Decorative bine în design peisagistic

 Decorative bine în design peisagistic

Cabana moderna nu este numai tufele de fructe si fructe de padure si paturile de gradina cu legume. Mulți grădinari fac din site-ul lor un colț confortabil și frumos, unde totul este gândit la cel mai mic detaliu, fiecare zonă fiind decorată cu gust și plăcută ochiului. Este o plăcere să lucrați și să vă relaxați într-o astfel de vilă. Spațiul poate fi decorat cu plante, paturi de flori, figuri decorative.

Un element vizibil în designul peisajului poate fi un bine decorativ.

Caracteristici speciale

Fântâna decorativă nu este o sursă de apă, ea îndeplinește funcția unei decorațiuni luminoase, uneori foarte originale, a site-ului. Totul depinde de ideea autorului, de abilitățile sale creative și de materialele din care se construiește clădirea. În unele cazuri, puțul poate efectua o funcție suplimentară.De exemplu, sub ea vor dispărea orice comunicații - un fântână, un gaura de furtună, un rezervor cu apă pentru irigare.

Materialele din care se construiește puțul, de obicei au rezidenți de varăprin urmare, este adesea ales ca un element decorativ, care servește ca un plus de succes la imaginea de design peisagistică. Adesea în curs sunt toate instrumentele disponibile. Uneori este chiar surprinzător faptul că lucrurile aparent vechi inutile au primit oa doua viață și au servit drept elemente de construcție pentru realizarea ideii creative.

Cum se face?

Un simplu fântâni nu este greu de construit cu propriile tale mâini, gândindu-se prin designul său. Instrucțiunile pas cu pas vă vor ajuta în acest sens.

Pentru lucrările de construcție, vor fi necesare plăci de diferite dimensiuni, placaj, lame, elemente de fixare, grund, lac sau vopsea pentru acoperirea decorativă.

Aveți la dispoziție toate materialele și instrumentele necesare Puteți să vă întâlniți în câteva ore, creând propriul element decorativ luminos, care va decora site-ul.

 • Baza va fi un cub dintr-o bară, părți ale cărora pot fi fixate cu șuruburi sau colțuri de mobilier.
 • Structura finisată este acoperită cu un bloc de bloc, securizând detaliile cu șuruburi cu auto-filetare.
 • Plăcile care vor acționa ca rafturi pentru acoperiș sunt înșurubate în sus și în jos.
 • Cadrul și mândria sunt realizate dintr-o bară subțire. Acoperișul este acoperit cu bordură.
 • Cilindrul pentru găleată poate fi fabricat din pantofi finit sau din șine.
 • Partea puțului este făcută cu ajutorul unei clapboard.
 • După lucrarea principală rămâne să prelucreze întreaga suprafață cu șmirghel.
 • Asigurați-vă că acoperiți bine golul cu un grund special. Acesta va proteja copacul de umiditate și insecte dăunători.
 • Atingerea finală va fi vopseaua.

Înainte de a începe construcția, trebuie să vă gândiți cum să vă asigurați structura.

În pământ, trebuie să faceți indentări de aproximativ 30 cm. Numărul lor va depinde de forma puțului. Cu cât designul este mai complex, cu atât mai multe nivele sunt necesare. Bucăți de țevi de astfel de diametru sunt sapate în aceste adâncituri, astfel încât stâlpii de lemn ai puțului ar putea fi introduși în ele.

Dacă se construiește un puț pătrat, baza va fi ținută pe patru stâlpi și vor fi necesari doi stâlpi pentru fixarea acoperișului.

Toate părțile din lemn sunt tratate cu un grund pentru a proteja lemnul de umiditate și mucegai. Apoi, în goluri trebuie să toarne bitum lichid. După ce este absorbit, gropile sunt turnate pe jumătate cu ciment, iar orificiul este introdus, cimentul este turnat în vârf. Este important ca toate conductele să fie la nivel, este ușor de verificat cu un nivel. Soluția se va întări în cele din urmă în două-trei zile. Și numai după aceea puteți introduce un suport din lemn în conductă. Apoi puteți lustrui placile de cadru, ele pot fi așezate orizontal sau vertical. Cu un aranjament orizontal de fortificatii suplimentare nu este necesar, aceasta functie este efectuata de rafturile in sine. Când vertical - pe fiecare parte va trebui să fixați două șine orizontale.

Acoperișul este asamblat separat și apoi consolidat pe rafturi concepute pentru acesta. Acoperișul poate fi fabricat din materiale diferite. Cea mai ușoară cale - un acoperiș gable de placi sau placaj. Apoi, fantana este completă de elemente decorative - lanțuri, frânghii, roți, găleți, figuri decorative. Dacă este un pat de flori, va rămâne să adormi în puțul de la sol și să planteze flori.

Aceasta este doar o modalitate de a repara bine.Fiecare comandant își poate alege opțiunea. Principalul lucru de reținut este că structura trebuie să fie în siguranță și să stea ferm pe teren.

Fântâna decorativă poate fi făcută din orice material - beton, piatră, cărămidă. Ei nu se tem de umiditate, fenomene meteorologice. Baza adecvată și metalică, țiglă, plastic.

Un bine construit din același material ca și casa va arăta mai avantajos. Apoi, va arata ca un plus bun la imaginea de ansamblu.

Un simplu fantă poate fi construit dintr-un inel de beton. Nici măcar nu poate fi căptușită cu piatră. Este suficient să acoperiți mortarul de ciment și să îi acordați o anumită ușurare.

După ce se usucă cimentul, poate fi vopsit în orice culoare și pentru a proteja partea de sus cu un grund sau un lac special.

Când faci un puț de lemn, vei avea nevoie de setul obișnuit de unelte de construcție: o mașină de ferăstrău, o panglică, un ferăstrău, o șurubelniță, un ciocan.

proiecte

Înainte de a construi un puț, trebuie să te gândești unde se va localiza, ce dimensiune, din ce materiale. Pentru a nu pierde nimic și pentru a face totul în mod corect, trebuie să pregătiți un desen, în care se va vedea, din ce detaliu este structura și dimensiunea ei.Schema site-ului va fi, de asemenea, utilă pentru a determina unde va arăta fântâna mai armonioasă, ce va fi amplasat lângă ea - un magazin, un foișor, un pat de flori și alte clădiri. Dacă materialul pentru fabricarea puțului este achiziționat special în magazinul de hardware, trebuie să calculați suma care va fi necesară.

 • Cea mai frecventă opțiune, care poate fi găsită adesea pe parcelă, este o cabină de lemn. Dar există o mulțime de opțiuni pe care fiecare maestru le poate aduce la viață, chiar și unui începător. Printre acestea se află și macaraua, sub formă de vază sau pat de flori cu flori, mori, foișoare, boluri.
cabină de lemn
cumpănă
moara
 • Există opțiuni care combină originalitatea designului cu funcționalitatea designului. În unele cazuri, este posibil să decorezi un adevărat bine. La urma urmei, va fi foarte plăcut să abordăm un astfel de proiect pentru a atrage apă. Iar materialele pentru o astfel de structură vor fi date de natura însăși. Veți avea nevoie de ramuri uscate, pietre de dimensiuni medii de la țărmul obișnuit al râului sau al mării, ciment, frânghie. Partea inferioară este alcătuită din pietre care sunt atașate una de cealaltă folosind mortar de ciment.Mai mult, pe patru stâlpi, un acoperiș țesut din ramuri este fixat. La discreția proprietarului pot fi făcute din acoperiș și blocul de case.
 • Puteți crea o compoziție originală, unde centrul va fi un fantă din lemn compactă, în interiorul căreia vor fi așezate solul și florile plantate. Acesta va completa acoperișul lui gable și o găleată de lemn în miniatură. În apropierea poienii puteți plasa mai multe vase de flori de aceeași culoare cu aceleași flori. Grădină frumoasă de flori, plăcută ochiului gata. Florile pot fi diferite, totul depinde de dorințele proprietarului site-ului. Florile necesită îngrijire constantă și udare. Numai în acest caz bine va decora site-ul pentru o lungă perioadă de timp. Pentru ca construcția sa să fie păstrată pentru o lungă perioadă de timp, să nu fie supusă distrugerii și putregaiului datorită umezelii constante, este necesar ca toate piesele din lemn să fie prelucrate cu o compoziție specială.
 • Dacă după construcție există un bar inutil, puteți găsi o utilizare demnă pentru acest lucru. Construiți un puț în formă de pătrat sub formă de casă, adăugați un element decorativ - un volan, o paletă meteorologică, o cartuș. Asemenea structuri pot să se ascundă bine sau să găsească canale, care sunt într-un loc proeminent și strică aspectul sitului.
 • Forma tradițională a puțului poate fi bătută cu un finisaj interesant. Inelul obișnuit de beton poate fi tavit cu o piatră decorativă, alegând o culoare potrivită, care va fi combinată cu alte componente ale designului peisajului. Baza acoperișului este realizată din plăci obișnuite, ca o căptușeală decorativă pot fi folosite țigle sau plăci. Se va dovedi foarte frumos bine, poate fi adăugat și cu flori.
 • În cazul în care parcela este decorată în stil retro, fântâna poate fi construită din orice panouri vechi sau bușteni, ceea ce îl va aduce cât mai aproape de aspectul natural. De-a lungul timpului, atunci când această opțiune se plictisește, același lucru poate fi vopsit în orice culoare - alb sau strălucitor, de exemplu albastru sau verde. Completați zona cu alte elemente în aceeași schemă de culori sau plantați florile în jur. Și acum va fi o imagine complet diferită și un design nou.
 • Nu este necesar să se construiască un izvor de formă pătrată, poate fi făcut din orice formă care poate fi realizată. Poate fi sub forma unei găleți sau a unui butoi, a unui jgheab sau a unui cărucior. Cu cât designul este mai neobișnuit, cu atât este mai dificil să îl reproduceți în realitate. Este necesar să se țină seama de capacitățile lor, astfel încât construcția puțului să fie un exercițiu plăcut și nu tortură.
 • O opțiune interesantă poate fi un puț multi-nivel, pe fiecare nivel putând fi plasat un anumit tip de flori. Cu fațada pot fi făcute siding, țiglă, piatră. La etaj se află vasul principal, care este căptușit cu materialul selectat, apoi un cerc de flori este așezat în jurul circumferinței acestuia, iar apoi urmează căptușeala. Două sau trei niveluri pentru un astfel de fantă vor fi suficiente.
 • Fântâna este realizată din orice unelte disponibile, chiar și de pe roțile obișnuite. În acest caz, unul suprapus peste celălalt, culoarea este aleasă, puteți chiar să desenați modele și să acoperiți tijele. În interior puteți pune orice plante. Se dovedește grădină decorative bine.

Sfaturi

Desigur, dacă grădinarul sau proprietarul casei se gândește la proiectarea intregului teren, nu va pune acolo decât un singur izvor decorativ. Nu va fi complet clar. Întregul punct este că fântâna ar trebui să devină centrul compoziției sau complementului său, în funcție de mărimea și scopul său.

Dacă fântâna este o decorare a grădinii, va fi logic să o transformați în centrul grădinii de floriprin plasarea de flori în castronul puțului și în jurul acestuia. Un hol pentru relaxare și un rezervor artificial cu sunet de apă, bănci confortabile înfundate cu verdeață, poteci din piatră sau lemn și o zonă de grătar pot fi situate în apropiere.Cifrele din grădină, sub formă de animale - gata sau făcute de mână, vor servi drept o adăugare reușită.

Decorarea pe site-ul poate fi o compoziție a mai multor puțuri miniatură, paturi de flori sau o dimensiune diferită.

În mod opțional, florile ar trebui plasate în interiorul puțului. În partea de jos a fântânii, puteți plasa un alimentator de pasăre decorativ și turnați grăunțele acolo. Sosind la micul dejun, păsările se vor bucura în dimineața cu ciripitul lor.

Fântâna decorative din țară poate fi utilizată pentru a stoca lucrurile necesare în gospodărie - de exemplu, echipamente de grădinărit, care vor fi ascunse de ochii curioși, iar ordinea va domni pe site.

Cu condiția ca proprietarul casei să fie bine familiarizat cu tamplaria, fântâna poate fi făcută o adevărată opere de artă, decorată cu sculpturi sau sculptată ca un element suplimentar al animalului - o veveriță sau un chipmunk, ca în cazul în care vizitează pădurea. O bufniță drăguță sau o barză elegantă vor arăta minunat pe marginea fântânii.

Pentru a vă bucura de locație în primăvara, vara și toamna, cu o abundență de culori, este posibil să faceți bine inundat cu flori. Pentru această grădină de flori, nu numai în castron, dar și acoperișul este implicat în acest, standuri verticale pot juca, de asemenea, rolul de flori verticale.Și dacă vă gândiți la design sub formă de rafturi sau trepte, s-ar putea să ajungeți la o cascadă florală.

Dacă nu doriți variegarea excesivă, florile pot fi plantate, ridicând culoarea. Apoi, o umbră se va transforma într-o alta.

Când fântâna se află pe teritoriul unei case particulare, unde există suficient spațiu pentru experimentare, fântâna poate fi aranjată în stilul intregului teren. De exemplu, stilul japonez vă permite să construiți o casă în formă de foișoare. Și dacă fixați o lanternă în partea de sus, atunci o astfel de structură nu numai că va decora site-ul, ci va fi, de asemenea, o sursă suplimentară de lumină în seara, care va da grădinii mister și mister.

Fântâna poate fi decorată ca o cabană de basm. Apoi, figurinele eroilor de poveste, situate lângă iarbă, vor fi adecvate și vor completa cu succes compoziția.

Începe să construiască de la zero este întotdeauna dificil, conectând toate detaliile. În cazul în care experiența nu este suficientă și doriți să faceți rapid decorarea, puteți utiliza formularul finit, care va rămâne să fie acoperit cu materiale decorative sau doar vopsite. Pot fi inele din beton, cuburi vechi, butoaie, găleți, cutii, anvelope auto, containere metalice.

Exemple frumoase

Atunci când alegeți o construcție de bine și componente decorative, trebuie să vă concentrați asupra materialelor din alte clădiri și asupra designului întregului amplasament, astfel încât totul să arate armonios și plăcut ochiului.

 • Acest design este bine pentru toată lumea. El va decora orice zonă suburbană. La prima vedere, este chiar greu de crezut că este fabricat din pneuri obișnuite de automobile și bucăți de ardezie. Și compoziția pare original datorită gamei de culori uniforme și a adaosurilor sub formă de plante de aceeași culoare.
 • O compoziție interesantă poate fi creată pe baza copacului. Fântâna decorativă este completată cu grădini de flori și flori originale din lemn. Alternativ, în locul roții situate în partea superioară, în interiorul puțului poate exista un alt pat.
 • Un mic curat, imersat în verdeață și flori, va decora situl. S-au folosit diferite materiale, dar au fost realizate în aceeași gamă de culori. Un bun plus va fi un coș cu flori.
 • Baza pentru un pat miniatural a devenit un baril. Rămâne de a face raft și acoperiș. A terminat setul de compoziții pentru vasele de flori.
 • Un bine interesant poate fi făcut din piatră.Arată deosebit de bine în combinație cu o piatră de piatră și același magazin. Toate acestea sunt asociate cu vechiul castel.

Cum să faci un fântână decorativă cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor