Alegerea mobilierului în stil modern: tendințele modei moderne

Mobilierul este considerat un element cheie al interiorului casei, îi conferă un aspect final, umple spațiul cu o atmosferă confortabilă. Majoritatea oamenilor preferă să-și petreacă timpul liber la domiciliu, așa că atunci când amenajați camere, este important să creați condiții maxime pentru o odihnă confortabilă. Acest lucru va ajuta la achiziționarea de modele moderne de mobilier. Până în prezent, acestea sunt prezentate într-o gamă largă, au o textură bogată și o colorare.

Tehnologiile unice de producție permit realizarea de produse frumoase, multifuncționale, care ocupă puțin spațiu și sunt perfecte pentru orice stil al camerei.

Caracteristici speciale

Mobilierul modern este caracterizat prin confort, simplitate și performanță ridicată.Recent, pentru producția sa folosind doar materii prime ecologice. Diferitele idei de design pot combina combinații neobișnuite de lemn, sticlă, plastic și metal. În același timp, în stilul de design sunt dominate de linii clare și linii. Principala sarcină a mobilierului este designul original al spațiului, deci mobilierul ar trebui să se potrivească armonios cu situația generală și să nu supraîncărcăm încăperea.

Design-urile moderne sunt prezentate de diverse accesorii și materiale de finisare. Fiecare model oferă multifuncționalitate și practică. Pentru bucătării se produc module universale, în care puteți instala cu ușurință aparatele de uz casnic. Astfel de mobilier este adesea umplute cu diferite paranteze, rafturi, mecanisme de alunecare confortabile. Suprafața de lucru a produselor și a elementelor de margine este fabricată din material durabil și de înaltă calitate.

În ceea ce privește mobilierul pentru dormitoare, camere de zi, holuri și pepiniere, acestea sunt design frumos și compact. Dispozitivele de fixare moderne fac designul aproape fără greutate, mecanismele de ridicare sunt utilizate în modelele de locuințe și mobilierul tapițat.Dulapurile se pot deschide în moduri diferite, canapelele se transformă repede într-un pat, iar mesele uriașe de mese sunt ușor de asamblat și de a economisi spațiu.

specie

Orice spațiu de locuit nu poate fi imaginat fără mobilier, deoarece nu doar adaugă estetică interiorului, ci și multe funcții. Până în prezent, produc multe tipuri de mobilier. Toate acestea diferă în ceea ce privește designul și ambalarea.

După tipul de construcție, se disting următoarele modele de mobilă:

 • moale;
 • dulap;
 • încorporat;
 • convertibile;
 • pliabil.

Mobilier tapițat merită o atenție deosebită în interiorul camerelor. Este instalat în livinguri, holuri, bucătării, dormitoare și pepiniere. Designul convenabil și funcțional al unor astfel de modele vă permite să creați o zonă de confort la domiciliu în camere. Pentru aranjarea camerelor care utilizează mobilier tapițat, care constă dintr-o canapea, o canapea, scaune, canapele și canapele, canapele de colț, completate de vârfurile mici de mese și rafturile, sunt considerate a fi o alegere bună. Canapele pot avea un mecanism de pliere retractabil sau retractabil, asamblat întreg sau în module.

Produsele în stilul clasic modern sunt foarte populare.Acestea se caracterizează prin forma corectă, tapițerii scumpe și liniile rafinate.

Cabinetul și mobilierul încorporat sunt reprezentate de căști cu configurații diferite, cele mai multe ori fiind folosite în holuri și în bucătărie. Proiectele de bucătărie se caracterizează prin spațiu și practic, în plus față de blaturile tradiționale din dulapurile și sertarele din cameră.

Pentru a nu dezordine camera, se recomandă un model de dulapuri pentru bucătărie. Ele pot fi de diferite înălțimi, adâncimi și lățimi.

Mobilierul suspendat este ușor de folosit și vă permite să realizați o structură economică a spațiului. Modelele încorporate sunt potrivite pentru holuri. Ele sunt adesea plasate în nișe. Pot fi dulapuri, pereți.

În ceea ce privește mobilierul-transformator, este folosit peste tot, de la camere de zi până la camere pentru copii. Se caracterizează prin versatilitate și versatilitate. Transformarea meselor pentru camere mici este considerată o opțiune bună. Ele pot fi transformate în orice moment într-un loc elegant pentru o sărbătoare și apoi asamblate rapid.

Nu sunt mai puțin populare paturi de garderobă la copii. Acestea servesc atât ca o zonă de recreere, cât și ca un loc pentru a stoca lucruri.În modelele moderne de mobilier, puteți găsi adesea canapele de transformare. În timpul zilei sunt folosite pentru o odihnă confortabilă, noaptea se reîncarcă cu ușurință într-un pat.

În plus față de designul exterior, mobilierul este diferit în materialul său de fabricație. Acesta este împărțit în următoarele tipuri:

 • sticlă;
 • metal;
 • lemn;
 • plastic (plastic).

Fiecare dintre materialele de mai sus este unic în felul său propriu și este caracterizat de proprietăți individuale. Liderul perfect în interior este considerat mobilier din lemn realizat din masă de rock scump. În aparență, nu este inferior modelului de materii prime artificiale. Până în prezent, cea mai mare parte a noului mobilier prezentat în combinația originală de lemn cu sticlă și metal. Ele sunt alese în principal pentru decorarea camerelor în care predomină temele naturale.

Soluții de culoare

Recent, piața de mobilier este reprezentată de un vast sortiment de mese, dulapuri, canapele de orice tip și dimensiuni. Atunci când cumpărați modele moderne, trebuie acordată o atenție deosebită culorii produsului. Tonul designului va depinde nu numai de interiorul încăperii, ci și de atmosfera starea de spirit. Designerii recomandă să acordați atenție mai multor nuanțe:

 • Alb. Mobilierul în alb este considerat cel mai la modă și versatil. Vă permite să extindeți spațiul. Paleta luminoasă merge bine cu toate nuanțele.
 • Gray. Accesoriile din acest design pot fi instalate în orice cameră, vor servi drept fundal al interiorului. Pentru a conferi camerei un contrast, griul ar trebui completat cu accesorii luminoase.
 • Bej. Se caracterizează prin confort și căldură la domiciliu, trebuie combinată cu alte nuanțe, în cele din urmă veți obține un design original cu o pretenție la primă.
 • Roșu. Potrivit pentru mobilier de bucătărie, nu este recomandat pentru camere de zi și dormitoare, deoarece pare prea luminos. Arată bine roșu într-o pereche cu alb. Tonul este potrivit ca o atingere minoră a interiorului (de exemplu, designul tapițeriei).
 • Orange. Vizibil crește detaliile mobilierului și oferă camerei o stare de căldură. Pare frumos cu nuanțe de culoare maro și bej.
 • galben. Indispensabil în interior, deoarece este principala sursă de confort. Într-un ton suculent, este mai bine să nu îl folosiți, pentru a nu supraîncărca designul.
 • Brown. Complet în concordanță cu culoarea lemnului natural, prin urmare, se potrivește inițial în orice stil. O opțiune bună este o combinație de maro cu bej și albastru.
 • Green. Are un efect calmant. Mobilierul cu astfel de tapițerie poate fi amplasat într-o încăpere mare și mică. Pentru a face interiorul interesant, trebuie să adăugați o culoare galbenă, albă și bej.
 • Albastru sau albastru. Cu astfel de mobilier, este important să nu exagerați și să alegeți inserții cu ornamente de aur. Arată frumos astfel de desene în bucătărie.
 • Roz. Umple spațiul cu o atmosferă blândă și romantică. Modele de această culoare sunt un decor excelent pentru camerele fetelor.
 • Purple. Cel mai bine este să alegeți în combinație cu o cremă sau o nuanță gri. Acest mobilier arată bogat, dar abundența acestei culori este inacceptabilă.
 • Negru. Această culoare va ajuta la poziționarea punctelor de finisare în interior și la adâncimea camerei. Nu este de dorit să folosiți mobilier pur negru: camera va deveni sumbră.

Mobilierul poate fi ales în orice culoare, luând în considerare preferințele personale și designul camerei. În același timp, este important să respectați regulile de combinare a nuanțelor: este imposibil să utilizați mai mult de trei culori într-un singur spațiu.

desen

Mobilierul modern este realizat într-un design diferit.De regulă, multifuncționalitatea este prezentă în proiectarea sa. Toate modelele creează cele mai utile și ergonomice. În ciuda selecției uriașe de modele, produsele de mai multe direcții sunt deosebit de populare:

 • Minimalism. Astfel de mobilier este caracterizat de linii și forme impecabile. Este dominat de culori condimentate, desenele ar trebui să conțină minimum de culori și detalii. Pentru producția de produse care utilizează cele mai populare materiale: lemn natural, oțel, profile din aluminiu, sticlă mată. În ceea ce privește aspectul, în mobilier se găsesc figuri sub formă de dreptunghiuri, cercuri. Toate desenele se ridică pe picioarele joase, materialul cărora ar trebui să repete umbra peretelui sau a decorului tavanului.

În produse nu există decorațiuni, ele arată monocrom. Corpul este adesea realizat în culori albe sau poate folosi compoziții de ton negru cu contrast gri.

 • Tehnologie înaltă Mobilierul nou, prezentat în acest stil, este de o frumusețe neobișnuită. O selecție bogată de palete și suprafețe din sticlă, lemn și metal fac produsele originale. Formele de structuri pot fi cele mai neobișnuite, cu excluderea unor linii grosiere.În modele dominate de module cu geometrii diferite. Astfel de mobilier este elegant, se potrivește în interiorul oricărei camere.
 • Muzică country. În acest stil, face modele care se potrivesc stilului rustic, aleg pentru decorarea piatră naturală și lemn. Principalele articole de mobilier sunt un dulap mare din lemn, canapele masive, scaune, bufete. În acest caz, suprafața cazului nu este pictat, producătorii păstrează frumusețea naturală a lemnului. De regulă, desenele ocupă mult spațiu.
 • Avangard. Direcția de design este nouă și neobișnuită, produsele uimesc cu aspectul lor neobișnuit. Forma mobilierului are cercuri clare și o structură originală. De multe ori puteți găsi modele fără formă (de exemplu, o pernă de scaun). Dulapurile sunt caracterizate prin modele plate și embosate. Mobilier tapițat are picioarele curbate și curbate cu fir, pe scaune există spate și coate curbate.
 • clasic. Întotdeauna la modă și în mare cerere. Mobilierul clasic are o formă elegantă și sofisticată. Nu este nimic inutil, deși luxul este subliniat. Decorarea poate fi elemente de decorare aurite care îl fac deosebit.În această direcție sunt prezentate modele cu contururi precise și culori naturale. O atenție deosebită este acordată modelelor de practică și versatilitate.

Sfaturi pentru alegere

Mobilierul modern ar trebui să servească drept decorare a camerei și să fie util în exploatare. Înainte de a cumpăra, trebuie să țineți cont de dimensiunea și stilul camerei. Pentru fiecare cameră selectați anumite modele. Pentru a face alegerea corectă, ar trebui să luați în considerare câteva recomandări:

 • Pentru camera copiilor. Este recomandabil să achiziționați modele solide și să evitați modulele: acestea vor interfera cu jocurile active ale copilului. Un set obligatoriu va fi un pat, noptiera si birou. Pentru a adăuga la situația va ajuta rafturi rabatabile. În camera în care trăiesc mai mulți copii, puteți cumpăra un pat format din mai multe niveluri. Toate modelele ar trebui să fie economice, realizate din materiale de mediu.
 • Pentru dormitor. Această cameră nu poate fi forțată la un număr mare de mobilier. Locul central din cameră va ocupa patul. Este mai bine să dați prioritate modelelor spațioase cu o saltea ortopedică și un cadru puternic.În cameră puteți instala un dulap și noptiere sub lămpi.

Dacă spațiul permite, un mic dulap va fi un plus bun. Culoarea și stilul cazului pot fi diferite.

 • Pentru camera de zi. Familia petrece mult timp în această cameră, în ea ar trebui să fie prezente atât de frumoase și confortabile de mobilier tapitat. Pentru sală se potrivește o masă mare și un perete de cabinet. Decorul din sufragerie depinde de zonare. De exemplu, unii preferă să aloce o zonă sub birou. Pentru aceasta puteți folosi o masă mică. Alții preferă să combine holul cu biblioteca. În plus, instalează dulapuri sub cărți.
 • Pentru hol. Aici trebuie să așezi cele mai necesare mobilier și să nu forțezi spațiul cu obiecte inutile. În bolul din hol utilizați umerase sau dulapuri, rafturi pentru încălțăminte și o oglindă mare. Pereții modulați arată bine aici. Ele completează frumos interiorul și vă permit să stocați o mulțime de lucruri.

Producatori

În prezent, piața de mobilier este reprezentată de producătorii autohtoni și străini. Pozițiile de lider sunt ocupate de branduri bine-cunoscute. Vitra și Antonio Baston. Aceste fabrici produc modele exclusive de mobilier pentru camere de zi și dormitoare care arată frumos în camere mari și mici.

Produse italiene Minotti caracterizat de un aspect neobișnuit. Poate conține inserții din materiale exotice, forme geometrice pronunțate, care corespund stilului artistic.

Antonio Baston
Vitra
Minotti

O marcă comercială bine stabilită Hülsta. Designerii germani au creat numeroase modele de trecători frumoși, dormitoare, bucătării și camere de zi. Este posibil să umpleți inițial interiorul camerei cu ajutorul mobilierului producătorilor italieni. B & B (Italia) și DV Homecollection. Nu numai produsele importate sunt foarte populare. Mulți designeri recomandă achiziționarea modelelor originale de brand rusesc. RMK. Produsele sale sunt de înaltă calitate și un stil unic.

hülsta
B & B
DV Colectia Home
RMK

Idei frumoase în interior

Pentru un living mic este mai bine să alegeți mobilierul în nuanțe deschise. Aceasta va ajuta la crearea unei atmosfere confortabile. Unul dintre pereți poate fi decorat cu un model modern de dulap, care va găzdui frumos elemente de decor și cărți. Designul cabinetului are sertar încorporat. Ele pot ascunde diferite documente și alte elemente.Pe cel de-al doilea perete, puteți instala un televizor și atârna un raft decorativ.

Pentru a face zona de odihnă confortabilă, aceasta trebuie să fie prevăzută cu o canapea moale, cu un design convenabil și o masă de cafea.

Iubitorii de interior neobișnuit și original vor avea nevoie de piese interesante de mobilier. Trebuie să fie mic, altfel va pierde expresivitatea. Elementul principal va fi o canapea modulară moale, umbra bej. Designul său este unic, vă permite să creați diferite forme, să asamblați și să dezasamblați piese. Un vestiar cu balamale și o masă de cafea din lemn natural vor decora camera.

Într-o astfel de performanță minimă, camera sa dovedit a fi liberă și elegantă. Spațiul este plin de greutate, creează un mediu favorabil pentru o odihnă confortabilă.

În următorul videoclip, consultați diversele opțiuni pentru mobilierul de cameră modulară.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor