Cum sa faci un tobogan alpin cu pietre cu mainile tale?

 Cum sa faci un tobogan alpin cu pietre cu mainile tale?

În designul modern al peisajului unei case de țară sau cabană, este adesea posibil să găsiți grădini de rock care au devenit foarte populare în ultimul timp. Crearea unui așa-numit diapozitiv alpin nu este doar o decorare a pământului, ci și o lucrare creativă interesantă. Procesul de construire a unei grădini de flori este un exercițiu destul de laborios și responsabil, care trebuie să fie abordat cu cunoștințe, având în vedere numeroasele nuanțe. Dar rezultatul merită - la sfârșitul lucrării vă veți bucura de o compoziție unică unică de plante înrădăcinate pe pietre, a cărei înflorire nu se oprește de la primăvară până la toamna târzie.

Ce este?

Dealul Alpine este una dintre metodele de proiectare peisagistică, care se creează pe un teren de nivel sau pe un deal mic, imitând cu ajutorul pietrelor de diverse dimensiuni, pante de munte acoperite cu tufișuri pitic și plante perene de înflorire. Variantele pentru crearea unei grădini de flori alpine sunt foarte diverse - pe lângă plante, ele pot conține iazuri mici, poduri și sculpturi în grădină în interiorul compoziției. Foarte neobișnuite și frumoase diapozitive de vedere, realizate sub formă de niveluri, terase, precum și cu utilizarea de iluminat în seara și noaptea.

Desigur, construcția unor astfel de structuri necesită anumite dezvoltări de proiectare și experiența realizării de idei în viață. O mare parte din aspectul grădinii de flori va depinde de tipul de pietre și de forma lor, care va fi luată ca bază. Dimensiunea pietrelor joacă, de asemenea, un rol important.

Combinația de creație a unei pietre și alegerea plantelor potrivite reprezintă o sarcină dificilă, dar destul de practicabilă, oricine dorește să înțeleagă detaliile creării unui peisaj artificial, o poate face față.

tipuri

Atunci când creați o grădină de flori peisagistică puteți folosi un designer simpluscheme sau să recurgă la ajutorul specialiștilor pentru dezvoltarea individuală a proiectului și implementarea tuturor lucrărilor necesare.

Aranjarea peisajelor de grădină poate fi aplicată folosind diferite tipuri de grădini rock:

 • Piatră de deal - Aceasta este opțiunea cea mai simplă de fabricat, are nevoie de o mică înălțime sub formă de movilă de pământ și pietre de diferite mărimi, care sunt amplasate în ordine aleatoare pe această altitudine. Dimensiunea diapozitivului poate fi oricare, iar simplitatea și concisitatea acestui design îi permite să fie relevant oriunde în zonă;

 • Florărie folosind peisajul existent - terenul plat sau pârtia naturală naturală este considerată ca bază pentru construirea compoziției. Aici există un spațiu nelimitat de creativitate - puteți decora teritoriul echipat cu o cascadă, puteți organiza un iaz, puneți elemente decorative artificiale. În realizarea acestui tip de grădină de rock este destul de simplă, deoarece folosește o bază naturală creată de natură, la care se adaugă adăugările necesare;

 • Rock gradina folosind componente arhitecturale - acest tip de design peisagistic trebuie să fie dezvoltat astfel încât să fie combinat cu ideea arhitecturală generală a casei situate pe amplasament.Structura unui astfel de tobogan alpin conține terase clare și regulate, granițe cu gresie și pasaje. A crea un astfel de proiect este destul de dificilă. Este necesar să se ia în considerare multe aspecte care constau nu numai în alegerea formelor și al materialelor, ci și în alegerea conceptului general corespunzător de plante;
 • Terase trepte - pentru punerea în aplicare a acestei opțiuni este nevoie de o movilă cu panta abruptă, unde pereții mici sunt fixați la diferite nivele, care servesc ca suport pentru susținerea solului. Lungimea, înălțimea și frecvența locației acestor pereți pot fi alese oricare, în funcție de ideea de proiectare. Terasa însăși poate fi mică și îngustă sau invers, largă și înaltă. Plantele sunt plantate pe suprafața terasei, folosind mari sau mini-exemplare, astfel încât să nu se observe reciproc și să completeze armonios aspectul general al compoziției;
 • Rock sau deal - acest tip de construcție implică crearea unei înălțimi înalte care imită o miniatură a unei stânci sau a unei stânci. Uneori, pentru construirea unei astfel de altitudini, sunt folosite imitații din plastic ale pietrelor mari sau sunt aduse exemplare naturale de dimensiuni mari.Procesul de creare a acestui tip de design este destul de laborios, dar această grădină de rock arată foarte bine în forma finală. Deseori, acest tip de designeri de grădină de rock utilizează în zone în care terenul în sine are un peisaj deluros;
 • stânci artificiale - un tip de grădină de rock create pe o suprafață plană a unei platforme din pietre și pietriș. Pe fundalul peisajului general, compozițiile cu pietre mari marchează cele mai înalte puncte, creând un accent special care atrage atenția. În acest scop, pot fi folosite bolovani rotunjite sau calcar. Adesea, rockeries face cu un iaz mic. Punerea în aplicare a unei astfel de idei nu necesită cheltuieli globale de efort, timp și bani, astfel încât acest tip de grădină de rock este foarte comună. Rockery poate fi mare sau miniatural, făcut literalmente din mijloace improvizate, luată ca bază - un vas mare de lut sau un vas de ceramică, o barcă veche, chiar și pantofii care nu sunt potriviți pentru a putea fi transformați într-o mini-grădină care plăcută ochiului;
 • Alpin gazon - acest tip de peisaj constă dintr-o combinație pricepută de dealuri alpine mici, balcoane plate și dealuri pietroase.Cea mai importantă condiție este că combinația acestor specii ar trebui să fie atât de armonioasă încât să creeze impresia de naturalitate. Pentru peluza alpină este necesară o suprafață destul de mare, deci este adecvată numai dacă suprafața terenului o permite. O altă dificultate constă în faptul că plantele folosite pentru o astfel de grădină de flori, cu timpul, încep să se concureze între ele pentru spațiu, iar cele mai puternice elimină cele mai slabe, în timp ce echilibrul compoziției decorative se pierde. În plus, buruienile intervin, de asemenea, activ în peisajul creat artificial și perturba armonia generală chiar și cu îngrijire bună și regulată. Iar după câțiva ani, toată peluza trebuie modificată radical;

 • Gravelă de grădină destul de ușor pentru a crea și arată spectaculos. Pe solul acoperit cu o peliculă protectoare sunt pietruite și pietre mari, orice sculptură în grădină sau o fântână poate deveni centrul compoziției. Aproape de pietre mari plantate într-o cantitate mică de plante - cel mai adesea sunt plante perene sau specii pitic conifere pitic. Grădina de flori este decorată cu iluminat.Dacă se dorește, elementele compoziției pot fi ușor înlocuite sau completate cu alte tipuri.

O mulțime de idei pentru crearea de paturi de flori pot fi obținute din natura însăși. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să o observați cu atenție în condiții naturale, să vedeți materialele despre flora montană și peisajele joase.

Orice grădină de flori va fi plăcută pentru ochi și se va potrivi cu succes în conceptul arhitectural general al sitului numai atunci când este cât mai aproape posibil de formele și proporțiile naturale.

Selectarea locației

Înainte de a începe lucrul la crearea unui diapozitiv alpin, este necesar să se determine locația acestuia. Este necesar să se țină seama de planul general al grădinii sau terenului, luând în considerare copacii și clădirile existente. Este necesar să construiți o grădină de flori, astfel încât să fie ușor de văzut din orice punct al terenului și fiecare parte a acestuia arata armonioasă.

Cele mai de succes locuri de plasare sunt considerate a fi:

 • lângă intrarea în zonă;

 • lângă intrarea în casă;

 • pe un teren într-o zonă de agrement;

 • vizavi de fața casei;

 • lângă terasă sau pe partea laterală a casei, unde există un balcon.

Într-o grădină cu copaci înalți, este mai bine să alegeți un loc pentru grădină de rock pe o întindere departe de copaci, astfel încât umbra lor să nu împiedice creșterea plantelor mici.În cazul în care terenul este situat pe o pantă, cel mai bun loc pentru un pat de flori va fi un loc în partea superioară a acestuia, unde există o mulțime de lumină și aer curat. Pentru defalcarea unei diapozitive alpine, puteți alege ca tufișuri mici ca fiind cel mai bun vecin, întreaga compoziție va arăta adecvată și realistă în raport cu fundalul lor.

Dar, în apropierea gardului de fier, o grădină de flori va arăta ca un ratat, iar încălzirea în soare, metalul nu va crea cel mai bun microclimat pentru plante.

Plante pentru gradina de rock, de obicei, alegeți perene, ampelous sau evergreen. Prin urmare, pentru ei condițiile optime vor fi locul unde există o penumbră și o circulație bună a aerului. Soarele permanent, stagnarea apei în sol și vânturile puternice puternice pot afecta negativ multe tipuri de vegetație.

Lucrări pregătitoare

După definirea locului pentru un deal, este necesar să se creeze modelul viitoarei grădini de rock. Poate fi făcută sub formă de schițe de unul singur sau folosind un proiect de proiectare gata. În funcție de dimensiunile planificate, zona este marcată pe amplasament, marcând contururile structurii, precum și locațiile elementelor semnificative.În același timp, ar trebui evitate forme geometrice clare, deoarece formele neregulate vor arăta mai realiste.

Tehnologia de construire a unei grădini de flori alpine implică crearea unui ecosistem autonom, care ar trebui să corespundă nu numai scopului decorativ, ci și să ofere condiții pentru creșterea și dezvoltarea plantelor vii situate în el. Pentru ei, este important ca solul să aibă un drenaj bun și să nu existe stagnare a apei în acesta, ceea ce ar duce la dezintegrarea rădăcinilor.

Prin urmare, prima etapă pregătitoare va fi crearea sistemului de drenaj al grădinii de flori.

Pentru aceasta, urmați următoarele lucrări de algoritm:

 • îndepărtați stratul superior al solului cu aproximativ 20-30 centimetri;

 • în groapa rezultată așeza pietriș, cărămidă spartă și apoi bine umflat, cu grosimea totală a stratului ar trebui să fie de 10-15 centimetri. În cazul în care proiectul prevede utilizarea pietrelor de dimensiuni mari, este recomandabil să le instalați după contracția solului, care are loc după trei săptămâni într-un mod natural;

 • al doilea strat este așezat nisip de o fracțiune mare, de asemenea, la o înălțime de 10-15 centimetri și se tamponează bine;

 • un amestec de turbă și humus este plasat într-un al treilea strat, formând o platformă pentru un pat de flori. După următoarea contracție naturală a solului, puteți să conturăm deja contururile dealurilor și să plasați pietrele rămase. Pentru pietrele mai mici, este necesar să se facă nișă, altfel impactul precipitațiilor și al vântului va eroda solul sub ele, ceea ce va duce la pierderea stabilității. Între pietre trebuie să lăsați spațiu liber pentru plasarea plantelor.

Cel mai adesea, lucrările pregătitoare efectuate în toamnă. Acest lucru se face astfel încât solul pe timpul iernii se poate rezolva în mod corespunzător. În primăvară, situl pregătit va fi pe deplin pregătit pentru restul lucrărilor.

Alegerea pietrelor

Alegerea pietrelor depinde de conceptul de design al grădinii de flori. În mediul natural, pietrele au suprafețe cioplite și neuniforme, ceea ce creează un peisaj unic, pentru care vrem să îl recreăm în zona noastră. Prin urmare, alegerea unei pietre este cel mai bine să se acorde prioritate calcarului, piatră de coajă, gresie, granit și roci bazalt.

Stâncile de șisturi au un aspect plat și sunt foarte potrivite pentru a crea terase, pași stilizați și marginea conturului unei grădini de flori.

Forme rotunjite de pietre sunt, de asemenea, adesea găsite în grădini, dar ele sunt adesea folosite pentru a crea peluze, granițe, precum și în construcții care utilizează rezervoare artificiale.

Caramida sau betonul din alpine nu sunt folosite. Aceste materiale nu pot fi încorporate organic în structura designului peisajului, deoarece acestea sunt artificiale, care vor atrage imediat ochiul și vor strica aspectul compoziției.

Uneori este permis să se utilizeze imitații artificiale stilizate de blocuri mari de piatră. Astfel de copii pot fi achiziționate în magazine specializate, care servesc mult timp. Cel mai important avantaj al lor este asemănarea absolută cu bolovani naturali. În unele cazuri, este mai util, din motive economice, să cumpărați un astfel de bolovan artificial decât să căutați posibilitatea de a transporta o mostră de piatră pe mai multe tonuri pe amplasament.

plante

Pentru a aranja o grădină de flori, avem nevoie nu numai de elemente de peisaj, ci și de plante vii. Efectuarea de flori este o etapă destul de serioasă de lucru, deoarece este important să le alegeți în așa fel încât grădina de flori să pară interesantă pe tot parcursul anului.

În sezonul cald, înflorirea unor plante ar trebui înlocuită cu apariția înfloririi altora, iar în toamnă, plantele conifere sau foioase, care își păstrează proprietățile ornamentale până la îngrijirea zăpezilor, pot vă rugăm să privim ochiul. Chiar și în timpul iernii, grădina de flori vă poate plăcea ochiul - de exemplu, ienupărul arată foarte frumos sub zăpadă, care va începe să înflorească la începutul primăverii.

Ideile pentru aranjarea florilor într-o grădină de flori ar trebui să fie cât mai aproape posibil de un mediu natural realist. Partea principală a plantelor trebuie să fie tolerantă la secetă și să aibă frunze cu proprietăți decorative pronunțate. Unele plante sunt plantate în recipiente pentru a le transfera în seră, cu debutul de vreme rece, iar în primăvară să le pună din nou într-o grădină de flori. Una dintre principalele cerințe pentru ei este că acestea nu ar trebui să crească rapid și să suprime plantațiile din apropiere.

Pentru un pat de flori este cel mai bine să alegeți plante cu creștere redusă, deși puteți folosi ca accent și în cazuri mai mari, dar în cantități unitare.

Rețineți aceste nume de culori care sunt utilizate în mod tradițional pentru diapozitive alpine peisaj:

 • floare de colt;

 • violet;

 • margarete;

 • șofran;

 • tuia;

 • ienupăr;

 • pitic pitic;

 • chiparos;

 • cimbru;

 • cimbru;

 • fern;

 • Dogwood Bush;

 • rock-alissum tăiat;

 • stonecrop;

 • java moss;

 • femeie grasă;

 • saxifrage;

 • tsiniya;

 • liliynik;

 • Iris.

Cel mai important lucru pentru florile de acoperire a solului este udarea în timp util, așa că trebuie să aveți grijă să vă asigurați că starea umedă a patului de flori rămâne constantă. Utilizați frecvent adăparea automată, în special în cazurile în care în timpul săptămânii nu aveți ocazia să veniți pe site.

Pas cu pas

Pentru cei care doresc să facă o grădină de flori alpine cu mâinile lor, acest lucru instrucțiuni pas cu pas, care conțin cât mai mult posibil pașii principali necesari pentru a construi orice tip de model:

 • În primul rând, locul este ales și conturul viitoarei grădini de flori este marcat;

 • Se pregătește sistemul de drenare și solul, se scoate o nișă prin îndepărtarea solului, stratul cu strat este umplut cu moloz la început și apoi cu nisip și apoi este bine compactat;

 • Pietrele mari sunt instalate în faza de creare a unui strat de drenaj;

 • Stratul de sol îndepărtat anterior este curățat de buruieni, amestecat cu turbă și humus și apoi plasat pe partea superioară a sistemului de drenaj. În procesul de așezare a solului, puteți face un dispozitiv de cote mici;

 • Stonarea pietrelor se poate face numai după contracția tuturor straturilor de drenaj și a solului;

 • Elemente mari de pietre ar trebui instalate pe pietre mai mici, utilizate ca bază de substrat. Acest lucru se face astfel încât atunci când udarea pietrei nu își schimbă poziția corectă;

 • După ce toate pietrele s-au așezat, încep să se planteze. Pentru decoratorii novici, cel mai bine este să plasați plantele chiar în vase de plastic la locurile de plantare, pentru a vedea întreaga compoziție în ansamblu și numai după alegerea celei mai optime opțiuni de aranjament, începeți să le plantați în pământ;

 • Plantele sunt plantate în următoarea secvență - de la început se plantează cele mai mari și mai înalte specimene și apoi cele mai mici;

 • După plantare plantele trebuie să fie udate.

O grădină cu flori de dimensiuni reduse poate fi creată chiar din materiale uzate - o anvelopă veche de mașini, butoi, borcan de pământ. Pașii de bază vor fi aceiași.

Proiecte mai complexe care utilizează cascade sau iazuri creează un pic diferit. Etapa de pregătire va trebui suplimentată cu pregătirea unei găuri pentru bolul rezervorului. Ca un container, puteți folosi boluri speciale care sunt vândute sub formă finală sau utilizați un bazin vechi sau o baie care a servit timpul său.

Dacă nu este nimic potrivit, șanțul este căptușit cu un strat impermeabil în mai multe straturi, ale căror capete sunt presate cu pietre și acoperite cu pământ.

îngrijire

Dacă toboganul dvs. alpin este echipat cu un iaz, acesta trebuie curățat periodic și apa înlocuită. În timpul iernii, apa este complet drenată. Cu grijă, se folosesc uneori preparate speciale care împiedică înflorirea apei. Totuși, materia organică care intră în iaz nu trebuie să se acumuleze acolo, creând un mediu pentru reproducerea bacteriilor.

Este mult mai ușor să curățați un iaz de mică adâncime, această circumstanță ar trebui luată în considerare atunci când aprofundați groapa la etapa de construcție.

În scopul de a alpine slide mulțumit cu frumusețea sa, are nevoie de îngrijire bună.

Principalele ghiduri de îngrijire sunt următoarele:

 • apa un pat de flori nu poate fi mai mult de o dată pe zi, astfel încât un exces de umiditate nu pune rădăcini de plante putrezi;

 • cel puțin o dată pe lună, plantele sunt hrănite cu îngrășăminte minerale și este important ca substanțele nutritive să intre sub sistemul radicular și să nu curgă pe versanții dealului până la picior;

 • părțile moarte ale plantelor, precum și frunzele altor plante sau arbori aduse de vânt, trebuie îndepărtate cu promptitudine, pe măsură ce se descompun, acestea vor crea un teren de reproducere pentru ciuperci, bacterii și dăunători;

 • trebuie să se țină seama de faptul că pe plante nu apar larve de insecte dăunătoare, afide, ciuperci, iar atunci când apar, este urgent să se aplice măsuri de distrugere a acestora;

 • nu permite creșterea buruienilor - plivirea ar trebui efectuată săptămânal;

 • Amplasarea pietrișului mic trebuie corectată cu ajutorul unei grătare ușoare din grădină, în care pietrele să se întoarcă în locul lor principal.

Înainte de sosirea primei grădini de floare alpină înghețată sau ariilor de piatră trebuie să fie pregătite pentru iernare.

Pentru aceasta este necesar să se efectueze următoarele tipuri de lucrări:

 • plantele iubitoare de căldură sunt săpate și transferate către un teren închis sau o seră închisă;

 • plantele anuale sunt complet eliminate din sol;

 • restul de plante sunt acoperite cu o cârpă specială din fibre nețesute, ceea ce permite plantelor să se ierneze și să prevină supraîncălzirea acestora;

 • este necesar să se protejeze dealul alpin de îngheț și de vânt puternic, pentru care este acoperit cu scuturi speciale sau un adăpost de răchită, ramuri de molid - numai dealul bine stropit cu zăpadă nu este expus temperaturilor scăzute și efectelor atmosferice;

 • apa este evacuată din rezervor, pomparea echipamentelor electrice (dacă există) este scoasă și stocată la domiciliu. În cazul în care apa nu poate fi drenată, mai multe bile de cauciuc sunt plasate în rezervor, ceea ce va împiedica forța de presare a gheții și nu va permite ruperea recipientului, care este baza rezervorului.

După ce capacul de zăpadă a coborât, este necesar să se efectueze lucrările pregătitoare pentru grădina de flori pentru a primi bine sosirea primăverii:

 • toate părțile moarte ale plantei trebuie îndepărtate;

 • verificați amplasarea și fiabilitatea fixării pietrelor în sol; dacă este necesar, pietrele "fugiți" ar trebui întărite sau înlocuite;

 • mulci și un strat proaspăt de turbă cu humus se adaugă la sol,recuperarea pierderilor naturale;

 • cu apariția căldurii, plantele stocate în căldură sunt plantate și se reumple toate golurile cu probe proaspete.

După cum puteți vedea, pentru a admira diapozitivele alpine, este nevoie de multă muncă și timp. Dar merită - construcția de peisaje artificiale creează o atmosferă confortabilă și relaxantă.

Sfaturi utile

Designerii de peisaje experimentați împărtășesc adesea sfaturi despre aranjarea grădinilor de roci sau a grădinii de flori alpine cu începători.

Există unele secrete de îndemânare, având în vedere că puteți crea un peisaj unic pe site-ul dvs.:

 • Când creați un obiect, încercați să-l rupeți în mai multe zone care constau dintr-un deal, un plan înclinat, imitație de sârb, un platou și diverse tranziții. Datorită acestei tehnici, apariția întregii structuri de fiecare dată dintr-un unghi de vedere diferit va arăta diferită, iar structura însăși nu se va plictisi, deoarece vrea să fie examinată și studiată;

 • Dacă utilizați materialul din anvelope ca bază, încercați să decorați această bază astfel încât să nu fie vizibilă - săturați profund și acoperiți cu pietre, utilizați spumă de asamblare și coloranți, înfășurați cu geotextile și presărați cu pietriș;

 • Atunci când plantați flori, asigurați-vă că nu există un model excesiv de ciudat, care antrenează rapid ochiul. Pot exista mai multe locuri, dar ele arata cel mai bine separat, si nu ca un covor continuu colorat;

 • Alegeți ce va deveni centrul compoziției - poate fi un copac pitic (care va fi mai mare decât alte plante), o textura neobișnuită, o piatră mare, o cascadă mică sau o fântână, un grup special de plante care atrage atenția asupra formei sau culorii;

 • Puteți decora o grădină de flori cu orice, dar mai bine încercați să alegeți obiecte din materiale naturale sau imitația lor - o moară de lemn, o cană de lut, o statuie din marmură;

 • Încercați să evitați obiectele artificiale care țipă în culori vii - o astfel de "frumusețe" nu există în natură, de aceea în grădina dvs. de flori vor arăta elemente extraterestre;

 • Seara și noaptea, diferitele lămpi de grădină arată bine. Cu un aranjament de succes al grădinii lor de flori nu va arăta mai rău decât ziua.

Dezvoltând propria versiune a unei grădini de flori, nu vă fie teamă să experimentați, deoarece fiecare astfel de creație exprimă caracterul și starea de spirit a persoanei care la creat.

Este imposibil să găsești două opțiuni absolut identice - fiecare va avea ceva unic, propriu, unic.

Exemple frumoase

Iată cele mai interesante și simple grădini de flori pe care le puteți face și, poate, vizualizarea acestor exemple vă poate inspira la ceva propriu, spre deosebire de alte opțiuni.

 • Această grădină de piatră este realizată cu ajutorul unor pietre mari și pietriș pe o suprafață plană - contrastul culorilor delicate și contururile stricte ale pietrelor creează impresia de soliditate și de frumusețe curată.
 • Această versiune a toboganului alpin este completată de o fântână, care joacă un rol-cheie în întreaga compoziție armonioasă. Prima vedere atrage apa spre sine, dar apoi vreau să ia în considerare florile înconjurătoare și pervazurile de piatră la cele mai mici detalii.
 • Această baltă, se pare că nu este o grădină de flori destul de obișnuită. Atenție se acordă aici plantelor ample, care sunt mici în înălțime și acoperă complet solul.
 • Centrul atenției este acest oală de lut, care, ca un corn al abundenței, se toarnă pe florile paturilor de plante frumoase. O combinație pricepută de culori și pietre permite atingerea unei frumuseți unice deosebite a întregii compoziții.
 • În această întruchipare, frumusețea pietrei este arătată, iar plantele cu fragilitatea lor subliniază doar frumusețea naturală și natura fundamentală.
 • Peluza alpină este un exemplu în care puteți să vă decorați în mod eficient site-ul cu mici cheltuieli, după ce ați făcut toate acestea cu propriile mâini și ați primit o plăcere considerabilă din proces și din rezultatul său.

Pentru a crea cu propriile tale mâini într-o grădină comună, un miracol viu, în colaborare cu natura însăși, este cea mai reală expresie creativă a ta și sentimentul de apartenență la un anumit mister magic. Încercați-vă singur, folosind diferite ateliere și nu vă îndoiți de succes!

Pentru informații despre crearea unei grădini de rock, consultați acest videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor