Designul unei camere cu doua camere "Hrușciov", cu o suprafață de 43 mp M: idei de design interior

"Hrușciov" - sunt primele case de construcție în masă, cu apartamente mici, tavane joase și izolare fonică slabă. Acestea au fost construite în mod activ începând cu anii '60 până în anii '90 ai secolului trecut în întreaga țară, iar multe familii rusești au dobândit pentru prima dată locuința lor.

Cei care trăiesc astăzi în aceste apartamente mici, de exemplu, o suprafață de 43 de metri pătrați. m, sunt întrebări din ce în ce: cum să facă un proiect de proiectare pentru o cameră cu două camere Hrușciov? Și ce idei de design interior există?

Caracteristici ale planificării

"Hrușciov" este ușor de recunoscut printre restul apartamentelor prin caracteristicile sale caracteristice, de exemplu, ferestre largi în formă de pătrat în formă de pătrat. Sau prin ferestrele mici de pe marginea panoului de la bucătărie.

Ce altceva distinge acest tip de apartamente de același "Stalinok" și alte opțiuni:

 • Prezența unei încăperi de trecere.
 • Bucătărie mică - de la 4-5 până la 6 metri pătrați. m.
Prezența unui pasaj
 • Baie combinată: toaletă și baie sunt în aceeași cameră. Baia "Hrușciov" este de obicei atât de mică, încât nu găzduiește o baie standard cu o lungime de 150-180 cm.
 • În bucătăriile "lui Hrușciov", hostessul este gătit pe sobe de gaz.
 • Multe apartamente au un balcon și o cameră de depozitare, acestea din urmă nu sunt diferite de o cameră obișnuită în case de acest tip. Nu există balcon numai în apartamentele, care sunt situate la primul etaj al clădirii.

Dacă vorbim despre casă în termeni generali, atunci are centralizată încălzire, nu există o linie de gunoi și un lift. Astfel de clădiri au, de obicei, 5 sau 7 etaje, mai puțin frecvent - 9 sau 3-4. Planificând toate apartamentele din "Hrușciov" să treacă cu vederea o parte, cu excepția celor de la colț - ferestrele lor se îndreaptă spre direcția opusă cu vedere spre curte.

"Hrușciov", în termeni de planificare, are avantaje și dezavantaje, dar este obiectiv imposibil de a le judeca.

Printre avantajele acestor apartamente nota:

 • Prezența unui balcon și a cămară.
 • Adaptare tipică: coridor mic și bucătărie, două camere aproximativ identice.
 • O cameră de întâlnire, care adesea frontierează bucătăria și duce la a doua cameră.
 • Baie combinată - un alt plus.El salvează spațiu în apartament.

Dezavantajele apartamentului "Hrușciov" includ:

 • zgomot izolat fonic sau pereți prea subțiri;
 • tavane mici - doar 2,55 metri (unele clădiri au plafoane de 2,70 metri);
 • holul închis sau absența sa literală;
 • o zonă mică a apartamentului în ansamblul său: apartamentul standard de două camere în "Hrușciov" are o suprafață de cel mult 43, 44, 46 de metri pătrați;
 • o mică zonă a camerei - dormitor sau pepinieră;
 • absența unui balcon la primul etaj - nu există practic nici un "Hrușciov" cu o loggie la primul etaj;
 • o bucătărie care este combinată cu o cameră de zi și atât de mică încât să poată fi așezată pe ea de la echipament o sobă cu gaz și o scurtă placă de lucru.

"Hrușciov" poate fi amplasat într-o cărămidă sau o casă cu panel mare.

"Două" pot varia ușor în dimensiune și aspect:

 • „Carte“ numit Hrușciov, cu camere succesive urmând unul altuia - o bucătărie, cameră de zi, dormitor și o suprafață totală de 42-43 de metri pătrați. m.
 • „Tramvai“ - apartament cu doua camere, cu o suprafata de aproape 47 de metri patrati. m și camere adiacente, dintre care unul - colțul.
„Carte“
„Tramvai“
 • „Îmbunătățită“ - planificare fără cameră de relaxare, o baie separată și o bucătărie mică. Suprafața totală a unui astfel de apartament este de obicei de 43-45 de metri pătrați. metri.
 • "Butterfly" - apartament cu o bucătărie în mijloc și două camere pe margini. Zona acestui "Hrușciov" este de obicei 46 de metri pătrați. metri. Are o baie separată practic în bucătărie.
„Îmbunătățită“
"Butterfly"

Layout "carte" este bun, deoarece are camere învecinate, care sunt ușor de combinat într-unul sau întregul apartament - într-un studio cu drepturi depline. Cu toate acestea, dezavantajul acestui aspect este că indiferent de reabilitarea, una dintre camere va rămâne un pasaj. Numai dacă nu puneți o partiție și nu creați un coridor care să conducă la camera următoare.

Indiferent de aspectul "nativ", "Hrușciov" poate fi schimbat și pus în funcțiune - pentru a combina camere sau a crește spațiul unuia dintre ei.

Opțiuni de redirecționare

Marele avantaj al apartamentului "Hrușciov" îl reprezintă faptul că este ușor să îl reprogramați: "mutați" pereții sau combinați camerele pentru a crea mai mult spațiu. Cel puțin vizual. Pereții interiori sau partițiile din "Hrușciov" nu sunt purtători, ceea ce înseamnă că pot fi înlăturate și spațiul camerei poate fi schimbat în consultare cu agențiile guvernamentale.

Redeschiderea "Hrușciov" începe nu numai cu dorința proprietarului de ao remake, dar și cu obținerea permisiunii pentru această procedură de la stat.Este ușor să o obțineți, cu condiția ca încăperile de locuit și bucătăria să rămână în loc, numai locația zidurilor se va schimba. După ce statul dă verdictul pentru a schimba configurația spațiului, puteți începe.

Numărul opțiunii 1

În toate "Hrușciov" bucătării mici și băi. Una dintre soluțiile pe care redezvoltarea le poate oferi este să crească zona de bucătărie. Proprietarii curăță adesea peretele dintre bucătărie și încăperea (de obicei, este o plimbare) și creează bucătării moderne și camere de zi.

Clasic "Hrușciov" bucătărie 5 pătrat. m devine o cameră de zi spațioasă, cu o zonă de gătit cu o suprafață totală de până la 23 de pătrate, în cazul în care camera de relaxare este complet sub hol.

Acest apartament poate fi numit euro- "odnushku": locuință cu un dormitor complet izolat și o cameră spațioasă de luat masa cu bucătărie. Rezultatul "odnushka" este atrăgător, deoarece devine mai spațios - peretele "extra" dispare, spațiul suplimentar pentru mobilier este eliberat.

Numărul opțiunii 2

Un modest "dvushku" poate fi transformat într-un studio cu drepturi depline, dacă eliminați complet partițiile interne. Cu excepția băii - baie și toaletă, aceste două camere au nevoie de izolație.

Studioul modern poate fi zonat - împărțite în zone funcționale utilizând partiții sau redecorări. Proprietarii folosesc adesea aceste două combinații: ele creează pereți subțiri artificiali între zona de dormit și zona de ședere - sufrageria. Ei "joacă" cu o atingere de pereți și materiale de podea: gresie sunt așezate în coridor și bucătărie, și laminate în camera de zi și dormitor. Această tehnică nu doar împarte spațiul, ci și o extinde vizual.

Un apartament studio este potrivit pentru o familie tanara fara copii sau un cuplu care prefera o zona mare impreuna cu camere mici dar izolate. Cu toate acestea, o astfel de reamenajare nu va funcționa pentru o familie cu cel puțin un copil.

Numărul opțiunii 3

Următoarea versiune a reamenajării "Hrușciov" implică transferul de pereți și păstrarea a 2 camere izolate. De exemplu, puteți extinde zona de bucătărie de la 5 pătrate la 15 piețe (mai mult sau mai puțin, în funcție de zona apartamentului și de locația camerelor). Pentru a face acest lucru, este necesar să se demoleze zidul existent și să se construiască unul nou într-un loc nou, alunecând frontierele sale.

Numărul opțiunii 4

Amenajarea "îmbunătățită" a camerei cu 2 camere "Hrușciov" poate fi și mai funcțională dacă combinați bucătăria cu camera walk-through și împărțiți suprafața mai mare pe jumătate.O astfel de reamenajare este potrivită pentru o familie cu un copil care îi place să primească oaspeții. Și așa va rămâne unde să stați - într-o sală spațioasă cu o masă.

zonare

Indiferent cât de mare a fost reamenajarea în "Hrușciov", puteți și ar trebui să utilizați tehnicile de zonare.

Zonarea bucătăriei-cameră de zi

Dacă camera de intrare și bucătăria devin un spațiu unic, este timpul să o împărțiți vizual. În zona de gătit, echipați o bucătărie clasică. Dacă lățimea peretelui de-a lungul căruia va fi localizată zona de gătit nu este suficientă, extindeți-o spre peretele perpendicular și aduceți-o la raft.

Astfel, raftul va împărți cele două zone funcționale atât vizual, cât și real.

În cazul în care zona bucătăriei-cameră de zi, chiar și după planificare rămâne mic, masa de masă poate fi înlocuit cu o masă de masă cu drepturi depline. Separarea zonei de gătit din camera de zi poate fi o canapea, dacă o instalați înapoi pe perete, de-a lungul căruia se întinde masa de masă cu cuptorul și aragazul. Sau aranja între ele o pereche subțire de metal, sticlă, lemn. Instalați rafturile cu rafturi la tavan.Și puteți lăsa total această afacere și împărțiți vizual camera de bucătărie cu culoarea și textura materialelor de finisare.

O soluție bună este să așezi țigle în zona de gătit.în camera de zi - laminat sau parchet. Textura podelei va împărți deja cele două încăperi combinate, chiar dacă culoarea pereților nu este diferită.

Zonarea camerei de zi

Dacă la reamenajarea "Hrușciov" numărul de camere a rămas același, și unul dintre ei a fost decis să fie dat la camera de zi-dormitor, apoi zonare este necesar. Să presupunem că o familie cu copii trăiește într-un astfel de apartament; copiii au primit o cameră mai mare, iar părinții lor s-au stabilit în camera de zi.

O soluție este să împărțiți camera cu o partiție subțire., "Ascundeți" un pat dublu de ochii curioși în adâncurile camerei, lângă fereastră. În zona mai aproape de ușă, pentru a plasa o canapea mică și o masă de toaletă, televizorul și elementele de stocare atârnă pe perete, menținând astfel spațiu liber pentru a vă deplasa.

Pentru a obține mai mult spațiu în "Hrușciov", în loc de pat, puteți alege o canapea pliantă și lăsați camera neschimbată. În timpul zilei, va fi o cameră de zi și va primi oaspeții, iar noaptea ea va deveni un dormitor complet cu o canapea dezasamblată, în loc de un pat.

Dacă părinții nu sunt dispuși să sacrifice un pat complet pentru a economisi spațiu, vor dori mai ales următoarea decizie. În dormitorul de dimensiuni reduse, puteți instala un pat pliabil, care în după-amiaza se "curăță" în perete, seara "se sprijină" și formează un loc de dormit cu drepturi depline.

Stiluri populare

Alegerea de design interior pentru mici "Hrușciov" - o altă durere de "dureri de cap" pentru proprietar.

Tehnologie înaltă

Soluție interioară modernă, bazată pe inovații tehnologice, înaltă performanță și prestigiu în interpretarea actuală. Tehnologia high-tech este caracterizată de plastic, sticlă și metal - în materialul de mobilier și decorațiuni. Dacă vorbim despre culori, atunci ele sunt liniștite, înfundate și monofonice - alb, negru, toate nuanțele de bej și gri.

Tavanul de balamale este folosit în acest stil interior, dar în "Hrușciov" ar putea fi necorespunzătoare - plafoanele din apartament sunt deja scăzute, și o astfel de construcție le va face chiar mai mici.

O atenție deosebită este acordată mai bine zidurilor. Întoarceți unul dintre ele într-un accent: tăiați-l cu plastic, lemn, piatră sau alte panouri.Accentul va crea o imagine de fundal contrastantă, dar nu motley - în hi-tech ei nu au nevoie de nimic.

scandinav

Amintiți-vă magazinul Ikea cu opțiuni raționale și, la prima vedere, simple de mobilier. Acesta este stilul scandinav. Acesta diferă în privința mediului înconjurător - materiale de mobilier și finisare, practică - un set de structuri articulate și multifuncționale pentru depozitare.

În interiorul scandinav este dominat de nuanțe de lumină - alb și bej, gri și maro. Accentul este adesea în detalii - textile și accesorii.

Empire

Stilul luxos în interior, care se caracterizează prin suprafețe mari de ambele camere și ferestre, uși, tavane înalte. Stilul Imperiului nu este potrivit pentru decorarea "Hrușciovului", dar unele dintre elementele sale pot fi aduse în decorarea casei tale. De exemplu, ornamente: în tapițerie de mobilier sau pe fațadele bucătăriei, în textile sau pe perete, dar numai una. Accentul de perete cu modele în stil regal va fi potrivit într-un interior clasic, pe care îl vom discuta mai târziu.

clasic

Clasicul este potrivit pentru mobilierul din lemn de tip "Hrușciov", cu elemente din piatră naturală, nuanțe retușate și textile la scară unică.Interiorul clasic nu este numai frumos, ci și practic.

În dormitorul mic sau coridorul "Hrușciov" puteți instala dulapuri înalte - la tavan, cu fațade în culoarea pereților. Ei nu vor supraîncărca spațiul deja înghesuit și vor acomoda cât mai mult posibil. Dacă vorbim despre culoarea fronturilor mobilierului, preferați nuanțele de lumină - bej, alb, maro deschis, gri și măslin. Salvați culorile întunecate pentru detalii - cadre, fotolii și o mică bibliotecă sau rafturi, dacă există loc pentru ea.

Acest interior clasic este caracterizat de stuc. Dar în "Hrușciov" este puțin probabil să fie adecvat. Plafonul maxim - plafon și cu condiția ca plafonul din casă să nu fie mai mic de 2,70 m.

Muzică country

Este dominat de nuanțe naturale - maro, verde, măslin, galben.

Acesta poate fi un fel de Provence franceză cu mobilier în vârstă sau direcția americană - mobilier confortabil, o abundență de materiale naturale în decor.

Decorarea camerelor

Design-ul standard al camerelor din "Hrușciov" este o renovare europeană cu mobilier funcțional de dulap. Indiferent dacăindiferent dacă va fi o renovare de clasă economică sau un designer scump, este ușor să faci un apartament mic elegant - e suficient să alegi un singur stil pentru toate camerele din casă.

 • Bucătărie. În bucătăria standard "Hrușciov" de 5-6 pătrate, se va potrivi doar o unitate de bucătărie. Pentru a face și mai funcțional, alegeți dulapuri montate pe perete până la tavan - se vor potrivi mai multe feluri de mâncare și ustensile de bucătărie.
 • Dacă bucătăria și camera de zi ocupă aceeași camerăatunci aceasta este o mare oportunitate de a face interiorul și mai elegant. Prima regulă este un singur stil și o singură schemă de culoare a unei camere. Nuantele umede ale pereților și mobilierului vor face vizual mai mult spațioase și mai ușoare și vor fi utile în special dacă plafoanele din casă sunt scăzute - 2,55 m.

Pentru o cameră de zi modestă de bucătărie, Provence este deosebit de potrivit - stil rustic, cu o abundență de elemente din lemn. Fațadele luminoase din lemn ale bucătăriei pot fi combinate cu o masă de masă în umbră și material. Contrastul va crea un candelabru luxos, zidarie in zona de gatit si textile cravate.

 • Dormitorul. Pătratul dormitorului obișnuit "Hrușciov" poate varia - de la 8-9 până la 19 metri pătrați. m. În cazul în care camera este mică, dar izolată, este necesar să se aranjeze un pat complet.Somnul complet este mai important decât orice nebunie interioară, deci preferați un pat în locul unei canapele.

Spațiu de depozitare poate fi amenajat de-a lungul unuia dintre pereți sau într-o nișă de cameră - instalați un dulap până la tavan. Chiar și în dormitorul modest de 9 piețe există un loc pentru un pat dublu și un dulap pe întregul perete. Masa de toaletă poate fi înlocuită cu un cap de lucru funcțional - bordură sau rafturi articulate deasupra capului sau pe lateral.

 • Copii. Sub el, de obicei, ia cea mai mare cameră. Pentru a salva spațiul liber al grădiniței, nu neglijați dulapurile de perete - este convenabil să depozitați în ele acele lucruri care sunt folosite rar.

Elementul obligatoriu al grădiniței: pat complet, de design sau otoman. Și un dulap, mai bine un dulap, astfel încât copilul să-și găsească propriile lucruri în mod independent. Pentru grădiniță, alegeți culori calme, lăsați-l luminos pentru accente - piese interioare sau jucării.

Dacă există doi copii într-o singură cameră, alegeți un pat supraetajat: va economisi spațiu pentru jocuri și activități și poate și alte mobilier - un birou, un suport pentru cărți și jucării.

Sfaturi și trucuri

Deseori, repararea și reamenajarea în "Hrușciov" se desfășoară în momentul în care devine imposibil de a trăi într-un apartament: comunicații, podea și pereți sunt uzate. Acestea din urmă nu se pot mișca de redecorare, și ideea de redezvoltare.

 • Nu vă fie teamă de reamenajare. Va crește spațiul coridorului sau al băii, dacă dați 2-3 pătrate dintr-o altă parte a apartamentului - una din camerele de zi sau bucătăria. Cu ajutorul reamenajării este ușor să măriți bucătăria, dacă o combinați cu o cameră de trecere. Sau păstrați două camere separate, dar reduceți suprafața unuia pentru bucătărie.
 • Aveți grijă la echipamentele de încălzire și la sistemele de canalizare. După ce a început o revizuire majoră în "Hrușciov", rețineți că conductele cu încălzire pot fi amplasate în interiorul peretelui. Și înainte de a demola peretele, asigurați-vă că nu există comunicări în el. În ceea ce privește sistemul de canalizare, schimbarea râului sau a conductelor este riscantă. Dacă nu sunt deteriorate și funcționează corect, lăsați-le un înlocuitor pentru compania de administrare.
 • Dacă echilibrați podeaua, utilizați materiale ușoare. Nivelul de podea în camere diferite "Hrușciov" poate varia. Și este bine.Dacă vă decideți să faceți podelele de un singur nivel, alegeți materiale ușoare, cum ar fi gips-carton.
 • Schimbați cablajul la mai puternic. Cablurile "Hrușciov" ar putea să nu poată rezista tensiunii electrice moderne. Acest lucru este periculos - poate fi un incendiu. Înlocuiți cablajul în întregul apartament. Cablajul poate fi închis dacă există un loc de ascundere sau deschidere - și să se creeze accentul dorit.
 • Utilizați izolație fonică - izolație. Chiar și în interiorul apartamentului și în special pe pereții care se învecinează cu vecinul. Este, de asemenea, posibilă încălzirea pereților externi de "stradă", dar va fi mai dificil și mai scump.
 • Nu luați tavane suspendate. În clasic "Hrușciov" înălțimea tavanului nu depășește 2.77 metri, adesea există plafoane 2.55 metri. Tavanele suspendate nu sunt absolut potrivite într-un astfel de apartament din cauza spațiului mic al încăperii: se vor "împinge" în spațiu și se vor supraîncărca.

Și este mai bine să cheltuiți aceste fonduri pe izolarea peretelui sau înlocuirea cablurilor, repararea băii.

 • Dacă vorbim despre economisirea spațiului, atunci alege vopsea în loc de țiglă în baie sau bucătărie - va economisi 1-2 cm grosime de la fiecare perete al acestei camere.
 • Alegeți mobilierul funcțional. Dacă acesta este un dulap, atunci în întregul tavan și compartiment de tipul de deschidere (nu este nevoie de spațiu pentru deschiderea ușilor dulapului). Dacă acesta este un dulap de perete bucătărie, apoi până la tavan. Se potrivesc cu mai multe ustensile. Pentru a salva spațiul de bucătărie va ajuta la masă, care continuă din bucătărie.

Idei de design interior

Pentru camerele de decorare din "Hrușciov" alegeți nuanțe luminoase. Dacă dormitorul sau camera este situată pe partea de sud, pereții pot fi vopsiți în nuanțe reci - gri, albastru sau alb. Pentru a ridica vizual tavanul scăzut, proiectați zidurile pe acesta: puneți fundul plafonului în culoarea pereților de pe tavan.

Culoarea albă din interiorul apartamentului "lui Hrușciov" este deosebit de potrivită - unifică spațiul și sporește vizual zona sa. Destul de modest în zona "Hrușciov" poate fi transformat într-un studio și să obțină spațiu liber de ziduri inutile.

Un proiect interesant pentru oamenii reali a fost creat de unul dintre designerii ruși. El a mutat unul dintre pereți în "Hrușciov", transformând camera într-o cameră de zi spațioasă, cu un zid de accent și detalii strălucitoare. Spațiul a devenit nu numai elegant,dar și funcțională: într-unul dintre colțurile sale era un dulap până la tavan, în mijloc era o canapea spațioasă, în fața ei era un televizor cu un suport îngust pentru a depozita lucruri mici.

Un interior interesant în gama de cafea: pereți, textile, mobilier - toate în nuanțe bej și maro. Proiectantul a folosit o decizie competentă - nu a vopsit toate cele 4 pereți într-un singur ton: unul dintre pereți a devenit alb cu zăpada. Iar în fundalul ei este plasat accentul principal - mobilier de tip turcoaz. Acest interior arată bine în imagine și este perfect pentru o reală întruchipare.

Avantajul apartamentului lui Hrușciov este că este ușor să îl reprogramați - pereții subțiri vă permit să faceți acest lucru fără a risca clădirea. Cu toate acestea, un mare minus de redezvoltare este faptul că noile ziduri subțiri pot izola grav zgomotul, ca cele precedente. O cale excelentă pentru o revizuire majoră este de a izola pereții și de a instala panouri de izolare fonică.

Cum de a face reamenajarea de două camere "Hrușciov", a se vedea mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor