Scaune leagăn: caracteristici și tehnologie de fabricație

O casă de vară este mai mult decât un loc unde legumele și fructele sunt cultivate și pregătite de la ei. Chiar și cei care își folosesc terenurile pentru scopuri pur utilitare au nevoie de o odihnă bună, cu atît mai mult pentru cei care caută odihnă în zona suburbană. Scaunele pentru leagăn au o valoare semnificativă în acest sens, făcând posibilă o viață mult mai confortabilă.

Caracteristici speciale

Grădinile de grădină au fost mult timp transformate dintr-un articol de lux într-un atribut necesar pentru cabana de vară, inclusă armonios în orice design peisagistic. Această adaptare poate fi adaptată pentru copii și adulți. Le puteți pune:

 • în grădini;
 • în chioscuri fără acoperiș;
 • pe terase;
 • lângă orice copac.

Dar alegerea celei mai bune opțiuni este destul de dificilă.Este util să dați preferință saloanelor leagăn, care sunt ușor de folosit și foarte ușor de desfăcut. Există structuri cu baldachin, înlocuind în mod eficient acoperișul și precipitațiile care limitează perfect. Atunci când utilizați arcuri de înaltă calitate, vă puteți asigura că scaunele leagăn vor rezista la o încărcătură mai mare de 200 kg.

Gândindu-se la proiectarea produsului, este necesar să se acorde atenție unor astfel de momente, cum ar fi:

 • vopsea de protecție;
 • materialul principal al cadrului;
 • metoda de fixare;
 • numărul de persoane care pot profita de o astfel de atracție.

Suprafața standard de ședere în aer liber vă permite să acomodezi cu ușurință un cuplu de adulți și un copil. În același timp, atunci când designul se învârte, ar trebui să creeze doar emoții pozitive; este foarte important să se obțină ușurința și greutatea.

Majoritatea acestor produse pot fi plasate în camera unei case sau unui apartament. Principalul material structural este oțelul. Această preferință se datorează necesității de a rezista încărcăturilor substanțiale.

Cum să vă faceți propriile mâini?

Cel mai simplu tip de leagăn care utilizează cadrul în formă de U poate fi obținut fără utilizarea sudurii. Este necesar doar să săpați polii în pământ.Ca piloni sunt utilizați țevi de profil, a căror secțiune transversală este de cel puțin 6 x 6 cm. Pe lângă pătrunderea în sol, acestea vor trebui betoanate. Înălțimea totală a structurii este de 2-2,5 m deasupra solului și aproximativ 1 m (cel puțin) sub suprafață.

Pe măsură ce bara transversală, plasată orizontal, se utilizează cel mai adesea țevi dreptunghiulare de cel puțin 6x4 cm. Lungimea structurii variază de la 150 la 200 cm, acest indicator este selectat în funcție de lățimea scaunului. Pentru a menține bara transversală fermă, este fixată cu șuruburi M16 cu piulițe de blocare. Scaunul se recomandă a fi realizat dintr-o pereche de colțuri metalice. Lungimea lor este de 400 mm, dacă nu există spate și 800 mm, dacă este prevăzută o astfel de parte. Suporturile trebuie introduse în adâncituri înguste, care nu pot fi făcute cu o lopată. Un grădinar vine la salvare, care ar trebui să formeze un fund extins.

Această tehnică va permite excluderea în continuare a ejecției de beton în sus prin forțele de îngheț. După stropirea fundului cu dărâmături și instalarea de piloni de-a lungul liniei de plumb, acestea sunt turnate cu același pietriș. Materialul umplut este compactat manual.

După aceea, se toarnă cu o soluție de ciment lichid (este preferabilă categoria de beton M100). Suporturile sunt introduse într-un moment în care betonul este deja relativ durabil, dar nu este încă complet solidificat.Apoi, după ce au fost marcate găurile din bara transversală, acestea sunt forate cu ajutorul unui burghiu cu diametrul de 1,6 cm. Acum este necesar să strângeți bara cu ajutorul șuruburilor folosind cultivatorii de plante și piulițele de blocare. Atentie: fiecare pozitie sub bolta este necesara pentru a intari.

Apoi puteți să pregătiți scaunul. Colțul este îndoit, după cum este necesar, fără a utiliza sudarea. Se face o decupare triunghiulară pe o față. Deoarece cel mai adesea spatele și scaunul ar trebui să formeze un unghi de 120 de grade, unul dintre vârfurile triunghiului este de 60 de grade. Pentru a strânge la colț o cherestea sau placaj cu o grosime de 1,5-1,8 cm este posibilă folosind șuruburi cu jumătăți de cap.

Lanțurile sunt alese atât de mult încât scaunul cu spătarul se îndoaie cu 10-15 grade înapoi. La lucru, se folosesc în principal carabini inoxidabile. Dacă luați ferulele din metale feroase, acestea trebuie să aibă un strat exterior de zinc. Partea de lucru a montantului poate fi proiectată ca o zăvorâre cu arc sau o cuplă filetată.

Indiferent de nuanțele unui anumit produs, leagănul trebuie să fie vopsit, protejându-l de vagarele vremii.

Pregătiți un desen de lucru, vă puteți arăta originalitatea, puteți arăta o varietate de soluții de proiectare. Dar trebuie neapărat să se reflecte:

 • cadru de sprijin;
 • bara transversală;
 • părți laterale;
 • scaunele de prindere.

Scara recomandată pentru desen este 1: 20 (ca în exemplul 1). Puteți face un salon leagăn pentru copii, cu mâinile lor și din lemn. Modul în care vor arăta este arătat în exemplul 2. Echipamentele cu scaune moi nu trebuie decât să fie binevenite - aceasta va spori considerabil atractivitatea atracției.

În următorul videoclip veți găsi o clasă de master în a face cea de-a treia versiune a șezlongului.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor