Ephedra în design peisaj: compoziții frumoase

Designul modern al peisajelor oferă multe tipuri diferite de conifere, dintre care și cei mai fascinați grădinari pot alege. Plantele de conifere sunt întotdeauna foarte populare în rândul celor care le aleg pentru plantare în țară sau în diverse așezări ale țării, deoarece mirosul lor minunat întotdeauna amintește de o pădure reală. Cu ajutorul plantelor conifere, puteți crea compoziții întregi sau pur și simplu le puteți plasa în paturi de flori.

În plus, ephedra absolut nemaipomenit, deoarece acestea sunt perfect coexiste, de exemplu, cu specii de foioase de plante, și, de asemenea, arata foarte bine pe gazon.

Caracteristici: argumente pro și contra

Coniferele, ca oricare altul, au avantajele și dezavantajele lor, la care grădinarii profesioniști includ:

 • Ephedra coexistă perfect în cazul în care există o lipsă de lumină solară, așa că nu vă fie frică să le plantați, de exemplu, în spatele casei, dacă vă decideți să creați un pat de flori mici acolo.
 • Cele mai multe dintre soiurile de conifere "dragoste" și să accepte o tunsoare, ca urmare a căror creștere în formele în care acestea sunt tăiate. Aici nu trebuie să uitați regulile de bază ale tăierii, pe care grădinarii le folosesc pentru a nu distruge plantele.
 • Unele arbuști de conifere au elementele geometrice corecte, deci nu trebuie să fie tăiate în mod regulat.
 • Ephedra sunt veșminte. Acestea vă vor încânta pe tot parcursul anului. Astfel de plante sunt adesea dobândite nu numai pentru a ateriza în apropierea casei, ci și pentru a planta în apropierea diferitelor locuri publice. Coniferele și arbuștii arată frumos pe tot parcursul anului și atrag atenția, mai ales dacă sunt bine îngrijite.
 • Astfel de plante au un sistem rădăcină foarte bun, datorită căruia nu au nevoie de udare regulată și pot ieși fără apă pentru o perioadă lungă de timp. Dacă aveți un pământ foarte uscat sau pietros cu nisip, atunci nu trebuie să vă faceți griji.Ephedra va crește într-o astfel de țară.
 • Plantele conifere pot fi plantate singure sau pot crea intregi compozitii cu ajutorul lor. Întreaga gardă de conifere este foarte populară, însă pentru cultivarea pe scară largă va dura mult timp și efort.
 • Toate zonele cu astfel de plante nu vor părăsi vecinii indiferenți și nu vor atrage prea multă atenție.
 • Un mare plus este aroma plăcută a plantelor conifere și proprietățile lor de vindecare. În opinia mai multor experți, diferitele tipuri de conifere ale soiurilor au un efect foarte pozitiv nu numai asupra stării generale a unei persoane, ci și asupra sănătății acesteia în ansamblu și, uneori, contribuie în totalitate la vindecarea anumitor boli. Dar chiar dacă nu credeți în ea, este sigur că plantele pot filtra aerul, de aceea este ușor să respire aerul proaspăt și purificat în păduri și parcuri.

Prin minuscule mici se poate acorda îngrijire destul de meticuloasă pentru astfel de plante, precum și faptul că acestea cresc mult timp la arbuști și copaci. Adesea durează ani. Unitate de copaci cu creștere rapidă.

tipuri

Astăzi în lume există multe varietăți de conifere, dar nu toate acestea vor crește în diferite zone climatice.În primul rând, ar trebui să se facă o clasificare generală a acestor plante.

 • Mici și târâtoare. Pomerania de dimensiuni mici poate fi combinată în mod avantajos cu copacii medii sau, dimpotrivă, înalți. Cele mai mici plante târâtoare includ cele cu care puteți crea chiar un fel de gazon. Asigurați-vă că pentru a arunca o privire la Munte pin Mini Pug, acest pernă de pin are un aspect foarte neobișnuit.

O nuanta foarte frumoasa de smarald de molid numita Lombers poate fi cu siguranta punctul culminant al gradinii tale.

 • Media. Cu ajutorul coniferelor mijlocii, puteți decora paturi de flori sau puteți face un gard viu în jurul casei. Pentru aceasta, sunt potrivite soiurile de molid, cultivate în mediu, care sunt foarte nepretențioase în îngrijire, dar în același timp cresc la dimensiuni medii. De exemplu, Konica molid. De asemenea, vă recomandăm să acordați atenție sămânilor de berbec, care vor atrage atenția asupra fructelor roșii luminoase. Nu mai puțin atractiv aspect și tei de aur, având o formă de ceașcă. În plus, este perfect adiacent la diverse plante. Tujasurile occidentale au forme rotunde. Dacă aveți grijă de ele în mod regulat, atunci este imposibil să vă luați ochii de pe bilele de conifere.
 • Înaltă. Cea mai căutată arbori înalți includ: vânt detonat de vest, copaci înalți de ienupăr și pin. Sunt incluse aici și bradul porumbelului. Thuja occidentală este ideală pentru plantare chiar și în cele mai umbrite zone, deoarece lipsa soarelui nu va afecta creșterea acesteia. Foarte des, cu ajutorul său, face așa-numitele garduri vii și garduri vii. Unele specii de pin ating vârfuri fără precedent, pot fi plantate acolo unde vă place. Dacă nu doriți o creștere foarte mare a unui copac sau arbust în sus, atunci aveți grijă de lăstari de ciuperci obișnuite ale plantei. Cu toate acestea, ciupirea ar trebui să fie constantă, în caz contrar, planta ta va crește într-o formă de neînțeles și va înceta să vă mulțumească ochiul.

Tot la varietatea populară de brazi de mare sunt molidul Hoopsie, care poate crește la aproape cincisprezece metri.

Combinări de culori

Combinarea plantelor de culori diferite vă permite să obțineți cele mai neobișnuite și memorabile efecte de culoare. Dacă în grădină există o mulțime de arbori mici de conifere, atunci un molid mare se va deosebi perfect de fundalul lor. Cu ajutorul tranzițiilor abilitate din diferite nuanțe și forme, puteți crea o grădină cu adevărat regală chiar acasă sau în țară. Totuși, toate acestea necesită multă răbdare și timp.

Designul sofisticat de peisaj necesită o îndemânare specială. Pentru a planta cu îndemânare mai multe plante în diferite culori și nuanțe, este foarte important să știm cât de mult îi place sau nu acea specie de "vecinătate". În plus, trebuie să dețineți o tehnică de tăiere și să știți cum să faceți în mod corespunzător apă și îngrijire pentru plantele conifere, precum și dacă să le acoperiți pentru iarnă.

În general, în funcție de grădinari, este destul de ușor de combinat culorile diferitelor conifere. Punctul principal aici este prezența fanteziei, precum și posibilitatea de a experimenta.

De exemplu, una dintre opțiunile pentru o combinație reușită de arbori poate fi următoarele conifere: molid albastru, thuja occidentală, tufișuri medii de ienupăr și pin de munte. Desigur, puteți diversifica orice combinație gata făcută cu alte plante conifere, de exemplu, cu trandafiri și, în final, cu pietre decorative.

Creați o compoziție

Cele mai solicitate plante care sunt implicate în crearea de compoziții de design peisagistic, gata preparate, includ următoarele conifere:

 • Specii foarte diferite. Cele mai populare sunt: ​​Thuja vest, est, thuja Danika și Morgan.
 • Jnepenișurilor. Cea mai frumoasă sunt chinezii, ienupărul cușcă și scalabil. Fiecare varietate are propriile soiuri, care pot varia în funcție de culoarea și forma coroanei.
 • Molid. Pentru plantarea în grădină, brazii estici cu ace mici, dar foarte frumoase, precum și brazi bicolori sunt considerați cei mai populari. De asemenea, ar trebui să vă uitați la molid sub numele de Belobok sau micul molid Tompa.
 • Pin. Asigurați-vă că acordați atenție pinului italian. Această specie este din Marea Mediterană, așa că cel mai probabil nu va tolera plantarea într-un climat aspră. Cu toate acestea, există multe alte soiuri de pin că iarna frumos în Rusia.

Dacă aveți de gând să faceți în mod serios peisagistică, atunci ar trebui să știți ce un mixborder. Mixborder este o compoziție a diferitelor plante care formează o pasarelă sau un gard.

Pentru a crea o compoziție corectă, aveți nevoie de capacitatea de a combina plantele de conifere cu flori de acoperiș și pământ.

 • Dacă decideți să creați un mixborder în apropierea căii, este mai bine să utilizați plante mici și pitic.
 • Pentru a crea ceva original, încercați să combinați arbori de conifere cu plante deciduoase de diferite specii.
 • Flori și arbuști de forme și nuanțe contrastante vor atrage atenția, mai ales dacă sunt bine poziționate.
 • Tufurile de forme rotunde și sferice sunt perfect combinate cu plantele conifere târâtoare.
 • Nu uitați să combinați corect formele geometrice, astfel încât întreaga imagine a plantelor sa dovedit a fi armonioasă.
 • Nu vă fie frică să creați o combinație de plante și copaci înțepenite și înalte.
 • Trecerea netedă a nuanțelor și a formelor între hvoyniki poate fi recreată dacă folosiți diferitele lor rase.
 • După cum arată practicile horticole, orice hvoynik de lângă corpuri de apă, paturi de flori cu plante luminoase și înflorite, precum și cu tobogane alpine, arata cel mai impresionant.

Potrivit multor experți, orientarea unuia sau a celuilalt plantare este cea mai bună la est sau vest. O atenție deosebită trebuie acordată faptului că, indiferent de compoziția pe care o creați, nu o supraîncărcați.

Prezența diferitelor forme și culori ale coniferelor ar trebui să fie moderată.

Recomandările de soluții gata sunt cele mai bune pentru a căuta în revistele de grădinărit. Și pentru a crea colțul ideal de conifere, este mai bine să utilizați serviciile unor profesioniști reali, care vor alege cu siguranță copacii și arbuștii potriviți pentru site-ul dvs.Vor vorbi despre grija lor și vor împărtăși sfaturile practice, deoarece începătorii și amatori nu se pot confrunta mereu cu crearea compoziției potrivite pe cont propriu.

Compozițiile de conifere din grădina de peisaj sunt combinate în mod avantajos cu trandafiri de diferite soiuri, precum și cu hortensii și rododendroni. Mai ales vara, combinațiile de conifere cu flori arată foarte bine. Adesea, plantele conifere sunt plantate lângă ciuperci. În plus, hvoyniki obține perfect de lângă copaci și arbuști foioase, și în culoare se pot completa în mod avantajos reciproc.

Facem paturi de flori și diapozitive

Pentru a crea și aranja o oază verde în grădina dvs., trebuie să faceți următoarele:

 • Alegeți gata sau dezvoltați în mod independent proiectarea unei paturi de flori viitoare sau a unui diapozitiv.
 • Decideți care arbori, arbuști și flori veți planta, alegeți-le după culoare.
 • Dacă nu aveți un complot foarte mare, alegeți, în mod predominant, hoyuniki cu creștere medie și cu creștere rapidă, completându-le cu flori.
 • Ca bază pentru un pat de flori, puteți ridica o pajiște sau crăpate crengi. De asemenea, deoarece baza poate fi diapozitivul alpin.
 • Pentru a completa patul de flori, puteți utiliza diferite tipuri de pietre decorative, în cazul în care un iaz mic poate fi situat în apropiere.

Pentru a aranja în mod corespunzător un pat de flori și un deal, este foarte important să știți care plante vor germina acolo și să le plantați la o anumită distanță. Acest lucru se face astfel încât să poată crește pe deplin de mulți ani. Toate plantele, inclusiv coniferele, ar trebui să fie în armonie, nu uitați de proporțiile paturilor de flori.

Exemple frumoase și opțiuni

 • Ephedra în designul peisajului dacha atrage întotdeauna o mare atenție din partea oaspeților și a vecinilor, mai ales dacă este un gard viu sau un pat de flori cu drepturi depline, care a fost îngrijit în mod corespunzător de ani de zile.
 • Trestia și gazdele de conifere cu creștere redusă sunt foarte frumoase și neobișnuite. Cu ajutorul bradelor semicirculare și rotunde semi-pitic, puteți face grădina cea mai fabuloasă.
 • Pinul montan este adesea plantat în vase mari de grădină și amplasat lângă intrarea în casă.
 • Inversează bradul comun va ajuta la crearea unei atmosfere magice în grădina dvs., deoarece aspectul ei este cu adevărat special. Un astfel de conifer nu trebuie să fie localizat împreună cu alți copaci, molidul ar fi foarte neobișnuit.
 • Copacul de Crăciun sârb poate fi plantat lângă gard, deoarece crește foarte mult. Decorarea de-a lungul casei se poate face cu ajutorul arbuștilor scurți, alternând cu flori diferite, de exemplu, cu trandafiri.
 • Dacă vrei doar ceva frumos, atunci un pom de Crăciun canadian în grădină va fi foarte util. Pentru a nu vă faceți griji cu privire la ce plante să-l completeze, puneți pietre de grădină lângă el.
 • El Nidiformis arată grozav fără plantele vecine, adesea aspectul său în sine nu necesită extras. Ideal pentru cei care doresc să creeze o grădină în stilul minimalismului, acolo unde nu va fi nimic inutil.

Cum să faci compoziții frumoase de plante conifere, vezi următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor