Urmăriți țara cu propriile mâini din materiale uzate

 Urmăriți țara cu propriile mâini din materiale uzate

Cabană folosită pentru grădinărit și recreere. Pentru confortul de a vă deplasa în jurul locului, sunt necesare tranziții care fac legătura între ansambluri, servesc la împărțirea zonei de curte în zone funcționale, facilitează îngrijirea grădinii, uneltele de grădinărit și culturile de transport într-o roabă și vă permit să vă plimbați în cabană în orice vreme.

Căile frumos amenajate sunt percepute ca un accent estetic. în designul peisajului. Această parte a exteriorului este ușor de făcut, cunoașterea caracteristicilor stilului și utilizarea materialelor la îndemână.Luați în considerare regulile de bază ale aranjării pieselor și încercați să vă inspirați prin diferite idei de design pentru a pune în aplicare pe cele care vă plac cel mai mult în zona dvs. locală.

Ce să ia în considerare atunci când ouătoare?

Traseele diferă în funcție de scop și de cerințele materiale. Locația pistei pietonale este luată în considerare la etapa de planificare a amplasamentului. Planul cuprinde zone funcționale: o grădină, o grădină de bucătărie, o curte, un bloc economic, o zonă de intrare, o casă principală, clădiri pentru animale de companie și păsări. Le conectăm cu cele mai convenabile tranziții. Alegem fie cea mai scurtă distanță de obiectul de utilizare a terenului, fie cea mai estetică, dacă este o cale de mers pe jos. Utilizați de multe ori această tehnică: un sezon, mers pe jos pe teren gol și unde pistele sunt călcate, și există cea mai convenabilă locație.

De-a lungul căilor deja echipate piste.

Este necesar să se țină seama de peisajul sitului. Poate, undeva este necesar să umplem pământul și în alte locuri să tăiem un deal inutil. Căile de mers pe jos trebuie așezate, folosind un teren neuniform. Este plăcut să vă ridicați pe un deal, să vedeți o grădină sau un parc împrăștiate. Designerii preferă efectul de cotitură: secțiunea dreaptă este înlocuităo întoarcere ascuțită, în spatele căreia se află fie un foișor frumos, fie un colț deosebit de decorat al grădinii sau o cascadă înconjurată de un iaz.

Se recomandă echiparea căilor rectilinii în zonele economice pentru eficiența muncii în grădină sau ușurința îngrijirii păsărilor. Într-o zonă a unei grădini sau parc, liniile naturale care se înfășoară sunt mai bine percepute. Secțiunea îngustă alungită poate fi extinsă vizual prin poziționarea șinei de-a lungul unui sinusoid sau zig-zag peste teritoriu. Căile drepte care se întind până la distanță prelungesc vizual spațiul vilei.

Calea nu trebuie să se odihnească de gard. Este mai bine dacă se termină la intrarea în structură sau în poartă. Poți să dai o poartă falsă cu un arc înconjurat de flori, în acest arc nu este rău să aranjezi o bancă, atunci calea va fi logic justificată și completată.

Lista lucrărilor obligatorii conform cerințelor tehnice pentru aranjarea pistelor include săparea unui șanț, împrăștierea fundației cu un pat de nisip sau moloz. Această așternut protejează calea de subestimarea secțiunilor individuale ale materialului și previne supraîncălzirea ierbii.

Structura pistei presupune prezența drenajului, astfel încât să nu se formeze puddles pe pânză.De obicei, este suficient să faceți marginile ușor mai mici decât partea intermediară. Într-o tăietură, se pare ca un arc. Deci, apa se va scurge departe de centru și cărarea va fi întotdeauna uscată.

Este important ca lățimea liniei să fie suficientă. Lățimea minimă a traseului cabanei ar trebui să fie de cel puțin 80 de centimetri, pentru a mișca liber autovehiculul încărcat pentru munca necesară în întreaga secțiune.

Înălțimea pistei fără bordaj ar trebui să fie la același nivel cu solul, este mai convenabil să cosi iarba și calea va arăta întotdeauna bine.

Pista proeminentă de la sol nu va permite acest lucru, iar iarba va trebui tăiată separat cu o unealtă specială, aceasta nu este întotdeauna convenabilă.

Materiale populare

Materialul ales pentru șine nu este alunecos și rezistent la schimbările de temperatură din timpul iernii și al verii. În zona din față și în locurile de vizite frecvente, este mai bine să alegeți o piatră sau o țiglă mai rezistentă la uzură, în zona parcului puteți prefera nisipul, lemn tăiat, coaja zdrobită.

beton

Cele mai ieftine și mai durabile piste sunt realizate pe o bază din beton. În acest scop, se scoate un șanț de 15-20 de centimetri în adâncime, se toarnă un strat de pietriș de circa 5 centimetri înălțime, se întinde o plasă de armare, se umple un strat de nisip de 5-7 cm, se formează cojirea din lamele și se instalează în jurul muchiilor șanțului.În locul cofrajului, puteți instala imediat bordurile, dacă acestea sunt planificate inițial, însă o astfel de cale și fără borduri sunt destul de puternice.

Mortarul de ciment se prepară în următoarele proporții: 1 parte de ciment necesită 1,5 părți nisip și 3 părți pietriș, se adaugă apă puțin mai puțin de 1 parte pentru a forma o masă semi-lichidă. Această masă este turnată în cofraje, observând panta din centrul căii spre marginile pentru drenaj. Nivel la nivelul solului. Traseul poate fi folosit în această formă, dar pentru 3-4 zile este mai bine să-l acoperiți cu un film pentru fixarea uniformă a cimentului.

Aceste piste au sporit puterea., este bine să le folosiți într-o zonă economică și într-o zonă a drumurilor de acces. Acest material practic nu dă coroziunii, menține încărcarea mare, dar din punct de vedere estetic pare puțin monoton.

Pentru decorare, merită să cumpărați o matriță pentru turnarea pieselor din ciment și întinderea pânzei pistei cu aceste elemente.

prundiș

Dacă doriți, decorați suprafața piesei cu diverse materiale de finisare naturale care se află în zona dvs., de exemplu, pietricele sau rocă de coajă.Ele pot fi pre-vopsite în diverse culori cu vopsea exterioară.

Puteți lăsa pietrele în forma lor naturală. Pebbles pot fi cumpărate și puteți colecta în district, deși va dura ceva timp, dar acest lucru vă va ajuta să petreceți timp în natură. Spread decor sau la întâmplare, sau sub forma unui model.

Este necesar să se facă o pistă frumoasă și utilitară în țară din fragmentele de plăci ceramice sau faianțe inutile. Ei bine, dacă această țiglă va avea o culoare diferită. Mulți după reparații sunt rămășițele de gresie, care este un păcat pentru a arunca, poate, prietenii au un cuplu de tigle sau specimene crăpate. Totul este asamblat și format ca un mozaic. Ei bine, dacă piesele au dimensiuni diferite. Baza este pregătită, ca și în primul caz, dar fragmente de țiglă sunt presate în cimentul care nu a fost încă înghețat.

Astfel de căi de grădină din material improvizat sunt durabile, bine izolate de umiditate, nu distruse de îngheț, sunt un accent luminos în designul vilei.

Sticle de plastic

Pe o bază de beton, ornamentele decorative sunt realizate dintr-o varietate de materiale. Dacă familia ta îi place băuturi spumoase, atunci nu aruncați sticlele sau nu le colectați capacele,Puteți să vă adresați la cel mai apropiat punct al containerelor pentru băuturi din plastic. Pentru decorațiuni utilizați diferite părți ale sticlelor din plastic.

Cele mai strălucitoare și cele mai frumoase piste pot fi făcute din coperți colorate. Va dura mult timp pentru a colecta o cale lungă a țării, dar este foarte posibil ca toată lumea să elaboreze anumite zone cu propriile mâini. Capacele sunt presate în suprafața pregătită din beton, amenajându-le armonios în culori.

Un alt mod de decorare este după cum urmează: tăiați partea de jos a sticlei la o înălțime de 5 până la 8 centimetri și îngropați aceste ochelări într-o șapă de beton. Chiar dacă în timp plasticul se rupe, o floare frumoasă de ciment înghețat va rămâne pe suprafață.

Pentru piesele dispozitivului, utilizați uneori un recipient din plastic întreg. Sticla este umplută cu nisip, așezată într-un șanț săpat cu o pernă de nisip, decalajul dintre sticle este umplut cu pietriș foarte fin sau nisip. În acest scop, sticle adecvate și din sticlă. Sticla sau plasticul creeaza culori multicolore la soare si au un aspect foarte pitoresc.

Acoperirea se dovedește neobișnuită și elegantă, copiii îi plac foarte mult. Suprafața plasticului este întotdeauna caldă, dar poate rezista unei sarcini utile și materialul se deteriorează cu ușurință de deteriorarea mecanică.Decorul capacelor este bine ambalat cu marginile sticlelor așezate cu capul în jos.

cărămidă

La dacha pot fi rămășițe de cărămizi, pot fi folosite și pentru construirea de abordări ale casei, vărsat, baie.

Tehnologia de a face o astfel de cale este oarecum mai simplă decât cea a betonului. Un șanț este săpat pentru un pat de 15 centimetri adâncime, un tampon de nisip de 5 centimetri grosime este turnat, compactat, cărămizi sunt așezate pe nisip, fără a uita să facă o pantă la margini. De sus sunt acoperite cu nisip, sunt vărsate cu apă din furtun, după precipitarea nisipului îl umple din nou, din nou se varsă. Această procedură se realizează până când nisipul umple toate golurile din partea de sus a cărămizilor. Acoperirea se dovedește foarte puternică, rezistentă la îngheț, se încălzește bine în vară, pe care este plăcut să călătorească desculț. Un rol important aici este jucat de suficientă tamponare a cărămizilor pentru a menține o suprafață plană și marginile cărămizilor care nu ies din țesătură.

Dacă există o cărămidă întreagă, este așezată ca un parchet de tipărire.

Opțiunea bugetară este utilizarea cărămizilor sparte. Acest lucru poate să rămână după lucrările de reparație sau să fie o risipă de construcție.Bucățile de cărămidă sunt culese cu grijă din așchii și așezate în funcție de tipul de mozaic.

Chiar mai interesant va arata optiunea cu utilizarea de caramizi de diferite culori: alb si rosu. Acoperirea este plăcută din punct de vedere estetic. Caramida este unul dintre cele mai rezistente materiale, dar pentru drumurile de acces, desigur, este un strat fragil. Dar pentru căile pietonale și ciclismul va servi de mai mulți ani.

lemn

Trasee dintr-un copac - unul dintre cele mai populare locuri din țară. Acesta este un material natural accesibil și frumos. Suprafața naturală din lemn atrage prin culoarea naturală și intercalarea fibrelor de lemn, poate fi colorată în diferite nuanțe. În căldura verii, această acoperire răcește picioarele, iar în frig are o temperatură plăcută la suprafață. Este util ca copiii să se joace pe benzi din lemn, nu se vor murdări și nu se vor răci. Estetica plăcilor de lemn corespunde esteticii sitului, decorată în stil natural.

Astfel de piste sunt realizate din plăci. Rama este construită pe suporturi din stâlpi din lemn sau metal, plăcile sunt cusute pe ea. Spațiul dintre pământ și capac este ventilat și nu permite arderii.Toate piesele din lemn trebuie tratate cu antiseptic.

Într-o altă formă de realizare, traversele de lemn sunt așezate pe o pernă de moloz. Șanțul de mică adâncime, acoperit cu un strat de nisip, spațiul dintre plăci este umplut cu piatră. Aici nu puteți face o limită clară între pietriș și forbes. Nu este un mod rău de a merge pe o astfel de cale către un iaz, îngroșat cu șuvițe, pentru a atinge ramurile mărului care sunt îndoite sub greutatea merelor vrac.

Arborele, ca regulă, este elementul principal al compoziției peisajului.

Cu toate acestea, placa tratată este un material destul de scump, deci este mult mai comună utilizarea tăieturilor din lemn pentru a face piese. Ele pot fi de diferite dimensiuni și înălțimi de la 8 la 15 centimetri. Tehnologia de instalare este destul de simplă: un canal este săpat de 20 de centimetri adâncime, o pernă de nisip este compactată, iar cânepă este instalată, iar golurile dintre ele sunt zdrobite cu moloz, pietriș, nisip. Tăieturile copacului oferă un model complicat de inele din lemn, eco-friendly, ieftin, ușor înlocuit cu distrugere.

Lemnul din orice lemn poate fi folosit, dar necesită tratament cu agenți pentru a-l proteja de umiditate.

Anvelope auto

Învelișul cauciucului din anvelopele auto nu este practic expus la influențe de mediu. Calele cele mai simple și practice sunt realizate din anvelope tăiate la margini, partea dreaptă este îndreptată și așezată direct pe pământ. Astfel de drumuri, dacă este necesar, pot fi mutate într-un alt loc, ele sunt indispensabile în grădină pentru trecerea dintre paturi sau în zone destinate păstrării animalelor de casă.

Alte mijloace

În unele zone există o suprapundere a oricărui material natural care poate fi baza pentru căile de grădină. Dacă există o pădure de conifere lângă tine, probabil că poți scoate coaja acolo. Acest material, turnat într-un strat gros, este suficient de rezistent, are o textura frumoasă, trece bine umiditatea și rămâne uscat, atunci când o porțiune de acoperire eșuează, poate fi ușor înlocuită cu coaja proaspătă. Tehnologia pentru realizarea unei astfel de piste este foarte simplă - se pune un șanț cu o adâncime de 10-15 centimetri, un strat de nisip este turnat și compactat, iar restul spațiului este umplut cu aproximativ 10 centimetri cu coaja.

Mai rezistent la umiditate și care transportă o sarcină utilă mai mare este o acoperire de moloz sau nisip.Tehnologia de aranjare este aceeași ca și în primul caz, numai în loc de coaja fină de coajă, se toarnă pietrișul sau nisipul. Cu perne de echipare adecvate, aceste piese servesc de mai mulți ani, dar este mai bine să le protejăm cu frontierele.

Poate că există depozite de pietre prețioase în apropiere. Traseele lor au o vedere fabuloasă, durabile și decorează peisajul sitului. Pentru aranjarea unor astfel de căi, pietrele sunt așezate într-o șanț pe o pernă de nisip, cu fața plată în sus, astfel încât suprafața să fie cât se poate de plată. Golurile sunt umplute cu nisip sau pietriș fin.

În perioada de vară, unii proprietari de parcele acoperă căile dintre paturi cu benzi de linoleum, dar trebuie avut în vedere faptul că linoleumul brut este foarte alunecos și vă puteți răni deplasând de-a lungul acestei suprafețe.

Piesele de pe site pot fi combinate - în zona din față, mai puternică și mai largă, în părțile îndepărtate ale grădinii, îngustă până la un mic traseu de coajă sau nisip, într-o zonă de agrement, au o estetică specială de performanță.

Granița de flori va decora pânza, realizată din orice alt material.

În orice caz, dispozitivul urmărește cu propriile mâini - un proces foarte interesant și creativ.Puteți implica membrii familiei pentru a găsi materiale de construcție potrivite, pentru decorațiuni artistice și pentru a crea modele. Va uni familia și va aduce bucuria creației.

Idei pentru inspirație

Vom cunoaște modul în care designerii profesioniști concepe acest element de înfrumusețare.

Piesele nu trebuie să fie umplute cu o cârpă continuă. În zona de grădină, unde sarcina este mai mică, puteți rula o cale fragmentată în pânza de gazon.

Mozaic de pietricele.

Placi mozaic.

Căile frumoase împodobesc cele mai diferite părți ale site-ului și reprezintă un element de design peisagistic al teritoriului curții.

Iluminatul joacă un rol semnificativ în percepția spațiului. Cea mai simplă acoperire datorită lui seara va fi punctul culminant al zonei suburbane.

Merită să inserați detalii artistice sau ornamente florale în panza de acoperire.

Cum să faci o piesă frumoasă cu mâinile tale, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor