Făcând figuri de grădină cu mâinile lor: subtilitățile și secretele tehnologiei

Recent, decorarea caselor de vară și a parcelelor de uz casnic, în special cu mâinile lor, a devenit o ocupație și un hobby popular și popular pentru mulți oameni. Acest lucru nu este ciudat, pentru că, în plus față de obiectivul principal - recolta, mulți oameni merg în țară să se relaxeze și să aibă un timp bun departe de agitația orașului. Prin urmare, aproape toți proprietarii parcurilor de vară și de grădină sunt încurcați pentru a crea atmosfera cea mai confortabilă și confortabilă, precum și pentru a oferi spațiului un aspect unic estetic.

Destul de recent, decorarea site-ului cu figuri originale și uneori amuzante și mici sculpturi a intrat în modă.

Prezența unui astfel de element al decorului face ca peisajul site-ului să fie exclusiv, unic și diferit de alții, deoarece lucrarea de decorare este, de fapt, un proiect autorizat - și, prin urmare, are propriul său chip.

Are decor de grădină

Desigur, mulți vor prefera să cumpere figuri gata făcute, de exemplu, din piatră sau plastic, într-un magazin, unde sunt reprezentate o mare varietate de personaje de poveste, animale și așa mai departe. Cu toate acestea, este mult mai interesant să faceți lucrul cu propriile mâini. Astfel, în fiecare dintre sculpturi puteți pune o bucată de dragoste și, bineînțeles, de creativitate. Materialele utile sunt destul de potrivite pentru a crea orice figuri concepute. Procesul de "inventare" și "sculpturare" a personajului tău este întotdeauna foarte asemănător și fascinează copiii. Le puteți adăuga la procesul de creare.

Ideile în crearea sculpturilor peisagistice sunt uriașe. Acestea ar putea fi eroii preferați de poveste, de exemplu, gnomii multi-colorați, șarpele Gorynych, fiorul viclean, pisica de aur sau pălăria cu părul gălbenuș. Nu există nici o limită pentru fluxul de fantezie!

O regulă importantă este că figurile decorative ar trebui să corespundă designului spațiului și aspectului casei. Dacă în grădină există un mic iaz, armata de broaște amuzante se va potrivi perfect în spațiul său, iar leii curajoși cu aur, așezați pe gazon acasă, vor putea să păzească și să păzească locuința.Unii meșteri și meșteșugari sunt atât de dependenți de procesul în care cabana de vară sau grădina se transformă într-un adevărat oraș de basm.

Ce puteți face?

Cifrele din grădină pot fi făcute cu mâinile tale dintr-o varietate de materiale.

De ipsos

Gipsul este un material popular în fabricarea cifrelor pentru grădină și este, de asemenea, ușor de utilizat. Una dintre condițiile principale de lucru cu gipsul este că cifrele trebuie să aibă rezistență și rezistență la umiditate. Precizia în fabricație nu este importantă. Figurile mici, de regulă, sunt făcute cu mâinile lor, fără a se folosi baza și utilizarea oricărui echipament.

Modelele de scalare în care este necesar să se reproducă părți masive ale corpului sau să se lucreze cu părți mari necesită un cadru armat. Ea îndeplinește funcția "scheletului" produsului. Lucrările finite sunt montate pe fundație cu elemente proeminente ale piciorului.

În timpul iernii și toamnei este mai bine să se păstreze figurile de ipsos într-un loc uscat.

Tehnologia modei este destul de simplă. Un amestec de gips diluat cu un adeziv alb este așezat strat cu strat, permițând fiecărui strat anterior să se usuce.Dacă se dorește, produsul finisat de gips poate fi vopsit și lăcuit.

Din fir

Pentru a decora grădina, puteți face o varietate de forme din sârmă. Poate fi atât produse autosuficiente, cât și elemente decorative, cum ar fi suporturi pentru flori, lămpi, precum și vase elegante. Cu ajutorul firului, puteți face un brazier decorativ, asemănător cu imaginea unui animal sau a unui personaj, poate fi și banci mici, o masă, chioscuri în miniatură și multe altele.

În zilele noastre, o astfel de tendință, cum ar fi topiaria, sau cu alte cuvinte sculptura de arbuști de grădină, câștigă popularitate.

De exemplu, un cadru durabil de sârmă în viitor poate fi îngroșat cu verdeață și să dea o formă credibilă cu o coafură curată.

Din sticle de plastic

După cum știți, plasticul este ușor de tăiat, vopsit și își păstrează forma pentru mult timp. Unul dintre cele mai spectaculoase produse din sticle de plastic este un palmier. În plus, o plantă tropicală în mijlocul grădinii sau cabanei arată destul de exotică și unică. Pentru a efectua o astfel de lucrare, trebuie să stocați un număr mare de recipiente din plastic.verde și maro.

Foarte adesea sunt fabricate diverse flori, copaci și păsări din acest material. Tehnologia este foarte simplă, dar lucrările finite arată foarte atractivă.

Din lemn

Lemnul este un material unic din care puteți construi o mulțime de opțiuni pentru meșteșugurile de grădină. Deținând tehnica de bază a sculptării și a arderii lemnului, chiar și o bastă obișnuită veche poate fi transformată într-o operă de artă. Decorurile din lemn arată natural și sunt capabile să transforme chiar și cele mai întunecate colțuri ale grădinii sau cabanei.

Lemnul este accesibil, iar gama varietăților sale este foarte largă - pot fi bastoane, bastoane vechi, pene, plăci de placaj sau PAL. La lucru, copacul este foarte frumos, ușor de procesat.

Este important să rețineți că orice lemn este supus putregaiului, prin urmare, necesită îngrijire și protecție.

Produsele din ramuri de mesteacăn arata incredibil de frumoase. Chiar si fara tratament de suprafata, lucrul cu lemn va arata foarte atragator, iar daca il vopsiti, va puteti prelungi viata si o va face mai puternica.

Din ciment

Cimentul nu poate fi numit material "capricios", darPentru a obține un rezultat de înaltă calitate și durabil de a lucra cu acesta, este necesar să urmați o serie de reguli și o secvență clară, într-un cuvânt - va trebui să încercați. De regulă, pentru prepararea unui mortar de ciment standard este necesar să se amestece ciment, apă, nisip de mortar și adeziv pentru țigle (se utilizează pentru a evita apariția crăpăturilor în meserii finite).

Cimentul necesită uscare prelungită. Pentru a da seama că cimentul este complet înghețat, poate dura între 7 și 10 zile. Pentru a netezi rugozitatea, utilizați șmirghel sau un fișier.

La sfîrșitul solidificării figurinei, trebuie să fie gata și numai după aceea ar trebui să fie vopsit sau vernisat.

De metal

Produsele metalice sunt caracterizate în primul rând prin rezistență ridicată. Adesea, astfel de produse în grădină îndeplinesc nu numai o funcție decorativă, dar și o practică. Acestea pot fi mici falsuri, felinare, standuri de flori deschise și multe altele. Ca o regulă, oamenii preferă să cumpere bucăți forjate în magazine sau să ceară să facă la comandă. O astfel de plăcere este destul de scumpă, deși se distinge prin unicitatea ei și este adesea opera autorului.

Dar, făcând eforturi și imaginație, care s-au scufundat în blocade de pe vechile materiale metalice improvizate, care se acumulează lent în fiecare casă (și cu atât mai mult în țară), puteți construi o adevărată capodoperă.

De exemplu, unghiile vechi pot fi tulpini excelente pentru margarete sau papadii, vechile monede care au devenit învechite pot servi ca pene de pasăre miraculoasă sau solzi de pește de poveste. Este posibilă fixarea pieselor metalice împreună cu ajutorul adezivului "Moment", dacă, desigur, produsul nu este foarte mare.

Mașina de sudură va ajuta la procesarea unui produs masiv, totuși această metodă de fixare necesită anumite abilități, dar este cea mai fiabilă opțiune.

Pentru a sigila piesele metalice miniatură, puteți utiliza un fier de lipit sau un suflantă. Pentru a îmbunătăți aspectul decorativ al produsului finit, acesta este acoperit cu o vopsea specială concepută pentru aplicarea pe o suprafață metalică.

Din beton

Betonul este un material din care puteți crea orice formă și formă. Multe idei cu utilizarea betonului pot fi realizate de o persoană care nu a tratat acest material înainte.Merită să vă amintiți că atunci când lucrați cu ciment sau beton, mănușile sunt întotdeauna în mod necesar purtate.

Esența și principiul de lucru cu betonul sunt aceleași cu cele ale cimentului. Pentru a da cifra dimensiunile necesare, betonul este turnat în băi sau forme, lăsat să se usuce, apoi lustruit și decorat.

Iarbă artificială

Poate că una dintre cele mai la modă soluții pentru grădină este topiară. După cum sa menționat mai sus, topiaria este o sculptură verde făcută din iarbă artificială sau mușchi. Produsul este capabil să reînvie peisajul sitului, precum și modul cel mai natural de a se încadra în imaginea mediului.

Fabricația topiară necesită efort și timp considerabil. Cu toate acestea, dacă puneți perseverență și răbdare, toată lumea poate face munca. Cea mai ușoară modalitate de a face cifre goale este utilizarea unui cadru din metal, care poate fi ușor cumpărat de la orice magazin de grădinărit. Rama este realizată sub formă de zăbrele cu goluri suficiente pentru a accesa pătrunderea în interior. În "miezul" structurii metalice este plasat un amestec de pământ cu turbă sau mușchi.

Umplând interiorul cadrului cu un substrat, este necesar să creați mici depresiuni, unde mai târziu culturile de grădină alese vor fi plantate.

Din piatră

Cel mai simplu și mai ieftin material pentru a vă decora grădina sau cabana, sunt pietre obișnuite. Din pietre de diferite mărimi și forme, puteți crea cele mai neobișnuite compoziții. Mulți dintre noi, întorcându-ne acasă dintr-o vacanță de vară, nu pot să le luăm cu nici măcar o mică armă de pietre de mare, care se află într-o cutie "lungă", ocupând doar spațiu. Doar pietricelele de mare ar fi un material excelent pentru orice meserie.

Din astfel de pietre, puteți pune o cale strălucitoare, diverse mozaicuri, așezați pietre multicolore cu inscripții ale proprietarilor casei de țară, faceți o fântână de pietre mică de casă și multe altele.

Din materiale uzate

Ceea ce nu folosiți designeri autodidactați pentru a vă ridica zona preferată suburbană. Poate fi aproape orice vine la îndemână: cuști vechi, furculițe, linguri și farfurii, cutii de udare, mașini și căruțe învechite, pneuri, pungi de plastic, cuie și așa mai departe. Această listă poate continua pentru totdeauna.

De la anvelopele auto

Se pare că puteți crea, de asemenea, opere de artă reale de la anvelope vechi de automobile. Cauciucul este un material durabil care este rezistent atât la schimbările de temperatură, cât și la creșterea umidității.Cele mai populare decorațiuni ale peisajului cu ajutorul anvelopelor auto sunt paturi de flori de casă, figuri de diverse animale, nisipuri, leagăne și așa mai departe.

În lucrul cu anvelopele, cel mai adesea se utilizează următorul set de unelte: un jigsaw, un cuțit, un burghiu electric, un șlefuitor și un ferăstrău pe metal. Cauciucul este destul de maleabil și ușor de vopsit.

Din spumă

Penoplastul dă cu ușurință procesării și nu cântărește aproape nimic - acestea sunt momentele-cheie pe care un designer novice al unui spațiu de dacha ar trebui să știe. Iată de ce fiecare figurină fabricată din acest material trebuie fixată pe sol cu ​​o soluție de ciment. Polistirenul, de regulă, se poate deteriora datorită interacțiunii cu acetona și dicloretanul. Cu toate acestea, lucrul cu el este ușor și plăcut. Detaliile plasticului din spumă sunt perfect lipite între ele, iar în formă pot fi atât plate, cât și în vrac.

Forme populare

Alegerea formei potrivite pentru a face cifre este cheia potrivită pentru succes. Vorbind despre corpurile de apă, în primul rând, din punct de vedere practic și convenabil, sunt matrițe sau matrițe de silicon, principalul avantaj al acestora fiind separarea ușoară a produsului umplut de mucegaiul însuși. Acest lucru este mai relevant în lucrul cu mortarul de ipsos.De asemenea, în unele cazuri, este necesar să se utilizeze camere speciale pentru uscare, dacă vorbim despre figuri de mari dimensiuni.

Dar, în majoritatea cazurilor, mijloacele improvizate sunt folosite ca forme pentru umplerea viitoare a produselor. Luați, de exemplu, cea mai simplă și populară figură de tencuială - o ciupercă. Ca picior, puteți lua o sticlă de plastic tăiată, iar pentru turnarea capacului - un castron mic sau plat.

Pentru fabricarea de diapozitive cu cifre plate folosite.

Lucrări tehnologice

Mulți proprietari de zone suburbane au o sculptură de câine lângă casă. Prietenul credincios vă va proteja întotdeauna casa de necazuri și vă rog să priviți ochiul; în plus, anul 2018 este anul câinelui, de aceea se consideră că prezența unui animal în grădină sau la dacha este deosebit de favorabilă pentru spațiul karmic.

Următoarele sunt câteva pas cu pas master-clasa de a face caini, în cazul în care materialul principal este obișnuit (de preferință, dens) pungi de orice culoare.

  • Formăm corpul câinelui din cauciuc spumant și îl acoperim cu o cârpă. Cusăm urechi și o coadă din aceleași bucăți de material.
  • Din pachetele tăiate prin benzi, facem mrushushki (trebuie să ne reamintim o margine).
  • Apoi, plecând din spate, în direcția capului, acoperăm rama de cauciuc spumată a căței, cu benzi tăiate cu bretele.
  • Coaseți gura (poate fi tăiată din țesătură sau din piele).
  • Cusim ochii din margele.
  • Decorăm arcurile sau gulerul câinelui.

Exemple și opțiuni de succes

Așa cum a devenit clar din articol, lucrarea de a face cifrele în grădină cu mâinile tale este un întreg proces creativ, în care nu există nici o limită pentru perfecțiune.

Mai jos sunt câteva lucrări de succes efectuate de dvs.

Cum de a face o pisica drăguț din ipsos cu propriile mâini, puteți învăța de la următorul video.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor