Dacă laminatul este umflat

 Dacă laminatul este umflat

În cazul în care laminatul este umflat, nu vă grăbiți să schimbați complet suprafața podelei sau să-i certați producătorului. În multe cazuri, acest lucru este ușor de eliminat și nu necesită costuri suplimentare.

Înainte de a face orice manipulare cu plăcile, trebuie să înțelegeți cauza principală a problemei. Cel mai adesea este:

 • greșelile produse la laminarea laminată;
 • a turnat apă pe podea;
 • calitatea slabă a materialului însuși.

În funcție de natura umflării, fiecare problemă este eliminată în felul său.

Tehnologie de instalare incorectă

Laminatul sub acțiunea diferenței de temperatură din cameră se poate extinde. În acest scop, între placă și perete este lăsată o distanță de 1-2 cm (cel puțin pe o parte), care este ascunsă cu succes de plintă.

În cazul în care laminatul este bombat și merge în valuri din cauza lipsei acestui decalaj, trebuie să efectuați următorii pași:

 1. Înlăturați toate plăcile;
 2. Găsiți locurile în care laminatul se sprijină pe perete;
 3. Îndepărtați cu atenție lamelele în aceste zone astfel încât să se obțină o distanță de 1-2 cm între acoperiș și perete;
 4. Scoateți de pe podea toate obiectele care împiedică îndreptarea plăcilor. Treptat laminatul se va îndrepta.
 5. Uneori baloanele cauzează conducte de încălzire. Există, de asemenea, un decalaj între ele și stratul de acoperire.

Un alt motiv pentru care laminatul a devenit umflat poate fi plin cu șuruburi la podea, elemente de fixare a ușii și alte elemente care trebuie fixate pe podea. În acest caz, plăcile de bază sunt fixate exclusiv pe pereți. Pentru elementele rămase, este necesar să tăiați pre-găurile în scânduri și să montați direct pe șapa podelei.

 Parchet laminat datorită instalării necorespunzătoare.

fluid

Dacă cauza balonării este apă, atunci trebuie să acționați repede:

 1. Îndepărtați plăcile deteriorate. Lamele de bună calitate, uscate, pot restabili aspectul lor anterior. Și pentru că ei pot fi întorși la loc. Laminatul ieftin de calitate scăzută se umflă foarte mult și rareori se întoarce la forma originală și, prin urmare, necesită înlocuire.
 2. Ștergeți apa care sa acumulat sub scânduri.
 3. Înlocuiți fundul suportului.
 Laminatul poate să se umfle datorită fluidului vărsat.

Dacă plăcile uscate și-au păstrat forma, atunci ele trebuie returnate la locul lor. În caz contrar, laminatul deteriorat trebuie înlocuit.

 Laminat înlocuit

Când stratul de acoperire este de câțiva ani, este mult mai dificil să alegeți lamele în culoare și textura. Ca alternativă, pentru a le înlocui, puteți dezmembra plăcile de sub dulap sau canapea, iar în locul lor puteți pune niște șipci noi. O astfel de castling, mobilier ascuns, nu va fi vizibilă pentru ochiul exterior.

 Laminat vechi

Dacă laminatul pe articulații este umflat din cauza calității slabe a lamelelor, atunci singura cale de ieșire este înlocuirea plăcilor deteriorate.

 Poate înlocui laminatul rupt

Cum de a preveni balonarea?

Cumpărați numai materiale de înaltă calitate și laminați în mod corect. Altfel, în timp, costul reparației unei astfel de acoperire va consuma economiile imaginare.

Este important să rețineți că laminatul nu-i place curățenia umedă. Prin urmare, stratul de acoperire necesită o îngrijire deosebită: tratamentul de suprafață cu lustruire sau ceară respingătoare de apă.

Și în încăperile cu umiditate ridicată se recomandă așezarea unui laminat special impermeabil la apă.

O altă problemă comună este faptul că laminatul scarpină. Eliminați scârțâitul este de asemenea posibil.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor