Cadru de cadre pentru acordarea: tipurilor și regulilor de alegere

Vara este un moment de relaxare și distracție. Acest sezon cald este întotdeauna asociat cu soarele, plaja, marea sau cel puțin râul sau lacul. Dar ce să faci dacă nu te poți duce într-o călătorie și trebuie să petreci vara în dacha, alături de care nu există un singur rezervor, dar vrei să înoți? Există o cale de ieșire. Puteți aranja un iaz chiar lângă casă și fără a face eforturi deosebite. Acest lucru poate ajuta un astfel de design ca un pool de cadre.

Tipuri de modele

Piscul pentru cadre este un castron realizat dintr-un material flexibil cu trei straturi, care este fixat pe suporturile tubulare (cadru). Rigiditatea structurii crește atunci când vasul este umplut cu apă.

Materialul din care se face rezervorul direct este foarte durabil datorită învelișului de polimer rezistent la umiditate, care chiar și sub influența presiunii înalte nu va lăsa apa să treacă.

În construcțiile rotunde, sarcina din apă pe laturi trece la inelul superior al bazinului. În piscinele dreptunghiulare (pătrate) pentru consolidarea flancurilor laterale, sunt prevăzute inserții din material de tablă, care sporesc rigiditatea cadrului prefabricat.

Rezistența structurii este, de asemenea, asigurată de o fixare rigidă a părții de cadru a sistemului pe șantier și de utilizarea benzii de ranforsare la margini și la punctele de joncțiune ale cadrului și în vasul flexibil.

În funcție de tipul de cadru, piscinele prefabricate pot fi frunze și tije.

 • Construcția miezului implică fixarea castronului pe bare metalice, întărite cu rigidizări, foi metalice. Construcția centrală este ușor de asamblat, dar în același timp, astfel de bazine nu au adâncime foarte mare.
 • Construcția foilor - mai fiabile. Aceste bazine pot avea o adâncime de până la doi metri și sunt convenabile pentru a le menține.

Conform sezonului de utilizare, piscinele de cadre sunt împărțite în toate sezoanele și sezoniere.

Piscina sezonieră este destinată utilizării numai într-o perioadă caldă de timp. La sfârșitul sezonului de scăldat, o astfel de structură este dezasamblată și trimisă la depozitare.Astfel de bazine au adesea un cadru de țevi tubulare metalice, care se conectează cu dispozitive speciale de fixare. Bazinul în sine este fabricat din trei straturi de PVC. Vasul este amplasat în interiorul cadrului, fixat ferm și numai apoi umplut cu apă.

Structurile sezoniere datorate asamblării și dezasamblării constante au o durată de viață foarte mică. Acestea sunt suficiente pentru un maxim de 5-7 sezoane. Mai mult, în timpul perioadei de funcționare nu sunt excluse deformările și defecțiunile cadrului.

Este un alt lucru - piscinele pe tot parcursul sezonului, care sunt structuri rezistente la îngheț care nu trebuie dezmembrate în perioada toamnă-iarnă. Pe plan extern, astfel de structuri sunt practic indistinguizabile de bazinele sezoniere. În același timp, construcțiile pe tot parcursul sezonului au o marjă de siguranță mare față de omologii lor de vară, datorită grosimii mai mari a peretelui (aproximativ 8 mm) și aplicării unei acoperiri anticorozive speciale pe acestea.

În plus, cadrul unui astfel de bazin este în plus consolidat de grinzi și traverse care străbatesc. Datorită acestui fapt, piscina pentru toate sezoanele poate face față încărcărilor chiar și din apa înghețată în ea.Acesta este motivul pentru care acest tip de construcție poate fi lăsat în siguranță în afara în sezonul rece fără frică de integritatea sa.

Toate piscinele de sezon, precum și cele de vară, pot fi ușor dezasamblate pentru a fi mutate într-un alt loc, cu excepția cazului în care, desigur, structura este instalată permanent. Diferența acestui tip de piscină are o durată de viață mai mare (până la 15 ani) și o întreținere simplificată datorită prezenței unui sistem de filtrare similar celui utilizat în bazinele reale de beton.

Pro și contra

Spre deosebire de piscinele gonflabile, structurile cadru au mai multe avantaje evidente:

 • Fiabilitatea materialului și a cadrului. Vasul bazinului este realizat din material sintetic durabil, a cărui decalaj, chiar sub influența încărcărilor mecanice, este practic exclus. Astfel de piscine sunt rezistente la efectele atât a temperaturilor ridicate (razele soarelui incandescent) cât și a temperaturilor scăzute (înghețurile de iarnă);
 • Proiectarea cadrelor are o perioadă mai lungă de utilizare. Cu grijă, pot dura până la zece ani;
 • Designul este ușor de instalat și dezasamblat. Nu sunt necesare instrumente speciale sau abilități speciale.Este suficient să citiți cu atenție instrucțiunile și să le urmați în mod clar;
 • Posibilitatea de aprofundare a structurii;
 • Abilitatea de a trece de la un loc la altul;
 • Varietate de forme;
 • Adecvată pentru dimensiunea și adâncimea de înot (de la 1,2 până la 2,4 m);
 • O întreținere simplă, care constă în umplerea și scurgerea apei, curățarea bolului și a structurilor, conservarea pentru perioada rece a anului;
 • Trusa a inclus inițial un filtru, o pompă, o pânză sub fund, un dispozitiv de captare a gunoiului, o perie;
 • Posibilitatea de a moderniza piscina cu opțiuni suplimentare sub formă de filtre, scări, copertine speciale de acoperire.

Singurul dezavantaj al unui bazin de cadre în comparație cu o piscină gonflabilă este prețul său ridicat, ceea ce duce destul de departe la calitățile pozitive pe care le posedă.

Forme și mărimi

Cadrele de fund pentru darea într-o formă pot fi cele mai diferite - rotunde, dreptunghiulare, pătrate, sub formă de opt, oval sau poligon.

De asemenea, dimensiunile capacităților variază. Există mici piscine. Acestea sunt destinate copiilor mici. Achiziționarea unui astfel de design este puțin probabil să fie profitabilă, va fi mai ușor și mai ieftin să instalați doar o piscină gonflabilă pentru copii.

Piscinele medii dețin aproximativ 7 tone de apă. Astfel de modele sunt potrivite pentru scăldatul copiilor de până la 12 ani. În același timp, numai doi oameni pot înota în ele. Volumul optim al bazinului este de aproximativ 15 tone. Pentru înot companiile mari sunt cele mai potrivite modele în aer liber cu o capacitate mai mare de 20 de tone.

Adâncimea structurilor cadru variază de la 50 cm la 3 m, lățimea - de la unu la cinci metri, lungimea - de la trei la zece metri.

materiale

Capacitatea bazinului este formată dintr-o clorură de polivinil cu trei straturi. Două straturi - din vinil, unul - din poliester. Folosirea unui astfel de material permite bolului să reziste la o încărcătură de până la 50 de tone. De aceea, structurile de cadru pot fi destul de impresionante în mărime și din punct de vedere al confortului nu se deosebesc de piscinele staționare.

Rama piscinei este realizată din metal și plastic. În structurile de bază se utilizează nervuri de rigidizare din oțel sub formă de tuburi, în construcții secționale - module metalice sau din plastic, fixate împreună cu ajutorul șuruburilor sau altor articulații de blocare.

Cum sa alegi?

Fiecare cumpărător se bazează pe cât de mult este dispus să cheltuiască pentru achiziționarea piscinei.În cazul în care finanțarea nu este o problemă, atunci este mai bine să vă îndreptați spre modelele producătorilor europeni, cum ar fi Mountfield (Republica Cehă), Piscină Sunny, Future Poll Unipool, Krulland (Germania), Gre și Torrente Industrial (Spania), Folkpool (Suedia). Desenele firmei canadiene Atlantic Pool s-au dovedit de asemenea bine. Produsele acestor companii au un preț mai mare, care corespunde calității produselor oferite. Cadrele de oțel ale acestor bazine au armături rigide consolidate, un grad sporit de protecție împotriva coroziunii, iar materialul vasului are mai multe straturi de film, ceea ce face rezervorul de apă și mai durabil și mai fiabil.

Gama de modele Atlantic Pool este de până la 70 de metri cubi. Aceasta este doar o poveste de dragoste pentru înotătorii în propria lor piscină. Krulland produce, de asemenea, rezervoare mari. Puteți chiar să vă scufundați în ele.

Dacă bugetul pentru achiziționarea grupului este limitat, puteți să acordați atenție produselor mai ieftine, de exemplu, Bestway (China) sau Intex (SUA).

Iazurile Intex sunt sigure și convenabile pentru întreținere și utilizare. Pentru fabricarea lor sunt folosite în condiții de siguranță pentru sănătate și materiale de calitate. Piscinele Bestway sunt disponibile în diferite forme, dimensiuni și culori, dar durata lor de viață este destul de scurtă.Deseori eșuează și trebuie să fie reparate în mod constant și nu întotdeauna cu succes.

Înainte de a cumpăra, trebuie să decideți ce dimensiune ar trebui să fie piscina. Dimensiunile rezervorului pentru parcela din curte sunt selectate pe baza suprafeței acestuia, vârstei și numărului de băieți. Dintre varietatea de produse de acest tip oferite pe piață astăzi, nu este dificil să alegeți un bazin care să îndeplinească toate cerințele. Dar este important să ne amintim că cu cât este mai mare structura, cu atât este mai mare costul acesteia.

Pentru zona suburbană de dimensiuni standard (6-12 hectare), cele mai potrivite bazine de dimensiuni mici, având o adâncime de un metru și jumătate. Dacă suprafața teritoriului este destul de extinsă, atunci de ce să nu folosiți partea sa ca spațiu spațios pentru înot.

În cazul în care numai copiii înota în iaz, atunci din motive de siguranță nu ar trebui să cumpere o piscină cu profunzime mare. Dacă piscina este echipată pentru toți membrii familiei - atât mari cât și mici, este mai bine să acordați atenție modelului mai mare.

Apoi, trebuie să decideți tipul de cadru - tijă sau foaie. Dacă în etapa anterioară sa decis că bazinul trebuie să fie adânc, atunci numai o construcție de foi poate satisface acest parametru.În plus, aceste rezervoare sunt mai durabile și mai ușor de curățat. Un mic rezervor poate fi atât frunze cât și tije.

Ar trebui să se hotărască imediat cum va fi folosit rezervorul - pe tot parcursul anului sau numai în timpul verii.

Dacă doriți să o colectați la începutul sezonului și să dezasamblați la sfârșit, atunci puteți cumpăra o piscină sezonieră, dacă aveți de gând să părăsiți rezervorul pentru iarnă în exterior, atunci este mai bine să priviți modelele rezistente la îngheț - sunt mai fiabile, durează mai mult, dar au un preț corespunzător. În plus, ele sunt echipate cu accesorii de calitate superioară.

Dispersorul și filtrele furnizate cu iazuri sezoniere adesea nu rezistă solicitărilor și trebuie înlocuite cu contrapuși mai puternici. Materialul pentru castron pentru iazurile de sezon se desprinde repede, spre deosebire de design-urile de anotimp.

Achiziționarea unui rezervor de dachi pentru înot nu este o sarcină ușoară, deoarece trebuie să luați în considerare toate opțiunile, să cântăriți argumentele pro și contra și apoi să faceți o achiziție atât de serioasă.

Cum sa dati un loc de odihna?

Alegeți și cumpărați un iaz cadru - aceasta este doar jumătatea bătăliei. De asemenea, este necesar să alegeți locul potrivit pentru acesta pe site, să îl instalați și să aranjați zona din jurul acestuia.

Este mai bine să puneți piscina în imediata vecinătate a sistemului de alimentare sau de alimentare cu apă pentru confortul umplerii și spălării. În apropiere ar trebui să existe și un loc pentru conectarea electricității și scurgerea apei.

Structura nu trebuie instalată la umbra arborilor, deoarece apa nu va fi suficient de încălzită, iar suprafața rezervorului va fi contaminată de frunziș, insecte și ramuri care se încadrează.

În jurul rezervorului artificial trebuie să existe suficient spațiu liber pentru echiparea zonei de recreere și asigurarea unei abordări libere a acesteia. Aproape lângă apă nu ar trebui să fie amplasate lumini electrice și diverse mecanisme. În plus, locul trebuie selectat astfel încât baza bazinului să fie inundată de fluxurile de ploaie. Este mai bine dacă zona sub rezervor este ridicată deasupra nivelului solului cu 0,1-0,15 m. În caz contrar, trebuie să aveți grijă să deviați apa.

Atunci când alegeți un loc pentru o piscină, preferința ar trebui acordată zonelor relativ plate în apropierea casei sau a băii. Dar este posibil și o plasare unică.

Locul ales pentru instalarea structurii rezervorului este curățat de iarbă și este egalat, apoi turnat cu nisip, cu tamponarea ulterioară.De regulă, pentru a preveni scăderea solului, deteriorarea vasului și alunecarea capacității rezervorului de-a lungul bazei de argilă, situl este betonat. De asemenea, este posibilă opțiunea de penetrare a cadrului în sol. Dar este mai potrivită pentru piscinele pe tot parcursul sezonului, iarna în zonă, fără dezmembrare.

Pentru a aprofunda rezervorul, este necesar să sapa o groapă în forma și dimensiunea castronului. Fundul său este turnat printr-un strat de nisip și pietriș de 15-20 cm, apoi este turnat cu beton. Pereții groapelor sunt cel mai bine întăriți cu cărămizi.

După instalarea piscinei faceți amenajarea peisagistică necesară. Puteți să așezați zona din jurul iazului cu gresie, să faceți un loc pentru plajă și să organizați o grădină de flori.

Piscina poate fi, de asemenea, o parte dintr-o terasă deschisă adiacentă casei. Iazul se prăbușește în podele din lemn și în jurul acestuia sunt amplasate umbrele, șezlonguri etc. O piscină separată poate fi, de asemenea, înconjurată de un podium cu o punte de terasă.

Zona din jurul piscinei poate fi pur și simplu plantată cu iarbă. Cu această opțiune, locul de ieșire din rezervor este mai bine pentru a desena un gazon artificial. De asemenea, spațiul de lângă iaz poate fi umplut cu pietriș mic sau eco-țiglă, care este colectată ca o fagure de miere.Dacă este necesar, poate fi dezasamblat rapid și mutat în orice loc.

Reguli de îngrijire

Scopul principal al scăldării este menținerea purității sale.

În aceste scopuri, bazinele sunt finalizate:

 • pompă specială pentru filtrarea apei, care elimină orice poluare mecanică;
 • plase pentru a prinde resturi mari (frunziș, flori, iarbă, ramuri mici);
 • perii pentru a curăța pereții bolului.

Pentru a menține piscina curată, aveți nevoie și de produse chimice speciale pentru tratarea bacteriologică a apei. Unele bazine sunt imediat echipate cu generator de clor, care lucrează la sare. În absența unui astfel de dispozitiv, este necesară dezinfectarea cu regularitate a apei utilizând formulări cu conținut de clor concepute special pentru îngrijirea apei în piscine.

În plus, îngrijirea piscinei include:

 • Reaprovizionarea regulată a rezervorului cu apă, deoarece în timpul verii, apa se evaporă activ chiar și în condiții de noroi;
 • Verificați integritatea structurilor. La fiecare câteva zile, trebuie să verificați cu atenție structurile de susținere, punctele de prindere și castron pentru a vă deteriora pentru a le preveni în timp;
 • Curățarea regulată a filtrului de murdărie;
 • Verificarea fundului rezervorului pentru prezența diferitelor elemente;
 • Închiderea piscinei pe timp de noapte cu polietilenă sau cu o copertină specială pentru a preveni acumularea de praf, insecte, frunze și alte resturi pe suprafața apei;
 • Reparați bolurile dacă este necesar. La deteriorarea unei foi de clorură de polivinil, se plasează un plasture pe ambele părți.

Aceasta se referă la perioada caldă de timp. Dacă vorbim despre perioada de iarnă, atunci pentru diferitele tipuri de piscine, vor exista diferite îngrijiri. Modelele destinate utilizării numai vara sunt dezasamblate în elemente, sunt spălate bine și apoi uscate și pliate conform instrucțiunilor.

Este necesar să păstrați piscina sezonieră în încăperi calde, permițându-i să nu înghețe.

Piscinele pe tot sezonul nu pot fi dezasamblate. Dar dacă se știe că în această regiune temperatura în timpul iernii poate scădea sub -25 grade, atunci aceste bazine sunt, de asemenea, supuse dezmembrării. În condiții climatice mai calde, structurile cadru pe tot parcursul perioadei nu pot fi dezasamblate, ci pur și simplu înfundate.

Pregătirea pentru conservare începe în toamnă, când temperatura nu a scăzut sub 13 grade.Apa din rezervor este drenată, pereții sunt curățați cu detergenți. Filtrele, pompele și alte echipamente sunt îndepărtate. Conducta este închisă cu un dop și a umplut parțial vasul cu apă, la care se adaugă conservanți speciali.

Apa din rezervor este lăsată pentru a preveni deteriorarea structurii cu o posibilă umflătare a solului. În apă distribuiți uniform sticlele de plastic cu greutăți, care acționează ca compensatoare, care reduc presiunea de gheață pe pereții vasului, acoperiți rezervorul cu o copertină care este rezistentă la temperaturi scăzute.

Revizuirile proprietarului

Pe baza recenziilor, majoritatea proprietarilor de piscine sunt mulțumiți de achiziția lor. Având propriul rezervor de pe site vă permite să vă relaxați pe deplin și să vă bucurați de tratamentele de apă pentru copii și adulți. Potrivit consumatorilor, piscinele de cadre sunt destul de ușor de asamblat și să stea ferm cu o instalare corespunzătoare. Proprietarii structurilor de cadru notează, de asemenea, un consum redus de energie electrică atunci când pompa funcționează.

Unii proprietari se plâng de necesitatea de a achiziționa echipamente suplimentare pentru îngrijirea piscinei.Dar acest lucru se referă cel mai probabil la modele de producători necunoscuți. Bazinele de baie de calitate sunt completate imediat cu toate produsele de îngrijire necesare. Iar cu disponibilitatea lor, întreținerea bazinului nu prezintă dificultăți particulare - este suficient să filtrați apa în timp, să adăugați agenți care conțin clor și să vă asigurați că nu se acumulează diverse reziduuri pe suprafața apei și în fund.

Recenzările negative sunt, de asemenea, asociate cu deteriorarea frecventă a bolului și a cadrului, care trebuie reparate și nu întotdeauna cu succes. Astfel de recenzii aparțin cel mai adesea proprietarilor de modele chinezesc ieftine.

Mulți proprietari de piscine, și nu cei mai mici, au o plăcere irepresibilă față de faptul că au un loc pentru înot și distracție de apă pentru copii. Plăcerea acestui lucru nu umbrește necesitatea de a menține constant puritatea rezervorului. Ei chiar încearcă să împărtășească experiența lor în minimizarea efortului de îngrijire pentru piscină. Pentru a face acest lucru, este necesar să acoperiți suprafața apei cu polietilenă în fiecare zi (aceasta este mai convenabilă decât o copertină specială), astfel încât să nu cadă precipitații în apă.

Filmul trebuie îndepărtat înainte de înot.Blackflies care cad în iaz trebuie să fie prinși cu o plasă. Pentru a menține transparența și puritatea apei, filtrul trebuie întotdeauna pornit și cartușul din acesta trebuie schimbat la fiecare cinci zile.

Suplimentele speciale trebuie, de asemenea, aplicate la fiecare cinci zile (de preferință seara). O dată pe lună din partea de jos este necesar să se colecteze resturi mici. Apa este turnată în piscină o dată pe an.

Cum să alegeți și să instalați grupuri de cadre - următorul videoclip.

Comentarii
autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor