Proiectăm amenajarea peisajului pentru o mică zonă suburbană

Având un teren de țară sau o cabană, întotdeauna doriți ca casa și complotul să arate frumos, reflectă individualitatea, acuratețea și originalitatea proprietarilor lor. Cu toate acestea, într-o zonă mică este imposibil să faceți ceea ce este planificat, nu există suficient spațiu pentru acest lucru. Dar este posibil să decorați teritoriul frumos pe orice zonă, având grijă de designul peisajului.

Caracteristici speciale

Sarcina principală în dezvoltarea designului peisajului este de a planifica teritoriul curții, în conformitate cu dorințele tuturor membrilor familiei. Cineva vrea să lase un loc pentru grădină, cineva dorește să pună un fotoliu și facilități de grătar, iar dacă există copii în familie, asigurați-vă că vă oferiți un loc pentru jocuri.După definirea zonelor funcționale, restul spațiului poate fi alocat elementelor decorative, paturilor de flori și copacilor.

Pentru a face o zonă mică într-adevăr funcțională și frumoasă, trebuie să urmați trei reguli de design peisagistic:

 • Pe teritoriu nu ar trebui să existe clădiri masive. Desigur, premisele sunt necesare, atât timp cât sunt mici. Este mai bine să găzduiți casa verticală, completând etaje suplimentare, după cum este necesar. Clădirile rămase sunt mai bine distribuite pe întreg teritoriul. Hangar și baie pot fi plasate pe marginea site-ului, și un foișor - într-un loc retras lângă un copac mare sau gard viu.
 • Nu trebuie să alegeți garduri surde. Pentru o curte mică, ele nu sunt absolut potrivite. Creează un sentiment de spațiu limitat, care se reflectă în starea de spirit și bunăstarea oamenilor. În plus, un gard surd reduce vizibil zona. Gardurile de lumină vor face.

O soluție excelentă ar fi să punem pe planetă o perimetru de alpinism.

 • Atunci când alegeți copaci, este mai bine să vă opriți alegerea pe specii ciudate. Copacii mari pe măsură ce cresc vor absorbi tot mai mult spațiu, care este deja foarte mic.Pentru a salva încă mai mult spațiu, mai multe tipuri de arbori pot fi altoiți simultan pe un trunchi: câteva feluri de măr, prune și cireșe împreună. Pentru copaci, este mai bine să luați o zonă separată și să nu le distribuiți pe întreg teritoriul.

Alegerea stilului și a designului

Este mai bine să începeți să planificați proiectarea unui site cu un plan preliminar detaliat. Aveți posibilitatea să utilizați programe speciale de calculator sau puteți schița o schiță pe hârtie. În plan, este necesar să se indice toate clădirile, să se desemneze toate zonele planificate și, de asemenea, să se țină seama de plantarea copacilor și arbuștilor.

Pe lângă schema teritoriului, trebuie să decideți în ce mod spațiul va fi decorat.

Stilul poate fi regulat sau natural:

 • Stilul obișnuit sugerează o anumită simetrie, concentrându-se arborii și arborii în jurul unei axe imaginare. Totul pe scenă atrage forme geometrice fără linii netede. Șinele sunt așezate numai în linie dreaptă. Acest stil este mai potrivit pentru zonele mari, cu toate acestea, poate fi aplicat și într-o zonă mică.

Dacă are o formă alungită, un model dreptunghiular este potrivit pentru un patrat, un model aproximativ egal pe toate laturile, distribuit uniform pe teritoriu.

 • Stilul natural (sau peisajul) implică o apropiere maximă de natura naturală. Toate plantele ar trebui să pară ca ele însele să crească. Șinele sunt așezate cu coturi și nereguli. Bine ați venit pe suprafața neuniformă a pământului. Dacă nu se află pe site, puteți crea artificial un mic deal. O soluție bună ar fi să-i faci o cascadă mică sau un curs cu un pod decorativ sau un tobogan alpin.

Efectul parcelei neuniforme și sălbatice poate fi de asemenea realizat prin plantarea unui număr de plante, diferite în înălțime, formă și culoare.

Grădină de flori

Începând cu plantele de plantare, trebuie să urmați câteva reguli:

 • Fiecare plantă necesită un nivel propriu de lumină și umiditate.
 • Înălțimea tufișurilor și copacilor ar trebui să crească de la sud la nord. Răsadurile cu creștere redusă sunt situate în sud și înalte - mai aproape de nord.
 • Este necesar să se evalueze fertilitatea solului. Dacă solul este infertil, îl puteți aduce la comandă pe site. Gunoiul și compostul vor începe să fie benefice numai după câțiva ani.
 • Este necesar să se planifice în prealabil schema de culori a întregului teritoriu. Culorile selectate corespunzător vor ajuta la creșterea vizuală a spațiului.
 • Alegeți doar câteva tipuri de flori și arbuști ornamentali. Soiurile și culorile excesive vor crea un sentiment de prost gust și de spațiu de lemn.
 • Începeți grădinile mai bine cu paturile de flori. Planurile de flori arhitectonice sunt amplasate în partea opusă a intrării. Pentru a aranja un pat de flori, puteți folosi orice unelte și materiale disponibile. Deci, patul de flori va fi original și unic.

Zonă de relaxare

La fiecare locație, asigurați-vă că vă gândiți să creați o curte confortabilă, unde se va aduna întreaga familie. Nu aveți nevoie de un spațiu mare. Destul pentru a proteja această zonă, face din ea un loc retras pentru o vacanță relaxantă.

Dacă spațiul permite, este imperativ să se gândească la un loc de mâncare în acest domeniu. Puteți construi o platformă de lemn pe care să plasați masa, scaune cu o cămașă moale, un brazier sau o sobă și șezlonguri. Cu toate acestea, acesta poate fi limitat la masa obișnuită de plajă cu scaune pe o peluză frumoasă.

Dacă familia are copii mici, brazierul poate fi permis numai mobil, care nu este necesar, este îndepărtat. Prioritatea este un loc de joacă.

Este necesar să ne gândim cum să organizăm un loc pentru jocurile copiilor. Pentru copii, va fi bine să puneți o cutie de nisip și un tobogan mic, dacă zona permite, pentru a lăsa loc pentru o piscină gonflabilă. Pentru copiii mai mari, puteți pune un complex sportiv, o masă pentru tenis.

De asemenea, în zona de recreere, puteți aranja un foișor, leagăn de grădină, agățați un hamac sub un copac sau doar lăsați o peluză curată, unde puteți răspândi o pătură mare sau puteți juca diverse jocuri.

Soluții interesante

Câteva idei interesante nu numai că pot extinde vizual spațiul unei mici zone suburbane, dar, de asemenea, îi adaugă unicitatea, originalitatea și aspectul bine îngrijit:

 • Plantarea peluzei și a plantelor de flori pe acoperișul clădirilor. Această tehnică vă permite să echilibrați vizual terenul și casa, ceea ce oferă volum și spațiu suplimentar. În plus, un acoperiș verde oferă izolație suplimentară pentru casă. Chiar și în cea mai tare zi din această cameră va fi rece.
 • Grădină pentru verdeață de creștere și iarbă condimentată. Nu are nevoie de mult spațiu, îl puteți aranja în vase suspendate și va arăta foarte original. În plus, ierburile sunt foarte aromate și elegante.
 • Să adune familia și să îi aducă toți membrii procesului de grădinărit puteți să plantați un arbore genealogic. Copiii și adulții se vor bucura să privească cum cresc și devin mai puternici, îngrijindu-i. Poate deveni centrul întregului peisaj, în jurul căruia vor apărea treptat toate compozițiile și plantele noi.
 • Pentru înregistrarea unui colț frumos, puteți crea compoziții de conifere. Aceasta va câștiga zona utilă a teritoriului. Coniferele au o coroană bogată, astfel încât câteva tufișuri și copaci vor fi suficiente pentru a decora o anumită zonă minunat.
 • Mini-gradina. În cazul în care paturile complete nu au suficient spațiu, puteți planta legume ornamentale care cresc în dimensiuni miniatură. O altă opțiune este să crești legume pline, dar numai cei care iubesc doar toți membrii familiei. Pentru a salva teritoriul, grădina poate fi făcută pe două nivele.
 • Grădină pe terasă sau pe verandă. Acesta poate fi organizat cu ajutorul grădinilor verticale sau plantelor de plantare în vase.
 • Organizarea grădinii în stil japonez. Într-o astfel de grădină, totul este prezentat în miniatură: copacii imitând trunchiuri vechi de secole, cascade mici, o grădină de rock care seamănă cu roci maiestuoase, mini-tufișuri.În această grădină, toată lumea se poate simți ca un gigant.

Secretele spațiului extins

Pentru a face site-ul vizual mai mare, puteți utiliza mai multe tehnici:

 • Toate liniile și formele trebuie să fie cât mai netede și mai netede.
 • Este mai bine ca piesa să fie netedă, cu coturi și bucle. Cu cât este mai lungă calea, cu atât are mai multe curbe, cu atât va dura mai mult, ceea ce creează un sentiment de spațiu mai larg. Sfârșitul pasarelei poate fi "dizolvat" în verdeață prin căderea lianelor și a arbuștilor voluminoase pe marginea parcelei. Va da impresia că grădina are o continuare în spatele acestor viță-de-vie.
 • Pe site-ul puteți dispersa compozițiile decorative de flori și decorațiuni de grădină. Cele mai multe elemente pe care le puteți acorda atenție, cu atât mai puțin o persoană se va uita la întregul site în ansamblu, evaluând dimensiunea sa.
 • Nu aranja și nu plantați prea multe paturi și plante. Vegetația excesivă va crea un sentiment de congestie și dezordine.
 • Prezența unui mini-iaz va adăuga un teritoriu de prospețime și ușurință. Aveți posibilitatea să construiți un iaz mic, curat, bine.Cu toate acestea, dacă intenționați să faceți un rezervor cu apă curgătoare, acest punct trebuie să fie coordonat cu vecinii săi. Sunetul apei curgătoare poate provoca iritații și poate fi prea intruziv.
 • Zonele îndepărtate ale teritoriului trebuie clarificate cât mai mult posibil. În acest scop, puteți planta flori albe și galbene în jurul perimetrului. Deci, granițele vor fi mutate vizual.
 • Gardul este mai bine să alegi cel mai transparent, ușor, nu surd. Cu toate acestea, uneori zonele adiacente sunt prea apropiate, iar un gard rare creează un sentiment incomod. O cale excelentă ar fi gardul de gard, care ascunde teritoriul numai atunci când este necesar.
 • Dacă o clădire cu un perete gol este situată la marginea teritoriului, pot fi atașate oglinzi, ceea ce va face vizual site-ul mai mare. Oglinda poate fi mare și unificată și poate fi o compoziție de mici oglinzi, care va acționa în plus ca un decor original.
 • Plantele sunt mai bine plantate în jurul perimetrului din jurul centrului sitului. Deci, va exista un sentiment de a fi într-o grădină mare și spațioasă.

Sfaturi utile

Câteva sfaturi utile vă vor ajuta să faceți o zonă mică și mai confortabilă și frumoasă:

 • Folosiți grădinărit vertical. Într-o zonă mică, această metodă vă va ajuta să creați un colț luxuriant, verde. Pentru a face acest lucru, puteți utiliza paturi cu mai multe straturi sau puteți realiza un perete verde pe baza cadrelor și a țesuturilor. Cadrul poate servi ca arcuri, grătare, garduri, fațade ale clădirilor. Plantele sunt mai bine să aleagă o varietate, astfel încât să nu aibă un sentiment de monotonie.
 • O soluție excelentă este plantarea plantelor pe o bază în cascadă. Plantele mici sunt împinse în prim plan, și înalte pe spate. Pentru aceasta puteți folosi oale și vase decorative. Folosind această tehnică, se pare că se creează efectul unei grădini care se întinde în sus. În plus, florile din vase și vase pot fi rearanjate din când în când, creând noi compoziții.
 • Împărțiți parcela în zone. Una dintre tehnicile de succes este organizarea de zone cu mai multe niveluri. Zona de recreere poate fi plasată pe podium, iar pentru grădină să pregătească un loc inferior. Cu toate acestea, nu este necesar să se aloce zone cu niveluri diferite de la sol. Puteți aplica iluzii alegând o acoperire din diferite materiale și nuanțe pentru diferite zone.
 • Semănați gazonul. Indiferent cat de mic este intriga, asigurati-va ca luati in considerare o peluza.În primul rând, creează o platformă ideală pentru plantarea de paturi și compoziții de compoziție și, în al doilea rând, datorită dimensiunii parcelei pe care se află, este foarte probabil că nu va fi posibil să se construiască un sistem complet de căi cu acces în toate colțurile teritoriului și va trebui să meargă de-a lungul gazonului.
 • Când faceți zonele cu garduri decorative sau grătare, alegeți produse albe. În toate cele mai bune stick la raza de lumină.

Exemple frumoase și opțiuni

Chiar și un astfel de mic complot poate fi transformat într-un adevărat paradis. Culorile strălucitoare ale gazonului au determinat în mod eficient varietatea diverselor plante încadrându-l în jurul perimetrului.

O opțiune excelentă pentru cei care preferă să aibă micul dejun în aer proaspăt.

Opțiune foarte eficientă pentru înregistrarea zonei locale. Pentru decorare, au fost folosite elemente din metal forjat și lemn.

În următorul videoclip, un designer american celebru dă sfaturi privind îmbunătățirea dachului

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor