Cum să faceți paturi de flori și grădini de flori cu propriile mâini din materiale reziduale?

Nici una dintre grădini nu poate face fără un pat de flori: florile împodobesc curtea și încânta ochiul, o compoziție de succes este mândria proprietarilor. Dacă adăugați un design fantezist de materiale neconvenționale la frumusețea florilor, puteți crea capodopere florale unice cu exclusivitatea ideii dvs. Pentru a face acest lucru, trebuie să aruncați o privire nouă asupra unor lucruri pe care de obicei le aruncăm într-un depozit de deșeuri, sau au adunat praf de ani de zile într-un hambar. Ce se poate folosi pentru a crea un pat de flori original? Să încercăm să ne dăm seama.

Caracteristici speciale

Floarea de flori este un fel de cadru pentru o imagine de splendoare naturală. Chiar și florile sălbatice modeste și cerealele, concepute sub formă de paturi de flori, devin o operă de artă.Vasele și vasele cu plante instalate pe verandă sau suspendate în ghivece, transformă zona de intrare, o fac ospitalieră.

Mulți grădinari separă în mod independent paturi de flori în grădină. Pentru a obține o grădină frumoasă, trebuie să fie aranjată corespunzător.

Grădini de flori sunt organizate în mai multe moduri.

Cea mai comună formă de paturi de flori este dreptunghiulară sau rotundă. Aici sunt adesea plantate flori luminoase anuale sau perene. Acest pat de flori se ridică pe fundalul grădinii sau curții, cu un loc floral luminos. Tehnica de a crea astfel de paturi este destul de simplă. Se proiectează un teren cu dimensiunea sau forma dorită, se aplică îngrășămintele necesare și se plantează flori plantate în această zonă.

Dacă compoziția solului nu este potrivită pentru florile selectate, stratul superior al solului este îndepărtat, înlocuindu-l cu cel dorit.

Un pat de flori poate fi încadrat sub forma unei compoziții de bandă lungă situată de-a lungul pistei, fiind granița și fundalul natural. Procesul laborios de înlocuire a solului aici va fi necorespunzător. Merită să se țină cont de varietățile și tipurile de plante adecvate pentru solul existent. Această grădină de flori este numită rabatki.

Recent, un atribut indispensabil al zonei suburbane a oțelului rockeries. Piatra naturală sau naturală se răspândește într-o anumită formă, în intervalele dintre pietre turnate pe pământ și flori plantate sau hvoyniki. Această tehnică creează o reliefare artificială a terenului stâncos (pietrele sunt limitatoarele paturilor de flori). Rockery nu este dificil de a face chiar și un novice.

Principala condiție este faptul că patul de flori trebuie să aibă o anumită formă și o dimensiune suficientă pentru a nu seamănă cu o grămadă de pietre.

În balcoane a plantat orice plante ornamentale care le place proprietarii de vile.

Colectorii de plante rare de munte își proiectează plantațiile în formă alpine slide. Diferă de ariile rocilor prin apropierea compoziției solului și a speciilor de plante de peisajul natural alpin. Pentru a crea o grădină de rock primi pietre speciale de piatră, intervalele sunt acoperite cu pietriș amendă amestecat cu sol. În aceste buzunare s-au plantat flori sau coada-coada miniaturală cu un sistem rădăcină, adaptat la un astfel de pământ.

Junipers, arabis, suculente cu pământ sunt bine tolerate în astfel de paturi de flori.

Tipul favorit de grădină de flori din zonele suburbane este mixborder (grădină de flori din diferite plante). Probele înalte sunt plasate în fundal, joase în față, astfel încât fiecare plantă să apară în toată gloria sa. Conform acestui principiu, grădinile din față sunt aranjate în stilurile tradiționale ale designului sitului. Mixborders decorează zona de intrare și zona locală.

Entuziaștii adaugă culoarea în paturile de flori, folosind materiale uzate, de exemplu, pentru a face un pat de anvelope, o valiză veche sau mobilier învechit. Aceste grădini de flori neobișnuite sunt decorate cu mixborders, rockeries sau le puneți într-un accent separat în grădină. Aceste compoziții ocupă puțin spațiu și pot fi folosite pentru grădinile verticale ale grădinii. Sprijinul pentru alpiniști este în mod special instalat pășuni mari sau snacks-uri pitorești. Acestea sunt tratate cu medicamente antifungice pentru a crește durata de viață.

schemă

Începând să creați un pat de flori, trebuie să faceți o inventariere a unui plan de amplasament, deoarece grădina de flori va fi amplasată în acest loc de mai mulți ani. Este necesar să se ia în considerare iluminarea, metodele de irigare, prezența reliefului natural, compoziția solului, vegetația înconjurătoare și clădirile.Ridicați plantele, pe baza tuturor acestor factori. Plantele sunt plantate într-o singură grădină cu aceleași cerințe pentru lumină, aciditate și udare a solului.

O planta rezistenta la seceta alaturi de o persoana iubitoare de umiditate va suferi din cauza excesului de apa, efectul sau decorativ va scadea si aspectul general al compozitiei va pierde din aceasta.

La alegere, alegerea se face în favoarea plantațiilor anuale sau perene. Anualele infloresc frumos și rapid, dar necesită îngrijire constantă pentru răsadurile în creștere și plantarea anuală de primăvară. Flori perene, arbuști ornamentali și hvoynik sunt un design permanent al patului de flori, ele păstrează compoziția pe tot parcursul sezonului de creștere.

Florile trebuie să se ridice la momentul înfloririi, astfel încât patul de flori să arate decorativ tot sezonul. În același timp, plantele bulboase cu înflorire timpurie sunt așezate, sunt înlocuite cu plante de înflorire de vară, apoi intră crizanteme de toamnă, dalii și gladioli.

.

Layout pat de flori implică distribuirea de plante selectate pe zona patului de flori într-o anumită ordine. Vederi înalte sunt plasate în fundal (cu cât este mai aproape de prim-plan, cu atât este mai mică înălțimea).Marcați locul fiecărei plante pe plan, luând în considerare creșterea sa: în primii ani, locurile goale pot fi plantate cu anuale.

Designerii de peisaj recomanda plantarea mai multor specimene de plante din aceeasi specie ca un grup pentru a crea masa intr-o gradina de flori.

O singură floare nu va putea crea o cantitate suficientă de culoare în compoziție. Efectul repetiției este adesea folosit (aceleași plante sunt plantate în mai multe locuri ale paturilor de flori). Atunci când planificarea ar trebui să țină cont de culoarea frunzișului și a inflorescențelor: ele trebuie să fie în armonie între ele pe o suprafață limitată de pământ. Puteți crea o grădină de flori monocromă (de exemplu alb, albastru sau roz, care constă din flori de o singură culoare).

Cum se face?

Paturile de flori pot fi simple orizontale, situate pe sol sau pe verticală. Plăcile de flori decorative verticale au devenit destul de la modă în ultimii ani, ele sunt utilizate atunci când spațiul este limitat, dacă aveți nevoie pentru a decora un gard sau un zid al unei clădiri.

Puteți face astfel de grădini de flori cu mâinile tale. Acest lucru va dura ceva timp, dar rezultatul va fi multumit de multi ani. Designerii sugerează folosirea tot felul de materiale pentru a proiecta aranjamente florale, majoritatea acestor materiale fiind în multe ferme.

Din materiale naturale

Un pat de flori poate avea o tranziție netedă la capacul de gazon natural al unui teren sau poate fi limitat de o margine:

 • O graniță simplă făcută din cânepă, piatră naturală, pietricele. Pas cu pas acest proces constă în următoarele operațiuni: un șanț este săpat pe conturul unui pat de flori, apoi o piatră este așezată în acest șanț sub forma unui perete la înălțimea dorită. Dacă este necesar, pereții pot fi sigilați cu mortar de ciment. Ei bine, dacă materialul de la graniță și acoperirea pistelor vor fi făcute în același stil. La finisare trebuie să se țină cont de culoarea pietrelor. Rockery arată armonios cu căile de piatră naturală.
 • Un alt tip de bordură este o finisare de pietriș sau de piatră rotundă. De-a lungul marginii patului de flori, în șanț este instalat un cofraj cu înălțimea necesară, armat cu armătură și turnat cu ciment. După uscare, partea exterioară este tăiată cu pietre, care sunt plantate pe mortar de ciment. Interiorul este plin de pământ, apoi plantele sunt plantate.
 • Recent, dispozitivul gabion pentru curbarea patului a câștigat popularitate.. În acest caz, construiți un buzunar cu înălțimea și lățimea dorită a rețelei de armare, puneți pietricele în acest buzunar, care este ținută de grila.Partea împrejmuită este acoperită de pământ și plantată cu plante.
 • Este suficient doar pentru a face un vas de beton. Acest lucru va necesita două pelvisuri de diferite diametre, învelite în celofan (stratul celofan este necesar pentru o mai bună separare a formelor). Tazy introduse unul în altul, între ele turnat mortar de ciment, după uscare, vasele sunt îndepărtate, decorarea forma de beton, după cum doriți. Foița de flori este decorată cu piatră, mozaic, coji, nisip, vopsite cu vopsele de ulei.

Lemn natural

În cazul în care terenul nu abundă în piatră, dar există păduri în jurul valorii de, este mai bine să folosiți tăieturi de lemn. Pentru dispozitivul unor astfel de paturi, lemnul este îndepărtat din mijlocul ciupercului, cavitatea este umplută cu amestec de sol și plantele sunt plantate. Stumps stabilite într-un grup sau unul câte unul pentru a decora gradina. Poate că teritoriul are deja un ciuc de la un copac tăiat, iar mâinile nu ajung să-l înlăture. Este necesar să se scurgă în mijlocul ciucului și să se facă o mică grădină de flori în el.

În câțiva ani, ciocul va putrezi din umiditate și pământ însuși, dar de câțiva ani va fi decorul original al parcelei.

Un jurnal vechi sau un jurnal poate fi ușor transformat într-un pat de flori fantastic, răzuind partea superioară.Rezultatul este o cavitate rectangulară potrivită pentru reproducerea florilor. Cârnatul va fi util pentru crearea de paturi decorative înalte. Astfel de paturi estetice vor înlocui un pat de flori, în același timp, ele vor deveni o sursă de frumusețe și beneficii.

Diverse piedici pot deveni materiale pentru amenajarea unui pat de flori: durata lor de viață este limitată de durata de viață a lemnului.

Gardul de sârmă din ramuri subțiri sau o tijă va deveni un decorativ decorativ al unui pat. Puteți să vă diversificați distracția în timpul iernii cu o țesătură fascinantă pentru o bordură, iar în primăvară va trebui să consolidați barele de protecție finisate pe suporturi. Partea interioară trebuie căptușită cu un film sau alt material durabil pentru a evita precipitarea pământului în spațiul gol. Un strat de drenare (pietriș rupt, lut expandat sau nisip) este umplut până la fund. Restul volumului este umplut cu pământ. În astfel de paturi chiar și legumele sunt plasate.

Din panourile de culoare strălucitoare, au pus împreună un gard de pat de flori sau paturi. Forma și culoarea pot fi oricare (cele care vor fi plăcute și potrivite compoziției). În interior merită izolat barele de protecție de la umiditate, fixați filmul pe ele, scurgeți scurgerea și solul în restul spațiului.Forma patului de flori poate fi o sursă de inspirație și decorare exclusivă a site-ului.

Un pat de flori într-un pat de flori, sub forma unui fantă decorativ, va atrage atenția specială a oaspeților și se va bucura de gospodărie.

Lemnul este un material versatil. Toate părțile sunt folosite. Nu uitați de viteza de descompunere a lemnului. Pentru a prelungi durata de viață a produselor din lemn, structura trebuie impregnată cu antiseptice și acoperită cu uleiuri (vopsea, ulei, ceară).

Pe cadrul metalic

Arta profesională topiarny a dat o mulțime de idei cultivatorilor pentru amenajarea paturilor de flori, paturilor de flori. Acestea includ paturi verticale și paturi de flori pe un cadru metalic.

Pentru a realiza un astfel de miracol, trebuie să instalați un stâlp de cadru metalic, din interior să îl umpleți cu material nețesut nețesut sau film dens de culoare neagră, apoi să îl umpleți cu pământ, să instalați o țeavă cu găuri de udare în centru. Tăi tăiate în exterior și plante plantate. În timp, frunzele și florile se apropie împreună și formează o coloană verticală de înflorire. Această metodă este una dintre cele mai greu de realizat și menținut: este dificil să se înlocuiască și să se înmulțească florile.

Reziduuri după reparație

În cele mai multe cazuri, după repararea locuinței, rămân o grămadă de resturi de linoleum, rămășițe de ardezie, cărămizi, tâmplărie, paleți de materiale de construcție și cutii de ambalaj. Toate acestea pot fi atribuite dumpului, dar este mai bine să se utilizeze ca material improvizat pentru construcția de paturi de flori.

Căile de cărămidă sunt combinate frumos cu paturi de flori încadrate de granițele aceleiași cărămizi. Astfel de bordură sunt așezate în tranșee de-a lungul conturului patului de flori: se toarnă fundația în cofraje și pe mortar sunt așezate mai multe rânduri de cărămizi. Din acest material, puteți face un pat multi-nivel: joc de relief va adăuga la compoziția de decorative.

O grădină de flori rotund în jurul arborelui grădinii va ușura aprinderea și fertilizarea, va adăuga un efect estetic decorativ plantării grădinii. În paturile pristvolnyh puteți crește flori și căpșuni de gradina: este decorativ și are fructe de padure gustoase.

Plăcile de frontieră sunt fabricate din sticle din plastic și sticlă. Se poate argumenta despre valoarea artistică a acestui material, dar cu performanțe corespunzătoare se obțin compoziții interesante.

Decorarea plăcilor ceramice ar trebui utilizată pentru a decora suprafețele șenilelor și laturilorpaturi de flori. Baza poate fi făcută din beton și decorată cu un mozaic de fragmente. În cazul în care puteți porni și zdrobește feluri de mâncare. Dacă se dorește, piesele de mozaic sunt vopsite în diferite culori vii cu vopsea pentru exterior și sunt lipite cu partea exterioară a rabatului.

Ca un container pentru plantarea de flori folosind obiecte metalice (de exemplu, discuri de roți vechi).

Designul cu pardoseală de anvelope vechi nu este mai puțin popular decât cărămida. Acest material a devenit tradițional: este disponibil și relativ simplu de procesat. Anvelopa este umplută cu sol și plante plantate, suprafața de cauciuc în sine este vopsită într-o culoare strălucitoare sau pictată cu modele. Aceste paturi pot fi plasate în diferite părți ale site-ului sau grupate într-o compoziție frumoasă.

Poți să faci o lebădă sau un măgar de la resturi de anvelope, să construiești un adevărat grup de artă în grădină. Un dispozitiv mai complex în paturile de anvelope cu o margine cretată.

O structură neatractivă sau un gard monoton este decorată cu paturi verticale de flori din cutii de lemn în care sunt plasate vase cu flori. Înainte de aceasta, din resturile de linoleum așeza fundul și părțile laterale ale înălțimii dorite.Apoi se toarnă drenarea și solul, plasați plantele preferate. Acest tip de decor arata colorat în perioada de plante cu flori.

Popularitatea de agățat paturi și paturi din resturi de țevi sau de scurgere. Pentru aceasta, conducta este tăiată longitudinal în două jumătăți. Fiecare jumătate independent montat pe perete sau să creeze o structură suspendată pe cablurile mai multor jgheaburi paralele. În aceste vase originale au fost plantate flori sau legume.

Picioarele verticale de flori oriunde pe site pot fi organizate din paleți de construcție. Paturile de flori originale vor fi decorate luminos ale site-ului. Cu toate acestea, astfel de paturi de flori pentru a păstra decorative necesită udare regulată și înlocuirea în timp util a exemplarelor decolorate. În timpul iernii, aceste plante ar trebui transferate în spații încălzite sau limitate la anuale în creștere.

Instalatii sanitare si vesela

După reparare, vechile instalații sanitare rămân. De asemenea, i se poate da oa doua viață în grădină. De exemplu, o baie veche poate fi acoperită din exterior cu vopsea impermeabilă. Un strat de drenaj ar trebui pus pe partea inferioară. Rezervorul rămas este umplut cu amestec de sol.

Un astfel de pat de flori are adâncime suficientă pentru plantarea oricărei plante care are o perioadă de înflorire de un an.

Compoziție incredibil de frumoasă a plantelor de alpinism și a viței de vie. Vasele sparte și bazinele vechi ar trebui decorate, umplute cu pământ și așezate în ele un aranjament de flori. Fantezia unei persoane este nelimitată: articolele de uz casnic uimitor utilizate sunt folosite în designul grădinii.

Setul sanitar, acoperit cu vopsea de aur și decorat cu thujas, devine o piesă de artă (puțin ironic, dar originală). Ar trebui să fie frumos și cu umor să picteze vechile butoaie ruginite și să planteze flori sau legume în ele, astfel încât acestea să fie plăcute ochilor și înălțătoare.

Alte instrumente populare

Nu mai puțin popular pentru dispozitivul de paturi de flori a devenit vechi mobilier. Pentru o compoziție reușită, merită să te uiți la ideile designerilor profesioniști, copiind corect pe site-ul tău. În caz contrar, se poate dovedi un depozit de mobilier vechi în diferite părți ale grădinii.

Reconditionarea unui bufet vechi intr-o gradina de flori este:

 • vopsea un caz vechi în culori strălucitoare;
 • sertarele sunt folosite ca paturi mini;
 • stabilim acest bufet într-un loc potrivit pentru o grădină sau curte.

Designerii de peisaj oferă să aranjeze întreaga cameră sub cerul deschis, având obiecte vechi într-un anumit stil.

De exemplu, rama de pat este pusă în grădină și vopsită în culoarea dorită. În loc de paturi cu cutii pentru saltele. Apoi, umpleți recipientul cu sol și flori de plante în locul patului. Se pare o imagine fabuloasă. La decorul camerei se adaugă un scaun sau un fotoliu vechi de lemn, unde în locul scaunului se instalează un rezervor cu pământ și se plantează flori.

Pantofii vechi dintr-o încăpere în aer liber vor avea oa doua viață. Boots, cizme, pantofi ar trebui să fie vopsite cu vopsea impermeabilă, a pus o pungă de plastic umplut cu pământ, plante diferite flori: un raft de pantofi de flori este gata. Dacă plouă, o umbrelă va veni la salvare.

Patul de flori într-o umbrelă este ușor de aranjat folosind un strat de celofan și flori cu un sistem rădăcină puțin adâncă. Dacă există o valiză veche, este posibil să o puneți în acțiune. Desigur, astfel de paturi de flori sunt de scurtă durată, dar de ceva timp vor fi accente luminoase ale site-ului.

Cum de a decora?

Inflorescențele strălucitoare ale plantelor, ele însele, reprezintă cea mai bună decorare a unui pat de flori, dar, în unele cazuri, merită făcut chiar cadrul grădinii de flori.

Acest lucru trebuie făcut în așa fel încât să nu perturbe estetica materialului de finisare:

 • Cel mai bine este să lăsați bucățile de lemn într-o culoare naturală sau să-l înmuiați cu pată colorată: astfel structura fibroasă frumoasă a copacului va rămâne în vedere.
 • Panourile, paleții și cutiile pot fi tratate cu pete de lemn din nuanțe naturale sau vopsite într-o anumită culoare. Suprafața netedă a lemnului tratat arată bine în ambele variante.
 • Băile vechi, ramele de beton ale gardurilor de flori trebuie decorate cu pietricele, mozaic colorat de vase sparte și plăci ceramice sau vopsite cu vopsele de ulei.
 • Plasticul și cauciucul sunt vopsite bine, dar materialul flexibil nu susține bine stratul de colorare (astfel de suprafețe trebuie să fie colorate frecvent sau complet reînnoite în design).
 • Piatra este, de obicei, lăsată într-o culoare naturală, în cazuri rare este necesară vopsirea elementelor individuale pentru a realiza designul.

Grădina își trăiește propria viață, crește și se schimbă. Pentru astfel de condiții, este indicat să se utilizeze vase de flori din beton, anvelope auto, cutii din lemn. În fiecare an, paturi de flori în ghivece pot fi instalate în locuri diferite, atrăgând atenția asupra unei părți a grădinii,apoi la celălalt. Pentru decorarea materialelor naturale potrivite și prelucrate artistic.

Idei frumoase de peisaj

Paturile de flori neobișnuite de pe site sunt adesea create din lucruri destul de obișnuite:

 • grădina de grădină suspendată din ceainice vechi decorează coborârea scărilor grădinii;
 • designul original al vechii ambarcațiuni creează o grădină de flori minunată lângă casă;
 • o bicicletă cu plante înfloritoare în vase, pictată cu o schemă de culori strălucitoare și instalată în curtea din țară, va crea atmosfera unică a unei străzi provinciale;
 • un flux de flori sub copac vine la viață cu ajutorul unui vas vechi de lut;
 • dacă parcela privată a unei case particulare este decorată în stilul țării, după ce ați adunat mai multe elemente de viață țărănească și aranjate pitoresc cu beri și hvoynikami, puteți crea o compoziție elegantă.

Următorul videoclip este despre cum să creați o grădină de flori competentă.

Comentarii
 autor
Informații furnizate în scop de referință. Pentru probleme de construcție, consultați întotdeauna un specialist.

Sala de intrare

Camera de zi

dormitor