Design de peisaj: decorarea site-ului cu flori

Designul parcelei de grădină este adesea creat cu ajutorul aranjamentelor de flori. În patul de flori puteți planta atât anual cât și plante perene. Este necesar să planificați locația în avans. Cum se face cel mai bine, veți învăța din acest articol.

Caracteristici de utilizare

Cu paturi de flori puteți combina grădini rock, dealuri de piatră și sculpturi. Regularitatea formularului este furnizată de plante anuale. În compoziție, văzută din toate părțile, plantele înalte sunt plantate în centru.

Culoarea joacă, de asemenea, un rol important. Nuantele calde sporesc starea de spirit si se calmeaza la rece. Nuanțele neutre sunt folosite pentru a sublinia și a accentua detaliile. Cu toate acestea, roșu din abundență poate obosit, iar violet asupri și a crea o atmosferă sumbră. În contrast, florile albe dau compoziției o ușoară și aerisire.

Plantele cu inflorescențe strălucitoare sunt ideale pentru accentuarea detaliilor de proiectare. Dahlias cu asterturi, trandafiri cu garoafe, phloxuri Dummond, clopote, gălbenele, gladioli vor adăuga culori bogate în paleta generală. Pentru o combinație armonioasă, se recomandă să alegeți până la trei culori diferite și să le folosiți numai în design.

Selectarea plantelor

Trandafiri sunt foarte populare atât cu designeri de peisaj, cât și cu grădinari amatori. Aceste flori extraordinar de frumoase pot juca o varietate de roluri în compoziție. Un trandafir poate acționa ca bază a întregii compoziții și se poate retrage în fundal, deoarece există soiuri care se disting prin diminutivitatea lor și inflorescențele mici. Ele sunt capabile să sublinieze atractivitatea altor culori.

O gamă largă de soiuri vă permite să alegeți arbori potriviți în culori și dimensiuni. În același timp, chiar și cea mai mică zonă poate fi decorată cu un trandafir miniatural, care arată extrem de elegant. În plus, trandafirii sunt perfect combinați cu alte plante din grădină.

În designul peisajului au fost utilizate cel mai adesea următoarele soiuri de trandafiri:

 • Alpinism frunze mari. Acesta este un arbust curat pentru care este nevoie de sprijin. Se dezvoltă rapid și este grozav pentru crearea unui gard viu sau arc. Acestea ar trebui să fie plantate la o distanță de 0,5 m unul față de celălalt, tăierea se face în perioada de toamnă;
 • Canada. Diferă în frumusețea și forma rafinată. Soiul tolerează destul de bine temperaturile și bolile scăzute. În același timp, planta este nemaipomenită și nu necesită o atenție specială. Prin urmare, aceste trandafiri sunt bine aclimatizate la diferite situri și cresc într-un tufiș luxuriant;
 • Engleză. Diferă în acele flori pe tot parcursul anului. Inflorescențele au nuanțe diferite și strecură dens ramurile. Trandafiri hibride Austin pot fi, de asemenea, atribuite acestui soi;
 • Acoperire de la sol Aceasta este o plantă țesută, care este adesea combinată cu alte soiuri de trandafiri sau cu alte plante. Inflorescențele au o nuanță calmă și culori luminoase umbrite bine;
 • Park. Soiul nu necesită îngrijire specială, rezistent la îngheț. În timpul iernii, nu este nevoie să acoperiți trandafiri de vânt și de frig. Inflorescențele pot avea o varietate de culori și nuanțe, ceea ce face posibilă crearea de compoziții interesante;
 • Floribunda. Diferă impreună, rezistență la frig și decorativ. O trăsătură distinctivă este floarea, care este ca un val.În timpul verii de muguri devine din ce în ce mai mult, de la care trandafirii devin foarte luxurianți și luminoase.

Hortensia poate, de asemenea, să decoreze complotul. Sunt cunoscute aproximativ 35 de soiuri din aceste flori, dintre care majoritatea sunt speciile de seră și de interior.

Cu toate acestea, în condițiile climatice, doar două dintre ele pot să se descurce bine și să înflorească:

 • Paniculata. Se caracterizează prin frunze mari, luminoase. Inflorescențele seamănă vizual cu o paniculă, de aici și numele florii. Prin horticultura panică se aplică horticultura Bobo.
 • Copac. În înălțime, poate crește la trei metri. Înflorește de la mijlocul verii până la sfârșitul toamnei (iulie-octombrie). Florile sunt albe, adunate în inflorescențe de corymbose. Din punct de vedere vizual, aceste inflorescențe arată ca o farfurie. Planta preferă un loc bine luminat de soare și nu tolerează umbra.

În principiu, plantarea hortensiei în sol deschis. În acest caz, materialul săditor care a ajuns la vârsta de aproximativ cinci ani se înrăutățește cel mai mult din toate.

Aterizarea însăși poate fi împărțită în mai multe etape principale:

 1. Alegerea unui loc. Sistemul radicular al plantei este ramificat, deci are nevoie de spațiu liber. Este important să evitați apropierea apropiată de alte culori, în special cu bulbii;
 2. Pregătiți terenul. Solul trebuie să fie neutru sau acid, liber alcalin.Prin urmare, solul nu poate fi amestecat cu cenușă, cretă și var;
 3. Noi facem îngrășăminte. Pentru a asigura o creștere rapidă și o înflorire rapidă, se recomandă fertilizarea solului cu îngrășăminte organice minerale, turbă brună sau rumeguș;
 4. Plantarea florilor. Se pregătește gaura pentru puieți de aproximativ 60 cm lățime și 40 cm adâncime. Între tufișuri trebuie să vă mențineți o distanță de cel puțin 2,5 metri. Pre-rădăcini trebuie să fie scurtat ușor, și taie lăstarii și lasă doar câteva muguri.

Hortensiile pot fi plantate în primăvară și toamnă. Plantarea de primăvară va permite rădăcinilor să se consolideze mai bine pentru iarnă.

Plantele perene sunt ideale pentru crearea unei grădini umbrite. Această soluție asigură selectarea anumitor plante, deoarece nu toate soiurile de flori sunt capabile să crească și să înflorească în zonele umbrite. Acestea includ gazdă ornamentală și ferigă. Ele au o culoare și o formă neobișnuită de frunziș.

De asemenea, într-o zonă umbroasă, un crin grădină obișnuită crește bine. Dar dacă alegerea a căzut pe aceste flori grațioase, este important să ne amintim că în condiții favorabile, ele cresc foarte repede în zonă și sunt destul de agresive față de alte plante care pot muri în cele din urmă. O supraviețuire excelentă în grădina umbroasă și în locuitorii pădurilor - plămâni.Este înflorit foarte luxuriant și în primăvara anului va fi capabil să revigoreze o grădină care nu a fost încă trezit după iarna.

Lângă iazurile decorative aproape toate plantele se răsucesc perfect.

Cele mai populare sunt:

 • Grădina și irisul siberian;
 • Badan;
 • daylily;
 • Delphinium.

Rock Garden - o soluție populară printre designerii de peisaj. Prin aceasta, puteți transforma radical un complot, accent pe un anumit colț sau, dimpotrivă, să deghizați o zonă inutilă. Pentru a crea o grădină de rock, cele mai potrivite sunt plantele perene și uluitoare care se pot rădăcina în condițiile pământului stâncos. Acestea pot fi flori de primăvară: o lalea Greig sau Kaufman, muskar, crocus, cuișoare de căpșuni sau prune.

Următorul este înflorirea primroșilor și anemonilor. După ele se înfloresc phloxul și stiloidul. Și numai la sfârșitul ei sunt flori anuale.

Hvoynyle mici, de exemplu, cinquefoil și ageratum, sunt adesea folosite ca fundal, deoarece astfel de plante vor putea să unească întregul spațiu într-un singur întreg și să arate dealului o imagine a unei singure compoziții. Iubitorii de rododendron, este important să rețineți că aceste plante sunt extrem de capricios și exigente în îngrijire.Rhododendronul supraviețuiește cel mai bine în regiunile calde și este foarte slab tolerat de frig.

Aubrieta este o planta perena care a aparut pentru prima data in tarile calde din sud. Cu toate acestea, aceasta tolerează remarcabil climatul dur rusesc. Aubrieta este un arbust scăzut, care poate crește până la maximum 20 cm în înălțime. O bogată paletă de culori și înflorire timpurie au câștigat mult timp inimile grădinarilor și grădinarilor.

Avantajele fără îndoială ale obriatiei de plantare este nemărginita ei, nu concurează cu alte plante de grădină și are o perioadă îndelungată de înflorire. Este capabil să crească în țări însorite, calde și în Siberia.

Cea mai populară cascadă obrieta. Acest soi este un covor moale dens floral cu flori albastru și roșiatic. Aubrieu poate fi folosit pentru a proiecta grădină de rock, diverse arbori, dealuri și ziduri de piatră. În procesul de creștere, floarea va coborî în fund, sub forma unei cascade.

Combinații originale

De obicei, realizând zona suburbană, utilizați mai multe tipuri de plante diferite. De exemplu, arborii înalți merg bine cu arbuști verzi și cu flori perene mici sau tufișuri.O combinație foarte bună de trandafiri alpinism cu clematis pentru decorarea arcului, arborelui sau a zăbrelelor. De asemenea, nu mai puțin impresionantă este unirea florilor cu inflorescențe strălucitoare și clematis alb.

Florile cu diferite nuante arata original. De exemplu, crin delicat roz, cu un trandafir rosu aprins. Avantajul acestui cartier este că ambele plante necesită aceeași îngrijire. Pentru a face accente luminoase în grădină, puteți combina un trandafir standard cu geraniums (soiuri magnific și georgian). Geranium arbuști cu flori de nuanțe diferite completează perfect trandafir luminos și colorat.

De asemenea, trandafirii sunt perfect combinați cu plante precum geyher, astantion, gispofil, salvie, catnip, cereale mijlocii.

Facem paturi de flori

Paturile de flori pot avea diferite forme: ovale, dreptunghiulare, triunghiulare și figurate.

Pe specii, acestea sunt:

 • Monoclumba, constând din flori de un singur soi și culoare;
 • Arabesque - pat de flori cu o formă complexă;
 • vertical;
 • Ridicat - înălțimea acestor paturi poate ajunge la 1 metru;
 • Regular - florile sunt aranjate într-un model geometric.

Nu este greu să rupă un simplu pat de flori cu mâinile tale. Pentru a face acest lucru, trebuie să faceți mai întâi un plan în care vor fi plantate florile.

De asemenea, veți avea nevoie de următoarele instrumente pentru a lucra:

 • lopata;
 • roabă;
 • Mistrie.

Și materiale:

 • cărămizi;
 • Nisip sau pietriș;
 • Mortar de ciment;
 • O bucată de plastic flexibil.

Secvența acțiunilor:

 1. Zona selectată trebuie să fie curățată de resturi, să elimine buruienile și rădăcinile. Limitează și tragem limitele patului viitor de flori;
 2. Sapa o gaura (adancime de 20-40 cm) si apoi tamponati cu atentie pamantul din interior. Adormiți pietrișul. Pentru a crea o formă rotunjită, limităm limitele patului de flori viitor cu plastic flexibil și fixăm-o. După ce ați pus cărămizi în jurul perimetrului pentru a obține un fel de jantă. Toate intervalele sunt închise cu mortar de ciment;
 3. Așteptăm până când soluția se usucă. După aceea, adormim pământul, astfel încât în ​​partea centrală a patului de flori se formează un deal;
 4. Părăsim terenul timp de 14 zile. În acest timp, ea se va așeza și va sta. După ce facem găuri și plantează răsadurile. Începătorii vor fi mai practici pentru a face un pat de flori mare cu o formă simplă. Dacă se dorește, poate fi îmbunătățită la compoziții mai complexe.

Pentru a patului de flori plăcut ochiului cât mai mult posibil, aveți nevoie pentru a planta plante cu timp de înflorire diferite.Din mai până în iunie, floare de narcisă, lalele, primroze, liliac, crocus și saxifrage. Din iunie până în iulie - bujori, iris barbă, garoafe, floarea-soarelui, delfinii. Din iulie până în august - clopote, calendula, mușețel, phlox, pansine, petuni și trandafiri. Din august până în septembrie - crizanteme, gladioli, asteri și dalii.

Pentru un pat uniform, spațiul dintre plante poate fi umplut cu flori de acoperire a solului (creeping), plantarea lor la o distanță unul de celălalt.

Sfaturi utile

Pentru începători, este mai bine să începeți să vă familiarizați cu literatura relevantă, deoarece nu toate florile sunt combinate între ele. Grădinarii experimentați sunt sfătuiți să aranjeze tipuri de trandafiri de ceai cu hibrizii lor și trandafiri miniaturați cu acoperire de sol. Opțiunile de mai sus sunt combinații dovedite cu picături și pași frumoși.

Soiurile curat pot sta singur și în combinație cu ceva. Decorarea verticala a grădinii necesită un sprijin puternic. Și în timpul iernii, trandafirii sunt închise împreună cu un suport, fără a scoate biciul. Proprietarul trebuie să țină cont de faptul că unele soiuri tolerează calm temperaturile scăzute, în timp ce altele nu le tolerează și pot muri.

Pentru creșterea și dezvoltarea normală a plantelor vecine de diferite tipuri, acestea trebuie să fie plantate unul de celălalt la o distanță de aproximativ un metru. Florile trebuie neapărat să fie tratate din când în când cu paraziți cu spray.

Exemple frumoase

De fapt, grădina de trandafiri este o grădină mare de flori în care doar trandafirii cresc. Poate fi asamblat din diferite soiuri sau constând dintr-un singur, cel mai iubit. Rozariul arată întotdeauna spectaculos și pitoresc, astfel încât poate deveni cu ușurință o adevărată perlă a grădinii.

Bordajul este un gard viu scăzut. Acesta este folosit pentru a distinge sectoare, de exemplu, în rozariu, sau pentru a evidenția orice domenii specifice. De exemplu, o margine de trandafiri albi poate trece de-a lungul căilor, iar cu un gard viu roz puteți decora zona din jurul foișor și zonele de odihnă. De asemenea, fac fluxuri artificiale, plantează flori de-a lungul lor. Frontiera este ușor de combinat cu modele similare din alte plante.

Arcul este un arbore care este alcătuit din 4 fire. După aceea, barele de sârmă sunt atașate la firul care este înfășurat în jurul lor. Arcul poate fi de orice mărime, dacă se dorește, se pune o bancă sub ea, creând astfel un loc singuratic de odihnă.Ar trebui să alegeți numai soiuri de trandafir, caracterizate prin înflorire luxuriantă (standard, engleză și parc). De asemenea, este posibil să se formeze un gard viu dintr-o varietate, cum ar fi un trandafir gri.

Dacă nu puteți plasa un număr mare de flori, puteți planta un singur trandafir. Acesta va lămuri perfect niște rugozități ale dealurilor alpine, pereți din piatră și cărămidă și vor fi perfect combinați cu diferite compoziții de relief.

O soluție neobișnuită ar fi aceea de a instala arbuști în recipiente speciale, care pot fi plasate mai târziu în locuri diferite. De obicei, alege floribunda și moare trandafir. Parcurile și soiurile englezești sunt, în acest caz, inadecvate și sunt folosite foarte rar.

"Stream" este o patrie de flori obișnuită, dar este decorată ca un curs de apă. Puteți crea "cascade" și "cascade", acestea trebuie luate în considerare atunci când planificați. Soiurile, de obicei, aleg acoperișul și folosesc pietre, pietricele sau pietriș pentru a forma.

Pietrele masive, dură și întunecate ale dealurilor alpine sunt perfect contrastante cu culori care au o culoare ușoară și delicată. Florile colorate și strălucitoare arată bine cu piatră albă.Puteți planta orice soiuri de plante, dar majoritatea grădinarilor preferă specii de miniatura sau de sol. Uneori dealul este împărțit în mono-segmente: un grad - pentru fiecare segment al dealului. Arată foarte neobișnuit.

Oranjamentele se potrivesc armonios într-o varietate de ansambluri de flori. Cu ajutorul lor, puteți decorați frumos zona suburbană în stiluri precum:

 • Mediteranean. Florile sunt plantate în recipiente ceramice pictate în culori vii și așezate pe gropi de pietriș. De asemenea, florile pot fi plantate în jurul perimetrului amplasamentului, iar pentru decorarea verticală, utilizați o hortensie de alpinism. Pentru completare se selectează mobilierul de grădină și diverse elemente decorative;
 • Est. Un astfel de ansamblu este potrivit pentru zonele de nivel mijlocii sau mici. Accentul principal îl reprezintă paturile de flori pe care florile creează un model ciudat și un număr mare de căi;
 • Țară. Stilul se remarcă și prin prezența a numeroase plante înflorite (paturi de flori și paturi de flori). Pentru a crea atmosfera rustică adecvată, plantele sunt plantate în găleți, cutii de udare și chiar cutii. De asemenea, așa-numitul cartuș cu flori se va potrivi perfect aici,care pot fi plasate în grădină;
 • Engleză. Stilul este potrivit doar pentru o zonă bine luminată cu sol fertil. Ansamblul englez include elemente precum garduri vii, peluze, căi și case de grădină. În regiunea centrală a compoziției, de exemplu, poate fi utilizată o combinație de hortensie cu geraniu rezistent la frig și iarbă ornamentală. Rezultatul va fi o compoziție elegantă, dar în același timp strictă, în deplină conformitate cu stilul.

Cum să faci un pat cu propriile mâini, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor