Curți frumoase moderne: design peisaj în jurul unei case private

 Curți frumoase moderne: design peisaj în jurul unei case private

O casă de țară privată cu o zonă locală are nevoie de organizarea corespunzătoare a șantierului. Designul peisajelor este un proces complex și minuțios. Pentru a crea un exterior cu adevărat pitoresc, va trebui să cheltuiți mai puțin efort și bani decât să construiți și să finisați casa în sine. Dar veți fi mulțumiți, rezultatul vă va încânta de mai mulți ani, iar confortul din curte vă va permite să petreceți mult timp în aer proaspăt într-o atmosferă de fericire și fericire.

Caracteristici speciale

Pentru a crea un design peisagistic în jurul casei dvs., puteți invita un profesionist care va crea un proiect pentru dvs. și după încheierea acordului va începe să lucreze în mod direct.Această opțiune este potrivită pentru persoanele bogate și ocupate care nu-i plac să lucreze pe pământ, bazându-se pe opinia specialiștilor în materie de design și stil.

Dar pentru a vă organiza propriul dvs. paradis cu propriile dvs. mâini este să vă scufundați în procesul de creativitate și să creați un design cu adevărat unic al teritoriului, care să vă satisfacă pe deplin cerințele personale, folosind un minim de fonduri.

În prezent, toate trucurile de peisaj pot fi învățate online absolut gratuit.

Există un alt mod de a salva: puteți cumpăra plante foarte tinere. În acest caz, trebuie avut în vedere că va dura timp pentru ca acestea să crească și să se consolideze. Nu veți vedea imediat rezultatul final, ci numai în câțiva ani, dar o astfel de investiție în viitor vă va păstra portofelul în prezent.

Când cumpărați plante tinere, țineți cont de faptul că, pe măsură ce cresc, vor avea nevoie de tot mai mult spațiu. Înainte de a obține un astfel de răsad, studiați informațiile despre cum arată o plantă adultă, ce parametri atinge. La plantare, lăsați fiecare tânăr săditor să se maturizeze.

Designul peisagistic competent nu numai că creează un loc confortabil pentru a petrece timp în natură, dar ajută la rezolvarea multor probleme de imperfecțiune a reliefului și a dimensiunii site-ului. Deci, o anumită ordine de plantare a florilor, arbuștilor și arborilor va ajuta la creșterea vizuală a curții, iar organizarea armonioasă a zonei de intrare vă poate declara ospitalitatea și vă puteți pregăti pentru oaspeți în casă.

Clima și ușurarea

Designul peisajelor depinde de teren. Clima și relieful dictează propriile reguli și, dacă poți face ceva cu diferențe la nivelul solului, atunci vremea este întotdeauna în opinia sa.

Asigurați-vă că studiați flora benzii în care se află casa. Plantele care cresc în mediul lor natural în climatul dvs. sunt cel mai bine tolerate de înghețurile de iarnă sau de veri foarte calde și de umiditate ridicată. Crescătorii de specialitate lucrează în mod constant pentru a arăta noi soiuri de plante care să aibă o iarnă mai bună și în același timp rezistente la căldură.

Unele arbuști sau flori trebuie să fie închise pentru a supraviețui iarna, de exemplu, trandafirii, care adesea îngheață și se tem de temperaturi scăzute, sau thuja, care "ard" în primăvara devreme înainte ca sistemul rădăcină să se fi dezghețat.Soarele strălucitor de primăvară distruge coroana, așa că este închisă în toamnă.

Reluarea "nereușită" a site-ului poate complica sarcina de a crea un design ideal, dar cu siguranță va adăuga unicitatea. Pentru un începător, o zonă netedă fără schimbări de înălțime puternică este cea mai potrivită. La nivel de dorință poate fi nivelat, dar grădina volumului poate deveni un punct culminant al site-ului dvs.

Este ușor să bateți un deal mic și să organizați un tobogan alpin, depresiunea este potrivită pentru un rezervor artificial - un iaz cu pești ornamentali și nuferi.

Dificultatea ușoară va contribui la determinarea zonării teritoriului din curtea din spate, în harta unui loc pentru un foișor, șezlonguri, leagăne, o bancă izolată, unde cineva poate citi o carte sau poate avea un vis.

În plus, coborârile și ascensiunile pot fi bătute cu scări frumoase, ceea ce va aduce originalitate zonei locale. De asemenea, pentru teritoriul aflat sub pantă, vă puteți gândi la un sistem de comunicare a rezervoarelor, între care va curge un curs de apă și chiar și la cascade mici vor organiza reliefuri inegale.

Multe firme de design peisagistic dezvoltă în mod specific proiecte verticale.aspectul site-ului, crearea artificială a reliefului în funcție de stilul general al zonei și fațada casei. De exemplu, o casă în stil de cabană necesită o imitație a terenului montan alpin.

Adesea, terenul dificil poate provoca stagnarea apei în primăvară în timpul perioadei de topire activă a zăpezii și toamna ploioasă. Din acest motiv, rădăcinile plantelor plantate în zonele joase pot să putrezească și, pentru a evita acest lucru, să ia în considerare un sistem de drenare pentru scurgerea apei.

Sfaturi și recomandări pentru scurgerea site-ului vor spune designerului peisajului A. Korovin în următorul videoclip.

Planificarea planurilor

Înainte de a începe să cumpărați semințele de flori și de plante care vă plac și să ridicați forme arhitecturale mici, trageți un plan pe care să-l respectați. Un desen mic vă va ajuta să înțelegeți câți copaci, tufișuri și flori aveți nevoie, unde puteți aranja cel mai bine o zonă de agrement, cum și unde este mai bine să puneți căi decorative pentru a crea un design perfect peisagistic. În procesul de muncă directă, este mai bine să corecteze punctele minore decât să repetați totul.

Dacă aveți la dispoziție o zonă mică (aproximativ 6 hectare), asigurați-vă că aveți în vedere dimensiunea clădirilor, care sunt de obicei disponibile în zonele suburbane.

Necesare sunt:

 • Casa de locuit;
 • Garaj sau loc de parcare;
 • Sala de utilități (magazin);
 • Pergolă sau pergolă de tip solariu;
 • pistă;
 • Elemente de iluminat;
 • Spații verzi;
 • Elemente de decor;
 • Zonă de grădină;
 • Spațiul grădinii.

Dacă site-ul este mai mare, proiectul poate include și:

 • Teren de joacă pentru copii;
 • baie;
 • Piscină sau iaz artificial decorativ;
 • Cu efect de seră.

Numai după ce au fost aplicate pe hârtie toate clădirile necesare, merită luată în considerare în detaliu proiectarea unui plan de plantare a spațiilor verzi. Pentru a putea vedea planul site-ului dvs. în modul 3D, utilizați un program special pentru proiectarea peisajului.

În biblioteca unor astfel de resurse există tot felul de plante pe care creatorii programului le-au împărțit în grupuri pe specii și pe habitat areoleal.

Deosebit de remarcabile sunt proiectele destinate să proiecteze teritorii de mai multe hectare. Adesea, astfel de spații au deja un peisaj natural frumos și bine stabilit, care poate include un rezervor natural și o parte a pădurii. Puteți să o completați cu o livadă mare, alei umbroase de tei, mai multe zone de agrement cu chioscuri.Dar teritoriul casei sau o mică curte a vilei ar trebui să fie decorate cu plante mai mici și cu grădini de flori.

Variante ale zonelor de separare

Zonarea corectă a teritoriului din curtea din spate vă permite să rezolvați multe probleme funcționale, precum și să creați o atmosferă confortabilă.

Există mai multe domenii principale care ar trebui să fie distinse vizual între ele:

 • Intrarea sau partea frontală;
 • Loc de parcare;
 • cumpărături;
 • Zona de grădină legendară;
 • Grădină și fructe;
 • Pentru o vacanță activă și liniștită;
 • Pentru jocuri pentru copii.

Uneori locația corespunzătoare a casei pe site rezolvă o parte din problemă. În acest caz, de exemplu, curtea din spate, care este ascunsă din vedere, poate fi pusă deoparte pentru zona economică și de grădină. Dacă acest lucru nu este posibil, atunci nu există nici o cale mai puțin cardinală de a se izola - pentru a construi garduri.

Un foișor larg cu un perete gol poate fi o alternativă de a ascunde camerele utilitare. Un gard viu de arbusti sau ace grosiere ar putea fi nu numai un element decorativ frumos, ci și un mod de zonare. Crearea podiumurilor și a teraselor deschise pentru pergole și solarii, precum și a zonelor de agrement pot fi atribuite și metodelor de împărțire a teritoriului în zone.

Relieful poate ajuta la rezolvarea problemei cu zonare.Montarea zidurilor de susținere pe un sit pe mai multe niveluri și finisarea acestora, de exemplu, cu piatră, arată foarte elegant și într-un mod sudic.

Chiar și în faza de planificare a parcelei, încercați să creați un proiect în care zona de odihnă să fie situată la o distanță maximă de parcare, atunci sunetul dvs. nu poate fi deranjat de sunetul motorului care funcționează și gazele de eșapament.

În seara târziu, iluminatul corect va ascunde zona economică și de grădină din ochi, aducând în prim plan tăcerea, armonie și decorarea zonei de relaxare.

Track decoration

Cărțile de grădină sunt ghiduri specifice care conectează elementele de design peisagistic, formele arhitecturale mici și mari într-un ansamblu armonios comun. Aceste linii vă permit să setați direcția de mișcare pentru dvs. și oaspeții dvs., să evidențiați avantajele și să ascundeți dezavantajele site-ului.

În proiectarea pistelor importanța importantă este stilul general de design peisagistic și fațada casei.

Deja în stadiul de proiectare merită să ne gândim la forma, lățimea, materialul pieselor. Decideți dacă vor fi piese cu colțuri drepte sau rotunjite, decorative, înfășurând sau proiectate exclusiv pentru funcții utilitare.

Opțiunile decorative necesită mai multă imaginație și costuri pentru implementare, astfel încât aceste căi pot fi utilizate numai în zona de grădinărit peisaj și locul de odihnă. Un spațiu utilitar brut - în zona de transport-acces, între clădirile agricole în scopuri funcționale.

Lățimea șinelor decorative poate varia de la o jumătate de metru până la un metru și jumătate. Acești parametri sunt individuali pentru fiecare zonă și depind de mărimea acesteia. Materialul pentru crearea căilor poate fi piatră, beton, țiglă, cărămidă, pietriș, piatră zdrobită.

Atunci când alegeți materialul și designul piesei, luați în considerare câțiva factori:

 • Pământ de sol;
 • Posibile mișcări de teren sezoniere;
 • Nivelul apei subterane;
 • Ce se presupune că se încarcă pe pistă (zona de mers sau parcare);
 • Intensitatea funcționării.

Cu construcția directă a unei piste decorative, aveți grijă de drenaj. Pentru a topi sau a curge apa de ploaie în sol, suprafața pasarelei este ușor înclinată. Poate fi gable sau single.

Pânza peisajului pe șosea este împărțită după tipul de acoperire pe duritate și moale.Primul tip poate fi atribuit cărămidă, beton, plăci de pavaj, piatră naturală, a doua - pietriș, pietriș, moloz. Există tipuri combinate de piste.

Pentru a aranja zona pentru parcare, geogrid din ce în ce mai folosit.

Avantajul acestei metode:

 • Curată și bine întreținută;
 • Construcția robustă rezistă la orice greutate;
 • Chiar și zona de parcare este amenajată.

Cărțile de grădină pot fi făcute în mod independent. Alegerea materialelor este foarte mare, dar tehnologia nu este cea mai dificilă. Deseori, șinele sunt realizate din lemn. Acest strat nu este la fel de durabil ca, de exemplu, betonul, dar arata foarte elegant. Diverse elemente de fantezie animă site-ul foarte mult. Modelele din pietre mici dau fabulositate și originalitate.

Este important ca pistele să fie sigure. Suprafața prea fină a stratului de acoperire după ploaie poate deveni foarte alunecoasă și poate provoca vătămări. Alege materiale cu nervuri.

Dacă există diferențe de altitudine pe teren datorită terenului, este mai bine să includeți elemente cu trepte sau scări întregi.

creare spatii verzi

Problema amenajării peisagistice nu este una ușor de multitasking. Este necesar să se pregătească în mod corespunzător zona de teren pentru zonele verzi și gazon, pentru a studia tipurile de plante care cresc în banda dvs., ia în considerare perioada de flori înflorire, știuceea ce arata arborii si copacii intr-o stare matura, pentru a pregati in mod competent o compozitie care sa arate armonioasa in cativa ani si chiar decenii, sa cunoasca combinatiile de baza pentru un posibil cartier cu scopul de a uda si de a fertiliza solul.

Dar rezultatul vă va plăcea cu siguranță, pentru că un parcel frumos proiectat este mândria oricărui grădinar amator.

În primul rând, este necesar să determinăm stilul - regulat sau natural. Regular implică un aranjament simetric de paturi de flori cu flori și arbuști ornamentali de-a lungul liniei centrale. Deseori, în centru se află o grădină de flori rotundă cu cele mai frumoase plante.

Căile care se extind din aleea centrală au forma corectă și radială. Paturile de flori sub formă de rabatok sunt aranjate de-a lungul căilor, căile ele însele pot fi încadrate de un gard viu mic, îngrijit, tăiat de lemn de boxwood sau thujas cu o coroană sferică, plantate la aceeași distanță unele de altele.

Plantele pentru aceste paturi sunt alese nobil. În primăvară, acestea sunt lalele, narcisele, crocusurile și zambilele care se potrivesc în culori și dimensiuni, astfel încât patul de flori să nu pară variegat, dar uniform armonios. Vara primrosii inlocuiesc trandafirii ceai hibrizi sau floribunda.Trandafirii sunt completate de crini cu flori mari. Lilie împărțită în specii asiatice, tubulare și la hibrizi. La hibrizi, la hibrizi iarnă mai bine.

Crini și trandafiri au o mare varietate de culori, ele sunt selectate de nuanțe armonioase și plasate în paturi de flori de forme geometrice. Grădina este plină de aromele acestor flori. Crini din vale sau gazde sunt plantate în rabatka umbroasă, tort trandafiri la soare.

Aranjarea unui pat de înflorire continuă, ridica un astfel de set de plante perene, care infloresc urmări reciproc pe tot parcursul sezonului. În primăvară - bulbos, în vară - trandafiri, crini, clematis, hortensii, în toamna - aster belgian, physalis, crizanteme.

Molidul, thuja, chiparoșii cu forma lor corectă creează accente verticale. În centrul paturilor de flori sau la capătul aleii va fi interesant să se privească la fântâna sau cascada decorativă, ceea ce va da o dispoziție romantică întregului sit.

În frunzișul verde, formele arhitecturale mici și sculpturile arată foarte armonios, iar băncile, așezate în locuri frumoase, vă vor permite să vă relaxați și să vă bucurați de priveliștea frumoasă.

În proiectarea tipului natural de plante sunt aranjate în ordine aleatorie, simetria este evitată conștient aici.Piesele au o formă neregulată, pot varia atât în ​​funcție de material cât și în lățime, în funcție de peisaj. Această zonă de proiectare este combinată cu succes cu un teren neuniform. Acesta este cazul când dezavantajul poate fi transformat în demnitate. În zona de jos se merită aranja un iaz, pe dealuri aranja compoziții pitorești de conifere, culori strălucitoare și arbuști ornamentali.

Compozițiile sunt alcătuite dintr-un accent vertical - molid, pin, thuja, chiparos, care sunt situate în fundal, plantele mijlocii cu frunze frumoase sau flori sunt plantate în al doilea rând. Acestea pot fi tunber de vierme cu frunze galbene, burgunde, verde deschis, care sunt umbrite de ace argintii. Flori de trandafiri sau groundcovers alcătuiesc rândul de mijloc, înflorirea lor este susținută de pelin, catnip, salvie.

Aceste plante perene simple, cu tendința lor cadru perii groase de flori roz. Ienupul târâtor va deveni un cadru pitoresc pentru un astfel de pat. Planta lui și de-a lungul șinelor. Picioarele au o vedere asupra căii, ascunzând marginea, creând o potecă pitorească de pădure.

Este posibilă decorarea zonei locale cu pietre.Selectați un loc pe un deal sau pe o zonă plană. Se dă drenaj, se întind bolovani, pământul se toarnă între ele și plantele perene sunt plantate în aceste "buzunare". Poate fi o compoziție sub formă de pădure de conifere pitic, juniper, miniatură de pin, thujas și molid. Rockery, plantate cu plante perene, arată impresionant și nemanipulat în îngrijire. Molodilo, cimbru, stropire, saxifrage și ierburi ornamentale vor fi potrivite în compoziții.

Rockery va arăta organic aspectul curții în stil japonez, aici accentul este pus pe frumusețea pietrei, așa că alegerea bolovanilor ar trebui să fie abordată cu mare atenție. Plantele, în acest caz, sunt folosite conifere, forme pitic, șarpe și cereale.

Subțire multicolore de cereale dau sofisticare și emoție multor ansambluri de plante. Înălțimea lor poate fi selectată de la 50 cm până la 1,5 metri. Ierburile sunt variate în culori - culorile gri, maroniu, auriu diluează verdele frunzelor plantelor de grădină. Cerealele au o caracteristică neplăcută - sunt foarte agresive față de alte plante, deci merită să ne gândim bine dacă acest tip de iarbă este necesar pe teren.

Pentru că această grădină de flori va trebui să țină mereu un ochi pentru a preveni răspândirea invadatorului.

Pentru adevărații esteți, există un diapozitiv alpin. Crearea sa este un proces foarte laborios, necesitând studiul literaturii speciale, dar rezultatul va aduce satisfacție și mândrie inexprimabile. Piatra naturala este pusa pe trepte una la cealalta, fara formarea buzunarelor, fisurile sunt umplute cu pamant nisipos si pietris fin, se creeaza analogia formarii naturale a rocilor. Între timp, pietrele sunt înrădăcinate de plantele miniatură rezistente la secetă, creșterea lor este extrem de mică, florile sunt umede și puțin adânci, dar pe ansamblu se obține o vedere magnifică.

Tufe, cum ar fi afine cu o aromă dulce de caramel și multe flori mici vor deveni accentele verticale și decorarea site-ului în timpul înfloririi. Forma de împrăștiere a ciupercii creează un capac rotund natural cu un diametru de aproximativ 3 metri.

Pălțelul negru are o formă grațioasă și nu necesită o tunsoare; în primăvară este acoperită cu ciuperci de flori cu un miros neobișnuit, în toamnă cu ciucuri de fructe de pădure, care combină proprietăți medicinale cu substanțe toxice.

Similar cu ea, cenușă de munte și chokeberry sau chokeberry negru - unul cu clusters de culoare stacojiu, celălalt după primăvară înflorire luxuriantă este acoperită de toamnă cu fructe de padure pline de vitamine. Aceste arbuști subțiri cresc până la 4 metri înălțime și nu necesită tăierea.

Chubushnik sau iasomia rusă este mai bine plasată în fundal. După înflorirea cea mai parfumată, ea se transformă într-un tufiș nedescripționat, cu o înălțime de 2-3 metri, cu timp în care obține un aspect "înfipt" și necesită formare.

Liliac frumos este bun și un copac separat, și în gard viu, dar aici trebuie să înlăture în timp util creșterea. În grădinile de reproducere, lăstarii nu sunt la fel de agresivi ca și speciile naturale.

Kalina, în plus față de o înflorire minunată, are un obicei bun Bush, nu are nevoie de formare, în toamnă frunzele dobândesc o paletă purpurie, în timpul iernii, grupurile de flacără contrastează efectiv cu albitatea zăpezii. Este bine atât ca o vierme și ca un gard viu.

Thuja, ienupărul și copacii de chiparos vor decora planul mediu. Tui este mai bine să aleagă grupul vestic, acestea sunt cele mai rezistente la iarnă și au o mare varietate de specii. Aurea galben mijlociu-mare, panglica galbenă, columna și Holmstrup maiestuos, Danica sferică, Khozeri își vor găsi locul în compoziții de grădină sau ca viermi.

Thuy Brabant și Smaragd sunt indispensabile pentru garduri vii.

Perfect amenințătoare pentru tuns, care vă permite să creați din ele forme verzi pentru decorarea grădinii. Cypress-urile și ienuperii au o formă naturală pitorească, care dă contururile naturale ale ansamblurilor de grădină. În afara ei pot fi decorate cu flori.

Grădinile verticale completează varietatea vizuală a florei de grădină. Acestea sunt varietăți de cățărare pe suporturi. Palmă printre vițele frumoase înflorite aparține clematis. Ele sunt plasate pe arcuri sau suporturi metalice, adesea într-un duet cu trandafiri sau gazde, care acoperă partea inferioară inferioară a viței de vie.

Caprifoiul de caprifoi are o aromă dulce puternică și frumoasă, cum ar fi florile de trandafir din crizantema de est.

Strugurii de struguri sunt indispensabili pentru decorarea clădirilor inestetice. Peretele viu poate fi cultivat din magnolia chineză și actinidia și se obține o recoltă de fructe de padure utile.

Trasee și paturi de flori, copaci și viță de vie sunt bune pe un fundal verde luxuriant, care dă un gazon dens. Trebuie să fie udat în mod regulat, tăiat cel puțin o dată la două săptămâni, nu este de dorit să jucați jocuri în aer liber pe acesta, astfel încât să nu existe frecări. Asemenea pete coapte se întâmplă după iarnă, atunci este necesară repararea gazonului.

În grădină, este suficient să stăm pe teritoriu, adică să tăiem în mod regulat vegetația verde înainte de formarea unui covor verde, care se poate face în câteva luni și 4 tunsori. Un astfel de covor de iarbă este puternic, puteți minți pe el, puteți organiza concursuri, nu necesită udare.

Puteți aranja un gazon maur. Teritoriul este săpat, iar buruienile sunt îndepărtate. Întreaga zonă este semănată cu plante frumoase înflorite. O astfel de peluză are un dezavantaj semnificativ - este de scurtă durată, după ce se estompează, își pierde calitățile decorative.

rezervoare

Nu neglija crearea unui rezervor sau a unui flux pe proprietatea dumneavoastră. Producătorii oferă o mulțime de opțiuni gata pentru aranjarea unei mici piscine sau iazuri.

Iazul poate fi destul de mic - cu un diametru mai mic de 1 metru, până la iazuri mari, unde puteți să înotați și să înotați, să faceți plajă pe plajă sau să stați lângă foc în seara. Țărmul unui astfel de iaz este căptușit cu cereale, șarpe, gazde, irisi, zilnic. Un astfel de rezervor va arăta armonios lângă o casă construită din busteni de lemn sau cu fațade din piatră. De pe terasa din lemn puteți admira strălucirea apei în soare și puteți bea ceai.

Piscina, acoperită cu șezlonguri și copertine pentru a se potrivi cu finisajul casei, se va potrivi arhitecturii casei în stilul high-tech.

Conacul baroc va decora piscina clasică cu o fântână, înconjurată de o grădină de flori cu bănci în jur.

Pentru șantierele mici, puteți aranja un mic iaz cu plante care iubesc umezeala sau înconjurați marginile cu o piatră. Bazinul în sine este decorat cu crini de apă reale sau artificiale.

Ventilatoarele de apă bâzâitoare lângă iaz ar trebui să instaleze un mecanism pentru a crea un flux care să se scurgă în iaz. Frumos aranja cu pietricele, pietre și plante nu este dificil. În apropiere trebuie să plasați un loc de odihnă: un foișor, facilități de grătar, o bancă sau scaune de grădină cu o masă.

Elementele decorative îmbogățesc peisajul și sporesc estetica. Zonele paradisului pompos sunt decorate cu mari sculpturi de teme romantice sau biblice, cu flori mari cu conifere sau trandafiri.

Designul democratic al zonei locale permite instalarea a una sau două forme arhitecturale moderne în armonie cu mediul plantelor.

iluminat

Organizarea iluminatului este gândită la etapa de planificare, deoarece cablurile electrice trebuie izolate în mod fiabil de deteriorarea mecanică.

Curtea, pasarele, ancorările și zonele de agrement sunt supuse unui iluminat obligatoriu. Fonare pe plot nu ar trebui să fie ridicate, astfel încât să nu creeze un sentiment de dezvoltare urbană, este de dorit să reziste la înălțimea de până la 1 metru. Acest aranjament de lămpi oferă o lumină relaxantă moale, bine luminat nivelul gazonului cu flori și calea în sine. Paturile de flori și iazurile pot avea o atracție similară pentru a crea compoziții spectaculoase de noapte.

Iluminarea nu trebuie să fie electrică, pentru o mică zonă există destui felinari cu energie solară.

Combinație cu clădirile

Pentru percepția corectă a peisajului în ansamblu, compozițiile decorative din plante ar trebui să fie combinate armonios cu casa și ancadramentele. Această zonă include intrarea în casă, pridvor, pasarelă de la poartă. Înregistrarea zonei ceremoniale are o importanță deosebită. Aceasta este cartea de vizită a terenului.

Cele mai frumoase și nobile plante sunt plantate în această parte a curții. Paturile de flori sunt realizate în stilul casei principale. Compozițiile cu thujas și trandafiri împodobesc zonele clasice de paradă. Paturi strălucitoare de irișii, asterie belgiene, pădure de salvie, grădină de mușețel plantate de-a lungul căilor de case în stil rustic.

Veranda și pridvorul sunt decorate cu viță de vie înfloritoare: clematis, trandafiri alpinism, petunias în vase suspendate.

Plantele tropicale sunt selectate pentru grădina de iarnă, care sunt în armonie cu thujas-urile din apropiere și cu chipurile din vase ceramice. Plasarea cactilor si a palmierilor in cada in fata intrarii in gradina de iarna ajuta la adaugarea exotismului sudic in vara. În timpul iernii, plantele în ghiveci sunt curățate în cameră.

stiluri

Stilurile de design peisaj determină selecția plantelor. Stilul, la rândul său, este determinat de arhitectura clădirilor și corespunde caracterului proprietarilor.

 • Stil englez sau peisaj vorbește de la sine și modelează frumusețea naturală a naturii. Elementele acestui design includ un iaz cu salcie de pe țărm și bănci, piste din nisip, lemn și piatră. Plantele sunt plantate în grupuri: narcise, lalele, mlaștină, trandafiri.
 • Stilul clasicunde totul este supus simetriei, este decorat cu fântâni, sculpturi, molid, tujas tăiat. Din flori, este mai bine să alegeți begonii, trandafiri, salvia, phlox. Necesită o zonă spațioasă.
 • Stilul scandinav Potrivit pentru designul peisaj al celor mai moderne curți ale unei case particulare.În acest stil, puteți aranja și o mică curte și un teren mare privat. Trasee pavate, iazuri cu piatră și gazde, accente verticale de conifere sunt situate pe poale spațioase, gardurile sunt decorate cu garduri vii.
 • Stilul rustic sau țara - cea mai populară și mai simplă versiune a designului zonei locale. Este posibil să decorezi site-ul cu diverse obiecte de viață țărănească, rădăcină, paturi parfumate de menta, cimbru, salvie sunt binevenite. Arbuștii decorativi de latitudini temperate sunt folosiți pe scară largă: viburnum, shunberry, elderberry, cenușă de munte, liliac, chubushnik.
 • modern în designul peisajului, este înlocuirea maximă a plantelor cu forme arhitecturale mici, o eliberare evidentă a structurilor clădirii.
 • Peisajul japonez - aceasta este alegerea filosofilor. Există o mulțime de piatră naturală frumoasă, vegetație săracă de forme neobișnuite, bonsai, decorând cu atributele Feng Shui. Poate fi plasat pe o suprafață mică.
 • Astăzi, cel mai căutat stil de design al curții a devenit minimalismul. Există puține plante, dar fiecare are caracteristici speciale pentru a crea o imagine vie,încadrată de elemente structurale din lemn.

Suprafața netedă a unui rezervor geometric, căile corecte care trec pe terase este pertinentă.

proiecte

Prin instalarea programului adecvat pe calculatorul de acasă, puteți alege în mod independent aspectul site-ului corespunzător.

Proiectul de îmbunătățire a zonei locale în stilul obișnuit.

Stilul natural al designului site-ului netezește rigiditatea zonei frontale.

Accentele verticale de mesteacăn și salcie impodobesc compoziția cu elemente de stil rural.

Idei frumoase

 • Designul modern al zonei frontale.
 • Arborii vechi se încadrează organic în designul minimalist al sitului.
 • Zona de colț este decorată spectaculos în stil modern.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor