Designul unui apartament cu o cameră: exemple de design interior

Apartamentul cu o cameră are nevoie de un aspect bine gândit, pentru că în caz contrar nu există nicio modalitate de a economisi suficient spațiu liber pentru toate lucrurile necesare. Chiar și cel mai mic apartament poate fi amenajat astfel încât toți membrii familiei să poată trăi confortabil în el.

Caracteristici ale planificării

Planificarea sofisticată este ceea ce face un apartament confortabil. Depinde de numărul de metri pătrați pe care îl aveți.

Khruschovka

Casele lui Hrușciov au apărut în țările fostei Uniuni Sovietice, sunt o locuință de tip mic și constau dintr-un set minim de premise care este necesar pentru viața umană. Aceasta este o bucătărie, cameră principală, baie combinată, balcon, în unele cazuri și o cămară.Toate aceste camere împreună ocupă mai puțin de treizeci de metri pătrați. Dar chiar și aici poți aranja tot ce ai nevoie.

Aproape de intrarea în aceste apartamente, de regulă, există un coridor mic. De cele mai multe ori în ea nu există nici un loc pentru a pune un dresser sau un caz, există doar spațiu liber în cazul în care este posibil pentru a scoate pantofi. Tot ce se poate face aici este să atârni o oglindă și să pună rafturi pentru pantofi sau pentru un cuier. Dacă există un dulap în apropiere, puteți păstra pantofi sau îmbrăcăminte exterioară în ea. Puteți pune un puff multifuncțional lângă intrare, în interiorul căruia există un loc pentru a stoca lucruri (o umbrelă, o geantă de cumpărături). Același scaun poate fi folosit ca scaun moale pentru a schimba pantofii.

Sala în Hrușciov sau "brezhnevka" poate fi dreptunghiulară, pătrată. În funcție de geometria sa, alegeți mobilierul care vă place cel mai bine. Într-o cameră puteți aranja mai multe zone funcționale de care aveți nevoie.

Din tot excesul va trebui să renunțe. Detaliile decorative și rafturile cu lucruri neutilizate în interiorul unui apartament mic sunt inutile.

Aproape fiecare hostess visează la o bucătărie spațioasă.Aș dori să se potrivească cu un set cu cască, o zonă de luat masa, lăsând în același timp spațiu pentru libera circulație. Într-un mic de dimensiuni Hrușciov întruchipează un proiect interesant este destul de posibil, dacă utilizați tehnicile de designeri cu experiență. Spațiul de bucătărie este de obicei numai 6 pătrate, deci trebuie să utilizați mobilier multifuncțional și aparate încorporate. aici Transformarea meselor, a blaturilor de pliere, a rafturilor suspendate și a scaunelor confortabile va fi utilă.. Utilizați tot spațiul posibil. Dacă este necesar, puteți folosi chiar și un pervaz (de exemplu, acesta poate fi transformat într-o zonă de luat masa sau într-un loc pentru a stoca vase).

Un studio

O opțiune mai modernă este un apartament studio. Dimensiunile sale sunt mai mari, iar aspectul deschis este mai convenabil. Dimensiunea studiourilor moderne este de 33 - 37 de metri pătrați. m. Dacă ați cumpărat un apartament cu un astfel de plan, ar trebui să apară probleme cu aranjamentul acestuia. Proprietarii de odnushek obișnuit vor fi mulțumiți de faptul că un apartament simplu poate fi transformat într-un studio. Este suficient să demolați unul dintre pereți, care nu este un transportator, astfel încât să puteți combina bucătăria și camera principală.

Studiourile sunt funcționale și moderne. Ele pot fi decorate în moduri diferite, profitând de acest aspect.

Camera de zi cu bucătărie poate fi combinată cu o zonă de luat masa. Este logic să folosiți o masă cu scaune sau o bară ca separator pentru două zone.

Camera principală este imediat un dormitor și o cameră de zi. Patul poate fi întotdeauna separat cu un ecran sau cu o partiție scăzută care se potrivește stilului. Îți poți întoarce spatele la canapeaua ei. Se va folosi simultan pentru primirea oaspeților, separând o zonă de alta.

În zona de oaspeți, în plus față de canapea, este indicat să puneți câteva scaune sau capsule moi. Nu vor ocupa prea mult spațiu, dar pot fi folosite pentru a se putea așeza câțiva oaspeți. În exterior, zona de oaspeți din dormitor poate fi separată și folosind un covor colorat pe podea. Poate fi rotund, patrat sau dreptunghiular. Ca parchet este adecvat parchet simplu.

În studio, puteți aloca spațiu pentru zona de lucru. Acest lucru este important în special dacă lucrați acasă sau sunteți implicat în orice tip de creativitate. Cea mai bună opțiune este de a transforma pervazul ferestrei într-o alternativă la spațiul de lucru.Pe peretele de lângă pervazul ferestrei există un loc pentru agățarea rafturilor sau a dulapurilor închise.

Nu uitați de prizele necesare dacă ați instalat un laptop pe pervazul ferestrei.

Deseori proiectele de clădiri noi cu un apartament studio sunt completate de o mică loggie. Dacă aveți o astfel de casă, utilizați acest spațiu cu înțelepciune. În spațiul loggiei, puteți stoca schiuri sau tije de pescuit, puteți amenaja o grădină de iarnă sau o zonă de lucru. Pentru a face acest lucru, va trebui să izolați loggia și să puneți ferestre bune pe ferestre.

Studiouri - apartamente care au apărut pentru prima dată în Europa. Prin urmare, designul lor este diferit de ceea ce am văzut în spațiul post-sovietic. Cel mai adesea în astfel de încăperi sunt ziduri ușoare, ferestre mari și multe surse de lumină. În designul lor, se preferă direcții stilistice precum minimalism, loft, grunge.

Apartament mijlociu

Este mult mai convenabil să vă ocupați de camere spațioase cu un dormitor. Apartamente în 38 de metri pătrați. m. va fi suficient pentru o viață confortabilă. Dacă utilizați trucuri simple, selectați culorile potrivite și elementele decorative, apartamentul va părea mai vizibil.

În cazul în care în planificarea apartamentului au fost făcute nișe, ele pot fi separate printr-un ecran sau o partiție, utilizată ca loc pentru mobilier încorporat.

Hostesses va iubi ideea de a transforma o nișă într-un dulap și de a stoca stocurile de alimente acolo. Modașii își pot face visul real și pot folosi și alte paturi ca o sală nouă. Deși se va dovedi a fi destul de mic, există un loc aici pentru haine și pentru încălțăminte. Dacă separați o nișă de camera principală cu ajutorul unei uși și nu a unui ecran, ar trebui să atârniți o oglindă pe ea, privindu-vă, puteți evalua aspectul.

Bucătăria unui astfel de apartament are o dimensiune mai mare decât clasicul Hrușciov. În acesta puteți aranja un set complet de bucătărie și tot ce aveți nevoie pentru a crea capodoperele culinare atunci când vă pregătiți. Acesta poate fi un cuptor, cuptor cu microunde, multi-aragaz, diverse combine. Totul depinde de nevoile dvs. de gătit.

În clădirea nou construită a panoului, baia poate fi separată. Mulți preferă camerele combinate, considerându-le mai practice. Dacă locuiți singur sau cu cealaltă jumătate, opțiunea cu o baie combinată va fi mult mai convenabilă. Puteți pune o cadă mai mare, puneți o cabină de duș.În baia spațioasă, combinată cu o toaletă, există un loc pentru mașinile de spălat.

Există apartamente spațioase cu mansardă sau balcon mare. În acest caz, spațiul suplimentar suplimentar poate fi folosit și ca dormitor. În ea puteți să vă relaxați, să vă plasați copilul sau oaspeții, dacă este necesar. Într-un astfel de apartament cu o cameră, o familie de trei sau patru persoane poate trăi confortabil.

jacheta pierde copilului

Un alt tip de apartamente cu un dormitor care merită atenție sunt așa-numitele basmatițe. Dimensiunea unor astfel de odnushek, de regulă, nu depășesc 38 de metri pătrați. Vesta este un apartament îngust în care o cameră intră în alta. Lângă intrare este un coridor, ușile din care conduc de o parte în sufragerie, iar de la cealaltă la bucătărie sau baie.

Toate camerele din acest apartament sunt destul de înguste. Prin urmare, este necesar să selectați mobilierul adecvat care să nu ocupe pasajul și să ascundă spațiul liber. Alegeți dulapuri înguste, paturi compacte, blaturi de lucru pliabile. Puteți ocupa întregul perete, de exemplu, puteți agăța dulapuri de perete sau rafturi deasupra mesei și canapelei, și puneți patul pe podium cu goluri înăuntru.În interiorul acestui podium puteți să pliați lenjeria de pat, hainele și alte lucruri de care aveți nevoie în viața de zi cu zi.

În grădiniță, puteți pune un pat cu mai multe etaje sau un pat de mansardă, sub care există un loc pentru o masă sau o cutie cu jucării. Dacă un adult trăiește singur, patul de mansardă poate fi folosit în locul modelului clasic. Va dura mai puțin spațiu. Principalul lucru este să alegeți modele durabile care nu sunt concepute pentru un copil, ci pentru un adult care să poată rezista greutății sale.

Apartamentul este de 45 de metri pătrați. m

Dacă sunteți norocoși și locuiți într-o cameră destul de spațioasă, nu va trebui să salvați contoarele gratuite. Într-un astfel de apartament poate trăi o persoană sau întreaga familie. Dacă locuiți cu un copil sau părinți vârstnici, puteți construi un perete suplimentar și împărțiți o cameră în două.

Zonarea spațiului

Indiferent de mărimea apartamentului tău, împărțiți camera în zone este întotdeauna profitabilă. Puteți face acest lucru în moduri diferite.

Utilizați lumina

Mai întâi, puteți selecta zone individuale cu ajutorul luminii. Lumina puternică este utilizată în zonele de lucru, de exemplu, în bucătărie, lângă un computer sau în cazul în care sunteți implicat în lucrul cu ace. În locurile de odihnă, puteți folosi o lumină difuză moale, care nu vă va deranja să vă relaxați.În orice apartament ar trebui să folosiți diferite tipuri de iluminat pentru confortul dumneavoastră.

Separarea culorilor

O altă tehnică populară folosită de mulți designeri este folosirea diferitelor culori și a nuanțelor lor. În apartamentele cu un singur dormitor se folosesc adesea culori deschise: nuanțe de bej, albastru, roz, gri sau alb. Culorile saturate luminoase sau întunecate sunt folosite pentru plasarea accentelor. De exemplu, puteți separa locul de dormit pentru părinți din zona de dormit a copilului prin evidențierea peretelui de lângă leagăn cu tapet luminos, cu o imprimare originală și colorată.

Niche și partiții

O modalitate mai convenabilă de a împărți spațiul în zone separate este utilizarea unor nise și partiții diferite. Pentru a separa o parte dintr-un apartament sau cameră de alta poate fi o nișă translucidă, o canapea masivă sau un raft larg. Ecrane și partiții sunt realizate din materiale diferite. Cel mai mult optiunile interesante sunt facute din sticla, lemn, metal și textile. Ceea ce alegeți depinde de preferințe, precum și de stilul în care se face interiorul camerei, ce detalii îi lipsește.

Plasarea mobilierului

Pentru o familie cu un copil sau doi copii, este important să aranjați mobilierul corect. Dacă mai multe generații trăiesc într-un apartament cu o cameră, atunci trebuie să evitați tot ceea ce este de prisos, inclusiv partiții și ecrane, preferând zonarea simplă a spațiului utilizând mobilier funcțional. De exemplu, puteți experimenta cu o zonă pentru copii prin înconjurul unei părți a camerei cu o pat de copil cu jucării moi. Acestea vor separa simultan o parte a camerei de alta si vor servi ca decor pentru camera. Pentru a separa o parte din cameră de celălalt, utilizați dulapuri. Acestea pot fi piept de haine, rafturi sau alte lucruri necesare. O astfel de partiție nu numai că va împărți camera, ci va servi și ca un loc pentru a stoca lucruri care, de obicei, se aglomerează în spațiul din jur.

Stiluri populare

Pentru a proiecta un apartament cu o cameră, puteți alege un stil obișnuit și le puteți lipi în fiecare cameră (bucătărie, baie, hol, coridor, cameră) sau experimentați, încercând să aranjați fiecare cameră într-o altă direcție.

minimalismul

Cei care locuiesc în apartamente mici sunt capabili să aprecieze stilul minimalismului.Este bun pentru că economisește spațiu liber în apartament. Dacă urmați regulile acestui stil, în apartament va exista doar acel minim necesar de lucruri de care aveți nevoie pentru o viață confortabilă. De fapt, de aici numele stilului.

Apartamentele concepute în acest fel nu vor face apel la colectionari avid. Ei sunt cu siguranță apreciați de cei cărora le place să aibă în cameră, în loc de o cantitate imensă de mobilier și dulciuri decorative, erau doar lucruri utile. În bucătărie, în acest stil este suficient să puneți un set, o masă cu scaune și echipamentul necesar. Și în camera de zi - o canapea sau un pat, un piept de sertare și o masă de cafea.

În camera stilului minimalist este logic să folosiți mobilier practic și confortabil (toate tipurile de transformatoare, blaturi de lucru pliabile). În același timp, mobilierul este adesea o piesă de artă mobilier. De exemplu, poate fi o masă de cafea sub formă de acvariu sau o canapea, cu rafturi încorporate în spatele acesteia. Imaginația designerilor este nelimitată, astfel încât apartamentele moderne pot fi decorate cu lucruri noi care devin doar mai practice și mai funcționale.

scandinav

Un alt stil frumos este scandinav.Are multe asemănări cu minimalismul: utilizarea culorilor deschise în decor, lemn natural și sticlă în toate încăperile, un minim de mobilier. Această direcție diferă de minimalism prin faptul că există mai multe detalii în ea care creează confort. Stilul a venit la noi din Scandinavia rece, deci în camera principală, hol, bucătărie, hol Ar trebui să existe o mulțime de lumină naturală. Pentru a transmite atmosfera dorită, trebuie să utilizați covoare stilizate ca piei de animale, plante vii în cuve, mese și vestiare din lemn natural. Aceste detalii simple vă vor permite să vă simțiți uniți cu natura.

clasic

Elementele clasicului, neoclasic, clasicismul pot fi folosite în proiectarea unui apartament cu o cameră. Acest stil este caracterizat prin utilizarea de mobilier masiv cu decor elegant și decor, stuc de ghips pe tavan, candelabre de cristal. Nu ar trebui să evitați acest lucru, dacă suprafața apartamentului permite. Alegeți cele mai interesante și necesare detalii care vă vor decora camera. De exemplu, un pat larg și mese îngrijite pentru dormitor, o masivă masă de stejar pentru zona de lucru, covor moale, o oglindă într-un cadru aurit.

Provence

Stilul Provence care a venit la noi din Franța poate fi numit lumină și aerisită. Aceasta este o direcție interesantă, combinând elemente de stil clasic și scandinav. Se caracterizează prin utilizarea culorilor luminoase, a luminii moi și a modelelor florale. Mulți oameni cred că stilul Provence este potrivit doar pentru casele de țară, dar veți fi plăcut surprinși dacă folosiți elementele sale într-un apartament modern cu un dormitor. Va fi confortabil, spațios și luminos. Stilul Provence este grozav pentru decorarea bucătăriei și a patului, a băii și a coridorului. Oriunde puteți folosi tehnicile stilistice de bază. Se caracterizează prin mobila ușoară, marea soarelui.

pod

Această direcție a venit la noi din America, unde a fost deosebit de populară la mijlocul secolului trecut. Pentru a crea un loft de stil interior nu va trebui să vă deranjez prea mult. Apartamentele în acest stil seamănă cu spații goale semi-abandonate. În interior sunt adesea ziduri goale de cărămidă brută, beton, lustruite în mod obișnuit candelabrele și cablajele care ies din pereți. Toate acestea nu pot fi numite defecte, deoarece aceste detalii dau atmosfera camerei.

Stilul Loft este cel mai potrivit pentru studiouri moderne, deși în apartamentele obișnuite puteți pune câteva idei de bază. De exemplu, puteți pune mobilier din piele, rafturi de casă sau mese de cafea, puteți decora camera cu aparate moderne, lămpi metalice și alte lucruri care sunt potrivite în stil. Decorațiuni ar trebui să fie scumpe, în timp ce decorațiunile de perete pot arăta oarecum neglijate și neglijente. Ferestrele sunt diferite în măsura în care sunt mari: prioritatea este panoramică, fără perdele.

Desigur, nu toate tendințele stilistice existente, dar stilurile enumerate mai sus sunt cele mai des utilizate în proiectarea apartamentelor cu o cameră, pentru a economisi spațiu și a crea o atmosferă confortabilă.

Reparatii si design interior

Pentru ca sălile să fie confortabile, trebuie să gândiți aspectul corect, să alegeți mobilierul potrivit și să faceți reparații: camera trebuie să satisfacă toate nevoile dvs. Dacă apartamentul este în ordine și totul îți convine, poți face un lifting facial. În caz contrar, gândiți-vă la reparații globale. Acest proces începe prin înlocuirea vechilor comunicații.În această etapă, ar fi trebuit să vă gândiți deja la proiect, astfel încât să știți unde să amplasați prizele și candelabrele. Ar trebui să fii confortabil și luminos în apartamentul tău.

Următoarea etapă este alinierea podelei și pereților. Numai prin pregătirea corespunzătoare a tuturor suprafețelor, puteți lipi tapetul sau puteți decora pereții cu alte materiale pentru a fi satisfăcuți de rezultatul final. Dacă aveți nevoie de nișe, le puteți crea în acest stadiu. Același lucru este valabil și pentru toate tipurile de partiții. Tratezi toate zidurile și suprafețele cu chit, pentru a obține pereți perfect netedi.

Apoi, puteți trece la repararea cosmeticelor. Consta in finisarea peretilor, plafoanelor, ferestrelor si a altor suprafete. Această etapă este principala, determină ce va fi interiorul apartamentului dvs. Gândiți-vă la design la cel mai mic detaliu, luând în considerare dacă culorile și materialele alese de dvs. sunt combinate unul cu celălalt, indiferent dacă reusiți să faceți ideea de proiectare o realitate. Când totul este gata, puteți proceda la curățarea și aranjarea mobilierului. Ar trebui să fie o adăugare organică la interior și nu doar să umple spațiul existent.

Soluții de culoare

Alegerea culorii pentru spațiul de design - o decizie individuală. Nuanțele selectate ar trebui să fie și combinate între ele. Într-un apartament cu o cameră mică nu trebuie să folosiți culori prea întunecate. Același lucru este valabil și pentru abundența culorilor strălucitoare. Fotografiile nu mai sunt incluse în accente. În mod tradițional, camera este luminată. Poate fi bej, cafea, maro deschis, roz sau alte culori pastelate.

Camerele în culori luminoase pot fi completate cu mobilier mai întunecat, textile sau detalii decorative. Nu este necesar să urmați aceste reguli dacă nu aveți un apartament deosebit de mic. Interiorul în culoarea întunecată pare neobișnuit și de multe ori luxos. Mai ales dacă lucrați cu astfel de direcții stilistice, cum ar fi clasicul sau barocul.

Idei de proiectare

Dacă încă vă îndoiți că într-un apartament cu o cameră vă puteți găsi un loc pentru tot ceea ce aveți nevoie, exemple de imagini finite vă vor ajuta să vă luați la revedere de la îndoială.

Pentru o familie tânără

Prima opțiune este un apartament luminos și confortabil pentru un cuplu tânăr cu un copil. Camera este împărțită în două zone principale: un adult, care, de asemenea, servește ca dormitor, un oaspete, o pepinieră, în cazul în care este situat un leagăn îngrijit.Ambele părți ale camerei sunt realizate în tonuri albe și verzi și separate de o perdea subțire. Deși culorile și materialele sunt identice, zonele diferă una de cealaltă. Camera pentru copii este decorată cu picturi drăguțe care atrag atenția copilului și a oricui intră în cameră. În partea principală a livingului există o canapea pliantă confortabilă, decorată cu perne și mese.

Toate articolele decorative sunt situate pe rafturi, mese pot fi folosite în viața de zi cu zi, punându-le tăvi, cani de cafea, ceai sau echipamente pliabile. Decorul de pe rafturi nu este atât de mult, toate detaliile ajută la oferirea individualității camerei. O privire la rafturi este suficientă pentru a înțelege modul în care oamenii trăiesc în acest apartament. Candelabrul central suspendat este utilizat ca dispozitiv de iluminat. Deoarece există prize în apropierea mesei de colț, puteți conecta întotdeauna o lumină de noapte, care va avea loc lângă canapea. Verde perdele și flori proaspete pe fereastra anima interiorul.

Contra interior

Cel de-al doilea exemplu pare mai potrivit pentru un cuplu de burlaci sau fără copii. Principalele culori folosite în proiectarea camerei sunt destul de agresive. Este roșu și negru.Dar camera nu pare sumbra, datorită fundalului alb și bucătăriei strălucitoare. Toate culorile folosite sunt clasice care nu sunt depășite și armonizează perfect unul cu celălalt.

Mobilierul este la fel de modern posibil. Zona de relaxare se distinge printr-o canapea confortabilă, completată de o masă întunecată. Nimic inutil, in acelasi timp exista tot ce aveti nevoie pentru o odihna confortabila sau intalniri cu prietenii. Bucătăria are spațiu de lucru și spațiu pentru luat masa. În centru se află o masă înconjurată de scaune confortabile. Toate echipamentele necesare sunt construite și nu ocupă spațiu liber.

Cuibul confortabil

Cel de-al treilea exemplu este un apartament, de unde suflă cu căldură și confort. Designerii au reușit să creeze o astfel de atmosferă datorită utilizării unei nuanțe calde de maro. Tonul este bine combinat cu elementele întunecate ale situației, precum și cu fondul deschis al stilului. Camera este împărțită în două zone cu ajutorul unui raft mic, cu multe compartimente.

Mai aproape de fereastră și bateria este un pat - un pat confortabil larg. Este făcut din același material ca biblioteca. Pe partea de sus a patului este un covor carouri. A doua zonă este mai rece.Principalul detaliu care atrage imediat atenția este o canapea largă și deschisă. Este decorat cu perne decorative și ocupă aproape tot spațiul liber. Este inclusă și o masă otomană de aceeași culoare.

Confortul acestei zone adaugă un covor în diamant gri-negru cu inserții albe. Camera are o mulțime de lumină naturală, deoarece fereastra este largă, iar perdelele sunt luminoase. În plus, există surse de lumină artificială: candelabru central central și lampă de birou într-un stil minimalist. Lumina de fundal se află pe bibliotecă, dacă este necesar, poate fi rotită în direcții diferite, iluminând spațiul în care vă aflați.

În camera de zi

Urmărind designul acestui apartament, designerii au fost inspirați de stilul de design scandinav. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece camerele sunt destul de mici, trebuie să încercați din greu pentru a le face mai vizuale. Dar designerii au reușit. Culoarea principală este albă. El este prezent pe pereți, pe podea, pe tavan. Numai unul dintre pereți este decorat cu panouri din lemn, dar acest lucru nu strică impresia de ansamblu. Dimpotrivă, face ca interiorul să fie mai simplu și mai confortabil.

Este un perete decorat pe perete care unește spațiul de bucătărie din camera de zi. Pe de altă parte, sub același perete există un spațiu de lucru cu o masă de lemn și un scaun pe roți. Sub peretele opus se află o canapea întunecată. Se remarcă pe un fundal ușor, dacă este necesar, poate fi folosit ca un pat confortabil. Alături de canapeaua de pe podea este un covor cu forme geometrice de diferite nuanțe de maro. Este practic și frumos.

Separă cele două zone principale ale unei mici partiții, care este completată de o perdea. Paharele cu culoarea cafelei reprezintă o altă descoperire interesantă a designului, deoarece arată foarte bine pe fundalul panourilor de lemn de o nuanță similară. Există o mulțime de dispozitive de iluminat aici. Acest bec cu diode de-a lungul tavanului și o lampă de perete. Fereastra largă este ascunsă în spatele unui strat subțire de tul translucid.

Datorită utilizării culorilor luminoase în combinație cu o cameră luminoasă de iluminare vizuală pare mult mai mare și mai frumoasă.

Dacă locuiți într-un apartament cu o cameră sau planificați doar să vă mutați, puteți folosi sugestiile sugerate sau puteți fi inspirat de interioarele gata făcute atunci când vă proiectați casa.Planificarea corespunzătoare, alegerea culorilor potrivite și iluminatul bun vor face apartamentul dvs. odnushku, care va fi frumos să reveniți și să aduceți oaspeților.

Alegeți materiale pentru a se potrivi cu o stare. În alegerea acordați atenție practicității și durabilității.

Citiți mai multe despre designul unui apartament cu o cameră în stil "scandinav", vezi mai jos.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor