Tendintele de moda in designul peisajului: decora dacha

Teritoriul zonei suburbane oferă o gamă largă de posibilități de implementare a ideilor creative, deci trebuie să învățați regulile prin care puteți crea cu competență un design peisagistic elegant pe teritoriul dumneavoastră.

Caracteristici speciale

Amenajarea teritoriului zonei suburbane este un complex de lucrări de amenajare a teritoriului peisagistic. Acest teritoriu ar trebui să reflecte pe deplin preferințele și interesele gustului dvs., deci ar trebui să abordați cu înțelepciune alegerea situației.

Orice tip de design peisagistic, chiar dacă se face manual, trebuie să înceapă cu un plan detaliat. Dacă te întorci la profesioniști, ei îți vor putea oferi multe idei originale.Cu toate acestea, trebuie să vă amintiți acest lucru design peisagistic este un întreg sistem de măsuri, cu ajutorul căruia site-ul dvs. ar trebui să dobândească un singur stilunde toate clădirile și vegetația sunt combinate.

Este important să ne amintim următoarele caracteristici, astfel încât amenajarea teritoriului să pară competentă și rațională:

 • atunci când creați un proiect, trebuie să vă bazați pe caracteristicile climatice ale zonei. Unele plante exotice nu vor putea să supraviețuiască condițiilor meteorologice din regiunea dvs., deci alegeți soiurile corespunzătoare;
 • tipul de relief este important pentru alegerea proiectului, deoarece în fiecare localitate ar trebui să se desfășoare diferite activități, care constau în amplasarea clădirilor, amplasarea grădinii, a grădinii și a altor zone funcționale;
 • localizarea punctelor cardinale afectează aspectul de design. Acest factor ar trebui luat în considerare atunci când alegeți un loc pentru o grădină, copaci, o grădină de legume și case de țară;
 • astfel încât complotul dvs. a surprins alte persoane și a mulțumit întreaga familie, ar trebui să aibă grijă de decor. De exemplu, puteți decora proprietatea cu piatră naturală. Creați din acesta un mozaic pentru căile de grădină și teritoriul se va schimba considerabil.De asemenea, acest material este utilizat în mod activ ca un proiect de instalații de apă;
 • Iluminarea corespunzătoare joacă un rol important în proiectare. Cu ajutorul LED-urilor moderne, puteți obține un efect de lumină neobișnuit pentru elementele individuale sau pentru întreaga casă de țară ca întreg.

Stiluri reale

Mulți proprietari de zone suburbane doresc să facă gospodăria lor neobișnuită și specială. Există multe stiluri cu care vă puteți exprima emoțiile și transforma mediul rural. După studierea caracteristicilor fiecărui design, puteți alege cea mai bună opțiune care va accentua gustul și atmosfera vieții țării.

clasic

Acest design este numit obișnuit și este adesea ales de fanii soluțiilor tradiționale. Acest stil este caracterizat de linii stricte, compoziții slab simetrice, împreună cu forme literare. Dacă alegeți un astfel de interior, va trebui să păstrați un ochi bine pe site și să aveți grijă în mod regulat de teritoriu. Toată lumea va putea crea un design peisagistic într-o direcție similară.

Pentru situație în mod necesar trebuie să identifice centrul. În rolul său poate fi o cameră de zi, o fântână frumoasă sau o sculptură. Construcția compoziției pornește de la acest obiect. Aranjați în jurul unei legături cheie trasee simetrice, arbuști frumos tăiați, gazon, garduri decorative sau paturi de flori atractive.

În detrimentul fântânilor și sculpturilor, puteți elimina gravitatea situației, oferindu-i pacea minții și un sentiment de asociere cu natura.

peisaj

În acest design există o regulă principală - imperceptibilitatea creării umane de mobilier Toate componentele trebuie să fie amplasate. în mod natural și liber. Din exterior trebuie să pară că totul a fost creat de natură, nu de om. Se aprobă nereguli în relief, rezervoare cu forme neregulate, vegetație sălbatică.

Stilul este ales de personalități romantice și de fani ai peisajului natural. Pentru amenajarea unui astfel de teritoriu nu este nevoie de mari costuri financiare și de îngrijire constantă. Frumusețea naturală este principiul principal în crearea unui stil peisaj cu mâinile tale.

țară

Stilul țării are note de distracție, nemulțumire și naturalitate.Puteți utiliza culori luminoase în el. Un alt nume pentru acest design este "conac rusesc". El atrage mulți oameni cu a lui simplitate și atmosferă neatentă. Pentru aranjarea teritoriului, puteți folosi soiuri de plante nemaipomenite, compoziții în stil rustic.

Ca decor, utilizați roți din lemn, paturi sub formă de butoaie din lemn și alte componente din materiale naturale.

Acest stil este potrivit pentru proprietatea oricărei zone, dar cel mai bine este să-l dotați în zone mici.

engleză

Stilul englezesc se caracterizează prin mici movile pe care se cultivă gazon, iazuri cu forme naturale și trasee de înfășurare. Toate arbuști trebuie să fie frumos tăiate și grădina să fie decorată cu flori frumoase. Designul arata frumoase asteri, dalii, margarete.

Zonele de recreere ar trebui să fie situate în adâncurile grădinii. În jurul valorii de nevoia ei de a planta copaci foioase, care vor ascunde un loc pentru a vă relaxa de la ochi curios.

Provence

Provence este asociat cu ușurință și expresivitate. Puteți recunoaște întotdeauna prin numeroasele sale elemente decorative.Imaginea grădinii, paturile de flori, căile de grădină frumos decorate vor crea o atmosferă confortabilă.

Elementul principal al acestui stil sunt ierburile aromate, care seamănă cu atmosfera unei vacanțe în sudul Franței.

japoneză

Designul japonez combină pacea și armonie. Există doar elemente simple și simbolice. Parcela, decorată în acest stil, vă va ajuta să scăpați de agitația zilnică și să vă oferiți timp să vă gândiți la eternitate.

Pentru decorare, puteți utiliza podurile de pietre, arbuști tăiați cu contururi clare și bolovani prelucrători. Acest stil cel mai mult se potrivesc cu o mică proprietate de 6-8 hectare.

est

Dacă ați achiziționat o mică proprietate de familie, acordați atenție acestui tip de design peisagistic. Pentru aranjamentul va fi nevoie de o cantitate mare de lumina soarelui. Ca decorațiuni, utilizați căi, construcții de apă cu modele de mozaic, grădini de flori strălucitoare, acoperișuri cu o formă de cupolă și săgeți de fereastră pentru decorarea arborilor. Pe teritoriu trebuie să fie oglinzi și componente luminoase.

Puteți crea un astfel de interior din materiale uzate.Pentru mozaicuri, folosiți rămășițele de plăci și oglinzi inutile și, cu ajutorul unei culori de aur, prezentați elementele cu un aspect scump.

exotic

Această situație se va potrivi călătorilor, cunoscătorilor de combinații neobișnuite. În peisaj ar trebui să existe tipuri exotice de plante care se află pe teritoriul nivelurilor. Toate compozițiile trebuie făcute. din materii prime naturale: pietre, soiuri întunecate de copaci.

Curenții și iazurile mici vor da atmosferei un sentiment de naturalitate.

alpin

Stilul alpine este popular atunci când aranjați cabane. Va fi acceptabil pentru zone de dimensiuni diferite. Designul vă va uimi pe oaspeții dvs. cu vârfuri de munte care vă vor aminti de frumusețea și natura.

Ca legătură centrală, utilizați o casă rezidențială, care va fi situată pe un deal, balcoane și grădini rock. În fiecare compoziție decorativă trebuie plasate pietre naturale. Această regulă se aplică, de asemenea, diapozitivelor alpine, iazurilor artificiale, fluxurilor, paturilor de flori cu flori. Granit, ardezie sau pietriș pot fi folosite ca material de finisare.Designul arata frumoase paturi cascadate cu iazuri, curenți uscați și grădini de piatră.

gratuit

Numele în sine vorbește despre starea lui de spirit. Puteți amesteca mai multe stiluri într-un astfel de design, respectând principala condiție: atmosfera ar trebui să fie armonioasă și calmă. Plantați copaci mari, alpinism și un număr mare de flori pe parcelă.

Puteți combina un stil obișnuit cu un peisaj prin aranjarea teritoriului cu un tobogan alpin și diluarea mobilierului cu o fântână modernă. Există multe idei, deci se bazează în întregime pe fantezia ta.

Când faceți o zonă suburbană în stil liber, amintiți-vă simțul proporției care vă va ajuta să creați o atmosferă confortabilă.

Reguli de zonare

Zonarea este un pas important în designul peisajelor. Va trebui să faceți un plan care să indice locația tuturor căilor, paturilor de flori, vegetației, arbuștilor, culturilor de fructe. La întocmirea planului, trebuie să fie ghidat nu numai de componenta estetică, ci și de funcționalitate. Va trebui să desemnați mai multe obiecte pe teritoriul dvs.:

 • zonă de locuit;
 • locul unde se vor afla anexele;
 • zona de agrement;
 • grădina și grădina.

Pe baza obiectivelor și preferințelor de gust, puteți crește una dintre zone, scăzând cealaltă. De exemplu, puteți aranja o piscină pe site-ul grădinii, dacă nu intenționați să vă săturați în paturi. Familiile cu copii ar trebui să ia în considerare organizarea unui loc de joacă.

Zonarea peisajelor ar trebui să se bazeze pe următoarele principii:

 • pentru gazon ar trebui să i se dea locul cel mai iluminat. În majoritatea amestecurilor există cereale, care necesită o cantitate mare de lumină solară. Dacă urmați această regulă, veți obține o peluză frumoasă care va decora zona;
 • Zona de recreere ar trebui să fie amplasată într-un loc unde nu există vânt puternic. De asemenea, trebuie să furnizeze teritoriul penumbrei. Cu această cazare puteți asigura un sejur confortabil de oameni acolo;
 • pe teritoriul unde se află umbra, este posibilă amenajarea unei peluze de plante de acoperire a solului, flori care iubesc umbrele sau materiale inerte. Acestea includ pietricele, coaja de copaci sau chipsuri decorative.Nu există plante care să le placă umbrele, dar există soiuri care pot exista în ea. Aceste soiuri pot umple zonele umbrite.
 • Locul unde vă veți aduna cu prietenii și gătiți gratarul trebuie să fie situat lângă bucătărie. Amintiți-vă de siguranță și instalați grătarul departe de peretele casei. Distanța minimă ar trebui să fie de 6 metri;
 • loc de joacă ar trebui să fie situat în apropierea locului unde vă veți aduna cu prietenii. De asemenea, această zonă ar trebui privită din ferestrele bucătăriei;
 • toate zonele trebuie să fie conectate prin piste.

Aceste reguli sunt esențiale, ele vă vor ajuta în zonarea competentă a peisajului. După ce le-ați aplicat, veți putea echipa un teren de grădină interesant și confortabil.

peluză

Constructori capabili pun podele în case, iar grădinarii acoperă zona cu un gazon. În trecut, gazonul era considerat un lux inaccesibil și era prezent numai în zonele împăraților, dar acum toată lumea își poate decora gospodăria cu un covor de soiuri moi de iarbă.

Pentru ca peluza să se liniștească, trebuie să aveți răbdare și să vă depuneți mult efort.Cu toate acestea, în cele din urmă veți obține un rezultat bun, care va servi ca bază pentru alte elemente de design peisagistic.

Covorul de iarbă nu numai că are o funcție decorativă, ci afectează pozitiv structura solului, contribuie la curățarea aerului din zonă și la eliminarea zgomotului ambiental.

Cu ajutorul unui gazon puteți obține soluții interesante care depind de alegerea tipului de acoperire:

 • pajiște tradițională. Este o acoperire monocromatică de densitate medie;
 • sport gazon. Acesta este un tip mai dens de vegetație, care nu se teme de o încărcătură mare;
 • acoperiș de iarbă decorativ. Acest gazon este conceput numai pentru frumusete. Plimbarea pe ea este interzisă.

Flori de pat

Floarea de flori nu mai este un cerc simplu sau un dreptunghi, în care crește un fișier de flori. În prezent există modele elegante și grijulii care demonstrează bunul gust al proprietarului său și creează o atmosferă confortabilă la dacha.

Paturile verticale de flori sunt deseori alese pentru aranjarea spațiilor urbane, dar pentru casele de vară pot fi folosite și în mod favorabil. Uitați de faptul că florile ar trebui să crească pe teren. Plantele au nevoie doar de sol, care poate fi localizat la nivelul creșterii umane. Paturile verticale necesită mai puțin spațiu decât modelele tradiționale. Această decizie face site-ul original.

Pentru paturile verticale de flori folosiți adesea plante cu flori, legume ornamentale. Iubitorii de soluții neobișnuite, designerii oferă să planteze în astfel de desene sau modele soiuri de iarbă picant sau verde. De asemenea, puteți folosi cultura fructuoasă. Într-o astfel de grădină de flori clematis arata grozav.

Forme tradiționale de paturi verticale de flori:

 • piramida. În ea, plantele sunt într-un container care constă din mai multe niveluri;
 • turn de flori. Este similar cu piramida, dar diametrul nivelurilor nu scade.

Rabatki sunt dungi de flori, care sunt situate de-a lungul căilor de grădină, garduri sau peluze. Pentru a crea un astfel de pat trebuie să se respecte lățimea aterizării, a cărei valoare minimă este de jumătate de metru. În timpul plantelor cu flori veți primi un covor luminos.

Există mai multe tipuri de rabatok:

 • unilaterală. Ele sunt situate de-a lungul peretelui casei sau a gardurilor;
 • bilaterale.Aceste paturi sunt situate în centrul alei.

Puteți planta în rabatku orice flori care au o tulpină scăzută, luminozitate și combinate unul cu celălalt.

Mixborders sunt o grădină de flori în care există o combinație armonioasă de ierburi, arbuști miniaturali și varietăți mici de arbori. Grija pentru o astfel de grădină de flori este destul de complicată, deoarece fiecare plantă necesită condiții speciale. Pădurea provoacă multe inconveniente, deoarece mixerul trebuie să aibă o aterizare groasă. Adesea, într-o astfel de grădină cu flori, hortensia este plantată în fundal.

caracteristici:

 • prezența liniilor libere și a formelor de grădină de flori;
 • prezența culorilor înalte în fundal sau în centru, în funcție de punctul de vedere al patului de flori;
 • utilizarea de culori contrastante sau monotonie.

Arbori și arbuști ornamentali

Arborii și arbuștii ar trebui să fie selectați în funcție de preferințele lor. Majoritatea turiștilor doresc să obțină în fiecare an fructe proaspete și fructe de pădure, astfel încât să dobândească culturi de fructe. O altă categorie de oameni alege decorul. Designerii recomandă combinarea celor două opțiuni, ceea ce vă permite să obțineți o combinație interesantă.

La alegerea plantelor trebuie să se ia în considerare următoarele nuanțe:

 • tipul de sol și caracteristicile microclimatului;
 • prevalența vânturilor și a zonei de iluminare;
 • caracteristici de teren;
 • compatibilitatea vegetației, densitatea și diametrul coroanei;
 • sezonalitatea plantelor.

Pentru a proiecta un proiect peisagistic, puteți folosi fructe și tipuri ornamentale de copaci. Plantele de conifere au devenit populare. Sunt nerăbdători, echipează locul cu răceală în sezonul de vară și arată atractiv în timpul iernii. În zonele suburbane, puteți planta pin, thuja, ienupăr. Printre arbuști se cer tufele de liliac, iasomie, lemn de câine, păducel.

Instalații de apă

Aranjarea mediului acvatic în zona suburbană are un loc important. Astfel de facilități sunt populare pentru clienți și pentru designerii înșiși. Pentru a face alegerea corectă, trebuie să decideți ce doriți să obțineți din rezervor.

Amenajarea teritoriului cu caracteristici de apă poate acționa ca o soluție practică sau decorativă. Aveți posibilitatea să utilizați un rezervor pentru anumite scopuri (de exemplu, să utilizați apă pentru a iriga un teritoriu) sau să instalați un lac artificial pentru frumusețe.În proiectele din zonele țării pot fi utilizate oricare dintre opțiuni sau o combinație a celor două.

Va trebui să decideți tipul de structură a apei, să achiziționați materialele necesare, să vă familiarizați cu cerințele și să achiziționați echipamentul necesar. Aveți grijă de cumpărarea de plante care vor crește în apropierea apei.

În designul peisajului pot fi prezente nu numai apă în picioare. În funcție de ideea dvs., vă puteți echipa teritoriul cu fântâni, cascade sau cascade. Fiecare dintre aceste soluții poate decora zona și să-i dea un aspect original.

Zona de recreere

Proprietarii de parcele de țară își petrec timpul nu numai pentru grădinărit, ci și să se relaxeze în cercul prietenilor lor.

Pentru a face restul cât mai confortabil, ar trebui să dați un colț confortabil în care să fie un brazier, un foișor și bănci.

Site-ul selectat poate fi deschis sau închis. Echipamentul zonei deschise va necesita costuri mai mici, dar amenajarea unei zone de recreere cu un baldachin mic îi va oferi confort și protecție împotriva condițiilor meteorologice. Cel mai bine este să plasați un astfel de loc în curtea din spate. Creați un loc de joacă pentru copii. Dacă există un iaz în apropiere, zona va fi suflată de prospețime plăcută în zilele fierbinți. Dacă nu există rezervor pe proprietatea dvs., puteți pune o platformă la fântână.

Prezența în zona similară a unui grătar pentru prăjirea cărnii sau șemineului pe stradă nu este doar un ornament, ci și o componentă funcțională. Locul de odihnă ar trebui să fie gândit și un site pentru un arbore. În ea veți putea să comunicați cu compania dvs., admirând peisajul frumos. Ca decorare, puteți planta alpiniști sau garduri vii. Artizanatul pe teritoriul acestei zone va acționa ca un decor.

Cum de a alege o soluție de culoare?

Alegerea competentă a unei palete de culori în proiectul de design peisagistic este capabilă să decoreze chiar și cel mai simplu proiect, care prevede un mic buget. Pentru a conferi teritoriului un aspect armonios, ar trebui să se țină seama de schema de culori a componentelor, care sunt împărțite în mai multe categorii.

Peisaj natural

Sunt arbori, arbuști, dealuri, bolovani, lacuri și căi care au o origine naturală. Toate obiectele pe care doriți să le ieșiți pe proprietatea dvs. vor influența alegerea soluției de culoare a teritoriului.

Atunci când alegeți culori, rețineți că paleta naturală se poate modifica odată cu schimbarea sezonului, condițiile climatice de pe site-ul dvs.

Obiecte arhitecturale

Aceste componente includ o locuință, clădiri de uz casnic (garaj, baie, sere, hambare și terase). De asemenea, în această categorie sunt diferite poduri, foisoare, hale și alte structuri. Asigurați-vă că partea din față a clădirii și componentele fiecărei clădiri sunt combinate în culori. Unul dintre obiecte ar trebui să fie un accent de teritoriu, deci nu este nevoie să pictați toate clădirile într-o singură culoare.

Selectați punctul de accent care se va evidenția pe site și va deveni centrul designului. În majoritatea cazurilor, acest rol este atribuit unei case rezidențiale, iar obiectele rămase sunt situate în jurul acestuia, menținând un stil uniform.

Elemente de decor

În această categorie sunt toate plantațiile, structurile de apă, paturile de flori și grădinile rock, create de om. Există o mulțime de opțiuni cu care veți manipula tonuri de culoare și nuanțe. Datorită vegetației înflorite, puteți aranja un frumos "covor" care să decoreze zona în timpul perioadei de vară.

Unii designeri oferă clienților săi să profite de o alee de soiuri de copaci veșnic verzi, astfel încât proprietatea are un fond de culoare stabilă.

Alte componente

Cale, platforme, platforme și podele, statui, hamace și chiar leagăne pot fi plasate aici. Fiecare dintre aceste componente poate lăsa amprenta asupra designului general al site-ului. Paleta de culori joacă un rol-cheie în crearea stării de spirit a unui teritoriu. Combinarea nuanțelor vă permite să ascundeți deficiențele parcelei, să extindeți vizual zona sau să modificați forma teritoriului fără acțiuni drastice.

Opțiuni de proiectare

Există multe idei care vă permit să creați o grădină de acasă. Atunci când alegeți un proiect, trebuie să procedați din dimensiunile site-ului, deoarece zona teritoriului joacă rolul principal în acest domeniu.

Pentru amenajarea unei suprafețe mici de aproximativ 4 hectare ar trebui să se acorde atenție stilului geometric care a fost folosit anterior în grădini. Cu aceasta, puteți utiliza platforma disponibilă la nivelul maxim. Originalitatea în proiectare poate fi obținută prin soluții nestandardizate. Ca un exemplu, ia în considerare grădinărit verticale.

Pomi fructiferi situați în partea de nord vor ajuta la organizarea adecvată a spațiului și vor acționa ca un zid care va proteja casa de vântul rece. Pe teritoriul de nord al terenului de grădină puteți localiza obiecte de construcție și sere.

Dacă nu aveți nimic de ascuns de ochii curioși, refuzați garduri mari. Un gard viu într-o zonă mică crește senzația de etanșeitate. Puteți adăuga spațiu cu ajutorul liniilor netede ale căilor de grădină.

Principalele reguli pentru proiectarea vilelor sunt independente de zona sa. Copacii cu o casă și o mică magazie ar trebui localizați și în partea de nord a teritoriului. În zonele mari (de la 10 hectare) există mai multe oportunități pentru punerea în aplicare a ideilor în partea de sud. Aici puteți plasa o zonă de recreere, puteți planta o peluză și chiar puteți construi o baie.

Situri de dimensiuni similare pot fi decorate cu o grădină japoneză. Pentru o astfel de idee, este necesară instalarea unui arbore și instalarea unei zone cu un flux artificial. Puteți aranja un "colț al vieții sălbatice" cu copaci forestieri sau puteți lua în considerare idei cu o grădină de legume.

Terenul de 12 hectare vă permite să plasați nu numai clădiri rezidențiale, ci și instalații de apă miniatură cu cascade.Terenul, care va fi extras la crearea rezervorului, poate fi folosit ca bază pentru un tobogan alpin. Acesta poate fi, de asemenea, utilizat ca o componentă independentă în aspect.

Arată o cale centrală bună, împrăștiind trasee înguste, care vă va conduce spre o zonă de agrement sau spre pârâu.

Track decoration

Proiectul de configurare a pistei este dezvoltat pe baza accesului necesar la zone. Experții recomandă să construiască un "tur" în cele mai atractive zone. Ar trebui să ofere o cale simplă către flori și grădină. Lățimea căilor trebuie să aibă dimensiunea necesară, astfel încât doi oameni să se poată dispersa ușor pe ea. Cea mai bună soluție este lățimea unui metru.

Căile principale trebuie să fie făcute netede, fără răsuciri ascuțite. Potecile de mers pe jos care traversează culturile de fructe și florile pot avea forme complexe. Trasee de design cu speranța că oaspeții dvs. pot admira elemente de grădină din orice unghi.

Pe traseele țării trebuie să existe o pantă mică pe ambele părți pentru a preveni formarea de bălți.Această soluție vă permite să "faceți apă" în timpul paturilor învecinate din apropiere și să îndepărtați praful de pe traseul însuși.

Căile de grădină ar trebui să fie realizate din materiale care să aibă o rezistență, o elasticitate și o stabilitate a temperaturii. De regulă, în zonele țării se folosesc plăci de tip decorativ, piatră sau beton. Dacă preferați un design natural, aveți posibilitatea să presărați șinele cu nisip sau pietriș.

iluminat

Majoritatea oamenilor aleg un iluminat funcțional, uitând de componenta decorativă. Cu toate acestea, iluminatul bine ales va face atractiv site-ul dvs. nu numai în timpul zilei, dar și seara.

Pentru a ilumina căile, traversele și clădirile pe care le puteți utiliza difuză lumină moale care va asigura mișcarea în siguranță pe întreg teritoriul, fără a interfera cu observarea restului teritoriului.

Pentru a oferi site-ului iluminat funcțional, puteți cumpăra echipament de iluminat încorporat. Aceste lămpi sunt instalate de-a lungul șinelor, la marginile treptelor sau în apropierea balustradelor. Acestea acționează ca "lumini de ghidare" fără a bloca o lumină puternică.Unii oameni aleg felinare pe posturi care acționează ca un gard în timpul zilei. Coloanele pot avea orice design, din cauza căruia puteți alege un model care să susțină conceptul de site.

Datorită iluminatului decorativ, puteți evidenția toate avantajele zonei, evidențiind culturi individuale de fructe sau paturi de flori. Pentru a ilumina arbuștii sau componentele estetice, utilizați spoturi de lumină care sunt situate la sol. Ele vor multumi ochiul cu ajutorul iluminatului color si vor da o stare de spirit festiva.

Subtilități ale zonei suburbane de iluminat:

 • pentru darea necesită lămpi cu un nivel de putere mai scăzut decât în ​​oraș;
 • alegeți lămpi de economisire a energiei;
 • ia în considerare o variantă cu includerea separată a lămpilor tehnice și decorative;
 • furnizați cablul de alimentare cu izolație bună.

Imagini de gradina

figurine de grădină de gnomi, diverse animale și personaje sunt foarte populare în țările occidentale, în cazul în care fiecare personaj are propria sa istorie. Puteți pune pe cabana dvs. orice element decorativ.Alegeți cifrele care acceptă un singur concept al site-ului și continuați stilul acestuia.

Gnomii de pădure sunt adesea ascunși în tufișuri, iar zânele de pădure se află lângă arbori. Folosind elemente similare Puteți crea propriul dvs. basm pe site și spuneți prietenilor legende despre aspectul fiecărui personaj.

Sfaturi

În designul peisajului există trucuri, știind că puteți evita multe greșeli și o muncă suplimentară. Înainte de a organiza site-ul, citiți recomandările simple:

 • Nu vă grăbiți să transpuneți ideile de design în realitate. Începeți prin elaborarea unui plan detaliat care va fi implementat în etape;
 • planul trebuie să țină seama de diferențele de înălțime, prezența umbrei și a părților însorite, localizarea obiectelor de construcție și a copacilor;
 • Conceptul de site ar trebui să fie selectat pe baza terenului. Pentru a reduce cheltuielile pentru nivelarea zonei, puneți-vă pe panta unui tobogan alpin frumos, precum și grădini mici de flori;
 • pentru curți plat, puteți lua în considerare versiunea cu linii stricte de stil englez, împreună cu arcade pitorești și o zonă de ședere;
 • fântânile și iazurile ar trebui să fie situate într-o zonă umbroasă;
 • Pentru a ascunde conținutul site-ului de ochii curioși, așezați pomi fructiferi de-a lungul gardului. O astfel de decizie vă va permite să simțiți singurătatea, precum și să obțineți o recoltă gustoasă în fiecare an;
 • pentru a face ca piesele să fie cât mai confortabile și mai funcționale, să le acoperiți într-un an. Urmăriți ce traseu călătoria dvs. în gospodărie în țară și implementați astfel traseele pentru anul următor;
 • Veți putea să vă decorați parcela dacă plasați figuri de grădină sau paturi de flori de-a lungul căilor. Pentru expansiunea vizuală a unei zone înguste, puteți amplasa accente luminoase la o distanță scurtă de căi. Puteți utiliza bănci sau paturi frumoase de flori ca pete luminoase;
 • o frontieră de flori va face site-ul dvs. frumos și atractiv. Parfum de flori pe întreg teritoriul va ajuta pentru a ridica starea de spirit;
 • Atunci când alegeți plante ar trebui să se bazeze pe condițiile climatice din regiunea dvs. Dacă cabana se află în zona climatică aridă, acordați atenție stilului oriental. Grădina engleză este folosită în benzile de mijloc ale Federației Ruse, iar designul scandinav este popular în partea de nord;
 • plantarea copacilor ar trebui să se facă în conformitate cu regula - de la cel mai mare la cel mai mic. Mai întâi de toate, plantați cei mai înalți reprezentanți ai florei și echipați restul compoziției în jurul lor. Această regulă se aplică nu numai lumii plantelor, ci și foișoarele, pergolele și sculpturile;
 • pentru parcele mici, este necesar să se asigure zonarea competentă, astfel încât fiecare centimetru de zonă să fie cheltuit rațional.

Cu ajutorul unor reguli simple puteți să vă dota zona competentă și frumoasă. Atunci când alegeți un design, concentrați-vă asupra capacităților, condițiilor materiale și caracteristicilor site-ului în sine.

Galerie foto: idei frumoase

Pentru a-ți dota cabana de vară, trebuie să ai următoarele cunoștințe:

 • agronomie;
 • construcții;
 • agricultură;
 • gust artistic.

Începeți prin a explora forma și locația proprietății. Apoi puteți pune pe hârtie toate șantierele de construcții și puteți face zonarea pe parcele. Cu ajutorul directorului pe arbori de grădină și vegetație, puteți alege soiurile necesare care se vor potrivi climatului dvs. și ar arăta frumos în interior.

În designul peisajelor fără restricții. Puteți implementa orice idei care apar în capul tău. De exemplu, în zona de agrement puteți amenaja un foișor cu o terasă. Aici puteți aranja o întâlnire cu prietenii și vă puteți bucura de restul. Asigurați-vă că plasați brazierul și băncile în această zonă pentru a prăji kebab-urile și pentru a reda chitara. Întreaga dvs. companie se va relaxa în aer proaspăt, în caz de vreme rea, un foișor va fi capabil să prevină întreruperea evenimentului.

Prezența terasei vă va face cabina specială. Cu această soluție, locul dvs. de vacanță va deveni mai versatil și mai atractiv. Pe terasă puteți aranja mai mulți oaspeți și petreceți timpul în aer liber în aer liber.

Nu uitați de designul verandei. Plantele de alpinism pot juca rolul unei soluții decorative, nu au doar o funcție decorativă, ci sunt și ele capabile să ascundă defecte în fațada unei clădiri.

Pentru proiectarea clădirii, puteți utiliza iederă, bindweed, fasole decorativă sau wisteria.

Labirintul grădinii, care este capabil să-ți impresioneze oaspeții și să dea un sentiment de pace fiecărui membru al familiei în timp ce se plimba în jurul site-ului, arată original.Pentru a crea o astfel de grădină ar trebui să se folosească o plantare simetrică în jurul perimetrului copacilor de conifere. Arborii lor de soiuri de conifere pot crea forme frumoase de forme diferite.

Poți adresați-vă specialiștilorcare fac plantele dvs. de șah atractivă sau leii. Din aceste cifre, puteți construi un labirint de grădină.

Nu uitați de legătura centrală a grădinii, în rolul căruia poate fi o sculptură sau o fântână frumoasă.

Utilizați pe site-ul dvs. arcuri, care sunt împletite cu plante de alpinism, flori. Astfel de facilități pot servi ca intrare într-o zonă nouă și pot ajuta la zonarea zonei. Pe părțile laterale ale arcului, puteți amplasa paturi verticale de flori care vor adăuga condimente pe site-ul dvs.

Despre ce e cuExistă tendințe moderne în designul peisajului acum, vedeți următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor