Subtilitățile designului unui mic salon de 17 piețe

Camera principală în orice apartament, în interiorul căruia se manifestă gusturile și interesele proprietarilor, desigur, sufrageria. Dacă nu îi acordați suficientă atenție, ea se poate transforma dintr-un loc de unificare a familiei într-o sursă de contenție și tensiune.

Această întrebare devine o problemă dacă camera noastră de zi este o cameră standard de 17 paturi în multe case.

Caracteristici speciale

În casele de panouri din clădirea veche, camera de zi este un loc unde limitările spațiului necesită o soluție completă a tuturor sarcinilor funcționale și de proiectare:

 • cameră de 17 mp. m este dificil să se reprogrameze datorită bucătăriei, care este, de asemenea, mică;
 • proiectul "brezhnevka", deși a devenit mai modern, dar aspectele tipice au rămas practic la fel ca și cele ale "Hrușciovului";
 • designerii și designerii trebuie să caute soluții diferite pentru a oferi unui astfel de living un design de diferite stiluri. Trebuie să spun că de cele mai multe ori reușesc.

zonare

Căutarea unor tehnici care să permită transformarea a 17 metri pătrați într-o cameră de zi, într-un stil modern sau chiar într-unul clasic, uneori duce la decizia de a manipula pereții, îndepărtându-i complet sau parțial de apartament, lăsând doar gardurile pentru dormitor.

În același timp, dezvoltând proiecte reale care combină o sufragerie cu o bucătărie, trebuie să ne amintim că nu este întotdeauna posibilă obținerea permisiunii autorităților de supraveghere de a demola parțial sau complet peretele care separă aceste două încăperi.

Dar chiar și în timpul demolării peretelui care separă bucătăria și camera de zi, zona nouă rezultată nu va permite instalarea unei mese suficiente pentru o familie mare, dacă bucătăria este mică. Puteți împărți aceste zone prin contorul de bare. și puneți scaune sau scaune de bar pe ele, dar atunci va trebui să abandonați masa de masă și să creați unele dificultăți pentru membrii familiei mai tinere.

Camera de zi rectangulară poate fi combinată cu un hol sau coridor., hotărând într-o astfel de zonare problema instalării unei mese de masă mari, pentru care puteți locui întreaga familie sau un grup mare de oaspeți.

Combinarea livingului cu un hol (chiar și unul mic) va da efectul de expansiune vizuală și reală a spațiului în cameră.

Cu holul au o treabă mică. Lăsați un loc pentru pereobuvaniya, înlocuiți dulapuri mari cu alte elemente funcționale, rafturi, umerase și obțineți metri pătrați suplimentari pentru camera de zi.

Puteți crește suprafața livingului în detrimentul unui balcon sau al unei cabane, după ce a rezolvat o problemă cu o ușă de balcon și o partiție.

Loggia se poate transforma într-un dormitor mic. Apoi, va fi posibilă plasarea mobilierului vechi și achiziționat suplimentar în conformitate cu stilul de cameră de zi reînnoit și extins adoptat împreună cu designerul, care va deveni mai spațios și mai ușor.

După ce a rezolvat problema cu zonarea încăperii de 17 piețe, împreună cu designerul este necesar să alegeți stilul interiorului modern, respectând câteva principii de bază:

  • reducerea cantității de mobilier la limitele minime rezonabile, lăsând doar acea fără de care camera de zi își pierde scopul;
  • Dacă este posibil, utilizați mai activ transformatoarele: o canapea glisantă, un pat transformator, cărți sau mese tip glisante;
  • mijlocul camerei ar trebui să fie cât mai liber posibil, mobilierul fiind așezat de-a lungul peretelui;
  • stilul modern de camere de zi mici nu implică o mare varietate de culori, 3-4 opțiuni sunt suficiente;
  • mobilier modern în stil european, forme geometrice stricte;
  • îndepărtați toate elementele sculptate și aurit;
  • sunetul, televiziunea și alte echipamente de divertisment ar trebui să aibă un aspect modern;
  • pentru pereți, podea, tavan folosiți materiale simple;
  • aplică în mod activ tehnici de proiectare pentru a extinde limitele vizuale ale camerei: peisaje de perete peisaj, scene de mare și ceruri pictate pe pereți, cu o trecere la tavan și mult mai mult, ceea ce sporește spațiul.

  Dacă stilul modern reglementează strict implementarea anumitor elemente de design, atunci în clasic există mai multă libertate de acțiune, dar există trăsături. Desigur, stilul clasic al interiorului presupune dimensiuni semnificative ale sufrageriei, mobilier luxuriant și mobilier solid din materiale scumpe.

  Dar datorită eforturilor designerilor, stilul clasic poate fi transferat în camerele noastre de 17 piețe:

  • alege mobilier cu frunze de aur, fotolii ar trebui să fie bogat tapițat, cotiere sunt masive, rotunjite;
  • de-a lungul peretelui lung este elementul principal al interiorului - o canapea pentru relaxare și întâlnire cu oaspeții;
  • ar trebui să fie două scaune pe marginea canapelei, o masă în fața canapelei. În cazul în care zona de living este separată de masa de masă sau de bar, masa poate fi deja superfluă;
  • dacă zonele nu sunt împărțite, atunci ar trebui instalat un șemineu electric opus canapelei de pe perete, iar televizorul ar trebui să fie agățat;
  • un mantelpiece este decorat cu coșuri, figurine din bronz și porțelan; sfeșnice sunt așezate;
  • picturile de dimensiuni medii pe pereți, stucul pe tavan și candelabrul cu cristale spumante;
  • în colțuri există un ceas de podea și o vază.

  Important: într-un interior clasic, tehnologia modernă arată ca o încălcare a armoniei. Prin urmare, televizorul va avea nevoie de un cadru frumos sau trebuie să-l ascundă în spatele imaginii.

  Va fi necesar să se ascundă toate prizele, firele și alte elemente asociate tehnicii.

  Stilul clasic al interiorului camerei de 17 piețe creează o atmosferăconfortul moale, gândurile și acțiunile nesfârșite, contribuie la o stare calmă relaxată, au o conversație plăcută și fără emoție cu prietenii.

  Decorul, schema de culori a tuturor detaliilor camerei, care a fost aleasă ca cameră de zi, ajută la crearea unui fundal comun atât în ​​designul modern, cât și în cel clasic.

  decorare

  Înainte de a începe proiectarea interioară a unui mic salon, este necesar să pregătiți cu atenție și armonios camera pentru stilul modern și clasic, alegând designul potrivit. Formează armonie interioară a culorii elementelor halei, atmosfera de căldură, lumină și confort, creează fundalul pentru piesele de mobilier selectate și alte componente ale interiorului.

  Sarcina designului este de a crea o lumină vizuală, volum liber, care dă un sentiment de ușurință, unitate cu schema de culori a locuințelor lor.

  Combinația corectă de culori sporește spațiul, aprofundează perspectiva vizuală. Experiența de proiectare a dus la concluzia că culorile care sunt mai potrivite decât altele pentru decorarea unui living mic, ar trebui să fie culori pastelate ușoare.

  Ei pot acționa pozitiv asupra condiției umane și pot crea un mediu favorabil. Aceste culori includ combinații: gri deschis, bej, măsline, albastru deschis. Aceste culori sunt alese ca cele principale în decorarea camerei, iar percepția generală a spațiului interior depinde de această alegere. Nuanțele suplimentare sunt alese aproape de culorile principale, astfel încât percepția generală a volumului nu se deteriorează datorită contrastelor inutile.

  Pentru a face ca designul camerei de 17 piete sa devina stilat si simplu in acelasi timp, peretii, plafoanele si podelele sunt facute monotone, fara modele inutile si ornamente inutile.

  Când efectuați tranziții în nuanțe, trebuie să lăsați cel mai întunecat unul mai jos și să faceți lumina partea superioară. Această schemă face posibil ca camera de zi să fie aproape de percepție și logică completă.

  Diferite combinații ale acestor culori sunt folosite pentru a crea contraste, ceea ce are un efect bun asupra armoniei culorii în cameră.

  Când pereții trebuie să fie decorați cu tapet cu texturi specifice, trebuie să le alegeți cu un număr minim de desene și detalii, este mai bine să alegeți cu forme geometrice și fără culori saturate.

  Variante de tapet cu dungi verticale vor face din camera de zi vizual mai mare, dacă alegeți cu dungi orizontale, camera de zi va crește în lungime. Astfel de tehnici sunt folosite pentru a închide unele greșeli ale constructorilor și reparatorilor.

  Pentru a evalua posibilitatea de a folosi imagini de fundal diferite, efectuați experimente utilizând modelarea 3D.

  Realizarea camerei de zi este destul de dificilă datorită faptului că această cameră trebuie să îndeplinească mai multe funcții diferite. Este, de asemenea, un loc pentru a primi oaspeții, o familie se adună aici în seara și pe sărbători, este, de asemenea, un loc pentru jocuri comune și vizionarea programelor TV. Deci, este nevoie de o masă mare și de câteva locuri. Într-o astfel de cameră de zi va fi caldă și confortabilă pentru toată lumea.

  Unele caracteristici

  Podelele din camera de zi sunt, de obicei, laminate sau parchet. Astfel de pardoseli sunt durabile, durabile și au o textura frumoasă. Pentru a diversifica aspectul general al podelei, parchetul este așezat în diverse moduri, incluzând mozaicul, iar laminatul poate fi acoperit cu o mată potrivită subiectului.

  Este mai bine să părăsiți tavanul fără culori și tranziții., atunci toată atenția oaspeților se va concentra pe alte elemente de design: mobilier, decorațiuni, picturi.

  Cea mai buna optiune pentru pictura ramane nuante de alb.Concisitatea și simplitatea conferă designului unei încăperi mici mai multă lumină și atractivitate.

  Exemple frumoase în interior

  Creați-vă propriul design unic în sufrageria de 17 piețe - nu este o sarcină foarte dificilă. Cumparam mobilier compact, usor in design, folosim culori neutre si luminoase si nuantele lor. Lucrăm cu designul spațiului ferestrelor, folosind țesături ușoare și texturate. Alegem accesorii în tonul și tema mobilierului principal, folosim diverse surse de lumină și iluminare.

  Evitați greșelile standard: nu folosiți tapet cu modele mari și ornamente într-o cameră de zi mică, nu încercați să potriviți mobilier masiv într-o astfel de cameră de zi și nu așezați mese de masă impresionante în centrul camerei.

  Totul ar trebui să fie frumos și în același timp funcțional. Există o mulțime de exemple frumoase în interiorul sufrageriei de 17 piețe. Unele dintre ele sunt prezentate în fotografie.

  O varietate de interioare frumoase, alegerea lor imensă îi poate pune pe cei care doresc să schimbe designul și interiorul micului lor apartament într-o poziție dificilă. Sunați proiectantul pentru ajutor, evaluați mai multe opțiuni, calculați capacitățile financiare și nu ezitați să începeți să lucrați.

  Costul materialelor de calitate superioară și al articolelor de uz casnic garantează menținerea unui interior minunat de mulți ani. Camera de zi convertită într-un apartament mic va aduce bucurie vieții și vieții proprietarilor săi.

  Mai multe idei moderne pentru o cameră de zi mică, consultați următorul videoclip.

  Comentarii
   autor
  Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

  Sala de intrare

  Camera de zi

  dormitor