Tipuri și sfaturi pentru alegerea capacelor pentru leagăne de grădină

Leagănele de grădină sunt un atribut popular al dachilor, proiectat pentru a face să strălucească vacanța de vară și să devină un loc preferat după muncă în grădină. Cu toate acestea, în timp, acest accesoriu iubit devine inutil, acest lucru se aplică atât aspectului, cât și funcționalității acestuia. Pentru a prelungi durata de viață a leagănului, grădinarii preferă să utilizeze huse speciale.

avantaje

Un caz rotund nu este un atribut necesar, dar prezența sa simplifică foarte mult funcționarea acestui echipament.

 1. Protejează scaunul însuși de ploaie și zăpadă, iar accesoriile - perne sau capse. O opțiune și mai bună este o copertă. Vă permite să păstrați intacte structurile superioare ale leagănului.
 2. Sosind la sfârșit de săptămână în țară, puteți începe imediat să leagănfără a pierde timpul de curățare a scaunului de praf și murdărie.
 3. Capacul protejează elementele oscilante de influența negativă a razele soarelui. Ultraviolete, care se încadrează pe o suprafață metalică sau de lemn, îl distrug rapid, așa că desenele trebuie adesea actualizate.
 4. Umbrele sunt, de asemenea, un asistent eficient în lupta împotriva animalelor. Este neplăcut să se detecteze dimineața urme ale pisicii unui vecin sau ale deșeurilor de păsări pe scaun. Acoperirea va ușura, de asemenea, această problemă.

specie

Având în vedere proiectarea huselor, Ar trebui să acordați atenție următoarelor tipuri:

 • scaunele;
 • acoperă copertine.

A doua opțiune este considerată mai practică, deoarece acoperă complet leagănul, protejând astfel nu numai zona scaunului, ci și toate elementele structurale. Posibilitatea de a leagă sau de a se relaxa pur și simplu într-un leagăn în condiții meteorologice nefavorabile, de asemenea, vorbește în favoarea coperților - nu va lăsa ploaia să cadă înăuntru.

Cu toate acestea, prima opțiune este mai economică, iar majoritatea locuitorilor dacha o aleg, având în vedere că vor putea să tenta și să actualizeze singuri părțile rămase.

De asemenea, în magazine Puteți găsi următoarele modificări:

 • copertine pentru anumite modele;
 • universală.

Prima opțiune este selectată în conformitate cu modelul leagăn. Dacă proprietarul casei de vară a pierdut cu succes toate verificările echipamentului și nu-și amintește numele, puteți face o imagine a leagănului și puteți măsura cu atenție lățimea, lungimea și înălțimea - managerii cu experiență din magazin vă vor spune exact care cort este potrivit pentru modelul prezentat.

Cutie universală - o opțiune mai bună. Se va potrivi pentru toate soiurile. De exemplu, sunt potrivite pentru adăposturi universale modele precum "Palermo Premium", "Comfort-M", "Standard 2", "Lux 2", "Cvartet".

Cum sa alegi

Atunci când alegeți un caz, mai întâi de toate, ar trebui să acordați atenție materialului său. Desigur, cea mai fiabilă opțiune va fi materialul cel mai robust, dar mai scump. Majoritatea sătenilor preferă țesătura Oxford. Acest lucru se datorează următoarelor avantaje:

 • rezistență la abraziune și durabilitate;
 • elasticitate;
 • rezistența la precipitații;
 • ușor de curățat de murdărie.

Dacă alegerea a căzut pe materialul "Oxford", atunci este important să determinați densitatea. Acest criteriu este indicat de un număr, de exemplu, cel mai preferat în cercurile de grădinari este "Oxford 600 d PU".Acest material fiabil este utilizat în producția de corturi, corturi în aer liber și huse pentru echipamente de grădină.

O altă opțiune este țesătura impermeabilă. Ea are un efect de respingere a apei, deci este adesea folosit în fabricarea corturilor de iarnă. Ei bine, acest material este potrivit pentru cabane de vară, echipate în zonele climatice umede.

Printre rezidenții de vară există mulți care acordă multă atenție designului peisajului. Mulți dintre aceștia refuză să acopere, preferând un leagăn deschis, îngrijorător, ca și cum corturile voluminoase nu ar strica aspectul decorativ al structurilor. Dar aderenții din terenul ideal de grădină pot fi calm - acum în magazine există o mulțime de coperți frumoase care se vor potrivi armonios în designul peisajului general. Aceste adăposturi au culori albastru, galben, roșu, puteți alege chiar și o opțiune cu modele și desene.

Un alt criteriu important în alegerea acestui accesoriu este forma și designul cazului. Pentru a ridica în mod clar cortul sau capacul de pe dimensiunea scaunului, trebuie să măsurați cu atenție toți parametrii echipamentului. Unii grădinari preferă să coase adăposturi la comandă: dacă cumperi materialul necesar separat, atunci acesta este un mod foarte practic de a obține acoperire pentru leagăn.

Este important atunci când alegeți o copertină pentru ao studia pentru funcții suplimentare. Ușurința în utilizare va oferi câteva elemente suplimentare interesante.

 • Două fulgere simetrică, datorită cărora este posibil să acoperiți jumătate adăpostul. Dacă este necesar, numai partea superioară a capacului poate fi aruncată pe bara superioară a echipamentului, fără a îndepărta complet protecția.

 • Oțeluri și frânghii. Datorită acestor elemente, puteți consolida ferm adăpostul pentru suportul din apropiere. Acest lucru va proteja cazul de vânt, care, în rafale puternice, poate îndepărta coperta.
 • Suporturi auxiliare. Aceste părți trebuie să fie ferm lipite în sol pentru a consolida în continuare capacul.
 • Plasă contra țânțarilor. Este o plasă suplimentară în față, care poate fi coborâtă și protejată de insecte.

Un alt aspect important în alegerea unui caz de protecție este certificatul de calitate și siguranță. Pentru a da preferință unui produs care are o indicație a Oeko-Tex Standard-100.

opinii

Atunci când alegeți un caz, trebuie să ascultați și opinia celor care au devenit deja proprietarii acestui accesoriu. De obicei grădinarii sunt destul de mulțumiți de cumpărare. Principalele avantaje, în opinia lor, suntcă acum echipamentul nu trebuie să fie înlăturat de fiecare dată într-o magazie sau în garaj pentru noapte, și prin alegerea opțiunii potrivite, puteți lăsa leagănul în aer liber pentru întreaga iarnă.

Mulți se confruntă cu dificultatea de a alege un copert pentru un anumit model. De exemplu, capacul oscilant OBI era scump, dar nepractic. Cumpărătorii notează particularitatea sa de a umfla și recomandă să cumpere ancore în plus. În plus, coperta acestui model îi sperie pe rezidenții de vară, cu furtună și răsturnări în vânt puternic. Puteți folosi această opțiune numai pentru câteva sezoane. În apărare, utilizatorii observă rezistența la umezeală, umbra bună, ușurința de utilizare în prezența a două fulgere.

Comentariile medii primite și acoperirile pentru producția de swing "Capri". În ciuda acestor "proprietăți hidrofugătoare", partea de sus a cortului nu lasă apa să treacă, ci se umezește și, în timp, umiditatea se învârte în interior. Cumpărătorii remarcă, de asemenea, lipsa de fiabilitate a fixării și, de asemenea, sfătuiesc utilizarea copertinei numai în sezonul de vară, deoarece nu va salva leagănul de la precipitațiile de iarnă.

Feedback-ul pozitiv este lăsat de proprietarii de huse pentru lăncile Sorento, Milano și Rodeo.Toți utilizatorii sunt de acord cu un singur lucru - nu merită salvat acest produs. Prețul țesăturii practice este adăugat de elemente de fixare de înaltă calitate, ceea ce reprezintă deja o chestiune nu numai de confort, ci și de siguranța oaspeților.

Cum să coaseți o copertină pe acoperișul grădinii cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor