Grădină de leagăn de pe paleți

 Grădină de leagăn de pe paleți

Având unele abilități în manipularea sculelor de tâmplărie, practic toată lumea poate să-și placă familia făcând un leagăn agățat din palete obișnuite din lemn rămase de la achiziționarea de materiale de construcție. Utilizarea paleților în acest caz este justificată de faptul că sunt realizate din plăci durabile care pot rezista încărcăturii grele.

Alegerea designului

Desigur, plăcile de pe palet pot merge pentru a repara gardul, dar acest material bun și durabil poate fi util pentru implementarea unor idei mai interesante. Până în prezent, mulți le folosesc pentru construcția de leagăne de grădină.

Alegerea formei elementului principal se poate trata pe mai multe structuri.

 1. Sub formă de bancă cu brațe, cu spate sau fără ele. Acesta poate fi un singur scaun sau o canapea suspendată, care este deosebit de populară. Pentru copii mici, este recomandabil să selectați opțiuni sigure cu detalii suplimentare.
 2. Sub forma unui pat larg, echipat cu un cap și bara de protecție laterală. Un astfel de model este, de asemenea, în cerere.
 3. Pentru copii, puteți echipa și o platformă suspendată pe care copiii pot juca.

În plus, modelele făcute personal pot fi echipate cu un baldachin care protejează de lumina soarelui și de ploaie, într-un cuvânt, există întotdeauna posibilitatea unor soluții interesante, limitate numai de imaginația umană.

De fapt, leagănul poate fi făcut din unul sau două palete. Pe partea de sus a scaunului pot fi suplimentate cu saltea și perne. Designul suspendat la o ramură puternică mare sau la structura de susținere sub forma literei "P".

Astfel de balansoare de grădină pot fi făcute cu mâinile tale, dacă calculezi corect capacitatea structurii. De asemenea, va trebui să achiziționați materiale și instrumente suplimentare necesare instalării.

Materiale necesare

În funcție de modul în care va fi structura - staționară, portabilă sau suspendată, este prevăzut un anumit set de piese.

Setul standard de materiale de construcție necesare include:

 • paleți din lemn;
 • pentru piloni de sprijin - țevi profilate sau lemn;
 • compoziție specială de protecție pentru tratarea lemnului din umiditate ridicată, mucegai și mucegai;
 • amestec de amorsa pentru profile metalice sau lemn;
 • vopsea destinată utilizării în medii în aer liber.

Dacă leagănul va fi folosit nu numai de copii, ci și de adulți, ar trebui să alegeți un material mai durabil pentru structura de susținere. Ca elemente de fixare, trebuie să luați cele mai durabile și mai sigure carabini metalice.

Din instrumentele pentru lucrare vor fi necesare:

 • un ciocan;
 • jigsaw electric;
 • șurubelniță de șurub;
 • nivelul clădirii;
 • cordon plumb;
 • clește;
 • burghiu pentru metal si lemn;
 • bandă de măsurare;
 • vopsea de vopsea;
 • chei de diferite dimensiuni.

În cazul utilizării țevilor metalice pentru cadrul de bază, comandantul va avea nevoie și de echipamente de sudură. Apropo, puterea și siguranța structurii depind de calitatea sudării, deci trebuie să puteți utiliza această tehnică.

Deoarece problema de siguranță este cea mai importantă atunci când se instalează o astfel de structură, constructorii cu experiență recomandă folosirea suporturilor autopropulsate A și furnizarea lor cu o coroană auxiliară. Când suportul în formă de U, coloanele trebuie să fie îngropate, suficient de adânc - nu mai puțin de 50 cm în adâncime. Betonarea coloanelor va fi de asemenea folositoare.

Dacă alegeți un model de canapea sau pat, este mai înțelept să le atârnați pe lanțuri acoperite cu o cârpă, și nu pe cabluri sintetice care se pot întinde.

Suportul suportului de montare

Atunci când decideți să instalați un model staționar, este necesar să alegeți locul unde va fi montat. Cel mai important lucru este că structura nu ar trebui să fie aproape de clădiri rezidențiale, arbuști cu copaci densi și densi și coroana.

Raza poate fi determinată prin adăugarea distanței de la bara orizontală la scaun și adăugarea unui metru la acesta. Dacă produsul este planificat să fie făcut fără vizor, atunci nu ar trebui să îl plasați într-un loc deschis unde lumina directă a soarelui va cădea pe el. Cel mai bun loc pentru asta este la umbra. Un alt lucru, dacă este un scaun rulant portabil.Este necesar să începeți instalarea unui leagăn dintr-un palet de la pregătirea șantierului și asamblarea cadrului.

Instalarea pas cu pas arată astfel:

 • situl este curățat de resturi străine, curbate și atent amortizate;
 • pentru stâlpii de susținere în pământ, gropile sunt realizate cu o adâncime mai mare de jumătate de metru în care se plasează pietriș;
 • coloanele pregătite sunt scufundate în sol și turnate cu soluție de beton;
 • Înainte de a continua să se ridice, betonul trebuie să se fixeze pe deplin și să se întărească.

Rafturile pre-laterale se fixează și, dacă sunt din metal, sunt sudate, tratate cu un compus anti-coroziune, trec cu un amestec de grunduri și vopsea. Bara de lemn are nevoie de tratament din cauza umezelii, a insectelor și a microorganismelor fungice, este de asemenea bine fixată. În unele cazuri, este indicat să se facă o pardoseală din lemn sau o bază de beton pentru construcție, dar acest lucru se întâmplă în cazul în care opțiunea portabilă sau staționară este aleasă.

Pentru modelele agățate, trebuie să alegeți ramuri fiabile ale unui copac mare și durabil și să le fixați scaunul cu ajutorul unor cabluri fixate cu noduri alpine și de mare.

Leagăn de pe palete: ansamblu scaun

Pentru o structură simplă constând dintr-un scaun și un spate, sunt necesare două palete. Mai întâi de toate, trebuie să inspectați cu atenție panourile și dacă pe acestea se găsesc fisuri, noduri, putregai și alte defecte, acest material nu este potrivit pentru construcție. În plus, lemnul trebuie să fie complet uscat.

Arborele înainte de asamblare trece prin impregnări speciale. Este posibilă fixarea fixării detaliilor unui spătar și a unui scaun, atât sub înclinare, cât și la un unghi de 90 de grade. Ei bine, atunci când modelul este echipat cu cotiere sau flanșe, acesta va da leagăn o mai mare durabilitate și fiabilitate. Apropo, ele pot fi făcute nu numai din bare, ci și dintr-o coardă groasă. Aspectul va beneficia numai de acest lucru.

Într-o situație în care două palete sunt luate pentru un scaun, sub ele este necesar să se așeze bare de rulmenți care să nu permită lovirea să se spargă sub ponderea oamenilor. În acest caz, lanțurile de suspensie și cablurile le fixează.

Pe lângă tratamentul cu agenți de protecție, plăcile pentru paleți trebuie să fie măcinate într-o stare netedă, frecați cu ulei și acoperite cu mai multe straturi de lac, fiecare dintre acestea trebuie să fie uscat înainte de aplicarea stratului următor.

Pentru a face leaganele mai confortabile pentru utilizare, puteți pune saltele de saltea sau perne sintetice pe acestea și acoperiți spatele cu cauciuc spumant și tapițerie cu o țesătură cu culoarea saltelei. Coperta întinsă peste o construcție de grădină va deveni o amendă suplimentară.

Despre ceea ce se poate face din paleți, consultați următorul videoclip.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor