Idei de amenajare a teritoriului pentru o curte a casei de țară

Peisajul într-o casă rustică combină simplitatea și farmecul naturii. Cum să vă traduceți ideile creative în realitate, cum să vă aranjați site-ul în modul corect, vor fi discutate în acest articol.

Ce este?

În primul rând trebuie să decideți ce este un stil rustic. Trăsătura sa principală este un fel de neglijență, care se manifestă în fiecare detaliu al designului. Spre deosebire de peluzele rafinate franceze, parcelele rustice nu trebuie să fie perfecte.

Toate plantele și florile cresc în mod natural, iar proprietarii nu trebuie să le taie în mod constant și să tundă înălțimea tufișurilor.

Florile decorative rafinate sunt combinate într-o zonă cu plante sălbatice și arată destul de organic.Singurul lucru care merită să renunțe este utilizarea de flori exotice care arată destul de nefiresc pe astfel de paturi simple de flori.

Dar puteți folosi pentru a vă decora parcela nu numai copaci ornamentali și tufișuri, ci și fructe sau fructe de pădure. Aceasta înseamnă că veți primi de două ori mai multă plăcere din complotul dvs., deoarece nu vă puteți bucura numai de natura frumoasă, dar, de asemenea, recoltați fructe coapte și fructe de padure atunci când vine momentul.

Zona suburbană în acest stil îi face pe cei care nu au nici timpul, nici dorința de a se încurca cu grădina. Va fi de ajuns să plantați flori frumoase, să rupeți un iaz mic și să vă bucurați de frumusețea site-ului dvs. în orice moment al anului, fără a petrece mult timp îngrijorându-l.

Cum să împărțiți terenul în zone?

Peisajul curții rurale nu ar trebui să fie împărțit clar în pătrate separate. Toate părțile site-ului se îmbină împreună, curgându-se în mod reciproc. Dar oricum, trebuie să existe o anumită împărțire condiționată în zone.

De regulă, designerii disting patru domenii principale.

  • Primul este de intrare. Privind oaspeții ei, face prima impresie a site-ului tău.Prin urmare, ei încearcă întotdeauna să facă cât mai atractiv posibil. Statuile sunt folosite pentru a decora această zonă, pot fi amplasate mici paturi de flori lângă intrare.
  • A doua zonă este economică. Deoarece la cabana de vara mulți nu numai că se odihnesc, dar și se ocupă de grădinărit, este necesar să păstreze lucrurile destinate acestui lucru undeva. În acest scop este alocată zona economică.
  • Există o zonă de grădină lângă ea.unde puteți crește ca arbuști ornamentali mici, precum și fructe sau legume delicioase pe care familia dvs. le puteți bucura în sezonul rece.
  • Desigur, la fiecare site ar trebui să fie zona de recreere, chiar destul de mici. Dacă există suficient spațiu, puteți pune un foișor sau puteți aranja o zonă de luat masa sub o magazie. În caz contrar, puteți ajunge cu un scaun balansoar sau o canapea mică.

Principalele elemente ale exteriorului

Un complot frumos, privat, în stil de țară este ceea ce asociem cu copilăria. Cele mai multe dintre aceste site-uri au elemente comune care sunt utilizate în mod constant.

vegetație

Dacă vă decideți să cumpărați o casă în țară sau să o construiți de la zero, înseamnă că vă place să rămâneți în natură înconjurat de tot felul de copaci și flori. Prin urmare, la locul de lângă casa ar trebui să fie cel puțin o anumită vegetație.

Cele mai naturale pentru latitudinile noastre sunt copaci, cum ar fi mere, cireșe sau pere. Stafidele roz și roz, floarea soarelui galben însorită, plantate lângă casă pot adăuga o curte la farmec. De regulă, atunci când proiectează parcele, designerii încearcă să facă totul în așa fel încât grădina să înflorească de la primăvară până la toamna târzie.

Pentru aceasta sunt selectate florile care înfloresc în diferite momente ale anului.

ogorodik

Dacă cuvântul "grădină" vă asociați cu paturi murdare cu cartofi și sfeclă, atunci ar trebui să vă familiarizați cu ideile de design în care grădinile mici de bucătărie sunt combinate cu succes cu un pat de flori. O astfel de grădină ornamentală ornamentală, decorată cu un gard de răchită scăzut și figurine din lut, arată fermecător în curtea din sat.

Pe paturile mici dintr-o grădină de bucătărie, plantele, cum ar fi mărarul, morcovii sau salata verde arata frumos. Puteți diversifica conținutul patului de flori cu flori comestibile, de exemplu, mugurii de zi cu zi.

decorare

Simplitatea rustică nu înseamnă absența completă a decorului.Pentru a vă decora site-ul, puteți folosi în siguranță toate tipurile de coșuri de răchită cu flori și lucruri funcționale. De exemplu, poate fi un cărucior sau o bancă. Dacă aveți o curte destul de spațioasă, puteți amplasa chiar și un mic decorativ lângă casă.

În plus, puteți decora și gard, și căi de grădină. Așezați o astfel de cale cu pietre sau presărați cu pietriș și aceasta va arăta mai plăcut din punct de vedere estetic. În ceea ce privește gardul, puteți ridica un gard din lemn mic în stilul Provence sau un gard din răchită. Acesta va arata frumos țesute în flori de rattan, jgheaburi și obiecte decorative suspendate.

Mobilier de grădină

Pentru a amenaja o zonă de recreere, veți avea nevoie de mobilier potrivit stilului. Este chiar posibil să faceți acest lucru singur cu materiale simple. Scaune și mese de răchită, bănci sculptate în lemn sau ceva similar sunt ideale pentru o casă de țară în stil rustic. Este destul de posibil să faceți chiar și cânepă simplă nemodificată, care vă va înlocui scaunele.

Dacă intenționați să instalați un arbore în curtea dvs., atunci este mai bine să preferați construcția de lemn natural sau bare inegale.Lemnul poate fi lăsat netratat - se va potrivi perfect în conceptul general. Și puteți, dimpotrivă, să decorați grinzile și pereții din foișor cu sculpturi decorative sau picturi.

apă

Nu prea mult la dacha va fi un mic iaz. Iaz cu apa clara sau un mini-lac inconjurat de arbusti scazut, pur si simplu nu strica aspectul site-ului. Dacă nu aveți loc pentru a pune un iaz cu drepturi depline acolo, atunci vă puteți limita la un puț mic sau chiar umple un butoi sau un jgheab înconjurat de flori.

În plus față de aceste detalii de bază ale exteriorului, puteți folosi și alții - principalul lucru este să selectați cele mai simple elemente care nu strică impresia de ansamblu.

Idei de proiectare

Pentru înregistrarea imobilului, puteți folosi o varietate de idei. Totul depinde de ceea ce este mai important pentru dvs. - estetica, confortul sau oportunitatea de a se angaja în grădinărit pe site.

Dacă prețuiți mai ales aspectul zonei suburbane, atunci puteți să-l decorați cu paturi de flori și diferite statuete. În acest caz, zona de lângă casă se va asemăna cu un mic parc, decorat în stil rustic.

Dacă acest lucru nu este suficient pentru dvs., atunci puteți rupe o mică grădină de legume în curte. Această opțiune are și multe avantaje. De exemplu, în timpul verii, puteți consuma fructe și legume proaspete din grădina dvs. de legume. Acest lucru înseamnă că nu numai că nu veți cheltui bani în plus, dar veți fi, de asemenea, sigur că veți mânca produse sănătoase și ecologice.

În plus, puteți începe și cel puțin o mică seră. În acesta, legumele și fructele se vor coace aproape în întregul an.

Numai merită să ne amintim că sera nu trebuie să ocupe tot spațiul din curte.

Puteți aranja, de asemenea, în curte și un loc confortabil pentru a vă relaxa. Acesta poate fi un foișor, un grătar pentru grătar sau un loc de joacă pentru copii. Și dacă zona din spate este mare, atunci puteți aranja totul într-o singură curte deodată. Principalul lucru este că detaliile sunt combinate între ele și se potrivesc definiției stilului rustic.

Pentru mai multe informații despre cum să încorporați un stil rustic în designul curții, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor