze. Astfel de plante arhitecturale au o formă destul de atractivă și adesea ajută la plasarea accentelor în cameră.

Specimene cu frunze mari, sau plante pur și simplu mari, sunt folosite pentru zonarea spațiului sau pentru a umple un spațiu gol într-o încăpere. În sălile spațioase, plantele cu o formă neobișnuită de frunze sau o culoare interesantă arată bine.

creț

Dar pentru a combina vizual spațiul folosind alpiniști. Pentru a obține acest efect, puteți marca aceleași flori în diferite părți ale camerei.

tropic

Realizând interiorul, majoritatea designerilor oferă să decoreze camera cu palmieri tropicali giganti, liane, ficuri.Cu toate acestea, este important să știți că plantele de acest tip vor fi adecvate numai în camere spațioase. Mai mult, toate se remarcă printr-o creștere ridicată - aproximativ jumătate de metru înălțime, unele exemplare cresc până la tavan.

Astfel de plante au devenit de mult parte integrantă a interiorului biroului. Plasând un palmier sau un ficus într-o zonă de recreere, puteți crea confort și confort chiar și la locul de muncă.

Am ales pentru stilul interior

Interiorul clasic necesită o atenție deosebită. Când faceți o cameră în acest stil, este important să luați în considerare orice, chiar și cele mai mici detalii. Prin urmare, flori alegeți ar trebui să fie atent. Experții recomandă alegerea florilor tradiționale de acasă cu frunzișuri luxuriante și înflorire frumoasă. Pot fi ficuri decorative, hibiscus, oleandru, monstera.

Pentru iubitorii de culori luminoase, vă sugerăm să acordați atenție unor astfel de reprezentanți ai florei verzi ca camelii, azalee, begonii, ciclameni.

Interiorul în stil scandinav necesită o abordare minimalistă. Majoritatea designerilor preferă să nu decoreze camerele cu culori în acest stil. Dar pentru cei care gândesc altfel, oferim orhidee fermecătoare, argintiu, Zamiokulkas.Desigur, merită să observați stilul și să nu supraîncărcați spațiul cu o cantitate mai mare de verdeață, este mai bine să limitați la una sau două copii.

Premisele, concepute în stil japonez, necesită reținere și subtilitate. Amenajarea camerei, cel mai important, nu exagerați, pentru a nu deranja stilul elegant al Estului. Japonezii preferă buchetele obișnuite de flori unice grațioase, prin urmare, aici nu vor fi potrivite păduri mari, înăbușite și dense. Orhideea, crizantema interioară și chiar azaleea pun accentul pe stilul oriental, oferindu-i eleganță și farmec.

Bonsai - soluția perfectă pentru interiorul japonez. Acest lucru nu trebuie neapărat să fie copaci miniaturali clasici, de exemplu, un excelent bonsai poate veni de la cheflers, euonymus, bokarnei, gardenias.

Pentru iubitorii de soluții deosebite, oferim suculente slabe, dar fermecătoare: agave, lithops, crassula, aeonium, nolin.

Postarea ideilor

Decorarea camerei cu flori, este important să respectați principalele reguli de întreținere a plantelor. Florile proaspete necesită udare în timp util și lumina soarelui, copacii morți sunt "frică" de umiditate și colectează praful. Fiecare floare iubește anumite locuriștiind că este ușor să creeze condițiile necesare pentru îngrijirea lor.

Florile selectate inițial pot aduce o notă proaspătă în orice cameră. De exemplu, în interiorul bucătăriei puteți utiliza atât plante vii, cât și buchete de flori uscate.

Plantele termofile sunt cele mai potrivite: ferigi, dieffenbachia, clorofit. Vase mici cu violete, trandafiri miniaturali, litipi, Kalanchoe sau drăguțuri decorează pervazul ferestrei, dând afecțiunea bucătăriei și confortul casei.

Proprietarii de mici apartamente orașul dragoste pentru a decora balcoane cu plante de alpinism și înflorire. Florile de pe balcon necesită pulverizare și udare frecvente, mai ales dacă sunt pe partea însorită. Optimal pentru balcoanele deschise sunt aproape toate soiurile ample de plante, precum și calendula, purslane, petunia, phlox, dahlia, cacti, phlox. Ca vase de balcon, puteți folosi cuve de lemn, vase variate, coșuri de răchită - toate acestea vă vor face balconul mai original.

Mulți designeri se gândesc la metodele de plasare a florilor în interior la etapa de proiectare a proiectului. Pentru plantele voluminoase utilizați vase de podea,dar florile mici în vasele originale pot fi atârnate pe perete.

Sfaturile pentru plasarea florilor în interior sunt date în următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor