Caracteristici de design de paturi de flori și flori de flori de înflorire continuă cu mâinile lor

 Caracteristici de design de paturi de flori și flori de flori de înflorire continuă cu mâinile lor

Teritoriul frumos din curte - mândria proprietarilor. În multe privințe, aceasta face o amenajare atentă peisagistică - parte integrantă a designului peisajului. Grădina este dominată de copaci, arbuști și, desigur, flori. Aceste ființe fermecătoare, minunat armonioase ale naturii ne dau o mare de plăcere estetică și emoții pozitive.

Atunci când creați aranjamente de flori - paturi de flori și paturi de flori, este important nu numai să vă gândiți la forma, dimensiunea și soluția lor de culoare, ci și să selectați corect "animalele de companie" verzi pentru plantare.Mai ales dacă aveți nevoie să obțineți de la un pat de aspect foarte decorativ și de înflorire neîntreruptă de la începutul sezonului de primăvară și până la prima lovituri de îngheț. Cum se face acest lucru vor fi discutate în articolul nostru.

Caracteristici speciale

Organizarea unei grădini de flori tot mai înfloritoare, care să mențină decorativitatea indiferent de sezon, nu este o sarcină ușoară.

Planificarea unei astfel de grădini de flori presupune îndeplinirea mai multor condiții simultan:

 • Alocarea unei zone de aterizare spațioase. Imitarea înfloririi continue se bazează pe schimbarea constantă a unor plante de către alții. Un rezultat similar este obținut datorită combinării mai multor culturi cu diferite faze de înflorire. Într-o zonă limitată nu se pot plasa atât de multe culori.
 • Crearea unei compoziții solide cu pete de culoare mari. Plantarea unor exemple unice este inacceptabilă, deoarece efectul decorativ desemnat este asigurat de insulele cu culori "uniforme". Aici aveți nevoie de o grădină de flori cu o zonă vastă. Compoziția cu înflorire haotică a plantelor individuale pare fragmentată, introducând un dezechilibru în designul general al grădinii.
 • Formarea de grupuri mari de plante pe principiul fazelor similare de înflorire, și nu distribuirea de culturi în întreaga grădină de flori.Explicația pentru această cerință este în continuare aceeași: din cauza accentelor mici împrăștiate, aranjamentul de flori nu mai pare complet, perturbând armonia la dacha. Variabilitatea verificată a patului de flori se realizează mulțumită grupurilor sezoniere solo alternativ.
 • Defalcarea gradinii de flori neregulate cu o potrivire libera: astfel clubul va arata cat mai natural posibil. În cazul în care designul teritoriului din spatele curții este păstrat într-un stil strict, atunci această condiție este problematică. În acest caz, o opțiune mai acceptabilă ar fi defalcarea mai multor grădini de flori de sezon, și nu integrarea unei grădini de flori pe tot parcursul sezonului în proiectarea parcelei care nu este adecvată stilului.

Avantajele paturilor continue de înflorire a plantelor perene:

 • Sunt durabile. Actualizarea unui astfel de pat de flori este necesară la fiecare 6-7 ani.
 • Ușor de întreținut. Îngrijirea este redusă la curățarea primăvară, udarea în timpul verii și plivirea.
 • Ieftine. Cumpărarea plantelor perene este o acțiune unică, numai bule de culturi anuale va trebui să fie achiziționate anual.
 • Nelimitat în ceea ce privește spațiul pentru plantare - plantele perene vor fi la fel de mulțumite de partea însorită a sitului, de umbra și de penumbra.Accesul limitat al soarelui nu le afectează decorativitatea.
 • Eliminați problemele cu epuizarea solului.

Defalcarea stratului de flori pe tot parcursul sezonului este o mare șansă să vă încercați ca designer de peisaj.

Clasificarea culorilor

Plantele perene de înflorire pe parcursul verii sunt stuncate, atingând un maxim de 0,4 m înălțime, creșteri medii până la 0,5-0,8 m și înălțimi mai mari de un metru, la care se numără și alte specii de alpiniști.

mic de statură

Acestea sunt ideale pentru decorarea frontierelor sau a grădinilor pietruite, deoarece în timpul creșterii ei acoperă dens pământul ca un covor colorat. Numele de flori perene scăzute pe auzul tuturor grădinarilor. Vorbim despre pansamente, periwinkles, phloxes, saxifrage, albastre, euphorbia, nivyanik (margarete), aster Alpine, inul cu flori mari, asteri pitici. Printre soiurile de acoperire a solului, geraniumul balcanic, Primorye și lobularia pitic sunt de numai 15 cm înălțime, folosite de grădinari.

Înălțime medie

Sunt plantate atât individual, cât și folosite pentru umplerea paturilor de flori și a paturilor de flori. Cu ajutorul culturilor de dimensiuni medii, este convenabil să se formeze compoziții de insule cu paragate, monocompoziții clasice și să se creeze garduri pitorești.Acest grup include zilnic, bujori, trandafiri, șarpe, radioli roz, flori paniculate, garoafe.

înalt

Fără ele, crearea de paturi luxoase de flori insulare rar merită. Florile înalte formează combinații armonioase cu o varietate de flori, inclusiv omologii subdimensionați. Această categorie include șalupe (trandafiri), bazilici, floarea-soarelui, rodițe, delfinii, echinacee și multe alte plante.

Pentru o dezvoltare deplină, perenele perene necesită suporturi, pe care le înfășoară în mustăți pitorești. Debitele sunt indispensabile pentru decorarea arborilor, teraselor, arcilor, pereților clădirilor și formării gardurilor vii.

Păstrăvile dwarf

Speciile cu o creștere anuală redusă caracterizează o înălțime de aproximativ 30 cm, ceea ce le permite să fie utilizate ca soiuri pentru acoperirea solului pentru a umple efectiv golurile dintre membrii familiei Rosaceae, ca o completare a arbuștilor ornamentali sau a gazonului de iarbă.

Cele mai populare tipuri de anuare cronometrate sunt:

 • Iberis, purpuriu, violete de noapte care diluează paturile de flori.
 • Ageratum - arata grozav în grădinile rock și rockeries.
 • Daisy - de la aceste flori formează granițele, perdelele, rabatki și le încadrează în trasee de grădină.
 • Asterul pitic și gălbenelele sunt versatile, permițându-vă să vă îmbogățiți rapid teritoriul și cu un cost minim.

Atunci când se fac flori de înflorire continuă, nu trebuie neglijate culturile și cerealele decorative decorative, ale căror avantaj principal este un efect decorativ stabil.

În comparație cu arborii stânjeniți, arbuștii ornamentali tind să crească mult mai intens, în timp ce posedă o viabilitate ridicată.

Proiectarea corectă

Paturi de flori cu formă continuă de înflorire a plantelor perene, anuale și bienale. Deși, din punct de vedere practic, este mult mai profitabil să umplem un pat de flori cu culturi perene, completându-le în fiecare an cu plante proaspete anuale cu o perioadă îndelungată de înflorire.

Alegerea culturilor de grădină, sunt ghidate:

 • Tipul patului de flori.
 • Caracteristici decorative - înălțimea, forma, culoarea inflorescențelor și frunzișului, timp înflorit.
 • Soiuri de cerințe de mediu.

Crearea compozițiilor plantelor se bazează pe câteva principii:

 • Se combină culturi care au cerințe identice sau similare pentru compoziția și starea solului, regimul luminii, programul de hrănire și irigare.
 • Aranjați flori, luând în considerare schema de culori și combinați plantele cu culori contrastante sau culori complementare.
 • Combinați plantele cu dimensiunea și intensitatea dezvoltării. Dacă culturile sunt predispuse la o creștere activă, atunci trebuie luate măsuri pentru limitarea creșterii lor.

Puiul de flori mixt cu înflorire continuă este umplut cu plante perene, culturi bienale și plante perene pentru a obține aspectul primelor flori cu debutul topirii zăpezii.

Culturi populare de flori pentru dispozitivul de paturi de flori mixte:

 • Compozitie de primavara. Pentru crearea sa, se preferă crocusii bulbosi, narcisele, iridodicii, muscari, chionodoksam, proleskam. Dintre cele perene - erantizas, ficat, gălbenele, găini crescute, anemone, brunners și printre culturi bienale - vioi, margarete, pansamente.
 • Grădină de flori de vară. Acesta este cel mai adesea umplute cu astfel de plante perene, cum ar fi astilbe, phlox, geraniums grădină, delphiniums, lupins, cornfinches, rookeas, crini și sundecks.Anuale strălucitoare - alissum, lobelia, zinnia, etichete, antirină magnifică înfloritoare, varietăți de petunias, escholzia. Ca accente verticale spectaculoase folosesc floarea-soarelui sau amarante. Dintre bienale, clopotele interesante, garoafe, violete, margarete, vulpe. Printre trandafiri înalți.
 • Toamna pat de flori. Pentru ca aceasta să înflorească pe tot parcursul toamnei, ar trebui să se acorde prioritate întârzierelor târzii anuale sau perene, precum și reginelor compoziției de toamnă - crizanteme. De la înălțimea înaltă, geleniumu, crocantă de toamnă. Varza decorativă este o opțiune ideală pentru crearea părții originale de bordură a compoziției toamnei. Sub influența înghețurilor, frunzele de varză dobândesc o culoare mai strălucitoare.

Este posibil să plantați numai plante perene într-un pat de flori de înflorire continuă, care sunt evaluate de cultivatori pentru îngrijirea lor decorativă și nepretențioasă. Pentru a face o pat de flori de plante perene, trebuie să ridicați 6-8 varietăți de culturi perene cu termene diferite de deschidere a mugurilor.

Având în vedere faptul că durata medie a înfloririi plantelor perene este de o lună, patul de flori se va bucura în mod constant cu ajutorul pompei de înflorire a unei specii și a una sau două soiuri înfloritoare.

Dacă le suplimentezi cu plante decorative cu frunze și perene cu flori repetate, primești un amestec foarte pitoresc. Principalul lucru este să alegeți plantele cu o textura frumoasă.

În prima jumătate a lunii mai, vă puteți bucura de splendoarea inflorescențelor verzi de Badana, puțin mai târziu - de primrose multicolore, începând cu a doua jumătate - strălucirea culorilor fiarelor cu culori albe, violete, albastre, galbene și acvilegii. În lunile iunie-iulie, flori de trandafiri, delfiniu, floare de zi cu zi.

Începând cu luna august, vor începe să fie solo astilbe, ușor de recunoscut de paniculele inflorescențelor care strălucesc cu toate nuanțele de roșu, apoi varietăți de monard și phloxes cu o aromă încântătoare. Sfârșitul sezonului va fi marcat de înflorire de flori de aur cu culoare galben strălucitoare și asteri.

Știind că, atunci când faci o alegere în favoarea iubitorilor de vârstă de un an, nu te poți baza decât pe o poveste de trei luni înfloritoare. Deoarece locul de naștere al celor mai multe plante anuale este subtropică sau tropică, este important să aveți grijă de răsaduri în prealabil. La sfarsitul iernii se planteaza petuniuni, iar la inceputul primavarului seamana semintele de viara, astera, crizanteme, dalii, levka, albastre, alissum, lobelia si faringe leu, iar la mijlocul primavelor se ocupa cu marigolds, nasturtiums si cosmes.

Astfel, există o oportunitate pentru furnizarea neîntreruptă a unei grădini de flori cu o varietate de culturi cu flori, indiferent de sezonalitate. De exemplu, inflorescențele vioi și petuniene, înflorite pe răsaduri în timpul iernii, pot veni în mai sau în septembrie. Deși printre anuale, desigur, o mulțime de plante sezoniere.

Schema standard de înregistrare a unui pat de flori rotund de anuale de înflorire subdimensionate:

 • În primele săptămâni ale lunii aprilie, partea centrală a patului de flori este umplută cu răsaduri de ageratumuri: așa se va întâlni aranjamentul floral cu un mijloc luxuriant.
 • Pentru încadrarea în ageratum se utilizează inul cu flori albe sau roșii, semănate cu răsaduri în aprilie.
 • Lyon este înconjurat de răsaduri de asterie pitic colorate semănat în luna mai. Ele vor încânta înflorire până în octombrie.
 • Efectuarea de obrietami de tăiere două tipuri: cu flori luxuriante și mici - soluția cea mai avantajoasă margini un pat de flori rotund.

Cultivatorii experimentați de flori sunt de acord că inul, florii de porumb și asterii sunt deosebit de sofisticați. Combinația de plante perene subdimensionate cu plante perene vă permite să maximizați atractivitatea grădinii de flori.

Cum să plantezi?

Organizați un pat de flori sau un pat de flori cu propriile mâini într-o dachă sub forța celor care tocmai au început să înțeleagă elementele de bază ale artei de design peisagistic, dacă luați problema cu toată responsabilitatea. În stadiul inițial, culturile de grădină sunt selectate în funcție de momentul plantării și, astfel, se compune o listă care include soiuri de primăvară, vară și toamnă.

Grădina de flori adecvată dispozitivului implică, de asemenea, definirea și studiul locului pentru plantare: trebuie să analizați solul, lumina în unele părți ale paturilor de flori și să aflați dacă există vreo părtinire. Acest lucru este necesar pentru plasarea corectă a culturilor, luând în considerare cerințele animalelor verzi pentru regimul de lumină și umiditate, compoziția și starea solului.

Pentru a evita greșelile la debarcare, o schemă este întocmită în prealabil cu aranjamentul compozițional al plantelor selectate în anumite locuri, în conformitate cu criteriile prezentate anterior:

 • Cerințe pentru ingineria agricolă. Planul ar trebui să aibă o distribuție clară a zonelor umbrite, umbrite și bine luminate pentru plantare.
 • Efect decorativ: unele culturi vor forma baza constructivă a grădinii de flori, altele - conifere, arbuști foioase și plante perene, pentru a acționa ca un cadru spectaculos de vecini înfloriți.
 • Dimensiune.Dacă clubul este adiacent gardului sau casei, atunci plantele mari sunt plantate în fundal, iar soiurile de clasă mijlocie și acoperirea de sol miniatural dau locurile în rândurile din față. Când patul de flori (rotund, oval) este plasat în mijlocul teritoriului casei, atunci centrul său poate fi decorat cu plante înalte. Frunzele cu flori și cereale se alternează cu lăstari.
 • Sezonalitatea înfloririi. În acest caz, este convenabil să navigați conform programului de înflorire și decolorare a plantelor de vară, primăvară, toamnă selectate pentru plantare. Fiecare perioadă de timp ar trebui să corespundă perioadei de înflorire de cel puțin 3-4 flori.
 • Colorat. Atunci când alegeți o soluție de culoare, paturile de flori sunt ghidate de preferințele personale, fără a uita regulile generale de combinatorie a culorilor - fie ca un supliment sau pentru contrast.

Etapa finală este pregătirea solului pentru plantare: introducerea amestecurilor de îngrășăminte și praf de copt - lut expandat, cărămizi zdrobite, nisip de râu. Creșterea soiurilor în creștere activă este limitată cu ajutorul gardurilor din plastic, care sunt încastrate în pământ, în apropierea locului de aterizare al animalelor verzi verzi agresive.

Și în următorul videoclip puteți vedea principalele greșeli în proiectarea paturilor de flori.

îngrijire

Faptul că pentru creșterea și dezvoltarea completă a oricărei plantări la dacha necesită o îngrijire cuprinzătoare, care implică plivire sistematică, irigare, fertilizare, slăbire, este bine cunoscută de orice cultivator. În ceea ce privește paturile de flori de înflorire continuă, se aplică aceleași reguli bine cunoscute și se folosesc tehnici suplimentare pentru a-și păstra atractivitatea.

Ce trebuie să faceți:

 • Îndepărtați mugurii decolorați pentru a prelungi înflorirea.
 • Strânge vârfurile - stimulează creșterea florilor și activează lăstari laterale.
 • În timp pentru a planta plante anuale pentru a umple petele chelate formate de culturi decolorate. Este convenabil să decorați golurile cu ajutorul ghivecelor portabile plantate cu anuale.
 • Nu uitați să subțieți, tăiați și împărțiți florile, împiedicând astfel deplasarea plantelor slabe de către concurenții mai puternici.

Exemple frumoase de design peisagistic

 • Plăcile de flori și paturile de flori de înflorire continuă nu numai că pot decora teritoriul din spatele curții, ci și o personalitate strălucitoare.
 • Paturile de flori monocrom sunt o dovadă clară că creatorul lor a stăpânit perfect arta de a gestiona caleidoscopul culorilor create de excelenți reprezentanți ai împărăției florei.
 • Portocaliu-galben va da o stare de spirit însorită, indiferent de vreme, datorită cocoșilor, narciselor, lalelelor de nuanță corespunzătoare, calendula, crini, primroză de seară, gelifiere, gălbenele, nasturiuri.
 • Pășunile de flori umplute cu kandyk, crocuses, junks, delphinium, monard, flori de porumb, flori de nuanțe de roz, albastru și liliac arată neobișnuit de proaspete și romantice.
 • Păturile alb-laconate de narcisă, crini, nivyanik, stridii de perle, lamaie, lavandă, phlox, crini din vale, echinacee de culori de zăpadă îi conferă grădinii un aspect delicat, aerisit.
 • Tendința actuală din ultimele decenii este paturile de flori în albastru. În acest caz, cultivatorii de flori caută ajutor de la urechile, ficatul, scilla, covorul ombilical, brunner, zambilele de șoarece.
 • Soiurile de acoperiș nu pot crea doar paturi de frumusețe cu covoare de frumusețe, ci și grădini de flori tematice. Datorită florilor pitice luminoase de pe site-ul poate apărea fluture floare de lux.
 • Rezultatul folosirii obiectelor străine în decorarea zonei suburbane este întotdeauna interesant: mașină de grădină, anvelope uzate, trunchiuri putred ca vase de flori de designer, pietre pentru diapozitive alpine și figuri decorative.
Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor