Designul de grădină de grădină peisaj: soluții elegante și frumoase

Designul de grădină de grădină peisaj: soluții elegante și frumoase

Este foarte ușor să transformați o grădină goală într-o grădină frumos proiectată cu ajutorul unei grădini simple de flori. Designul grădinii peisajelor poate fi proiectat independent, fără a se baza pe gusturile designerului, care nu știe nimic despre preferințele dvs. Și acest lucru nu este la fel de dificil cum pare la prima vedere.

Caracteristici și aspect

Există multe modalități de a transpune ideile lor creative în realitate. Florile pot fi plantate în rânduri, combinate cu alte plante sau completate cu elemente decorative.

Există mai multe tipuri principale de grădini de flori:

  • răsadniță. Acest cuvânt înseamnă o grădină mare de flori, care se află în centrul parcelei și atrage atenția asupra ei înșiși. Cel mai adesea, aceste paturi de flori au o formă dreptunghiulară sau pătrată. Plantele pe ele sunt plantate în rânduri, combinând nuanțe contrastante.
  • Pentru înregistrarea teritoriului pe care îl puteți folosi rabatki. Acestea sunt rânduri înguste de flori care liniile căilor din grădină. Pentru rabatok alege flori mici, cu muguri îngrijite.
  • Pentru înregistrarea zonei de intrare sunt folosite tapeworms și flori strălucitoare. Acestea trebuie să fie vizibile de departe pentru a atrage imediat atenția asupra intrării în grădină sau pe site.

Alegerea unui stil

Îmbrăcarea unei grădini de flori se realizează în conformitate cu anumite reguli.

Există mai multe dintre cele mai populare stiluri din peisaj:

  • Franceza este considerata una dintre cele mai fermecatoare. A luat naștere în secolul al XIX-lea și de atunci a câștigat în mod activ popularitate. Flori de gradina in stil francez elegant, netede si au o forma clara.
  • Mai puțin gândit este stilul englezesc. Acesta este ales de cei care iubesc florile, dar nu vor să-și petreacă tot timpul lor liber pentru a menține grădina de flori în ordine perfectă. Stilul englezesc este o neglijență ușoară.Aici este permisă combinarea florilor cu plantele sălbatice și lăsarea lor să crească în toate direcțiile.
  • În apropierea casei, în stil rustic sau țară, puteți crea o grădină de flori simplă. Un pat de flori într-un stil rustic poate fi situat nu numai pe teren sau lângă calea. Adesea, florile sunt cultivate în locuri care nu sunt potrivite pentru acest scop, cum ar fi un cărucior sau un butoi. Arată foarte pitoresc și neobișnuit, mai ales dacă florile joase completează lăstarii grație de caprifoi sau iederă, coborând la pământ.

Unde să aranjezi o grădină de flori?

Pentru un pat de floare frumos, puteți găsi un loc în oricare dintre zonele site-ului dvs.

Lângă intrare

La fel cum teatrul începe cu un cuier, cabana de vară începe cu calea de intrare. Dacă înainte de intrarea în grădină sau pe site-ul unei grădini de flori colorate este rupt, atunci toată lumea va vedea imediat că oamenii trăiesc aici care apreciază frumosul și știu cum să creeze frumusețe în jurul lor.

Cel mai corect pentru patul de flori de la intrare pentru a ridica câteva plante centrale înalte, mai multe medii și un număr de pitic.

În centrul compoziției poate fi un crin sau un trandafir, înconjurat pe toate laturile de thujas, salvie, sedum și balsamic.

Pe traseu

Cu ajutorul florilor, traseele de grădină pot fi îmbunătățite. Acest design nu necesită cheltuieli speciale. Pentru aterizarea de lângă pistă, se recomandă utilizarea unor plante perene nepretențioase. De exemplu, asters, Potentilla, alpinist sau zhivuchku.

În centrul grădinii

Aranjamentul central de flori din grădină se remarcă de obicei printre toate celelalte plante și devine o adevărată decorare a zonei de lângă casă. În centrul grădinii, puteți amplasa un șezlong frumos, format din hibiscus, petuni și ienuperi. Sau, dimpotrivă, să adune într-un singur loc toate cele mai strălucitoare flori, combinându-le împreună pentru a forma un cerc de curcubeu.

Bilele fluture vor deveni un accesoriu suplimentar "live" al grădinii de flori din centrul grădinii. Ele pot fi atrase de un pat, luând florile potrivite. Cele mai multe dintre aceste insecte atrag plante cum ar fi echinacea, zinnia, salvie.

La arbore

O mică grădină decorativă de flori arată minunat și lângă chioșc. Un gazebo rotund este cel mai ușor pentru aranjarea florilor în jurul perimetrului. Și dacă este dreptunghiulară sau pătrată, puteți să plantați flori lângă ea în chiar pătrate de diferite culori.Părți separate ale acestei grădini de flori pot fi cu ajutorul materialelor uzate - nisip, rumeguș sau cretă.

Speciile de plante

În plus față de plantele care există în natură, există un număr mare de flori crescute de floriști. Acest lucru dublează numărul de plante care pot fi folosite pentru a decora paturile de flori.

Toți au propriile caracteristici. Unele sunt mai rafinate în aspect, dar mai puțin rezistente la capriciile naturale. Alții, dimpotrivă, sunt capabili să supraviețuiască atât ploilor, cât și înghețurilor, dar în afară de ele nu diferă mult de plantele sălbatice. Pentru proiectarea unui pat de flori și potrivi aceste și altele.

peren

Pentru grădinarii leneși, plantele perene sunt cea mai benefică. Acestea ar trebui să fie plantate la începutul primăverii. Aceste plante înflorește aproape trei sezoane la rând.

Există perene rafinate de pernă care traversează de-a lungul pământului. Acestea includ stachis, yaskolka, sagin, periwinkle și altele. Principalul avantaj al florilor pernei este că ele ascund terenul și servesc ca o bază excelentă pentru crearea unei grădini de flori strălucitoare.

Plantele perene pot fi. De exemplu, lalele, crini sau narcise.

Plantarea unei astfel de flori vă poate admira frumusețea pentru mai mulți ani la rând.

anuare

Mai multe plante capricioase cu o durată scurtă de viață. Florile anuale vor decora grădina dvs. de flori doar într-un singur sezon. Ele sunt plantate la începutul verii, iar după ce planta a dispărut, semințele sunt colectate astfel încât grădinarul să-i poată da viață anul viitor.

Cum sa alegi flori?

Cele mai comune nuanțe de culori folosite în designul peisajului sunt roșu și portocaliu. Baza neutră pentru compoziția finită poate servi drept verde și argint. Alte culori sunt folosite pentru accente și atragerea atenției.

În plus față de flori, trebuie să țineți cont de alte puncte. Plantele pe care le alegeți ar trebui să fie combinate în formă. De asemenea, merită luate acele flori care înfloresc fie în același timp, fie una după alta. Deci grădina dvs. de flori va arăta colorată și va atrage atenția.

Pentru ca eforturile dvs. să nu fie irosite, nu plantați flori într-o grădină de flori către plante sănătoase care sunt afectate de un fel de infecție. Va infecta alte plante, făcând grădina să își piardă rapid recursul.

Rețineți că toate tipurile de plante au propriile dorințe în ceea ce privește iluminatul și umiditatea. Flori, cum ar fi liliacul sau spini negri, trăiesc la umbra. Penumbra este potrivită pentru creșterea begoniilor, crini și ferigi. Lalele, narcisele sau floarea-soarelui iubesc culoarea însorită. Dacă plantați plantele în locul potrivit, ele vor înflori și vor mirosi, încântându-vă cu aspectul lor.

Sfaturi pentru crearea

Dacă pentru prima dată creați o grădină de flori cu propriile mâini, atunci nu ar trebui să experimentați, plantarea semințelor într-un mod haotic. Gândiți-vă în prealabil cum doriți să vedeți acest lucru și, dacă este posibil, chiar schițați un proiect pe hârtie. Această schiță va deveni un punct de referință, care vă va permite să calculați numărul de semințe și locația florilor.

Este necesar să se calculeze timpul de plantare a florilor. Calculează totul astfel încât plantele să înflorească în anotimpuri și nu au existat astfel de luni când patul de flori este gol. Acest lucru nu este atât de greu de făcut, deoarece există multe tipuri de plante care înfloresc în diferite momente ale anului.

Și când toate plantele sunt plantate și a venit timpul pentru înflorirea lor activă, nu vă descurajați dacă ceva nu merge bine.Motivele pentru acest lucru pot fi diferite: unele flori își demonstrează pe deplin frumusețea, doar câțiva ani mai târziu, alții se tem de ploaie sau de secetă. Chiar dacă grădina de flori dintr-o curte privată nu este proiectată perfect, nu contează.

Particularități de îngrijire

Plantarea plantelor în conformitate cu schițele lor nu este suficientă.

Pentru grădina de flori trebuie să vă îngrijiți în mod constant, păstrând aspectul elegant și plin de viață:

  • Pentru ca plantele să înflorească și să miroasă, solul trebuie fertilizat în mod regulat. Cel mai simplu mod de a face acest lucru este de a folosi gunoi de grajd diluat cu apă într-un raport de 1: 3. O soluție mai concentrată va dăuna florilor. Ca alternativă la gunoi de grajd, puteți folosi îngrășăminte cu azot sau fosfat, care pot fi cumpărate în aproape fiecare magazin de grădinărit. De asemenea, cenușa simplă este adecvată ca îngrășământ.
  • De asemenea, bineînțeles, nu uitați de udarea regulată și de ștergerea patului de flori. Fără apă suficientă, plantele se vor usca, iar dacă nu sunt împrăștiate, buruienile vor înfunda patul de flori.

A face o grădină frumoasă cu flori nu este atât de dificilă. Nu trebuie să aveți studii profesionale sau abilități speciale. Un gust destul de bine și dorința de a vă decora site-ul, iar restul va veni cu practică.Și după câțiva ani, paturile de flori din zona dvs. suburbană nu vor arăta mai rău decât diapozitivele alpine, create de profesioniști.

Cum să spargeți o frumoasă grădină de flori, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor