Alpine slide: exemple de design

Rock Garden este o constructie care necesita forta de munca, un design serios si o pregatire. Este necesar să știți în avans ce capcane se vor confrunta pentru a preveni posibila dezamăgire. Cu abordarea corectă, puteți obține o compoziție excelentă care va fi plăcută de mulți ani.

Istoria

Istoria toboganului alpin duce la țara soarelui în creștere - Japonia. Grădinile încântătoare din pietre au început să-l planteze acolo. Locuitorii Japoniei au experimentat întotdeauna o lipsă de spațiu liber și, prin urmare, au căutat să se înconjoare cu frumusețe pe toate patch-urile gratuite de pământ. Potrivit canoanelor japoneze, adevărata frumusețe este posibilă numai în natură. O combinație neobișnuită de piatră lipsită de viață și o plantă suculentă, mobilă reprezintă o adevărată frumusețe.

În țările Europei, grădinile rock au venit numai în secolul al XVI-lea.Apoi au fost parcele de teren, plantate cu plante și flori sălbatice.

Astăzi, diapozitivele alpine sunt inerente în toate țările. Mulți oameni se gândesc cum să construiască o grădină de rock pe site-ul cu mâinile lor, fără a recurge la serviciile unui designer de peisaj.

Atractivitatea ansamblurilor de piatra este un element fundamental al practicii estice de a admira o gradina de pietre. Pietrele mari, simbolizând veșnicia, nu sunt capabile să reziste efectelor imperceptibile ale soarelui, ploii și vântului și, eventual, transformate în nisip. Europenii înțeleg puțin despre efectul meditativ al grădinilor de piatră japoneză. Combinația paradoxală de bolovani de piatră și de vegetație prin care se face drumul este mai plăcută pentru ochii noștri.

Natura pitorească a grădinii de rocă din grădină, fragilitatea florilor și ierburilor pe fundalul pietrelor acoperite cu mușchi aduce plăcere și plăcere estetică, se relaxează, se adaptează la activitatea mentală.

Răsplata diapozitivelor alpine dă naștere la uimire: printre bolovani fără viață, florile magnifice cresc magnific. Creați o grădină de rock pe site-ul dvs. poate fiecare persoană, dacă aveți dorința și o abordare serioasă. Acesta este un loc de muncă provocator care necesită planificare și muncă manuală.. Cu toate acestea, dacă faceți totul potrivit științei, îngrijirea grădinii va fi minimă. Grădina pietroasă va fi mândria proprietarului nu numai pentru întreaga vară, ci și pentru mulți ani, mai ales dacă a fost creată cu mâinile sale.

Rockery și rock rock: asemănări și diferențe

Aceste concepte sunt deseori confundate chiar și de grădinarii experimentați. Acest lucru nu este surprinzător, deoarece au într-adevăr multe caracteristici similare. Bazele grădinii de rocă și ariilor de piatră sunt utilizarea de pietre și plante.

stânci artificiale - Acesta este un ansamblu, realizat în mare parte numai din rocă. Aceasta este o abordare clasică pentru crearea unei grădini de rock. O varietate de flori acționează doar ca un element de bază pentru pietrele de piatră.

Gradina Rock - Muntele construit de om cu pietre, plantate cu plante înflorite și arbuști mici sub formă de niveluri. Dealul este decorat cu plante alpine și carpatice, dar în versiunea japoneză plantează specii din Orientul Îndepărtat, iar în versiunea mexicană - suculente.

Rockery este o compoziție de pietre, creată, de regulă, pe o ușurare ușoară. Se compune din roci de diferite dimensiuni, un dig de pietriș și nisip.Plantele rare sunt de obicei punctul focal al întregului ansamblu. Pietrele japoneze fac fără plante.

Grădina rock diferă de ariile rocilor printr-o relief evident evident, deoarece acvariul rock este situat pe un avion. Printre soiurile sale, există trei stiluri principale:

 • Scufundări japoneze. Este o compoziție de pietre, în care plantele joacă un rol minor și acționează ca accente de culoare. Această opțiune va face apel la iubitorii de pace și armonie.
 • Stilul de stil european cât mai aproape posibil de peisajul natural al naturii.
 • Rockerii englezi diferite arbuști conifere perene care sunt atât de îndrăgostiți de locuitorii Angliei

În plus față de stiluri, rockeries pot fi împărțite în temporare, permanente, și volatile.

Scufundările temporare sunt organizate pe o suprafață plană sau ușor ridicată.. Este plantat cu puieți mici, care vor deveni în curând plante luxuriante. Modelul de aterizare ar trebui să fie de dimensiunea unui adult. Pietrele și movilele pot fi schimbate odată cu creșterea florilor și arbuștilor. Cele mai masive și spectaculoase bolovani sunt de obicei rezervate plantelor cultivate.

Dacă în viitor nu este planificat să acordăm multă atenție rockariei, atunci așa-numitele rockers "permanente" vor fi interesante.. Pentru construcția sa vor fi necesare bolovani mari sau pietre mai mici pentru gruparea lor. Rockery este împărțită în zone mici, care sunt notate cu pietre. Astfel de zone vor contribui la limitarea creșterii excesive a plantelor și la menținerea fiecăruia în locul lor. Plantele de conifere și arbuști cu creștere redusă, cum ar fi spirea, argintul sau varza, vor fi cele mai lentă și ușor de întreținut.

Baza acvariului rock se schimbă în fiecare an, cu excepția câtorva persoane mari și permanente care vor sta la baza compoziției. Acest soi va oferi dinamica și schimbarea peisajului anual.

Aplicare în design peisagistic

În cazul în care site-ul are o inegalitate naturală, atunci există posibilitatea de a construi un diapozitiv alpin, deoarece nu este numai frumos, ci și foarte interesant. Deja în stadiul pregătirii este necesar un plan de lucru clar: trebuie să alegeți bolovani și plante perene, arbuști de conifere, să alegeți o compoziție pentru o grădină mică și multe altele.

În cazul în care site-ul nu se poate lăuda cu sol fertil, atunci pentru diapozitive alpine, puteți utiliza sol nisipos și stancos. Acest sol oferă plante de dezvoltare și înflorire.

Tipuri și forme

Rock stânca este cel mai ușor și mai popular tip de tobogan alpin. În cazul în care situl are o pantă naturală abruptă - aceasta este o mare oportunitate de a face un deal sub forma unei stânci pe pantă. Crearea unei grădini de rock ar trebui să înceapă prin așezarea unor bolovani mari la bază și apoi să se înceapă plantarea plantelor.

O compoziție montană interesantă se obține prin ascunderea unei părți a blocurilor mari în pământ și prin crearea unor căicreând un peisaj montan unic. Jocul tranzițiilor de flori va spori și mai mult efectul realismului.

Nu este necesar să aveți un deal natural sau să creați în mod specific o movilă pentru grădină de rock. Puteți folosi ideile unui obiect de munte frumos și puteți efectua o selecție competentă cu distribuția de pietre și plante.

O versiune plată a grădinii de rock sau ariilor de piatră va avea nevoie de câteva puncte înalte - roci mari, arbori sau arbuști. Spațiul dintre ele este împrăștiat cu pietriș decorativ sau plantat cu specii de plante care acoperă solul. Aria de rocă plat ocupă adesea puțin spațiu.Cea mai bună locație pentru el este partea frontală a grădinii lângă terasă sau foișor.

Chiar și un mic buget și lipsa timpului liber nu vor împiedica crearea unei grădini de rock. Principalul lucru este să ai dorința.

Puteți încerca să creați grădină cu pietriș. Este o pajiște de pietriș, dintre care se dezvoltă plante de stepă și piatră-hemlock.. În grădina de pietriș nu folosiți bolovani uriași. Compozițiile interesante din plante sunt plantate pe pietricele uniform împrăștiate.

Avantajele grădinii cu pietriș includ:

 • disponibilitatea materialelor;
 • ușurința de execuție;
 • adecvarea pentru creșterea plantelor;
 • îngrijire ușoară

Pentru a crea o "Alps leneș" vor avea nevoie de nisip, pietriș, pietriș și textile speciale. Mai întâi de toate, solul este săpat și cernut de buruieni. Apoi este acoperit cu nisip cu un strat de până la 10 cm. Geotextile se strecoară de sus, iar în spatele ei este pietriș.

Un analog interesant al rockeries-ului obișnuit va fi copia mai mică: o grădină de pietre în miniatură, plantată cu plante mici. Calitatea principală a unei astfel de compoziții este mobilitatea. Această grădină poate fi spartă într-un recipient din plastic, bazin sau oală ceramică.În consecință, este ușor să vă transferați în orice loc convenabil. Atunci când vine vreme rece, mini-rockeries poate fi transportat într-o seră sau vărsat.Prin urmare, această opțiune este potrivită pentru plantele care iubesc căldura.

Pajiștile alpine sunt, de obicei, parte dintr-o mare compoziție stâncoasă. O grădină de piatră-piatră este cel mai bine amplasată departe de lumina directă a soarelui, de exemplu, la umbra copacilor de conifere.. Ei dobândesc un farmec deosebit când începe perioada de înflorire.

Crearea unei astfel de structuri necesită multă muncă și monitorizare constantă. Florile cresc repede și încep să se rănească reciproc. aceasta compoziția nu va fi prea durabilă, dacă nu pentru a scăpa de buruieni în timp. Chiar și cu plivitul regulat al plantelor, va trebui să fie actualizat în mod constant.

Cea mai bună opțiune este o combinație de 2-3 nuanțe. De exemplu, o combinație de alb și liliac sau liliac, roz și alb. Culoarea albă va fi în armonie cu orice soluție de culoare, deci va fi destul de greu să faci o greșeală în combinația sa.

Puteți vizualiza vizual unele obiecte cu ajutorul unor nuanțe calde și le puteți îndepărta cu cele reci. Utilizarea culorilor contrastante este întotdeauna relevantă.. Utilizarea lor ajută la evidențierea unicității și frumuseții fiecăruia dintre elementele. Arată plante mult mai expresive, dacă în jurul lui specii de plante mai mici. Frunzele diferite arată mai impresionante unul împotriva celuilalt.

Este recomandabil să aveți un element luminos în grădini de rock.care vor fi văzute din diferite poziții și dau compoziția completă. Un astfel de element poate servi ca o plantă interesantă de arbust sau înflorire, flux sau pietruită neobișnuită. Datorită acestui accent, compoziția va fi percepută ca un întreg.

Flori și plante

Pentru a crea un diapozitiv alpin vor fi necesare câteva cunoștințe în botanică. Este necesar să existe cel puțin un concept general de specii de plante, descrierea lor, combinarea lor și regulile de îngrijire. Varietatea plantelor depinde de tipul de diapozitive. Pentru opțiunea stâncoasă de pe partea însorită, vegetație potrivită pentru secetă, iar pentru grădina clasică de rock alegeți copaci miniaturi, plante cu flori și culturi perene.

Prin aranjamentul ariilor de roci, plantele precum geranium, iberis, camera, lavanda,pisică și păpădie. În ceea ce privește culturile cu bulbi mici, lalele, crocusurile, zambilele sunt bune pentru dealurile pietruite. Aceste plante încep să înflorească în primăvară înainte de alte flori, care salvează rockeries dintr-o vedere de nereprezentat.

Dacă există dorința de a obține o decorare înaltă, atunci ar trebui să aveți grijă de plantarea vegetației care înfloresc la momente diferite. În acest caz, un astfel de diapozitiv va arăta grozav de la începutul primăverii până în toamnă și va schimba "costumele" de mai multe ori în timpul sezonului.

Inaltimea plantelor este foarte importanta. De exemplu, speciile prea mari pot interfera cu dezvoltarea normală a soiurilor cu creștere redusă. Cele mai stralucitoare elemente ale compoziției ar trebui plasate în prim-plan.în cel mai vizibil loc.

O mare opțiune pentru un tobogan alpin este un copac atât de mic de conifere, cum ar fi juniper, molid, thuja, pin. În ceea ce privește arbuștii înfloriți, cel mai adesea se preferă rododendronii, Erica, afinele și lingonberries.

Culturile perene care pot fi plantate pe un deal alpin includ o crină scurtă de zi, bergenia, trestia coborâtoare, astilba.

Harta hărților

În timp ce solul se află într-o stare de contracție, este timpul să facem o schemă, să determinăm locul pentru pietre și să alegem plante. În funcție de principiul locației pietrelor de grădină de rock sunt următoarele tipuri:

 • stâncă - un deal cu panta abrupta si pietre mari la baza, care sunt inconjurate de roci mici situate in partea de sus;
 • scree pantă - pietrele mari sunt pe partea de sus, iar pietricelele de dimensiuni diferite de mai jos creează efectul ruperii de rocă;
 • piatră platou - bolovani de diferite mărimi, situați în mod liber pe o suprafață plană;
 • panta pe mai multe niveluri - compoziția picturală, în care fiecare nivel este susținut de un bloc de piatră;
 • fisura sau ravna - grădină de rock, creată în nișă;
 • stradă stâncoasă - perete mic de piatră plată, care formează grădină de rock.

Atunci când puneți rockeries, în plus față de roci de piatră, utilizați bolovani și pietricele.

Combinație cu apă

Cel mai înalt punct de excelență în ceea ce privește structurile care imită peisajul natural este o grădină de rock cu un iaz. Murmurul apei din pârâu și trecerea frunzei de îngălbenire fac compoziția romantică și armonie.Unii meșteșugari se străduiesc să creeze o grădină de rock cu o fantă adevărată.

Dacă doriți să nu obțineți doar un diapozitiv, ci un obiect cu o cascadă, va trebui să luați în considerare următoarele puncte:

 • fundul rezervorului trebuie să fie complet impermeabil;
 • o pompă care pompează apa necesită așezarea firului electric;
 • plantele din anumite zone vor trebui să se ridice, având în vedere rezistența lor la umiditate;
 • iazul are nevoie de curățare periodică;
 • În lunile de vară, koi - carpii japonezi arată superb într-un iaz, însă întreținerea lor va fi în plină desfășurare cu anumite dificultăți în perioada de iarnă.

Pentru crap, va fi necesar să se echipeze o groapă de iarnă de la 80 cm în adâncime și, de asemenea, să se instaleze un sistem de aerare acolo pentru a asigura supraviețuirea peștilor atunci când iazul este tras cu gheață.

Vasul pentru rezervor trebuie să fie creat simultan cu diapozitivul. Adâncimea iazului este de obicei scăzutăastfel încât să puteți vedea bine pietricelele și peștii care plutesc în fund, dacă sunt planificate. În plus, vasul superficial al rezervorului este mai ușor de curățat. Trebuie să creați niște cavități pentru instalarea pompei. Cablu electric pentru el este, de asemenea, în această etapă.

În ceea ce privește așezarea rezervorului, este mai bine să-l așezați la nord-est de deal, astfel încât iazul să fie în umbră de ceva timp. Acest lucru va proteja apa de înflorire prematură.

Se recomandă să faceți zidurile bolului cu o panta ușoară - va fi mai ușor să plasați pietre pe ele. Fundul este acoperit cu nisip cu un strat de 100 mm și este înțepenit. Geotextilele sunt așezate pe partea de sus a nisipului, iar pe acesta se pune un strat de cauciuc impermeabil. aceasta filmul va servi cu usurinta de mai multe decenii. Este necesar să se lase marginile libere din groapă, mai târziu vor fi îngropate în pământ.

Apoi filmul este presat pe pietre, iar iazul este umplut cu apă din furtun. După aceasta, pliurile care apar pe film sunt șterse.

Puterea pompei de cascadă trebuie să fie de 70 W. Este montat pe un suport special, pentru a nu atinge fundul și este mascat corespunzător cu pietre. Dispozitivul trebuie să treacă conexiunea de verificare a securității. În acest timp, grădina de rock ar trebui să fie așezată la limita de unde începe să curgă apa. Puneți aici și mascați cu pietre.

Puteți decora rezervorul în moduri diferite. Alegerea materialelor de construcții este acum imensă, deci acest proces este destul de ușor. Deseori în aranjamentul rezervorului s-au folosit elemente ceramice, cum ar fi vasele și vasele. În apropierea unui iaz sau a râului este bine să plantați plante care iubesc umezeala: bergenia, mușchi, ferigi, costume de baie.

Sezonul contează

Despre gradina de iarnă de iarnă trebuie să aibă grijă în avans.Plantele care nu sunt adaptate climatului nostru și sunt puțin probabil să supraviețuiască iernii vor trebui să sapă și să transplanteze în cuve. Alte plante înfășurați cu agregate - acest tip de material împiedică napryvaniya. Arbustul numit "hvoynik" trebuie să fie acoperit în întregime și legat cu panglica.

Zăpada va salva dealul de înghețuri severe și de vânt. De asemenea, este de dorit să se introducă scuturi în jurul perimetrului., care pot servi drept foi de placaj, ardezie sau părți din mobilier vechi. Iazul din grădinile rock trebuie să fie drenat sau aruncați câteva bile de cauciuc în el - vor lua presiunea gheții. Pompa cu furtunuri trebuie îndepărtată și depozitată în țară.

Când vremea rea ​​a iernii se termină, este timpul să pregătim un "paradis" lângă casă pentru noul sezon. Deja de la începutul primăverii va fi necesar să se elimine consecințele zăpezii, viscolelor și apei topite.

Unele plante, din păcate, mor. Pietrele s-ar putea să fi alunecat și toată glisura rotundă este acoperită cu resturile putred ale unei foste grădini de flori. Mai întâi de toate, trebuie să lucrați cu o greblă, eliminând frunzele putrede. Apoi ridicați bolovanii în loc, vărsați pământ proaspăt și pietriș, apoi plantați iernile în căldură și adăugați altele noi.

Cum să o faceți singur?

Grădina de rock este construită în mai multe etape, fiecare având propriile nuanțe. Mai întâi, este necesar să se determine dimensiunea și forma diapozitivului, iar dacă construcția este complexă, este de dorit să se elaboreze o diagramă a pașilor, căilor și tranzițiilor. Pentru construirea unui tobogan alpin va trebui:

 • pietre și pietricele;
 • nisip grosier;
 • plante ornamentale;
 • moss sphagnum

Construcția grădinii de rock apare pe un deal cu o înălțime de 1 până la 3 metri. Lucrările la proiectarea grădinii de rock sunt destul de posibil de realizat pe cont propriu, fără ajutorul experților. Pata de flori este destul de posibil să-și rupă propriile mâini, ridicând imaginea unui covor de flori la gustul tău.

Desigur, compozițiile sunt de diferite nivele de complexitate: de la pur și simplu plantate de-a lungul gardului florilor până la o structură complexă în mai multe etaje. Chiar și într-o zonă mică puteți construi un colț natural pentru a vă bucura de tine și de vecinii dvs., pentru că este atât de frumos să ieșiți pe terasă cu o ceașcă de cafea și să urmăriți propria ta pajiște alpină și gazonul de smarald.

Multe idei pot fi culese din compoziții gata făcute, adăugând o aromă proprie. Aceasta este o lucrare foarte interesantă și plină de satisfacții, din care vor rămâne doar cele mai plăcute amintiri.

Selectarea locației

În primul rând, trebuie să stabiliți un loc favorabil pentru grădina de rock pe acest site. Este mai bine să păstrați o anumită distanță cu arbuști și copaci perene, deoarece acestea pot crește și pot părăsi complet dealul la umbra. Din același motiv, este rău să spargeți o grădină de rocă împotriva unui zid. Locul trebuie să fie bine inspectat din toate colțurile amplasamentului și să fie uscat.

Pentru a determina locația grădinii de rock ar trebui să se ghideze după următoarele reguli:

 • ar trebui să existe o imagine de ansamblu bună din jurul grădinii;
 • locuiți mai bine pe partea luminată, nu împrejmuită de copaci;
 • trebuie să fie protejat de vânt.

Nivelurile excesive de apă subterană vor duce la distrugerea prematură a structurii fundației. Umiditatea în sol poate fi redusă prin drenaj.

Majoritatea oamenilor preferă să colecteze grădină de rock fără a folosi lucrări de construcție grave (cimentare, zidărie și altele asemenea). În acest fel, consumul de energie este mai redus și oferă în plus posibilitatea de a remodela ceva.

pregătire

Pentru construirea de grădină de rock va avea nevoie nu numai bolovani pitoresti, dar moloz și nisip. Este necesar să se înceapă lucrul cu marcarea teritoriului prin intermediul unui știft și a unei funii.

Apoi săpați o groapă de aproximativ un metru adânc. Găurile săpate trebuie să fie acoperite în straturi cu cărămidă, pietricele și molozuri sparte cu circa 30 cm.. După aceea, această combinație trebuie turnată cu apă. Se toarnă un amestec de nisip și pietriș, de 5-10 cm grosime.

Acest strat trebuie, de asemenea, să fie turnat cu apă și umplut bine. Pământul care a fost format în timpul săpării castronului, trebuie să curățați rădăcinile, resturile și pietrele și adormiți peste drenaj. Este necesar să se dea 2-3 săptămâni la sol pentru contracție și apoi să se procedeze la așezarea de pietre. Mulți oameni preferă să înceapă să construiască un tobogan în toamnă, astfel încât terenul în timpul iernii este un măgar bun.

Sistem de irigare și drenare

Există mai multe opțiuni pentru irigarea grădinii de rock. Chiar și în timpul montării bazei, puteți instala o țeavă în centru, partea superioară a căreia va ieși din partea de sus. Se livrează un furtun și toate acestea sunt camuflate cu pietre și mușchi.

Apa în pământ va trece prin găurile din țeavă. Puteți utiliza un furtun de pulverizare pentru a crea un efect de fântână.. Un strat de apă este creat din pietricele mici, care vor alimenta plantele. Acest design poate fi decorarea principală a grădinii de rock.

După ce toată munca grea a fost terminată, tot ce rămâne rămâne să observați creșterea rapidă a plantelor, a cărei îngrijire este redusă la o simplă tăiere a pedunculilor și formarea de tufărișuri. Toate dificultățile vor fi lăsate în urmă în curând, iar rezultatul poate fi admirat și mândru de un an.

Selectarea și montarea pietrelor

Cele mai populare în construcția de roci de piatră de grădină de piatră sunt roci, astfel încât acestea sunt extrem de puternice și non-poroase. Bazalt, travertin, granit, ardezie, gresie și calcar sunt, de asemenea, adesea folosite. Materialele mai puțin adecvate sunt piatra de coajă, tuf și dolomit. Aceste roci au porozitate mare, prin urmare, sunt mai susceptibile la distrugere.

Primul și cel mai important criteriu pentru alegerea pietrelor este forța lor. Compoziția de pietre de diferite mărimi arată mai naturală..

Culoarea și forma pietrelor contează și ele

Pietrele prea rotunde sau ascuțite nu arată destul de armonioase. Principalul lucru în muncă este acela de a obține o naturalitate și o naturalitate maximă. Pietrele diferite de culoare nu arata întotdeauna armonios - este mai bine să rămânem la aceeași rasă, dar să alegem diferite forme și dimensiuni.

Partea trecută a pietrei trebuie să aibă forma cea mai atractivă, astfel încât va trebui să fie transformată de mai multe ori pentru a determina cea mai bună combinație. Dacă pe pietre există defecte, acestea trebuie mascate.. Atunci când se pune, este important să se ia în considerare dimensiunile și greutatea acestora. Bolurile industriale rareori arata natural, chiar si intr-o locatie haotica. O selecție de pietre mai mult de două pietre pare prea decorative.

Este necesar să vă familiarizați cu caracteristicile plantelor și florilor planificate pentru a fi plantate pe un deal. Nu toate rădăcinile pot crește liber în roci. Solul cel mai adesea trebuie să fie acidulat pentru a reduce alcalinele.. Între plante și pietre, puteți turna pietriș - aceasta va servi drept coardă finală a compoziției.

Pietrele se recomandă să achiziționeze în magazine specializate. Acest lucru va garanta siguranța și rezistența ecologică a rocilor. Greutatea optimă a produsului este de 100 kg. Înălțimea medie a grădinii de rocă poate ajunge la 1,5 metri.

Mai întâi instalați cele mai mari pietre. Această lucrare trebuie să înceapă după o bună contracție a solului. Pietrele trebuie să fie îngropate în pământ pentru mai mult de 50% din volumul lor.. Pietricelele mai mici trebuie amplasate astfel încât să fie protejate de vânt și de precipitații, altfel se vor spăla și se vor târî. Nu uitați că între pietre trebuie să lăsați suficient spațiu deschis pentru a planta plante și flori.

Construcție și amenajare

Vegetația de pe deal este selectată ținând cont de designul general și stilul decorului. Designul peisajelor implică o varietate de stiluri de design de grădină rock, inclusiv terenul stâncos, grădina deșertului, lacurile cu poduri, care sunt în armonie cu structura căptușită.

Realizarea grădinii tale este mult mai ieftinădecât să folosească serviciile designerilor profesioniști. O astfel de lucrare dezvăluie potențialul creativ și aduce o mulțime de plăcere. Fantasy și imaginație nu va dura mult să aștepte, principalul lucru este să începeți.

Cu iazuri și grădinărit verticale armonizează cel mai bine rockeries. Astfel de compoziții aduc unicitate și prospețime în decorarea zonelor suburbane.

Un iaz artificial de grădină de rock poate fi făcut din cele mai neașteptate obiecte. Un plus minunat al diapozitivului alpin poate fi creat din pneurile obișnuite.În grădina modernă pot fi folosite pentru a crea un rezervor. Algoritmul funcționează după cum urmează:

 • găsiți roți de dimensiuni diferite - cea mai mare pneu va fi baza iazului;
 • sub diametrul său vom săpa o groapă;
 • fixați anvelopa la fund și turnați betonul;
 • tăiați muchia excesivă;
 • la nivelul de mai sus avem anvelope mai mici, le tăiem deasupra lor și umplem fundul cu beton;
 • am acoperit pereții cu film de impermeabilizare;
 • mascam cu pietricele si pietricele;
 • montăm pompa pentru apă;
 • planteaza plante care iubesc umezeala.

Nimeni nu ar putea chiar să creadă că baza rezervorului sunt roți din mașină. Nu va lua prea mulți bani pentru a traduce ideea și o oază răcoritoare va crea o stare bună în timpul sezonului de vară.

Recomandări pentru începători

Pentru a obține o decorare elegantă sub forma unei compoziții de piatră cu flori pentru site-ul dvs., trebuie să respectați următoarele recomandări:

 • este condiționată necesitatea împărțirii diapozitivului în sectoare în care există spațiu pentru o parte plată, saturație, roci și urcare;
 • pentru o percepție mai bună, este mai bine să nu folosiți mai mult de patru pete de dimensiuni diferite pe fundalul verdeei;
 • Nu utilizați decorațiunile fabricii.

Fiecare proprietar are propriul său grădină specială de rock, fiecare cu propriul său răsucire unică. Chiar și lucrurile cele mai neașteptate pot fi utile în lucrul cu el. De exemplu, în tăvile de ouă este posibil să se planteze răsaduri de flori pentru a le instala mai târziu în pământ.

La început, grădina de rock va trebui să adauge un nou sol și o întărire constantă a pietrelor. Terenul ar trebui să fie turnat uniform și compactat după fiecare udare sau ploaie.

Plantele au nevoie, de asemenea, de atenție. Nu uitați de udarea la timp, tăierea florilor uscate și a frunzelor. Este posibil ca în timpul verii să se alimenteze planta, dar trebuie să aveți grijă de îngrășămintele azotate. Acestea afectează excesiv rata de creștere a plantelor, care nu este foarte bună în condițiile compoziției. La supraîncărcarea plantelor devii neglijați supraaglume..

Îndepărtarea grădinii de rocă este mai bine pentru a efectua spray-ulpentru a minimiza neclaritatea solului. Este bine să verificați pietrele pentru durabilitate - nu ar trebui să se scalde. Dacă este necesar, puteți utiliza insecticide și eliminați imediat plantele bolnave. Solul de la locul plantei bolnave va fi, de asemenea, înlocuit.

Opțiuni interesante pentru designul peisajului

Zonele de parc fac rareori fără frumusețea orbitoare a rock-ului sau ariilor rock. Nu e de mirare că mulți oameni doresc să aibă o astfel de frumusețe în fața ochilor lor tot timpul. Este puțin probabil ca ceva să fie mai proaspăt, mai frumos și mai fermecător decât o astfel de compoziție pe un complot personal.

Mai jos sunt exemple interesante de grădini rock și rockeries pentru inspirație, deoarece lucrarea de la fiecare site va necesita un proiect unic.

Un exemplu de rockeries clasic în stil japonez. Un minim de plante în peisajul de piatră fără viață.

Scara de gradina scara, formata din roci de piatra plata.

Un exemplu inspirat de o grădină de rock cu o cascadă.

Dealul alpin cu conifere de arbuști și movile decorative de pietriș colorat.

Mini rockeries portabile într-un pat de beton, își aruncă propriile mâini. Partea vegetală a compoziției constă din suculente.

O copie miniaturală a peisajului montan.

Rock gazon grădină în timpul înfloririi.

O variantă a utilizării produselor ceramice pentru a masca conducta care furnizează apă. Fern, ca o planta iubitoare de umezeala, ii place proprietarii de verdeuri suculente.

Scufundări cu palmieri cu plante de acoperire a solului.

Mini iaz de anvelope auto.

Pentru a afla cum să faceți un tobogan alpin cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor