Designul apartamentului: idei de design

 Designul apartamentului: idei de design

În ultimii ani, construcția de locuințe se dezvoltă în mod activ. Și principala caracteristică a apartamentelor moderne este un aspect non-standard sau un mic pătrat. Fiecare proprietar de apartament dorește să creeze o atmosferă confortabilă și plăcută, chiar și în ciuda numărului de metri pătrați disponibil. Este foarte plăcut să vă gândiți la interior și să faceți proiectul casei dvs. Și indiferent cât de multe camere există în apartament, există o mulțime de opțiuni de design.

Caracteristici speciale

Planificarea și renovarea unui apartament este o ocupație fascinantă, interesantă, dar dificilă. Aceasta este libertatea absolută a proprietarului proprietății.Procesul creativ ar trebui să aibă loc fără griji, monotonie obișnuită și obișnuită. Pentru a obține confort, căldură și confort este imposibil fără o combinație de culori bogate și decizii îndrăznețe.

Un alt factor important care influențează stilul și starea de spirit a apartamentului este iluminarea.

Cu cât iluminarea apartamentului este mai bine gândită, cu atât se pare mai confortabilă și mai confortabilă.

Nu trebuie să existe colțuri întunecate în cameră, în caz contrar, camera va apărea mai mică și mai deranjantă. Chiar dacă vorbim despre un spațios apartament de 3 camere, nu trebuie să neglijezi iluminatul.

Dacă un copil crește într-o casă, atunci este important să alocați o cameră separată. Dar dacă planificarea apartamentului nu permite acest lucru, este necesar să alocați o zonă separată, de preferință lângă fereastră. Pe măsură ce copilul crește, interesele și nevoile lui se vor schimba.

Există trei opțiuni pentru amenajarea unui apartament în care părinții împart o cameră cu un copil:

 • La vârsta de 5 ani, bebelușul este cel mai adesea cu mama, iar pentru siguranța și liniștea sa, părinții nu ar trebui să folosească partiții sau construcții de ghips. Pentru zonarea camerei sunt tapet perfect, mobilier armonios selectat și diferite acoperitoare de podea.De exemplu, în zona părinților de pe podea puteți lăsa un laminat, iar în zona copiilor să plaseze un covor strălucitor.
 • Când copilul are 5 ani, vă puteți gândi la achiziționarea de mobilier funcțional. De exemplu, un pat de două nivele cu dulap sau birou. Asemenea mobilier îi va plăcea copilului, deoarece patul de paturi are propriul farmec. În plus, camera va face în mod semnificativ loc pentru jocuri în aer liber.
 • Un copil mai în vârstă are nevoie de mai mult spațiu liber și este foarte important să vă puteți retrage și să aveți un colț personal. Pentru aceasta, este mai bine să utilizați partiții din gips-carton. Ele sunt ușor de instalat și, deși sunt subțiri, asigură o izolare excelentă a sunetului.

Puteți să vă dați un apartament armonios și în mod rezonabil chiar și cu propriile mâini, pentru că trebuie doar să aveți cunoștințe, să puteți combina culorile și să nu vă fie teamă de decizii îndrăznețe.

opțiuni

Interiorul apartamentului poate fi armonios și holistic și poate fi ridicol. Și totul depinde de gustul și simțul proporției în proiectarea apartamentului. Dar este important să alegeți o astfel de opțiune pe care locuitorii o vor dori și care să fie ușor de întreținut în ordine.

Pentru un apartament de sex masculin este perfect stilul high-tech sau loft.Interiorul apartamentului pentru un burlac ar trebui să fie concis, simplu și discret. Un interior industrial sau de înaltă tehnologie va completa perfect nu numai un apartament modern, ci și un apartament într-o casă veche după reamenajare.

Stilul arhitectural rafinat combină clasicul cu performanțele autorului cu elemente de chicitate și sofisticare. O strălucire specială și îndrăzneață. O trăsătură distinctivă a stilului - materiale naturale, predominanța smaraldului și safirului. Cadrele de lux ale picturilor și oglinzilor, candelabrele neobișnuite, canapelele cu perne fermecătoare și strălucirea lucioasă sunt cartea de stil art deco.

Stilul modern sugerează un simplu mobilier laconic., design inconspicuos al pereților și un număr mic de elemente decorative. De asemenea, puteți dilua interiorul cu culori luminoase sub forma accentelor întoarse. Acest stil este potrivit atât pentru studiouri, cât și pentru apartamente spațioase.

Stilul scandinav este excelent pentru apartamente mici. Designul zidurilor este întotdeauna același - alb și absența picturilor și oglinzilor în cadre tridimensionale. Notele scandinave sunt potrivite pentru decorarea economică a apartamentului unui tânăr sau fată.

Stilul Art Deco
Stilul modern
Stilul scandinav

Stilul clasic este considerat universal și potrivit pentru orice apartament. În acest caz, accentul se pune pe mobilier, tapet și candelabru - toate elementele ar trebui să fie nu doar atractive, ci elegante și elegante. Utilizarea acceptabilă a lemnului, a stucului și a pietrei în interior.

Modernul fuziune și stilurile moderne sunt perfecte pentru decorarea unui apartament oameni creativi. În aceste stiluri, puteți permite orice. Linia dintre varietatea de stiluri care pot fi combinate într-un singur interior este foarte neclară aici. Dar, cu siguranță, toate mobilierul, decorul și textilele ar trebui combinate în culoare, formă și textura. Sau nu combinat deloc. Acesta este întregul paradox și farmec al acestor stiluri.

clasic
fuziune
modern

Facem un proiect de proiectare

Apartamentul trebuie să îndeplinească cerințele, să îndeplinească stilul de viață și interesele gospodăriei.

La elaborarea planului este important să se ia în considerare mai multe puncte:

 • Numărul de persoane care vor locui în apartament. Stilul de viață și rutina zilnică a unui burlac, a unui cuplu tânăr sau a unei familii cu un copil este foarte diferită.
 • Caracteristicile arhitecturale ale apartamentului - zona metrica, dimensiunea si forma camerelor.Deși machetele non-standard arată mai interesant, lucrul cu ele este problematic și dificil.
 • Interesele membrilor familiei - este necesar să se determine care trebuie întâlnite în primul rând pentru fiecare gospodărie și care funcționează în casă poate fi pusă pe cel de-al doilea plan. Ceea ce este mai important: întâlniri familiale liniștite cu rudele, petreceri zgomotoase cu prietenii sau jocuri cu copilul - pașii următori depind de alegerea designului apartamentului.
 • Atunci când proiectați un dormitor sau o zonă de dormit, este important să gândiți cu atenție prin fiecare detaliu mic. Dormitorul ar trebui să fie confortabil și confortabil, este în această cameră că vom restabili forța și să ne pregătim pentru începutul zilei următoare. Și aici este important să nu pierdeți alegerea patului și a saltelei. Mai întâi decideți cu privire la dimensiune. Și când cumperi un pat, alege cel mai mare model care poate găzdui o cameră. Ei bine, dacă designul patului va avea o cutie încorporată pentru depozitarea lucrurilor și a materialelor textile. Și alegeți o saltea, amintiți-vă regula principală - lungimea unei dulapuri ar trebui să fie cu cel puțin 15 cm mai lungă decât înălțimea unei persoane. Prin urmare, dacă alegeți un pat pentru un cuplu, atunci fiți ghidat de creșterea celei mai înalte persoane. Și nu fi zgârcit cu achiziția, o saltea bună va dura aproximativ 25 de ani.
 • Înlocuiți dulapurile obișnuite cu dulapuri.Se potrivesc mai bine într-un interior modern și conțin mai multe lucruri. În plus, în sistemele mari de stocare încorporate, puteți aloca spațiu pentru stocarea aparatelor de uz casnic și a altor accesorii, cum ar fi un aspirator sau o masă de călcat.

Însă, atunci când elaborează un plan, rolul principal este jucat de zona plană.

Pe baza dimensiunilor camerelor, bucătăriei și holului, puteți crea interiorul perfect.

Luăm în considerare dimensiunile

Proprietarii de apartamente mai mult de 80 de metri pătrați. m spațiu pentru realizarea tuturor fanteziei și planurilor abundă. Principala problemă poate fi numai în sensul de proporție. Într-un mic apartament de 20 de metri pătrați. m și 30 de metri pătrați. m complexitatea constă în realizarea tuturor dorințelor într-o zonă mică.

Dacă suprafața totală a apartamentului este de numai 32 de metri pătrați. m, 34 de metri pătrați. m, 35 de metri pătrați. m sau 38 de metri pătrați. m, dimensiunea bucătăriei nu este cu siguranță spațioasă.

Este posibilă echiparea chiar și a celei mai mici bucătării convenabil, funcțional și elegant:

 • Aruncați frigiderul mare încorporat. Deși în aspect nu este în afara stilului general al bucătăriei, zona utilă din interior este foarte mică. Prin urmare, este mai bine să alegeți camere compacte, dar spațioase.
 • În locul unei plită mare, alegeți un aragaz cu două arzătoare.
 • Nu renunțați la cuptor, gătirea uneori în cuptor ușurează viața. Dar renunțați la cuptorul cu microunde, în schimb, reîncălziți mâncarea din cuptor.

Apartamentele de 43 de metri pătrați. m și 45 de metri pătrați. m deja au unde să călătorească. În această zonă puteți găzdui toate zonele funcționale necesare pentru familie. Aceasta este o cameră de zi, o sală de mese, un dormitor, o cameră pentru copii și, eventual, un studiu. Izolați o cameră mare poate fi folosind gips-carton. Dar în acest caz va fi dificil să demontați peretele fals, deci, dacă zonarea este necesară doar pentru o perioadă scurtă de timp, atunci este mai bine să alegeți ecrane sau rafturi cu rafturi prin raft.

Pe o suprafață de 60 de metri pătrați. m și 70 de metri pătrați. m poate găzdui trei camere complete și o cameră de zi cu bucătărie. Apartamentul este de 50 de metri pătrați. Acest lucru este de asemenea posibil, doar toate zonele vor fi mai mici. Dar, în acest caz, este necesar să abandonăm tehnicile standard și să găsim soluții originale.

Caracteristici de design

Unul dintre punctele-cheie în amenajarea apartamentului - alegerea culorii de conducere. Interiorul întregului apartament ar trebui să fie armonios, iar toate zonele și camerele ar trebui să fie combinate unul cu celălalt.

Există câteva reguli de bază atunci când proiectați un apartament:

 • Combinați mai multe nuanțe.Dacă utilizați o singură culoare, interiorul va fi plictisitor și neinteresant. Dar culorile alese ar trebui să se completeze perfect. Și nu utilizați mai mult de trei culori în aceeași cameră.
 • Pictura peretilor este considerata o optiune bugetara pentru decorarea unui apartament, dar arata simpla si gustoasa. Puteți alege o culoare neutră și, ca element decorativ, puteți plasa fotografii frumoase sau picturi de familie frumoase.
 • Mono-ul interior folosește doar o culoare saturată contrastantă, în timp ce ar trebui să fie folosit local și ca un accent. O abundență de culori strălucitoare vă va împiedica să vă relaxați. În plus, nuanțe cum ar fi roșu, portocaliu, negru, visiniu și alte culori strălucitoare se vor plictisi repede și se vor plictisi. Dar dacă, la urma urmei, există dorința de a face interiorul original și îndrăzneț, este mai bine să folosiți accente luminoase în mobilier, textile, imagini și decor.
 • Un apartament mic este mai bine de emis în culori luminoase. Nuanțele de gri, bej și alb vor extinde vizual spațiul. Și alegeți o nuanță mai ușoară pentru plafon: după cum știți, plafonul alb creează efectul unei camere spațioase.

Puteți adăuga contrast și dinamism cu o combinație de culori diferite. Cu decor alb-negru, apartamentul nu arata supraincarcat, dar are un aspect liber si spatios.

 • Coridorul merită nu numai frumos, ci și practic. Pantofii murdari de stradă pot murdări accidental tapet frumos frumos. Dacă totuși doriți să utilizați nuanțe luminoase în interior, atunci nimic mai bun decât o cărămidă sau o piatră artificială este imposibil de imaginat. Aceasta, desigur, nu este o opțiune foarte ieftină pentru decorarea pereților, dar neobișnuită. Și pe lângă faptul că piatra arată într-un interior modern este foarte elegantă și potrivită, este, de asemenea, ușor de curățat și nu se teme de umiditate.

Dar regulile pentru proiectarea studioului și un apartament spațios de trei camere sunt diferite.

studio

Proprietarii apartamentelor cu o cameră, de regulă, sunt cupluri căsătorite cu copii. Iar întreaga dificultate constă în aranjarea zonelor funcționale pentru fiecare membru al familiei pe o piață mică. Este necesar să alocăm un loc de muncă, odihnă, jocuri și somn.

Există două opțiuni pentru decorarea unui apartament cu o cameră într-o casă:

 • combina livingul si dormitorul intr-o singura camera;
 • utilizați bucătăria ca o sufragerie.

Cu toate acestea, unele aspecte au permis creșterea spațiului de locuit în detrimentul loggiei. În acest fel puteți extinde spațiul. Aceasta este o opțiune foarte profitabilă.

Dacă combinați un balcon cu o cameră, puteți aloca spațiu liber pentru un studiu sau o zonă de agrement, lăsând în același timp spațiu pentru un sistem de stocare spațios. Și dacă combinați balconul cu bucătăria, atunci zona de luat masa poate fi scos din bucătărie și puteți seta o masă mare pentru mese de familie și recepție.

Ce să caute atunci când repararea unui apartament cu o cameră:

 • Este necesar să se efectueze zonarea apartamentelor și să se determine unde va fi zona comună și unde va fi intimă. Pentru împărțirea unei încăperi, rafturi, rafturi stivuite, ecrane sau mobilier sunt perfecte.
 • Mobilier compact și transformator - un atribut necesar pentru fiecare familie, care este forțată să se agite într-un apartament mic. Dulap încorporat, canapea extensibilă, masă de consolă - acesta este un real trebuie să aveți.
 • Proiectanții recomandă abandonarea mobilierului unghiular voluminos în favoarea mobilierului cu forme rotunjite în tonuri monocrome cu o cantitate minimă de decor. Și este mai bine să abandoneze scaunele, ocupă mult spațiu și arată foarte greoi și greu în interior. În schimb, este mai bine să folosiți scaune moi și bureți.
 • Și nu ar trebui să aveți mobilier de-a lungul pereților, este mai bine să utilizați centrul camerei, împărțind spațiul în mai multe zone.
 • De asemenea, un podium va ajuta la împărțirea camerei - pentru aceasta puteți ridica una dintre zone pe trepte și puteți folosi o structură armată cu o podea de ridicare sau sertare ca sistem de stocare.
 • Iluminarea într-o zonă mică ar trebui să fie gândită cu grijă. Este mai bine să alegeți lămpi încorporate în lămpi încorporate în tavan pentru iluminare generală și lămpi de podea și lămpi de perete pentru individ.
 • Cea mai importantă sarcină într-un apartament cu o cameră este ascunderea zonei de dormit de la ochii curioși. Este necesar să alocați în prealabil un loc pentru un pat dublu, deoarece este mai convenabil să vă relaxați și să dormiți suficient pe o saltea ortopedică și nu pe o canapea extensibilă. Izolați zona de dormit va ajuta la lumină, dar perdele groase sau uși glisante.

Garsoniere

Apartamentele moderne de studio din clădirile noi sunt ideale pentru persoane singure și cupluri energice. Nu există nici o diviziune în hol, bucătărie și cameră - întregul apartament este un singur spațiu deschis. Dar chiar și un apartament de clasă economică poate fi făcut confortabil, confortabil și elegant.

Unii cred că datorită lipsei pereților și partițiilor este dificil să se creeze un interior perfect, dar este mai ușor să se facă un spațiu liber și confortabil pentru un stil de viață mai potrivit.

Interiorul ales corespunzător vă permite să echipați un apartament nu numai confortabil, ci și atractiv:

 • Principala regulă este minimalizarea. Cele mai mici bucăți de mobilier vor fi în apartament - mai mult spațiu liber. Sarcina principală nu este de a distruge și de a supraîncărca camera.
 • Elementele mai putin decorative, tablourile - cu atat apartamentul mai atractiv arata. Totuși, în interior sunt necesare pete luminoase, ca decor, puteți alege autorul unei forme de lampă neobișnuite sau mobilier luminos.
 • Imaginea de fundal fără o imagine și suprafața oglindă a dulapului încorporat vor adăuga vizual câțiva metri pătrați.
 • În cazul în care apartamentul are un balcon, potențialul său ar trebui să fie utilizat la maxim. De exemplu, este posibil să dotați un studiu, o zonă de ceai sau o cameră de odihnă. Și este, de asemenea, posibilă dotarea unei loggii mari cu un sistem de stocare spațios.
 • Un rol important în expansiunea vizuală a spațiului are o fereastră: dacă abandonați perdelele obișnuite în favoarea jaluzelelor sau perdelelor luminoase, puteți transforma în mod semnificativ camera.
 • Zone separate funcționale pot fi selectate cu ajutorul tapetului, mobilierului, ecranului sau podelei și tavanului de diferite nivele.
 • Mobilierul din studio ar trebui să fie compact și spațios. Aruncați vestiarele și dulapurile în favoarea unor dulapuri înalte încorporate cu uși oglinzi. Un set de bucătărie cu sertare cu balamale crește cu 20 de centimetri și se ridică direct la tavan. În acest fel, puteți să scăpați de aglomerație la nivelul superior al dulapurilor, precum și să utilizați centimetri suplimentari cu beneficii.
 • Plafoanele mici nu ar trebui să fie supraîncărcate cu structuri complexe cu mai multe niveluri. Este mai bine să spălați tavanul în alb sau să instalați plafoane lucioase întinse. Ele vor crea efectul de spațiu și iluzia de înălțime, și chiar ascunde neregulile.
 • Apartamentul de studio nu tolerează un dezastru, nici un element lăsat din loc, mâncăruri murdare în chiuvetă sau haine de pe scaun imediat prinde ochi. Prin urmare, pentru a menține ordinea într-un mic apartament este necesar zilnic.

BRS

Apartamentele cu trei camere, de regulă, dobândesc familii mari cu venituri medii. Proprietarii unor astfel de apartamente sunt mai norocoși - există încă două încăperi pentru a-și implementa ideile.În acest caz, este important să se țină seama de interesele tuturor membrilor familiei. Ar putea fi necesar să se echipeze o cameră separată pentru copii, un studiu, un dormitor confortabil pentru părinți și un loc pentru primirea oaspeților.

 • În sufragerie poți să-ți arăți imaginația, să dai frâu liber sentimentelor. Decorați peretele în culori vii sau puneți o canapea mare de culoare.
 • O soluție excelentă, în cazul în care aspectul apartamentului permite, de a combina camera de zi și bucătăria, astfel încât să puteți obține o cameră spațioasă mare. În același timp, diferite zone pot fi aranjate diferit într-o combinație de culori contrastante.
 • Nursery nu ar trebui să facă în culori strălucitoare și pestrițe. Este important să ne amintim că un copil din această cameră nu numai că va juca, ci va învăța și să se odihnească. Culorile saturate pot afecta concentrarea. Prin urmare, este mai bine să alegeți nuanțe liniștite, dar nu plictisitoare: liliac pal, albastru, violet, galben pal și așa mai departe. Accentul de culori poate fi punctat: puneți un covor frecat pe podea, plasați un om otoman.
 • Nu agitați ferestrele cu perdele mari ale volumului, cu excepția faptului că interiorul nu este decorat în stil baroc. Ele fac ca camera să fie mai greoaie și mai puțin atractivă.Și chiar și cu ferestre panoramice trebuie să fii atent.

Este mai bine să alegeți draperii groase și concise și tul transparent de lumină. Deci, puteți crea în orice moment o atmosferă întunecată în cameră și în timpul nopții închideți recenzia apartamentului către vecinii sau trecătorii curioși.

Idei frumoase în interior

Înainte de a realiza un proiect de proiectare și începerea reparației, ar trebui luate în considerare exemplele gata de decorare a apartamentelor.

Într-o cameră mică nu ar trebui să fie colțuri întunecate.astfel încât să se gândească la iluminat în apartament în avans în faza de planificare a apartamentului. Pentru o cameră mică, este mai bine să alegeți plafonul încorporat în lămpi sau panouri individuale, pentru a completa cu o lampă de podea, o lampă de masă sau o lampă de masă. Și pentru o cameră mare, puteți alege un candelabru de tavan, care poate fi, de asemenea, combinat cu succes cu surse individuale de iluminat.

Pentru a obține efectul expansiunii vizuale a spațiului, ar trebui să schimbați ușile obișnuite la ușile glisante, ca un dulap și, unde puteți, să le eliminați cu totul. Ușile pot fi întotdeauna deschise și închise atunci când este necesar să se creeze o atmosferă intimă retrasă.

În locul tapetului obișnuit, puteți utiliza tencuiala decorativă, cu care puteți crea modele și desene neobișnuite și unice. În plus, astfel de ziduri pot fi curățate de praf și murdărie cu o cârpă umedă.

Wall murale cu perspectiva poate înșela mintea noastră și a lovit oaspeții. Un astfel de zid nu va trece neobservat și va fi mereu captivant.

În camera de zi trebuie să existe o canapea mare spațioasă. Și dacă dimensiunea camerei permite, puteți adăuga o suprafață moale cu un scaun sau un pouf. De asemenea, masă de cafea necesară.

În cazul în care camera este mică, atunci puteți alege o masă de transformare, care se transformă cu ușurință într-o masă mare de luat masa.

Conducte ascunse și alte comunicații în baie arată foarte elegant și modern. De asemenea, în toaletă puteți instala o toaletă fără cisternă cu un buton în perete.

Pentru a face bucătăria aproape invizibilă într-un mic apartament studio, alegeți o suită care să corespundă culorii podelei și pereților. Și, dacă este posibil, eliminați mânerele din exterior ale sertarelor și ușilor sau alegeți accesorii foarte mici și necorespunzătoare.

În detaliu despre cum să faceți un design interesant și competent al apartamentului, veți învăța din următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor