Cum de a face o piscină în țară cu propriile mâini?

Cabană - un loc unde ne relaxăm de agitația orașului. Poate că efectul cel mai relaxant este apa. După ce ați construit o piscină la dacha, "ucizi două păsări cu o singură piatră": dă grădinii un paradis luxos și bucură-te de înot în apa limpede.

Caracteristici speciale

Construcția facilității poate fi comandată de la companii implicate direct în acest tip de serviciu, însă o soluție independentă a problemei va fi mult mai interesantă și mai bugetară. Mai mult, construirea unei piscine cu mâinile tale nu este la fel de dificilă cum pare la prima vedere.

În funcție de durata de viață să aloce fonduri temporare și fixe. Fiecare dintre ele are propriile caracteristici care trebuie luate în considerare atunci când alegeți una sau altă opțiune.Staționare sunt structuri durabile care nu se mișcă dintr-un loc în altul. Vasul este un monolit din beton, caramida etc. Mutarea unui astfel de obiect va cauza distrugerea acestuia.

Un rezervor temporar poate fi eliminat dacă sezonul de vară este de peste și să-l utilizați din nou în anul următor. Această categorie include piscine gonflabile și structuri cadru. Durata lor de viață este de 2-4 ani.

Sfaturi pentru locație

Pentru piscina, care va fi folosita doar vara, orice loc va face. Piscine gonflabile - aceasta este o opțiune ieftină care nu necesită schimbări majore pe site.

Dacă alegeți o piscină staționară, înainte de a vă sapa, trebuie să alegeți locația corectă de pe site. La urma urmei, pentru a muta o astfel de structură după finalizarea tuturor lucrărilor la crearea sa nu va funcționa.

Există câteva puncte importante care trebuie luate în considerare:

  • Copaci. Nu ar trebui să se afle lângă piscină din două motive. Primul este sistemul rădăcină, care afectează negativ impermeabilizarea bazinului. Al doilea - frunze, care poluează suprafața apei. Dacă frunzele nu sunt îndepărtate în timp, apa "înflorește" și piscina își pierde atractivitatea.
  • Tipul de sol Ideal dacă site-ul dvs. are un sol de argilă.Nu permite trecerea apei, ceea ce este important dacă apare o deteriorare a impermeabilității.
  • Direcția vântului Piscina va fi cumva aruncată cu gunoaie cu vânt. Va fi unghii la un anumit panou. Așadar, faceți-o astfel încât să curățați piscina cât mai comod posibil și să eliminați rapid frunzele, lamele de iarbă etc. Trebuie așezat și un sistem de scurgere.
  • Alimentarea cu apă. Plasând piscina aproape de instalații sanitare, veți asigura ușurința și viteza de umplere a bolului.

Dacă decideți să instalați un grup de cadre, încercați să vă asigurați că suprafața rezervată pentru acesta este absolut plată. Potholes, bumps, dents, rămășițe de rădăcini de copaci - toate acestea nu ar trebui să fie. În mod ideal, situl este betonat, creând o bază netedă pentru piscină.

specie

Piscina monolit este o construcție strânsă dintr-o singură piesă, cu propriul sistem de drenaj. Creat de propriile mâini, nu numai că veți economisi bani, ci vă va permite să dotați site-ul în cel mai bun mod.

Avantajele construcției monolitice sunt evidente. În comparație cu toate opțiunile de piscină posibile, monolitul este cel mai durabil. Termenul de funcționare depășește 50 de ani.Desenele nu se tem de căderi de temperatură, efecte mecanice. Dacă solul de pe amplasament este "problematic", o piscină monolitică va fi singura opțiune care poate fi folosită la cabană.

Un alt avantaj al unei bazine monolitice este varietatea de forme. Vasul poate fi făcut ca formă corectă și neobișnuită, care va arăta foarte impresionant. Folosind diferite materiale de finisaj (mozaic, faianță, piatră), transformați piscina într-o adevărată capodoperă.

După încheierea sezonului de înot, apa este drenată, o parte din echipament este îndepărtată. În cazul în care casa de ședere este lăsată fără o gazdă pentru iarna, nimic nu amenință bazinul, este pur și simplu imposibil să-l fure.

Începătorii care nu au suficientă experiență în industria construcțiilor, pentru a face un astfel de obiect, vor părea dificili. Va necesita unele costuri financiare. Nu este recomandat să economisiți bani, deoarece acest lucru poate provoca daune și reparațiile vor provoca daune grave. Prin urmare, folosim numai materiale de înaltă calitate.

Construcția este realizată pas cu pas. Inițial, este excavată o excavare, apoi este creat un sistem de drenaj, iar izolația este echipată. Designul este sigilat și întărit, castronul este turnat.Ultima etapă - finisare.

O piscină monolit poate fi creată în două moduri: prin turnarea cofrajului de beton în beton sau prin utilizarea blocurilor din polistiren.

Luați în considerare prima opțiune. Inițial, determinăm dimensiunea (mare, mediu, mini) și forma viitorului bazin. Desigur, cu cât este mai mare structura, cu atât vor fi necesare mai multe materiale și facilități de construcție. Groapa ar trebui să fie puțin mai mare decât dimensiunea dorită, deoarece fundul și pereții vor ocupa aproximativ 50 cm grosime.

Se elaborează o schemă a sistemului de alimentare cu apă din bazin și a sistemului de drenaj. Aceasta este o condiție necesară pentru buna funcționare a obiectului.

Astfel încât zidurile grotei excavate nu se destramă, ele sunt făcute sub un gradient de 5 grade. După ce galeria de fundare este gata, continuați până la umplerea, umplerea și impermeabilizarea fundului. Nisipul este turnat în partea de jos (grosimea stratului - 15 cm), apoi moloz (grosime - 15 cm). Straturile sunt tamponate cu atenție în jos, stratul dublu de impermeabilizare a materialului de acoperiș este așezat pe ele. Marginile sale ar trebui să meargă pe perete la 20 cm.

Înainte de a începe turnarea castronului, este necesar să realizați o structură de cadru metalică, cu armătură de clasă A3. Pentru lipirea armăturii se utilizează numai fir.Lucrările de sudură nu sunt permise, deoarece articulațiile vor fi ruginite în timp. Distanța dintre orizontală variază de la 10 la 50 cm, vertical - de la 20 la 30.

Armarea pentru o singură trecere este considerată ideală. Această metodă face ca designul celor mai durabile și mai durabile. Cu toate acestea, în realitate, acest proces este dificil de realizat. Prin urmare, mai întâi turnați fundul vasului și apoi peretele. Este important să rețineți că fundul nu trebuie să fie complet plat. Este necesar să se facă o mică abatere de 3 grade și să se fixeze conducta de scurgere în cel mai jos punct al bazinului.

Soluția se întărește cu 1-1,5 săptămâni. Pentru a preveni fisurile în procesul de uscare, umeziți piscina cu apă. În timp ce piscina se usucă, puteți începe aranjarea comunicațiilor: sapa un șanț pentru o țeavă de scurgere, așezați-o într-un unghi.

La turnarea pereților de mortar este necesară construirea unui cofraj din lemn. Este de dorit să umpleți soluția cu ajutorul setărilor de vibrații speciale. Asta va face piscina durabila.

După ce soluția sa uscat, procedați la finisarea piscinei: îmbinările dintre cusături sunt sigilate, suprafața este acoperită cu impregnări impermeabile la apă.Pentru a face ca apa din piscină să fie aruncată albastru, se folosește o folie PVC de culoarea potrivită. Acest lucru nu numai că va face piscina incredibil de frumoasă, dar va oferi și o etanșare suplimentară.

Etapa finală este instalarea echipamentelor care vor furniza, curăța și dezinfecta apa. Piscina poate fi decorată cu accesorii frumoase și utile: scări, scări, iluminat etc.

Piscina poate fi de asemenea realizată folosind blocuri de spumă de polistiren. Primele etape sunt identice cu cele descrise mai sus: săpăm groapa de fundație, creăm un sistem de drenaj, întinde linia de scurgere, umplem fundul cu beton.

După ce partea inferioară a vasului sa uscat, blocurile de polistiren expandat sunt așezate în jurul perimetrului. Materialul este ușor, ușor de conectat. Înălțimea blocului este standard - 25 cm. Calculul cantității de material consumabil este simplu: înălțimea piscinei este împărțită la 25. Deci, vom afla câți rânduri vor fi necesare pentru a construi pereții vasului. Blocurile au găuri verticale pentru barele de armare. Betonul este turnat după montarea fitingurilor.

Zidurile, căptușite cu blocuri, acoperite cu un strat de tencuială, care are proprietăți de respingere a apei.După ce se usucă, continuați până la final. La fel ca și în primul caz, puteți utiliza film din PVC, țiglă.

În ultima etapă, instalăm echipamente care inundă, curăță și dezinfectă apa din piscină. Piscina poate fi făcută în interior dacă construiți un carport. Pentru a menține suficient de cald apa, folosiți echipament special pentru ao încălzi.

Construcția blocurilor de spumă de polistiren este mult mai ușoară decât armarea betonului și a pereților și a fundului. Cu toate acestea, nu poate fi numit economic.

Piscina cu multe niveluri de casă nu arată doar foarte impresionantă. Pereții ei arată ca niște trepte, amestecandu-se ușor în fund. Acest design este ideal dacă familia are copii. Ei vor fi fericiți să se strecoare în apă, așezat pe trepte la o adâncime sigură.

Odată ce ați decis despre forma și numărul de nivele ale bazinului, începem să săpăm o groapă. Treceți treptat treptat. Sapa urmatorul pas numai dupa ce betonul anterior a fost betonat. Asigurați-vă că faceți o intrare de testare a apei, care vă va informa dacă structura este etanșă.

Nu este necesară instalarea de echipamente suplimentare. Aceasta este cea mai ușoară și mai ieftină opțiune.Periodic, apa este pompată cu ajutorul unei pompe submersibile și se schimbă în stare proaspătă.

Piscina pe mai multe niveluri poate fi făcută nu numai din beton. Există o mulțime de materiale pentru crearea sa. Nu mai puțin de încredere este construcția de polipropilenă.

Alegem un loc pentru viitorul piscinei, facem toate masurile necesare pentru marcarea si continuam sa sapa groapa. Partea de jos a bolului formează mai multe straturi. Primul este format din geotextil. Aceasta este urmată de piatră zdrobită (grosimea stratului de 30 cm). Stratul de beton turnat trebuie să fie de 20 cm. Înainte de turnarea betonului, realizăm o rețea de armare cu celule de 25x25 cm. Sub ea, închidem cărămizi.

Umplerea fundului trebuie făcută odată. Va fi nevoie de o multitudine de amestecuri de beton, deci soluția ideală ar fi să comandați amestecul într-un mixer. Obtinem polipropilena de diferite grosimi: 5 mm si 8 mm. Primul este mai plastic, ușor îndoit. Prin urmare, îl vom folosi pentru construcția scărilor. Conectați părțile din polipropilenă folosind un extruder de sudură. Sudarea fundului este efectuată în groapă.

Când sudați pereții spre partea inferioară, asigurați-vă că nu se mișcă.Pentru fixarea folosirii barelor din lemn. Scara este fixată ultima. Apoi, pe partea exterioară a structurii, sunt atașate nervurile de rigidizare (folosim polipropilenă de 8 mm), distanța dintre ele fiind de 60 cm. Izolația spumei este umplută cu aceste 60 cm.

După instalarea sistemului de conducte, bazinul perimetral din exterior este turnat cu beton în mai multe etape. O etapă este un strat de 30 cm înălțime. În acest caz, cofrajul trebuie plasat atât în ​​exterior, cât și în interiorul bazinului. Astfel, polipropilena nu este deformată de beton. De asemenea, este necesar să se atragă apă în castron în trepte, nivelul cărora va fi egal în înălțime cu nivelul stratului de beton situat în exterior.

Pentru decorarea piscinei finite, utilizați instrumentele și obiectele disponibile: scaune cu perne confortabile, șezlonguri, umbrele de plajă etc.

Piscina decorativă diferă în dimensiunile mici. Este adesea comparat cu un iaz. Pentru a face un astfel de obiect în sine este ușor, costul creării acestuia este minim. Acesta va fi un adevărat punct culminant al casei dvs. de vară. Și din moment ce veți putea să o perfecționați și să o decorați la discreția voastră,iazul va fi exclusiv.

Un loc pentru un iaz decorativ este ales astfel încât soarele să-și lumineze suprafața doar o jumătate de zi. Prea mult soare va afecta negativ starea întregului ecosistem al rezervorului. Forma și stilul iazului trebuie să fie o singură entitate. Cercul este ideal pentru peisajul în stil englez, ovalul este folosit pentru a crea stilul chinezesc și japonez.

Inițial, săpăm o groapă care se potrivește cu mărimea și forma rezervorului. Adâncimea minimă este de 1 metru, suprafața este de 4 metri pătrați. m. Dacă faceți un iaz dintr-o baie, forma piscinei trebuie să se potrivească. Nu disperați dacă nu aveți un castron finit. Puteți construi o piscină decorativă de orice formă, chiar și cea mai incredibilă.

Rețineți că partea inferioară a carierei ar trebui să fie plat: fără pietre, rădăcini de copaci, obiecte ascuțite. Folosim nisip ca strat de drenaj. În continuare se află materialul compozit - film durabil. Polietilena obișnuită nu este potrivită pentru astfel de necesități, deoarece nu diferă în ceea ce privește rezistența. Opțiuni ideale - clorură de polivinil sau cauciuc butilic. Butucul de butil are o grosime diferită, ceea ce vă permite să alegeți optim o astfel de acoperire pentru iazul dumneavoastră.

Marginile filmului ar trebui să depășească marginile carierei, astfel încât să poată fi fixate cu pietre mari și acoperite cu moloz sau cu pietricele. Iazul are nevoie de un dispozitiv care circulă în apă. În caz contrar, apa din iazul dvs. va "înflori" rapid și iazul își va pierde apelul. Iazul nu va interfera cu sistemul de iluminat, care îl alocă în mod efectiv noaptea.

Pentru a da lacului un aspect natural și estetic, fundul este prevăzut cu pietre frumoase. De-a lungul perimetrului se plasează plante (târâtoare și arbuști sunt ideale) și o varietate de elemente decorative: figuri de grădină, vase de flori din plastic, felinare.

Pentru a iazului a fost întotdeauna frumos, este necesar să-l monitorizeze. În primăvară efectuăm prima inspecție a rezervorului. Verificăm modul în care plantele se înmoaie, indiferent dacă țărmul iazului sa prăbușit, și scoate frunzele care au căzut din toamnă. Odată cu apariția căldurii, suplimentăm zona din jurul iazului cu plante noi.

În timpul verii, este necesar să se monitorizeze cu atenție nivelul apei din piscină, deoarece în timpul căldurii evaporarea este intensă. Teritoriul adiacent la iaz este fără buruien. În toamnă, pregătim iazul pentru iarnă: eliminăm iarba uscată, transferăm florile în vase în căldură.

Sistem de curățare

Aranjamentul bazinului este imposibil fără un sistem de curățare.Dacă nu utilizați un dispozitiv special, apa din piscină se va murdări, va apărea un miros neplăcut. Pe suprafața sa va exista o placă specifică.

Opțiunea bugetară este utilizarea unei pompe pentru pomparea apei. Faceți o descărcare completă a apei poluate și umpleți piscina cu una curată. Dar în această metodă există un dezavantaj: va fi nevoie de timp pentru a încălzi apa din nou.

Puteți instala o instalare specială cu un filtru pentru curățare. Două țevi sunt furnizate pompei. Unul dintre ele scurge apa, cel de-al doilea livrează curățatul și trece prin filtru înapoi la piscină. Filtrele sunt nisip, cartuș, diatom.

Reactivii chimici sunt de asemenea utilizați pentru curățare și dezinfecție. Acestea includ clor, brom, rehidrol sau fonduri special concepute pentru acest lucru. Înainte de utilizare, asigurați-vă că citiți instrucțiunile.

Suflandu-se de vant curata gunoiul cu mana cu o plasa.

Exemple frumoase și opțiuni

Piscina în aer liber cadru - decizia de succes pentru dacha sezonieră. Este durabil, ușor de asamblat și demontat. Acesta este un buget și o modalitate ușoară de a vă place pe tine și pe familia ta, cu o recreere excelentă în aer liber.O caracteristică distinctivă a acestui piscină sunt părțile înalte, care nu arată întotdeauna plăcut din punct de vedere estetic. Dar oferă libertate nelimitată de fantezie pentru a ascunde părțile și pentru a da obiectului un aspect frumos.

Creați o suprafață de piatră ușoară în jurul piscinei. Un pic de verdeață va adăuga flori, situate în ghivece de diferite dimensiuni. În același timp, observați unitatea de culori. Este potrivit să se arate căpșuni maro, în armonie cu garnitura exterioară a piscinei și a scărilor din lemn.

Dacă piscina de cadre este complet scufundată în groapă, împodobită cu un perimetru de mozaic sau piatră, arbori de plante, atunci veți obține o opțiune foarte frumoasă pentru orice cabană de vară.

Pentru o piscină mică cadru poate fi construit baldachin. Din această cauză, vă puteți bucura de înot în orice vreme, chiar și în ploi. Este deosebit de interesant similitudinea cortului.

Cadrul nu trebuie neapărat să fie închis. Construiți o platformă în cadrul căreia va exista o piscină. Marginile platformei se fac sub forma unui gard de zăbrele. Acoperiți partea inferioară din ochii curioși cu o abundență de flori și plante.

Particular impresionant este piscina cu pereți de sticlă.Desigur, pentru a crea aceasta va necesita cunoștințe și abilități speciale.

Iluminarea diferitelor culori face piscina un loc fabulos și romantic, pe care vă puteți bucura chiar și noaptea.

Piscinele în aer liber lovesc o varietate de forme. Pool-vioara va aprecia natura creativă și creativă.

De multe ori, proprietarii își decorează piscinele cu cascade miniaturale, tobogane alpine, transformându-le într-o adevărată capodoperă. Mai multe boluri separate sunt plasate la diferite nivele.

Un element neobișnuit al decorului este un pod care împarte rezervorul în două zone.

Cum să faceți o piscină cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor