Paturi de flori frumoase: caracteristici de planificare în design peisagistic

În designul oricărui design peisagistic, unul dintre locurile principale ocupate de flori. Ele sunt plasate în paturi de flori, care trebuie să fie create luând în considerare caracteristicile fiecărui tip de plante care se dezvoltă pe ele. Despre aceste caracteristici și vor fi discutate în acest articol.

Caracteristici speciale

Terenul fiecărei case particulare sau teritoriale are propriile parametri unici. Înainte de a rupe un pat de flori, trebuie să faceți un plan inițial pentru plasarea viitoarelor culturi și plantații.

Pentru a calcula corect timpul de maturare și de înflorire completă a semințelor plantate în anotimpuri, cel mai bine să utilizați machete gata făcute. Acestea pot fi găsite în cărți despre floristică sau, dacă nu există deloc dorința de a se îndrepta către acest subiect, folosiți serviciile unui designer de peisaj profesionist.

Când planificați spațiul de teren pentru un pat de flori, trebuie să vă amintiți de propria dvs. conveniență. Distanța dintre rânduri și accesul convenabil la fiecare dintre ele va oferi un confort maxim proprietarului. Acest lucru este foarte important, deoarece accesibilitatea afectează îngrijirea completă a plantelor. În cazul în care o persoană nu poate ajunge la niciuna dintre paturi, nu se poate efectua un tratament deplin și de înaltă calitate, ci doar unul superficial.

Nu uitați de factorul uman. Poate fi enervant de fiecare dată pentru a vă întinde și a împiedica îndepărtarea frunzelor sau a petalelor căzute, așa cum se întâmplă adesea.

Cu aranjamentul adecvat al plantațiilor într-o grădină de flori, chiar și în zilele reci, plantele vă vor încânta cu frumusețea lor. De exemplu, printre zăpadă pot să înflorească cu verdețurile sale cocoșul, tuja occidentală, deren.

Toamna este un sezon rece. O soluție excelentă ar fi să crească un pat de plante medicinale care să contribuie la rezolvarea primelor simptome de indispoziție. Ar fi frumos să ai chiar un pat de flori separat "medical". Acolo puteți crește mușețel, levănțică, balsam de lamaie, salvie, calendula, cimbru.

Foarte adesea grădinarii novice face un număr mare de greșelicele mai frecvente dintre ele este de a planta toate florile la întâmplare sau pe principiul "ca - nu-mi place". În acest caz stratificarea și proximitatea plantelor pot fi afectate. Datorită dispunerii analfabete a florilor în înălțime, este posibilă umbrirea spațiului, ceea ce va avea un efect negativ asupra dezvoltării plantelor cu creștere redusă.

Nu uitați de sol. Ca urmare a alegerii greșite, inflorescențele nu vor putea să-i placă gazdei în toată gloria lor.

Designerii de peisaj recomandă paturi de flori din zonă. În acest fel, o combinație de diferite tipuri de flori și arbuști se poate realiza fără să se rănească reciproc.

Merită acordată atenție problemei curățării în timp util a solului din flori și buruieni decolorate. Buruienile strică nu numai aspectul plantațiilor, ci și viața sistemului radicular și a floarei ca întreg. Curățarea sistematică ajută la evitarea problemelor cu dăunători și resturi naturale.care se formează ca rezultat al vieții paturilor de flori.

Este foarte important ca paturile de buruieni să fie în timp util, astfel încât să nu existe crustă groasă și grosieră de pământ. Dacă nu este îndepărtat în timp, rădăcinile nu vor avea nimic de respirație și acest lucru poate duce la moartea sistemului radicular și a floarei în viitor. Terenul ar trebui să fie bine îngrijit și slăbit.

Un aspect important îl reprezintă fertilizarea sezonieră a solului.În cursul creșterii și dezvoltării, semințele sau bulbii se hrănesc cu macro- și microelemente care se găsesc în sol. Dacă este suficient de bogat pentru ei, atunci primele lăstari nu vor dura mult timp să aștepte, atunci când sunt puține și goale, culturile ar putea să nu crească deloc.

Menținerea unui calendar de înflorire și recoltare va fi o soluție excelentă pentru a economisi timp și efort. Potrivit lui Florile ar trebui să fie plantate cu un interval mic - aproximativ o săptămână. Astfel, proprietarul patului de flori va avea timp să se îngrijească de fiecare specie fără grabă și agitație, ceea ce va insufla mai multă dragoste pentru o sarcină atât de dificilă.

Tipuri și forme

Astăzi există o mare varietate de forme și tipuri de paturi de flori, care încântă cu unicitatea și originalitatea lor.

Mai întâi de toate, este necesar să înțelegem ce este o patrie de flori. Aceasta este o piesă de teren desemnată artificial, care are o formă, structură clară și un aranjament specific de flori și arbuști. Cel mai adesea ocupă un loc dominant în imaginea generală a grădinii de flori. Ele pot fi împărțite în două tipuri - florale și covoare.

Floarea de flori se distinge prin faptul că florile și arbuștiile anuale și perene sunt plantate pe ea, astfel încât să poată să se înflorească pe tot parcursul anului.Desigur, plantele erbacee sau foioase pot fi plantate pentru a le oferi pompă și volum. Adesea are o structură pe mai multe niveluri și o diversitate mare de specii.

În ceea ce privește paturile de covoare, cele mai multe flori potrivite sunt plantate aici în înălțime și în perioada de înflorire. Din numele se poate înțelege că ele seamănă cu un covor plat, în legătură cu aceasta, un astfel de pat de flori este adesea tăiat astfel încât foaia de culoare să fie uniformă și bine îngrijită.

Următoarea clasificare a paturilor de flori se bazează pe perioada de înflorire a plantelor și arbuștilor. Paturile de flori sunt regulate și neregulate.

Se numește în mod regulat cele care conțin plante care înfloresc în același timp. De regulă, ele au o formă dreptunghiulară, pătrată sau rotundă, deoarece modelul trebuie să repete, de asemenea, forme geometrice clare. În caz contrar, un astfel de pat de flori va arăta nepoliticos și va avea o imagine haotică și incomodă pentru ochi.

Ar trebui să fie amplasat în locuri ușor vizibile, adică nu în colț sau pe marginea parcelei, ci în mijlocul sau în centrul patului de flori.

Dacă este un pat de flori neregulat, atunci preferința este dată de naturalețea și apropierea de natură.Flori și arbuști sunt plantate cu insule mici și pot avea o structură pe mai multe niveluri.

Acest tip este cel mai popular printre florariștii și grădinarii, deoarece este ușor de îngrijit, nu necesită multă atenție și timp.

Neobișnuit în performanțele sale este un pat de flori ridicat. Este unic și interesant prin faptul că poate fi mai multe straturi, în cazul în care fiecare strat ulterior în sus este separat de un perete de cărămidă, piatră decorativă sau lemn și poate avea forme diferite.

Semicirculară și aranjate în jurul unei axe (sub formă de primăvară triunghiulară), paturi de flori se păstrează foarte frumos. Înălțimea pe care o pot atinge până la 1,5 m, variind de la 25-30 cm. Este convenabil pentru că nu are nevoie să se îndoaie prea mult atunci când este fertilizat, slăbit și alte îngrijiri pentru pământ. Puteți pune pur și simplu un scaun mic și să aveți grijă calm de patul de flori fără o încărcătură pentru spate.

Nu numai florile simple pot fi plantate din plante, dar și legume, cum ar fi dovleac sau dovlecei. Fructele semi-coapte vor decora și completa grădina de flori și, de asemenea, se vor bucura de toamnă ca o recoltă.

De la dovleci decora foarte des sfeșnice decorative sau capete înfricoșătoare pentru Halloween.Desigur, ei vor rămâne într-un pat de flori pentru o perioadă scurtă de timp, dar se vor încânta cu aspectul lor.

În grădinile cultivatorilor profesioniști de flori puteți găsi paturi verticale de flori. Acesta este un container artificial pentru plante în care se plantează alpinism sau plantații de tip liana. Deci, puteți crea efectul unui val sau al unei cascade. La rândul său, este, de asemenea, ușor și plăcut să le îngrijiți și nu este nevoie să vă aplecați și să vă îndreptați.

În funcție de diversitatea speciilor, grădinile de flori pot fi împărțite în monocole și panouri:

Monoklumby ele se disting prin faptul că ele conțin flori de practic aceeași tonă de culoare sau numai un anumit tip de flori. De exemplu, un pat de flori poate fi plantat numai cu trandafiri, lalele sau crizanteme.

Plăci de pat de flori folosit pentru a crea o imagine. Dacă chiar și un novice poate face față creării patului menționat mai sus, este necesar un anumit nivel de cunoștințe și abilități. Scopul principal este de a afișa un anumit tipar (de exemplu, un ceas sau o față a unui personaj de desene animate, o formă de floare, etc.).

Pe măsură ce plantele folosesc arbuști pitic sau cu creștere mică, precum și plante perene. Poate fi violet, zinnia, Erica, fuchsia.

Cele mai potrivite pentru plantațiile urbane sunt covoare. Ele creează modele, în principal, din plante decorative și subdimensionate, cu o frunză neobișnuită sculptată sau colorată. Acestea necesită îngrijire personală atentă și profesională, dar rezultatul merită.

Decor original

În lumea designului peisagistic, există o mare varietate de specii decorative pentru flori. Limitarea este doar imaginația proprie și, bineînțeles, partea financiară a problemei, deoarece această plăcere nu este deloc ieftină.

pietre

Poate că una dintre cele mai ușoare și mai durabile modalități de a decora o grădină de flori este de a folosi pietre. Pietrele pot fi cumpărate și găsite în natură. Adesea grădinarii câștigă pietricele rotunde pe coastele de mare din piatră.

Unii maestri îi pictează cu vopsele acrilice sau cu ulei, apoi le pun pe paturi de flori, astfel încât să creeze un model interesant, bucle sau căi.

Recent, a devenit la modă să decoreze grădina din față cu pietre, care prezintă animale domestice sau sălbatice într-o versiune hiperrealistă. Se pareca în cazul în care o pisică adevărată sau arici se stabilesc lângă un frumos buchet de violete sau asteri.

Materiale utile

Puteți face bijuterii gratuit și fără utilizarea materialelor de construcție. Proprietarii de teren iau o rețea metalică și fac un grătar voluminos, dar gol în interior sau un gard pentru paturi. În plus, tot spațiul interior este umplut cu o piatră frumoasă (aceleași pietricele, uneori chiar amestecate cu coji sau bile decorative).

beton

Designerii profesioniști în proiectele lor folosesc deseori piese de beton. Ele sunt așezate în parcuri, în cabane de vară, grădini de bucătărie etc. Este ușor să vă deplasați de-a lungul lor fără să vă murdăriți picioarele.

Puteți să vă faceți propria floare din beton sau să cumpărați flori speciale pentru paturi din magazin. Ele sunt diferite în înălțime și au diferite forme (cerc, pătrat, hexagon etc.).

Asemenea dispozitive arata foarte frumos si laconic intr-o gradina de flori, creand un efect suplimentar de ingrijire si curatare pe site.

Căile de beton sub formă de frunze de brusture sunt adesea realizate din beton. Pentru a face acest lucru, luați o frunză mare de brusture, impuneți un strat de soluție de beton pe ea și așteptați să se usuce.Rezultatul este frunze de piatră de brusture cu dungi, ca o frunză adevărată.

Pentru un realism mai mare, ele pot fi vopsite cu cerneală dintr-o cutie, iar detaliile ar trebui să fie desenate cu o perie subțire.

Oțel galvanizat

Ca un gard pentru paturi de flori, sunt achiziționate foi metalice galvanizate, din care este ușor de asamblat un pat de flori de orice formă. Poate fi un hexagon, un dreptunghi, un triunghi. În plus, ele sunt ușoare și durabile. Aceste părți vor dura o lungă perioadă de timp, ele pot schimba culoarea în fiecare an.

cărămidă

Un asistent excelent în decor poate fi o cărămidă obișnuită. Este ușor de făcut un cadru decorativ pentru paturi de flori de orice formă. Cel mai adesea, grădinarii pun caramida în susatunci "gardul" se dovedește a fi foarte neobișnuit și gravat.

În cazul în care planurile fac un pat de flori în straturi, apoi cărămizi pot fi așezate peste limitele de niveluri de sus, care va oferi un far mai mare și precizie la patul de flori.

Pentru frumusețe, le puteți alimenta în culoare, dar dacă nu există o astfel de posibilitate, atunci este mai bine să cumpărați cărămizi albe și să le pictezi cu vopsea cu spray.

Arta țeserii

Un aspect foarte neobișnuit și cât mai aproape de natură este decorarea paturilor de flori cu ajutorul gardurilor din răchită. Rădurile gardurilor sunt făcute foarte simple, deși această muncă este dureroasă.

Acest lucru necesită picioare mici de lemn, și crenguțe subțiri de mesteacăn, salcie, viță de vie, salcie și chiar zmeură sunt potrivite ca o creangă. Cu ajutorul lor, puteți crea un pat de flori cu un design deosebit de unic și neobișnuit. Un astfel de decor "viu" va plăcea întotdeauna ochiul cu forma sa neobișnuită și unică.

uneori ca o panglică dobândesc bobine de sfoară groasă. Va dura o lungă perioadă de timp și vă va ajuta să țineți ramurile copacilor în loc.

Floarea de flori - decorarea principală

În scopuri decorative, un pat de flori poate lua foarte neobișnuite "poses". Una dintre aceste opțiuni este de a instala un pat de flori sub forma unei fântâni. Designul în sine este simplu, dar necesită o selecție atentă a locului și a culorii. Uneori, bolile mari de pământ sunt plasate într-o fântână de operare, care arată foarte impresionantă.

Floarea de flori în sine este o decorare a unei grădini sau a unui parc, astfel încât forma sa poate fi, de asemenea, non-standard. Împărțiți paturi de flori în formă de fluture, soare, o floare simplă și utilizați alte opțiuni.

Figuri decorative și figurine

Figurile de ipsos de dimensiuni diferite sunt folosite ca elemente decorative.Acestea pot fi gnomi de grădină, ciuperci, păsări, pisoi sau alte animale. Unii meseriași dobândesc spații de tencuială și le vopesc ei înșiși. Această metodă va fi mai ieftină, mai mult decât atât, este întotdeauna plăcut să te uiți la roadele muncii tale.

Cel mai important lucru este să păstrați un echilibru și să nu exagerați în umplerea cu elemente decorative, altfel patul de flori va arăta fără gust.

În domeniul designului peisajului există întotdeauna ceva nou și neobișnuit dintr-o varietate de materiale. Uneori se folosesc materii prime care sunt complet incompatibile cu o patrie de flori, dar de fapt se face o soluție de design foarte eficientă.

Sticle din plastic și sticlă

Una dintre opțiunile ieftine și accesibile pentru decorare sunt sticlele de plastic obișnuite. Dintre aceștia, în mâini cu pricepere pot face păsări sau animale frumoase. De asemenea, din acest material se va dovedi un gard practic pentru un pat.

Pentru a petrece mai puțin timp la udare, puteți îngropa recipientul pe jumătate în sol cu ​​o gaură specială și umpleți-l cu apă. Rădăcinile plantelor nu se vor grăbi să o bea, salvând stăpânul lor de la muncă inutilă.

În unele zone există paturi de flori realizate din sticle de sticlă. Pentru fixarea lor între ele se utilizează același beton. Cu ajutorul lor, faceti paturi de diferite forme. Cel mai important lucru este că sticla trebuie să fie clară și uniformă (albastru, verde, galben).

Anvelopele acoperă

Pentru paturile de flori din stradă, o soluție veche de anvelope ar fi o soluție excelentă. Toți nu am întâlnit niciodată astfel de paturi. Pentru a le face să pară originale și plăcute din punct de vedere estetic, acestea trebuie spălate și pictate bine.

Adesea, ele sunt făcute în lebede, unde corpul principal este o grădină de flori, iar capul și aripile sunt realizate din pneuri, care îi plac și pe oamenii care trec și pe grădinarul principal.

Noua viață a lucrurilor vechi

Pentru proiectarea de paturi de flori, puteți folosi materiale neobișnuite. Poate fi o umbrelă veche sau o găleată de metal. Umbrela este întoarsă cu capul în jos și pământul este turnat în ea, unde plantele sunt plantate foarte ușor.

În cazul în care mânerul are un capăt cuplat, atunci poate fi atârnat, rezultatul va fi o gardă de grădină suspendată.

originalul grădina de flori poate fi făcută din cupe metalice sau din plastic. Ele sunt adesea construite cu o piramidă, astfel încât florile să atârne pe rândurile inferioare sau ele sunt aranjate într-un rând, astfel încât culorile să repete curcubeul. Limitarea aici este doar imaginația voastră.

Paletii din lemn sau cutii din lemn pot fi un excelent material sursa pentru ideile creative. Dintre acestea, este ușor să creați o grădină de flori compozită sub forma unei locomotive cu aburi sau a unei piramide pas cu pas.

Dacă există un piept vechi, inutil de mici sertare, atunci poate fi de asemenea folosit. Toate cutiile sunt mutate, umplute cu pamant si florile preferate sunt plantate acolo, rezultatul fiind un pat de flori foarte original.

Este foarte important ca toate cutiile să fie tratate cu o soluție sau o soluție care să nu lase lemnul să se umfle sau, chiar mai bine, să plaseze fundul cu pânză de ulei. Dar va fi necesar să faceți găuri în ea, deoarece apa poate stagna și poate duce la putrezirea rădăcinilor.

Pentru un spațiu mare, patul de flori trebuie să aibă dimensiunea corespunzătoare. Ventilatoare de design non-standard iau în cazul bărcilor, băilor neutilizate, valize, biciclete și chiar mașini vechi care și-au părăsit deja limita de timp.

Bicicleta este de obicei vopsită într-o culoare monocromatică, iar pe ea sunt așezate coșuri sau cutii, unde puteți săturați semințe.

În ceea ce privește barca sau masina, atunci merită să luați în considerare faptul că este necesar să se aibă grijă de obiecte de asemenea, deoarece lemnul din umiditate se umflă și se întinde, iar metalul este susceptibil la coroziune din aceleași motive.

peluză

O modalitate buna de a separa unele flori de ceilalti pe patul de flori este sa folositi un gazon. Cercurile concentrice ale florilor plantate de nuanțe luminoase cu intervale verde între ele sunt combinate frumos.

Cel mai important lucru este să observăm echilibrul apei, deoarece iarba verde necesită o cantitate de apă diferită de cerințele florilor pentru udare.

Totul pentru comoditate

Pentru cei care nu doresc să se aplece încă o dată pentru udare și curățare, există posibilitatea de a crea un pat de flori suspendat de pe paletul obișnuit de lemn. Cu ajutorul diblurilor este atașat la perete. Poate fi și rafturi din lemn. Este recomandabil să introduceți vase de plastic în compartimente speciale, astfel încât sarcina să fie mai mică. Apoi, florile mici sunt plantate în înălțime, astfel încât să nu blocheze lumina soarelui celuilalt.

Acest design este convenabil din mai multe motive: în primul rând, este ușor să se ascundă imperfecțiunile peretelui, în al doilea rând, este ușor să se aibă grijă de plante și să se modifice periodic vasele în locuri.

Designerii de peisaj, convingând oamenii să folosească pentru a doua oară sticlele din plastic și sticlă, fac un pat de flori într-un mod foarte interesant. O deschidere laterală este tăiată în recipient pentru a se potrivi unei flori.Mai mult, este suspendat de la capetele șirului și este așezat pe perete cu șuruburi. Figura și aspectul pot fi oricare (sub formă de pași, șah, inel sau contur al animalului).

Designul și decorarea originală a paturilor ar trebui să fie simple și în același timp elegante, astfel încât într-o astfel de grădină să vă relaxați corpul și sufletul. Fiecare dintre obiecte ar trebui să fie, de asemenea, îngrijite în mod corespunzător - curățarea de murdărie și praf, astfel încât grădina de flori vă va încânta cu prospețimea și culorile.

Unde să locuiți?

Locul de amplasare a patului de flori trebuie ales foarte atent. În primul rând, ar trebui să fie bine văzută pentru a-și îndeplini sarcina inițială - pentru a satisface nevoile estetice ale proprietarilor.

Dacă patul de flori se află undeva în colțul terenului, atunci nu va mai exista nici un sens special în locația sa. Desigur, puteți pune o bancă lângă ea și ieși să o admiri, dar într-un timp rece este întotdeauna mai plăcut să contempli frumusețea dintr-o cămin caldă decât de pe stradă.

În legătură cu aceasta, cea mai bună poziție pentru ea va fi un loc lângă fereastră, alături de foișor, lângă poartă sau lângă bănci.

Al doilea aspect important este lumina soarelui. O zi ușoară ar trebui să acopere terenul semănat cât mai mult posibil., deoarece este baza unei inflorescențe complete. Dar atunci trebuie să plantați plante care iubesc lumina, altfel ele pot pur și simplu "arde" din razele strălucitoare.

Iar al treilea aspect al alegerii unui loc pentru un pat de flori este umiditatea solului. Este sigur să spunem că acest factor este mult mai important decât lumina.

Dacă plantele care iubesc umbra se pot întâlni cumva cu lumină strălucitoare, atunci nu vor putea suporta umiditate excesivă. Cel mai bine este dacă solul este ușor uscat și slăbit., deoarece este întotdeauna mai bine să apăzi o dată mai mult decât rădăcinile vor putrezi în noroi.

În cele mai multe cazuri, patul de flori este împărțit aproape în mijlocul terenului alocat pentru un pat de flori sau se întinde de-a lungul unui gard sau a unui perete al unei case într-o bandă îngustă.

Unii iubitori de a sparge paturile de flori "într-un mod mare" o fac aproape întregul complot. Acesta poate fi un anumit ornament sau model, dar pentru aceasta va trebui să aplicați o mulțime de putere.

Paturile întinse în lungime cu o lățime aproximativă de 1-1,5 m sunt de obicei situate de-a lungul întregii lungimi a liniei de admisie (fie în interiorul terenului sau în afara, există cazuri când și acolo și acolo). Aceste paturi de flori se numesc reduceri.

Formele pot varia, de asemenea. Un standard este un cerc, o ovală sau o patrie de flori pătrate.. Datorită simplității, le puteți alimenta cu potecile de gazon, dar principalul lucru este să păstrați o distanță, astfel încât rădăcinile de flori și iarbă să nu se alăture.

Programe populare

Pentru iubitorii de grădinărit și design-ul peisajului, în general, este dificil să trageți imediat schema originală a unui pat de flori viitor și, mai ales, să faceți alegerea potrivită a culorilor. În acest caz, maestrul sfătuiește să folosească experiența și să învețe această abilitate de la oameni care au deja suficiente cunoștințe în această chestiune.

Experiența personală poate fi obținută prin încercări și erori, după ce au fost experimentate experimental toate capcanele din floricultură.

În ceea ce privește imaginea de pe patul de flori, depinde în mare măsură de forma, locația și scopul acesteia. Există, de asemenea, o serie de reguli care ar trebui luate în considerare:

  • Florile și arbușile cele mai înalte și mai stufoase ar trebui să stea în centrul paturilor de flori, iar cele zdrobite ar trebui plasate mai aproape de margine. Deci toate plantele vor fi vizibile. Ei nu vor putea să-și creeze reciproc o umbră.
  • În grădina de flori trebuie să faceți un accent de culoare și să nu plantați toate culorile curcubeului amestecat. Opțiunea ideală ar fi o combinație de arbori argintii argintii, aproape albi, cu cele luminiscente lângă ele. Din acest motiv, frumusețea lor este subliniată și desenul va fi și mai clar.
  • În primele rânduri de paturi de flori nu este necesar să plantați anuale, deoarece în momentul în care acestea înflorește, un loc pe teren va fi gol și va strica aspectul general. Prin urmare, experții recomandă să planteze aceleași lalele sau narcisele lângă păianjeni luxurianți, care vor observa locul gol.

Pentru patul de flori rotund există un număr mare de scheme de opțiuni. Cele mai frecvente sunt cercurile concentrice obișnuite. Plantele pot fi plantate în cercuri lungi, de la centru la margine sau într-o pânză netedă, dar au culori alternante în formă de cerc.

A doua opțiune este cea mai preferată în parcuri. În aceste scopuri, puteți utiliza petuniene, gălbenele sau alte flori cu creștere redusă. Puteți folosi chiar culori diferite ale aceleiași plante.

În grădina de flori rotunde, aranjamentul conic de flori arată foarte bine și neobișnuit. De regulă, este o grădină de flori crescută artificial, unde fiecare nivel este separat de celălalt printr-o partiție sau pietre.

Al doilea cel mai popular este imitarea unei flori simple cu cinci petale. Floxurile sunt minunate aici. Va arata o schema buna a inimii, precum si spirala neteda.

Pentru un patrat de flori, este mai bine să alegeți scheme drepte și clare, astfel încât să nu deranjeze geometria de bază. Pot fi simple paturi paralele, care se vor asemăna cu un covor dungat sau vor merge din centrul diagonalei.

Un desen care seamănă cu o șah este foarte frumos și plăcut să te uiți. Desigur, trebuie să-ți petreci mult timp, dar rezultatul va fi meritat.

Schemele interesante în care există combinații de forme, de exemplu, un pătrat într-un cerc sau invers. Creația lor este, de asemenea, o muncă minuțioasă, dar va fi apreciată.

Pentru paturile de flori fără forme delimitate, schemele de tip insulă se potrivesc cel mai bine, unde rândurile se pot oglindi reciproc sau haosul estetic va domina.

Pentru un pat de flori suspendat sau vertical, schemele pot repeta și o placă de șah, au chiar dungi alternante, înlocuindu-se în cercurile de culoare. Totul depinde de amploarea și dimensiunea sa.

În orice grădină de flori, puteți urma o anumită schemă, dar, conform recomandărilor designerilor florariști experimentați, în fiecare an ar trebui să încercați să schimbați forme astfel încât această materie să rămână artă și expresie a stării interioare a sufletului, deoarece fiecare floare are un anumit sens și simbolism.

Pregătirea și plantarea solului

După ce grădinarul a ales un anumit loc sub patul de flori, a desenat o schemă viitoare, este necesar să facem un anumit număr de manipulări cu solul, astfel încât florile frumoase și luxuriante să crească pe ea.

Formarea primară

Mai întâi trebuie să curățați solul de resturile de construcție, dacă există, și să eliminați, de asemenea, toate buruienile și pietrele mari de pământ cu pietre. Acestea vor constitui un obstacol serios în calea dezvoltării sistemului radicular al plantelor.

În timpul constructorilor de lucrări îngropa resturile de cărămizi și beton în pământ. De asemenea, trebuie să fie săpate și îndepărtate de pe șantier, deoarece în timpul sezonului rece pământul îngheață suficient de adânc, iar piatra atrage căldură, astfel încât plantele perene și arbuști care rămân (de exemplu, liliacul, thuja) pot muri în timpul iernii.

Evaluarea compoziției

Este posibil să se considere terenul curat din gunoi pentru a fi fertil? Nu întotdeauna. Cele mai potrivite pentru creșterea și dezvoltarea florilor și plantelor, în general, sunt solurile argiloase bogate în turbă și humus. Un plus mare va fi o cantitate mică de lut, deoarece se transformă în usturoi vâscos după udare și după uscare are o crustă tare care trebuie să fie ruptă și slăbită.

Prin urmare, este necesar să se evalueze compoziția terenului disponibil. În mod ideal, adâncimea stratului fertil ar trebui să fie de aproximativ 30-45 cm. În magazinele de flori și pe piețele agricole există deja amestecuri de sol pregătite pentru un anumit tip de plante și flori.

Grădinarii experimentați sunt sfătuiți să sapă un strat de teren inutilizabil și să îl înlocuiască complet cu un nou sol. Ar trebui să fie liber, moale și suficient de umed.

îngrășământ

Nu uitați de compost, care este una dintre cele mai urgente și mai eficiente opțiuni pentru îmbunătățirea compoziției apei minerale a solului.

Poate fi achiziționat ca și gata în magazin și să-l faci singur. Pentru fabricarea sa deșeurile menajere ecologice vor face (coajă de ouă, coji din semințe, resturi de bucătărie), buruieni, care au fost selectate de la sol, rămășițele frunzelor din recoltare.

Cel mai important este să nu puneți rădăcini sau ramuri într-o cada de humus, deoarece boala se poate răspândi la toate plantele din patul de flori.

Organizarea spațiului

Următorul pas va fi stabilirea terenului pregătit pentru viitoare plantații. Vorbim despre pregătirea paturilor, unde vor fi plantate puieți sau semințe.

Paturile sunt excavate în funcție de modelul pre-selectat (cercuri concentrice, pătrate, chiar dungi etc.). Este foarte important ca creasta să aibă o adâncime de 15-20 cmîn caz contrar, va fi dificil pentru rădăcină să se agațe și să continue să dețină corpul principal al floarei.

De asemenea, trebuie să cunoașteți așa-numita "zonă de confort" a instalației. Depinde de tipul rădăcinilor sale și de gradul și amploarea răspândirii acestora în procesul de creștere (există rădăcini care duc la creșterea în profunzimea solului și există acelea care creează o rețea orizontală densă). În mod ideal, fiecare "corp" floral este plantat la o distanță de 7-12 cm de la următoarea. Astfel, florile vor avea ocazia să crească și să se dezvolte liber. "Vecinii" din apropiere nu vor crea o umbră inutilă, ci vor selecta umiditatea și nutrienții vitale.

Caracteristici de plantare

Înainte de plantare directă este necesar să se arunce toate paturile bine și ar fi frumos să fertilizeze solul. Răsadurile, de asemenea, vărsați apă în cantități mari, astfel încât să fie ușor să ieșiți din recipientul de plastic, dar cel mai bine dacă a fost pregătit în vase de turbă. Planta este plantată în sol cu ​​el. Cu această opțiune, rădăcinile nu suferă de schimbarea locului și se dezvoltă mai bine.

Floarea este plantată într-o grădină pregătită sau grădină și stropită cu pământ. Principalul lucru nu este să "strangulați" rădăcinile, adică nu aveți nevoie să berbeți și să le presați din greu.

Dacă sa decis să se înmulțească semințele, este mai bine să le înmuiați în apă timp de 5-6 ore înainte de imersiune în sol. Deci, va fi mai ușor pentru ei să împingă cochilia chitină și să pună cotiledoanele în creștere pentru dezvoltarea primelor două foi.

Semințele sunt puse în sol la o adâncime de 5-7 cm și de asemenea pulverizate.astfel încât să fie mai ușor să urce (cu cât stratul de pământ este mai gros, cu atât este mai dificil să pătrundem în lumina primelor două frunze).

Îngrijire suplimentară

După ce semințele sau răsadurile sunt mutate în patul de flori, acestea ar trebui să fie udate bine. Grădinari de grădinițe fac adesea aceeași greșeală - în timp ce în apă doar pe partea superioară a pământului este necesar să se efectueze udarea de înaltă calitate! În primul rând, apa va da forță plantei și, în al doilea rând, va întări locația fiecărei rădăcini (când umezeala intră în straturi mai adânci, presează partea superioară, așa cum este, aceasta ajută la fixarea florii tinere).

Este demn de remarcat faptul că paturile cu semințe trebuie să fie adăpate cu grijă. Un curent puternic de apă poate spăla semințele nou așezate de la sol, astfel încât jumătate din puieți nu vor apărea. Cel mai bine este să folosiți un vas de udare în aceste scopuri.. Datorită nasului, jetul se sparge în picături și nu dăunează plantelor tinere.

Sistemul automat de udare va fi un bun ajutor în această chestiune. Duzele speciale se rotesc repede, datorită căruia o picătură de apă devine și mai mică, astfel încât solul este saturat treptat cu apă și nu există bălți, care cauzează scăderea în sol.

Ce plante să alegi?

Selectarea plantelor cu flori pentru paturile lor nu este la fel de simplă cum pare la prima vedere. Florile trebuie selectate nu numai pe baza propriilor preferințe, ci și din motive de adecvare a plantei pentru acest pat de flori.

Dacă este dificil de făcut o alegere, atunci cea mai simplă soluție în această problemă este de a determina gama de culori a plantelor cu flori. De mult timp se știe că culoarea afectează starea de spirit și performanța unei persoane, deci este foarte important să alegeți pentru dvs. cea mai plăcută nuanță.

Paturile de flori și paturile de flori, care au culori dominante de culoare roșie, portocalie și galbenă, pot provoca o anumită iritare internă, emoție cu o privire lungă asupra lor.

Dacă acestea sunt tonuri albastre, albe sau violete, atunci ele au efectul opus asupra dispoziției emoționale. Se pot liniști și se pot relaxa.

În acest sens, designerii de peisaj sfătuiește să combine aceste culori în proporțiile corecte. Aveți posibilitatea să alterați paturile cu culori diferite. Cele mai potrivite combinații sunt violet cu galben (și variațiile lor), roșu cu verde, albastru cu portocaliu, alb cu roșu etc.

Atunci când alegeți o paletă, trebuie să țineți cont de iluminarea zonei pe care va fi amplasată patul de floră. Dacă aceasta este partea însorită, atunci culorile albastru, alb și violet vor arăta foarte frumoase și naturale., dar dacă se află în umbra, își vor pierde imediat farmecul și vor fi practic invizibili.

De asemenea, trebuie să țineți cont de "clasicitatea" florii și, în conformitate cu aceasta, să o plantați lângă poartă sau aproape de copac, lângă casă sau în cel mai proeminent loc din grădină.

Dacă este un trandafir de bujor, eustoma, hortensie sau gloriosă, atunci nu li se permite să crească "la statutul" la poarta sau undeva în curtea din spate, ar trebui să aibă un loc dominant.

Întreaga familie de flori și plante este împărțită în două grupe mari - anuale și perene. Din numele lor, este clar că unele dintre ele pot să înflorească pentru mai multe sezoane și nu necesită plantări regulate în fiecare primăvară.Alții, la rândul lor, își dispăreau vara și o completează prin "emiterea" de semințe, care trebuie să fie plantate din nou în sol.

Fiecare tip are argumente pro și contra. Prin urmare, este mai bine atunci când ambele tipuri de flori se găsesc în grădina de flori, deoarece florile anuale au o perioadă de înflorire mai lungă decât plantele perene.

Cel mai mult decizia simplă poate fi trandafiri obișnuiți sau bush, daylilies. Dar în timpul iernii, ele trebuie protejate de frig, acoperite cu material special. Ele pot să înflorească de mai mulți ani la rând.

Statisticile de destinație ar fi o opțiune bună. sau, după cum numele ei este de către oameni, imortelle. Există atât specii perene și anuale ale acestei flori. Are nuanțe diferite și începe să înflorească aproape din mai.

Foarte mult adesea baza patului de flori este geyhera. Este unic prin faptul că are o mare varietate de nuanțe luminoase (burgundă, galbenă), este un vecin bun pentru multe culturi și poate ocupa un loc central într-o grădină de flori.

Din anuale, puteți alege petunia, gălbenele, Epomaia, cenia. Ele sunt întotdeauna relevante în orice grădină de flori și dau doar emoții pozitive atunci când le privești sau inspirați într-un miros plăcut floral.Avantajul acestor culori este acela că pot fi schimbate în fiecare an, experimentând cu culori și găsind noi combinații potrivite.

Florile ar trebui selectate pe baza parametrilor patului de flori. Cel mai frecvent tip este mixerul. Se caracterizează prin forme neregulate și prezența plantelor mari. Ca principal sau principal poate fi orice arbust sau bonsai, mere sau pere.

Pe aceste paturi de flori este necesar să se combine flori și arbuști anuale și perene, astfel încât să se înflorească pe tot parcursul anului, înlocuindu-se reciproc.

În centru, puteți planta clematis, thuja orientală sau boxwood, apoi poate exista un pelin decorativ, decolorabil, lavanda, urmat de coriopsis sau argint. În spatele rândurilor clematis Tungus sta bine.

Pentru paturi de flori, cum ar fi rockeries, alegerea culorilor ar trebui să fie ușor diferită. Aici ar trebui să fie mici în dimensiune și, de asemenea, să fie combinate cu pietre care trebuie să fie prezente în pat de flori. Eringium va arăta bine aici., care are nuanțe de albastru și argint, clopot, ninsoare, irisuri, primrose, diferite tipuri de phloxes.

Cu plantare corectă, aceste flori vor încânta înflorirea lor luxuriantă și îngrijire nemanipulantă.

Pentru flori regulate paturi flori adecvate anual, cum ar fi gălbenele sau petunias. Lalelele sau narcisele vor arata bine. Sunt preferate arbuști cu creștere mică.

Alegerea specifică a culorilor în paturile verticale. Deoarece acestea sunt în mare parte mici în dimensiune, atunci plantele ar trebui să fie luminos. Deseori alegeți begonia de un an, petunia, capucinele.

Paturile de flori sunt deosebit de impresionante atunci când cresc puternic și atârnă ușor sub marginea oală.

Pentru parteneri, este necesar să aveți un anumit tipar sau model, prin urmare este necesar să alegeți versiuni de flori de la care puteți crea ceva mai mult.

Dacă îngrijirea grădinii nu are multă experiență, atunci începe să rafinați paturile de flori este ceva simplu și necomplicat. Este mai bine să începeți cu mai multe soiuri de aceeași floare și să încercați să experimentați cu ele.. Dacă rezultatul este pozitiv, atunci vă puteți complica deja sarcina pentru anul următor. Cel mai important lucru este că această ocupație ar trebui să aducă plăcere și relaxare emoțională.

Sfaturi profesionale

Profesioniștii din orice domeniu nu se naște, devin ei, trecând prin calea încercării și a erorii. În designul peisajului există întotdeauna ceva de învățat, deci trebuie să fiți în mod constant interesați de experiența oamenilor care fac propriile mâini frumoase paturi de flori și grădini de flori.

În această artă există ramuri - acesta este în mod direct designul de paturi de flori, îngrijirea plantelor și selecția de flori.

Toți maeștrii, fără excepție, sfătuiesc să tragă întotdeauna un plan de aterizare viitor pe hârtie. Unii grădinari fac un pat de flori pe hârtia de desen, marcând pe acesta modelul principal sau aspectul scării. Marc, în cazul în care comunicările vor fi efectuate (de exemplu, sistemul automat de udare), un aranjament de un flaut decorative sau încă orice obiecte. Apoi, acestea marchează ce plantă va fi plantată și unde, precum și date aproximative de lucru, pentru a înțelege domeniul de aplicare a muncii de făcut.

Nu uitați că fiecare floare sau arbust are propriul ceas biologic specific, care trebuie respectat, în caz contrar, plantele anuale întârziate pot pur și simplu să nu crească. Când în conformitate cu planul de care aveți nevoie pentru a crea un pat normal, în cazul în care ar trebui să existe o înflorire constantă, este imposibil să nu respectați termenii de plantare și curățare, pentru că atunci va arăta foarte neplăcut și are "pete chelate", care cu grija adecvată nu ar trebui să fie.

de asemenea este necesar să se mențină un program de udare, hrănirea de rutină și tratamentul preventiv al parazitului rădăcină și a frunzeiîn. Dacă a fost observată o floare infectată, atunci este mai bine să o izolați (să vă scoateți) și să dezinfectați pământul ca o chestiune de urgență.

Grădinari neexperimentați fac adesea greșeala nerespectarea preferințelor ușoare la plante. După cum știți, există iubitori de umbră și partea însorită. Paturile de flori nu pot fi amplasate întotdeauna numai în locuri bine luminate, dar și în colțurile "întunecate" ale sitului.

Latura este considerată umbroasă dacă există aproximativ 2-3 ore de lumină soarelui pe ea, iar restul zilei există doar lumină difuză. Aici poți să faci o plantație de uitat-nu, gazdă, ferigă, rododendron. Ei vor tolera perfect aceste condiții, precum și încântarea cu frumusețea lor.

Stratul complet umbrite presupune găsirea unui pat de flori sub coroanele copacilor care creează o cortină densă de la soare. Trebuie să se înțeleagă că aici se formează un microclimat special și că va exista o umiditate crescută. Pentru astfel de locuri potrivite kupena, begonia, periwinkle, câini copți.

Profesioniștii în designul peisajului sfătuiesc să acorde o atenție specială alegerii de răsaduri și semințe gata. Aproape 60% din succesul depinde de aceasta.

Când plantați răsaduri trebuie să vedeți cum se comportă pământul, dacă primiți o plantă din vas. Rădăcina ar trebui să păstreze o bucată strânsă, iar solul este bun pentru el să se potrivească și să nu se prăbușească. Solul trebuie să fie ușor umed și să nu fie uscat.. Parul mic pe rădăcini care absoarbe apa trebuie să fie întotdeauna în pământ, altfel există un risc mare ca floarea să nu se înrădăcineze.

Următorul pas este să analizați cu atenție corpul plantei în sine. Stemul și frunzele trebuie să fie dense, fără daune și pete dureroase.. Culoare - naturală, nu plictisitoare, fără capete uscate.

În ceea ce privește semințele, este mai întâi necesar să se uite la termenul lor de valabilitate. Semințele de floarea soarelui în capsule sunt considerate a fi de o calitate mai bună, din moment ce timpul pentru plantare este crescut, nu dăunează sau putrezesc.

Orice pat de flori are propriul său stil specific. Cultivatorii cu experiență sunt sfătuiți să utilizeze decorațiile pentru produsele din beton, deoarece, în primul rând, au o durată lungă de viață, nu sunt susceptibili de putrezire și tolerează bine umiditatea.În al doilea rând, betonul este un material mai degrabă plastic, care poate fi turnat în forme și făcând diverse figuri, granițe și chiar urme.

Acest material este prietenos cu mediul și nu va afecta florile și pământul.. De asemenea, plusul său mare este un cost mic. De asemenea, betonul nu este supus arderii.

Dacă vorbim despre alegerea unui formular pentru un pat de flori, nu există astfel de sfaturi aici. Poate fi aranjat ca un triunghiular, rotund, hexagonal sau pătrat, cel mai important, să-i placă proprietarului.

Desigur, este mai bine să începeți cu forme simple pentru a câștiga experiență în construirea unui aranjament de flori într-o grădină de flori.

Exemple frumoase

Astăzi, există un număr imens de paturi decorative de flori care pot deveni o sursă de inspirație pentru crearea unei grădini de flori proprii.

  • Aici sunt ridicate plante destul de înalte. Acestea sunt în cascadă și nu interferează unul cu celălalt. Culorile sunt destul de luminoase, dar ele sunt combinate frumos între ele, datorită cărora patul de flori este perceput ca indivizibil.
  • Din plăcile obișnuite de lemn puteți crea un pat de flori cu adevărat unic. Poate avea forme complet diferite. Datorită utilizării materialelor naturale, grădina de flori arată și mai romantică și familiară.
  • Această fotografie prezintă o locație foarte bună - în fața ferestrei. Cadre limitate, forme regulate și culori elegante se vor înveseli în fiecare dimineață proprietarului. Este de remarcat faptul că pentru un astfel de pat de flori va trebui să conducă o îngrijire destul de dure, dar rezultatul merită.
  • Acesta este unul din exemplele în care fantezia nu cunoaște limite. Cât de multă muncă este investită în această mașină! Datorită unei combinații de culori simple și forme complexe, apare o capodoperă a designului peisajului.
  • Se pare că această formă este destul de simplă, dar pentru ao realiza, va trebui să depuneți multe eforturi. O combinație frumoasă de flori delicate roz cu o nuanță interioară de burgundă de margine miezul albastru deschis.
  • Datorită selecției corecte de culori se pare că aceasta este o adevărată lebădă înotată în apele albastre ale lacului. Datorită faptului că florile cresc cu o mică diferență în înălțime, o imitație completă a apei în lac este creată în curte, unde "trestia" crește pe mal.

În alegerea decorului și a formei pentru grădina de flori cel mai important lucru nu este să vă fie frică să experimentați, atunci de la an la an, florile de flori vor fi umplute cu forme și culori tot mai neobișnuite.

Pentru a afla cum să faceți un transformator de pat cu propriile mâini, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință.Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor